Wybory

Posty na dowolne tematy, dowolnej długości i o dowolnej porze

Oddasz głos na:

PSL
0
Brak głosów
Samoobronę
0
Brak głosów
LPR (ten nowy :P )
0
Brak głosów
PiS
1
17%
LiD
4
67%
PO
1
17%

Razem głosów : 6

Wybory

Postprzez Wojtek_ » 28-06-2005, 21:12

Temat nadal aktualny i na czasie... tym bardziej, że się conieco pozmieniało - Cimoszewicz kandyduje (wreszcie jest na kogo głosować), a Kaczyński dostał wyrok sądowy... Co prawda nadal może startować na prezydenta, ale jak się to ma do "Prawa i Sprawiedliwości" jaką głosi??
Ostatnio edytowany przez Wojtek_ 17-09-2007, 21:15, edytowano w sumie 3 razy
jak tu w czasach dzisiaj uatrakcyjnić chcesz rocka,
rock to skamielina nie opoka!!
Wojtek_
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Poznań

Re: Wybory

Postprzez [nieaktywny] malk » 28-06-2005, 21:18

no to zonka mam lekkiego. z jednek strony post-komuch, w afery nie upaprany ale mający za sobą sztab total komuchów. z drugiej kaczor z kompleksem wzrostu chcący wprowadzić państwo policyjne, z trzeciej pijany chirurg.

no i co tu zrobić? :|
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez _lilith » 28-06-2005, 21:50

ja chyba wybiore cimoszewicza
bo kaczory maja zbyt nawalone w glowie
religa nie ma pojecia o rzadzeniu panstwem
a tusk nie ma sily przebicia [i prezencji cimoszewicza]

wiec nie ma zbyt duzego wyboru, bo nie wspomne o lepieju, jego samogwalcie i lpr [lepiej popieraj romana] czy tam w tym wypadku macieja..
ja nie wiem ze tylu politykow w kraju a chuj tak naprawde z tego wynika... ;/
What price could you pay... for the changing your destiny...
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: los sosnowcos

Postprzez Wojtek_ » 28-06-2005, 22:06

Cimoszewicz chyba politykiem w PRLu nie był - jaki z niego postkomuch :?
Wojtek_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez 44 » 28-06-2005, 22:23

O ile wiem należał do PZPR. Może i nie zajmował żadnego wysokiego stanowiska, ale zawsze.
Ja jestem w kropce. Pierwsze wybory prezydenckie, w których będę mogł udzał wziać, a nie ma na kogo głosować! Kaczor - palant; Religa - z koziej dupy trąba a nie polityk(medycyna=jego powołanie);Cimoszewicz - pozostał w SLD w chwili rozłamu, takoż dyskwalifikacja; Tusk - i tak nie ma szans, ale jeśli mam głosować to tylko on się nadaje...
Nie jest dobrze...
Awatar użytkownika
44
Abstynent
Abstynent

Miejscowość: Warszawa

Postprzez Michał L » 29-06-2005, 11:58

No wejście Cimoszewicza po jakże trudnych rozmyślaniach i namowach niemal całej lewicy poza Markiem B. może tutaj wiele zamieszać. Ja dalej obstawiałbym przy Kaczyńskim, a na drugim miejscu Tusk, szkoda, że dopiero za rok uzyskam prawo wyborcze:( - o rok za późno bo teraz są wszystkie wybory.
nie inaczej

Frizona.pl
Michał L
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Sosnowiec Pogoń

Postprzez inSEKT » 29-06-2005, 12:23

Cimoszewicz sprytnie zaczął, zdeklarował się jako "bezpartyjny" kandydat (ciekawe czy odda swoją legitymację partyjną), zapowiedział oszczędną kampanię bez sponsorów z kręgu wielkiego biznesu i wziął sobie na szefa sztabu wyborczego Jolantę Kwaśniewską (znaną filantropkę o bodejrzanej prowieniencji powiązaniach no i pozatym wiadomo czyją żonę)...taki Lepper z wyższym wykształceniem z niego...populizm z ludzką twarzą :lol: ...no ale w końcu to kampania wyborcza...

Polecam artykuł w nowym Wproście "Republikanie Tuska", można dzięki niemu bliżej poznać program Platformy...taki na wpół propagandowy (wiadomo kampania a Wprost nie kryje się z sympatiami proliberalnymi) ale przy okazji rzeczowy.
Insane is my name, something wrong with my brain...Image
Image
Awatar użytkownika
inSEKT
Popijacz
Popijacz

Miejscowość: z okolicy stolicy

Postprzez DTH » 29-06-2005, 12:56

obecnie jestem na 100% pewien, że zagłosuje własnie na W.Cimoszewicza. Już kiedyś pisałem dlaczego :P chciałbym jeszcze zaznaczyć, że chyba on własnie ma najwieksze szanse na zwyciestwo. jest politykiem umiarkowanym i dość (na ile to możliwe) neutralnym politycznie. Może liczyć chyba na poparcie zwolenników zarówno lewicy jak i prawicy. Sam znam ludzi którzy opowiadają się za PiSem czy Platformą ale jako prezydenta nie chcą widzieć żadnych kaczorów czy tusków a własnie Cimoszewicza.
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Lublin

Postprzez inSEKT » 29-06-2005, 13:24

Ja siem opowiadam za Platformą i stwierzdam, że gdyby do drugiej tury wszedł Cimoszewicz a Tusk nie to ktokolwiek by nie był drugim kandydatem zagłosowałbym na Cimoszewicza...w obliczu wygranej w paralamentarnych prawicy taki lewicowy prezydent działałby stabilizująco :wink: ale i tak nie wierzą w tą jego całą niezależność :P

I co masz do Tuska :twisted: ?
Image
Awatar użytkownika
inSEKT
Popijacz
Popijacz

Postprzez [nieaktywny] malk » 29-06-2005, 13:25

inSEKT napisał(a):I co masz do Tuska :twisted: ?

cytat z napisu na murze: Kaczor Donald też był pedałem :twisted:
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 29-06-2005, 13:31

hmm co mam do tuska? w zasadzie to nic specjalnego, tak samo jak nic nie mam do jana kowalkiego czy zdzisia nowaka :P nie jest ani awanturnikiem jak kaczor, ani populistą jak lepper (no moze czasami ale to chyba dotyczny wszystkich polityków:P) nie jest też wybitnym naukowcem jak hmm nie chciałbym tutaj rzucać nazwiskami :P po prostu w zaden sposób sie nie wyroznia. ani na plus ani na minus. moim zdaniem prezydent powinien byc jednak postacia w miare rozpoznawalną i wyrastać ponad szary tlum. ale z dwojga złego wolałbym 100x tuska niz kaczynskiego, leppera czy giertycha :wink:
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez inSEKT » 29-06-2005, 13:32

A nie poszedł na paradę :shock: hmm jak się tak zastanowię to chyba żaden kandydat nie poszedł...no może poza Giertychem Seniorem na paradę normalności :lol:
Image
Awatar użytkownika
inSEKT
Popijacz
Popijacz

Postprzez Michał L » 29-06-2005, 15:13

No fakt dobry jest ten artykuł, Relublikanie Tuska. Ja bym powiedział, że nawet jeśli Tusk jest dość niepozorny to jednak jest szefem jednej z największych partii a to o czymś świadczy. Ja tam za Cimoszewiczem nie przepadam, on się stanie pewnie kolejnym kameleonem po Belce, bo napewno jeśli wygra będzie musiał jakoś dogadać się z prawicą, a pozatym to SLD.
nie inaczej

Frizona.pl
Michał L
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Wojtek_ » 29-06-2005, 18:58

Michał L napisał(a): bo napewno jeśli wygra będzie musiał jakoś dogadać się z prawicą, a pozatym to SLD.
eeee... nie rozumiem... co w tym złego, że będzie musiał się jakoś dogadywać?? To chyba normalne. A kameleon niby dlaczego?? Czy on odmawia jakichkolwiek rozmów z prawicą jako marszałek sejmu?? (chyba nie liczysz tutaj wyrzucania z sali obrad jełopów, którzy okupują mównicę, albo bezsensu pieprzą)
Wojtek_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 29-06-2005, 19:15

no włsanie? to chyba normalne, że prezydent 'dogaduje' się z parlamentem. wyobraź sobie sytuację (albo przypomnij) gdy prezydent wetuje wszystkie ustawy które przygotowuje rząd... chore
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez puzio » 29-06-2005, 19:25

dla mnie cimoszewicz wieeele stracil tym jaki dobral sobie sztab...mogl byc rzeczywiscie kandydatem ponadpartyjnym na jakiego sie kreowal, a teraz bedzie mu znacznie trudniej przekonac do tego spoleczenstwo. sam sobie nasral w papiery. kwasniewska tez wiele stracila ze zaczela sie bawic w gowno zwane polityka...po co jej to?

na wybory pewnie nie ide...
"-stary, pożycz 100 zł.
- ...nie pożycze ci...
- a czemu mi nie pożyczysz?
- ...bo mi nie oddasz...
- czemu sądzisz że ci nie oddam??!!
- ...bo ci nie pożyczę..."

by Andrzej Poniedzielski :)
Awatar użytkownika
puzio
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez [nieaktywny] malk » 29-06-2005, 19:27

puzio napisał(a):na wybory pewnie nie ide...

nie no idź, odbierz chociaż elektorat Tymińskim, Lepperom, Giertychom...
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez puzio » 29-06-2005, 19:31

Malkavian napisał(a):nie no idź, odbierz chociaż elektorat Tymińskim, Lepperom, Giertychom...

Tyminski dobry kandydat! :wink:
'Chcesz Kanade miec kolego, wybierz Stana Tyminskiego!!' :lol:
"-stary, pożycz 100 zł.
- ...nie pożycze ci...
- a czemu mi nie pożyczysz?
- ...bo mi nie oddasz...
- czemu sądzisz że ci nie oddam??!!
- ...bo ci nie pożyczę..."

by Andrzej Poniedzielski :)
Awatar użytkownika
puzio
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 29-06-2005, 19:38

no nie spodziewajmy się, że cimoszewicz bedzie kreowało się na reprezentanta wszystkich opcji politycznych. nigdy nie ukrywał swojego pochodzenia ani poglądów, ale jednocześnie nie jest radykałem i jest zdolny do kompromisów. napewno jest on najbardziej neutralny politycznie ze wszystkich kandydatów relig itp nie biore pod uwage bo to nie politycy :P
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez _lilith » 29-06-2005, 22:13

zgadzam sie z przedmowca, mowienie ze cimoszewicz to postkomuch do mnei nei przemawia - co drugi to postkomuch na czele z lepperem i starym giertychem
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Michał L » 30-06-2005, 00:51

Chodziło mi o dogadywanie, powiedzmy nieoficnajlne, za plecami opinii publicznej, bo skoro 'prezydent wszystkich aferzystów' tak pięknie potrafił kombinować to taki bardziej jak mówice neutralny Cimoszewicz narobi jeszcze więcej przekrętów i to jest pewne bardziej, niż to, że Polska przegra z Anglią na wyjeździe:P Ogólnie to bym go ocenił jako średniego, bo są lepsi i gorsi.

Tymiński to jest tak śmieszny, że aż brak mi słów.
nie inaczej

Frizona.pl
Michał L
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez inSEKT » 30-06-2005, 06:59

Maciej Rybiński w Rzeczpospolita napisał(a):JESTEM, WIĘC PISZĘ

Najważniejsze są kadry

Dzięki sprawnej kampanii promocyjnej Cimoszewicz schodzi jak proszek z wybielaczem bez chloru. Już ma prawie 40 procent poparcia i jak tak dalej pójdzie, może ono dojść do 120. Nie wiadomo, jaki ma program, poza tym, że Polska potrzebuje zgody i jedności wobec jedynie słusznej linii, czyli nowej edycji jedności moralno-politycznej narodu. Ale niewykluczone, że programem Cimoszewicza są ludzie, którzy go otaczają i wspierają.

Piękna to lista zasłużonych. Są na niej między innymi M. F. Rakowski (członek PPR od 1946), Janusz Reykowski (PZPR od 1949), Władysław Markiewicz (PPR 1946), Longin Pastusiak (PZPR 1957), Antoni Rajkiewicz (PZPR 1948), K. T. Toeplitz (PZPR 1954). Są zasłużeni artyści: Kazimierz Kutz (ZMP od 1949), Mariusz Chwedczuk (autor plakatu VI Zjazd PZPR), Zofia Wolska (odznaczona Złotym Medalem Leninowskim ZSRR i Ojczyźnianym Orderem Zasługi NRD) czy Marek Wawrzkiewicz, szef Neozlepu (członek PZPR 1972).

Są młodsi, ale też zasłużeni. Jolanta Kwaśniewska, małżonka Aleksandra, i Adam Gierek, syn Edwarda. Są Ryszard Kalisz, JerzySzmajdziński, Jacek Piechota, Marek Siwiec, którzy przenieśli tradycje PZPR przez SdRP do SLD i niosą je dalej. Są dziennikarze mediów niezależnych i pluralistycznych: Wiesław S. Dębski i Joanna Rawik ("Trybuna") oraz Jerzy Domański ("Przegląd"). Są wybitni fachowcy, jak prof. Zdzisław Sadowski, ekonomista antykryzysowy. Jest nawet dwóch piłkarzy, Grzegorz Lato i Jerzy Dudek. Dzięki temu drugiemu popularność Cimoszewicza wśród kibiców Liverpoolu jest większa niż królowej brytyjskiej.

Ci wszyscy zasłużeni Polacy to jest program Włodzimierza Cimoszewicza. Chociaż oczywiście nie sposób wykluczyć, że jest odwrotnie. Że to Cimoszewicz jest programem tych ludzi. Programem dla Polski.

Maciej Rybiński

Pan Maciej w swej uszczypliwości, mimo swej wielkiej przenikliwości zapomniał o pani Jarudze Nowackiej :twisted:
To ja już wolę Borowskiego :? na lewicy
Image
Awatar użytkownika
inSEKT
Popijacz
Popijacz

Postprzez _lilith » 30-06-2005, 08:20

ja wcale nie twierdze, ze jest bez skaz - to, ze dopiero teraz pojawil sie jako kandydat, tu kazdy ruch jest niezwykle prze3myslany, ale to tylko lepiej do niego jesli potrafi nagle sie pojawic i wg dzisiejszych wynikow sondazu gazety wyborczej wygrywa wsrod spoleczenstwa bezapelacyjnie w stosunku do reszty kandydatow - jesli chodzi o ostatni czas to nie da sie ukryc ze ma opinie nieposzlakowana, a kwasniewska to tez dobre posuniecie - przekonac nie mieszajaca sie do polityki szefowa fundacji pomagajaca dzieciom, zeby jednak sie zamieszala... to tez dziala na spoleczenstwo i fakt przesluchania jej przez komisje sledcza mysle niczego tu nie popsuje, bo pani prezydentowa dala wrecz podrecznikowy pokaz profesjonalnegp przygotowania i zachowania w trakcie calego przesluchania
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez inSEKT » 30-06-2005, 08:52

Nie razi Cię tę jednokolorowy (czerwony) korowód starych "towarzyszy" :twisted: ?
Co do przesłuchania to niestety nie widziałem ani nie słyszałem ale podobno była efektowna ale nieefektywna, w sensie, że dobrze wypadła na tle komisji i innych świadków ale z merytoryczną stroną było cienko.

Rzeczywiście masz rację, że każdy ruch przemyślany bo z jednej strony zabiega o twardy elektorat lewicy (Gierek Junior, Pastusiak i stara gwardia) jak i ten bardziej nowoczesny (Jaruga Nowacka) a na dokładkę mieni się jako nadydat niepowiązany, mało tego obrzydzony polityką co ma mu zaskarbić przychylność elektoratu, który odwrócił się od polityków.

Dlatego wolę Borowskiego, on przynajmniej nie udaje kogoś kim nie jest :wink:
Image
Awatar użytkownika
inSEKT
Popijacz
Popijacz

Postprzez DTH » 30-06-2005, 09:07

hmm odnośnie tego programu - hehe kazdy kandydat zapowiada co to on nie zrobi tylko, że chyba kazdy z nich zapomniał, że praktycznie jedynym narzędziem do realizacji tego jest prawo inicjatywy ust. (no i poczęści prawo veta). Prezydent tak naprawde niewiele może. Pamietajmy o tym i nie oczekujmy od nich obietnic których potem nie bedą mogli zrealizować. A może tak już się do tego przyzwyczailiśmy przez te 15 lat, że bez tego nie potrafimy sobie wyobrazić polskiej polityki. Ja w kazdym razie mam już dość "stu milionów" i "mieszkań dla każdego młodego małżeństwa". Wole zeby powiedział jasno "bede prowadził polityke zagraniczną tak jak dotąd" (bo tutaj akurat prezydent ma naprawde sporo do powiedzenia). "Bede słuchał wszystkich stron i probował iść na kompromis". To może realnie zrobić prezydent a nie "bezpieczeństwo na ulicach i poszanowanie prawa połączone ze zmianą Konst." - pięknie to doprawdy brzmi ale jest nie realne.
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez _lilith » 30-06-2005, 09:15

hehe zgadzam sie ze zasieg ramion prezydenta wtym kraju jest dosc ograniczony, wg mnie powinien byc przede wszystkim dobrym negocjatorem i dyplomata dlatego wydaje mis ie ze byly minister spraw zagranicznych i obecny marszalek sejmu dobrz4e sie sprawdzi w tej kwestii

a co do jednokolorowosci to nigdy nie ukrywalam swojej prolewicowej sympatii :wink:
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez inSEKT » 30-06-2005, 09:36

W wyborach prezydenckich bardziej niz program kandydat powinien przedstawiać swoje poglądy (nietylko na politykę zagraniczną) i na taką właśnie kampanię liczę...może się nie przeliczę;x

Co do prolewicowości to nie mam nic przeciwko, byleby to była prolwewicowość a'la Blair i ogólnie nu socjal demokracja :twisted: a nie jakieś dziady z PZPR brrr już mnie drescze łapią :P
Image
Awatar użytkownika
inSEKT
Popijacz
Popijacz

Postprzez DTH » 30-06-2005, 09:40

No miejmy nadzieje, że taka kampania będzie. Wszyscy kandydaci ciągle zapowiadaja debaty programowe itp, zobaczymy czy się chociaz z tego wywiaza...

inSEKT napisał(a):byleby to była prolwewicowość a'la Blair i ogólnie nu socjal demokracja :twisted: a nie jakieś dziady z PZPR brrr już mnie drescze łapią :P

Dokładnie!
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez _lilith » 30-06-2005, 10:20

ja nie mowie o dziadach w stylu oleksego :P
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez inSEKT » 30-06-2005, 10:35

Oleksy ma tyle samo lat (mniej więcej) co Cimoszewicz :P ale mnie i tak chodziło o ten wianuszek co on za sobą ciągnie (patrz artykuł), skoro to taka nowa jakość na lewicy ma być czemu nie wziął jakichś nowych ludzi :twisted:
Sie qrde chieny pchają bo licza potem na stołki w kancelarii :evil:

A tak z innej beczki - Olejniczak nowonamaszczony przewodniczący SLD zdaje się być Socjal-Ludowco-Chadekiem :lol: pewnie Dyduch naczelny antyklerykał nie może wy3mać :twisted:
Image
Awatar użytkownika
inSEKT
Popijacz
Popijacz

Następna

Wróć do Rozmowy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników

Ogłoszenia Koncerty