puzio napisał(a):'moja wolność kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność innego człowieka'
wolnośc słowa... no niby jest, niby być musi. ale jak dla mnie bywa ostro nadużywana ostatnimi czasy. ja nie wiem, dać ludzie to takie stworzonka że jak da sie im palec to odgryzą rękę. nie znają umiaru.przykłady podam jak mi mózg po nauce biochemii odpocznie, teraz za duży wysiłek dla mnie.

Woycieh napisał(a):Anarchia?? To głupota - anarchia jest systemem niemożliwym w realizacji.

puzio napisał(a):Woycieh napisał(a):Anarchia?? To głupota - anarchia jest systemem niemożliwym w realizacji.
w sumie możliwym, tylko że wytrzymałby jakiś miesiąc

iii??Chelli napisał(a):"...wolność to stan ducha..."-Paulo Coelho
Skończyłam czytac :]

darex78 napisał(a):swego czasu Kazik śpiewał:"Niewola człowieka na tym polega, że musi mieć więcej niż mu potrzeba" ...jest w tym coś niestety

Tak, to właśnie dlatego, że sami nie potrafimy wybrać reprezentantów rząd w wyborach samorządowych powie nam, że jednak nie chcieliśmy głosować na PiS, ale na Samoobronę, albo LPR, albo że nie chcieliśmy głosować na SLD, tylko na Partię Demokratyczną. Zaprawdę powiadam: dobrze, że w tym państwie wreszcie jest ktoś, kto mi powie, że dałem się zmanipulować i zmieni mój wybór na ten lepszy i jedynie słuszny.Michał L napisał(a):Granice wolności oczywiście musza być, bo większość ludzi nie jest na tyle mądra i daje sobą manipulować, zatem nie potrafi rozsądnie z tej wolności korzystać.

GRacuch napisał(a):...wolnosc...???
czy cos takiego wogole istnieje?
chyba nam sie tylko wydaje,chcemy wierzyc ze cos takiego jest...
tak naprawde (moim zdaniem) nie ma wolnosci

Michał L napisał(a):Na pozomie samorządów jest bardzo wiele starych konfliktów, które to będą uniemożliwiały. A nie można także zapominać, że z tych bloków może korzystać każdy, przecież jak sam zauważyłeś komuszo - wirtualna koalicja już została zawarta.
Pozatym można wątpić, by takie partie jak PiS czy SLD dały się wystrychnąć panu Onyszkiewiczowi czy Lepperowi.

*ave* napisał(a):nie no to jest juz przegiecie!!!!! A faceci to co? niech wyskakuja z portek i też szoruja!!!
Gdy czytam takie rzeczy odzywa sie we mnie feministka :]

nie, jeśli ktoś ma mniej procent niż oponent to raczej rządzić nie będzie w starej ordynacji, tak jak to będzie teraz, niczym za dotknięciem magicznej różdżki - pyk i masz 10% więcej.Ale do opisanej przez Ciebie Woyciechu sytuacji może dojść i bez zmian w ordynacji

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników