Wasze glany i sznurówki:)

Posty na dowolne tematy, dowolnej długości i o dowolnej porze

Wasze glany i sznurówki:)

Postprzez DTH » 16-09-2005, 07:13

No to jak jesteśmy przy starych tematach;) Czy nosicie? jakie? i co to oznacza? :D

Ja osobiście mam glany chociaż nie chodziłem w nich parę ładnych miesięcy (z wiadmoych przyczyn). Parę dni temu znowu je założyłem i doszedłem do wniosku, że chyba będę musiał się wybrać do jakiegoś sklepu z butami. Strasznie głupio się w nich czuję. Jak jakiś 16 letni kindermatal, jeszcze mi tylko koszulki Nirvany brakuję :D
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Lublin

Re: Wasze glany i sznurówki:)

Postprzez lin » 16-09-2005, 07:23

glany w tej chwili wydają mi się nieco pozerskie, bo jak widzę te bandy tapeciar w glanach to mi niedobrze... :P
anyway noszę sobie w zimie bordowe glany bo są bardzo wygodne ;]

kiedyś miałam białe sznurówki to jakoś skini mnie nie lubili... :twisted:
lin
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 16-09-2005, 07:36

lin napisał(a):kiedyś miałam białe sznurówki to jakoś skini mnie nie lubili... :twisted:

hmm może się nie znam ale to chyba właśnie skini nosili białe? z resztą jaka to różnica? :wink:
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez lin » 16-09-2005, 07:50

a ja wiem? ja akurat innych nie miałam a im się to nie podobało :P
lin
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez toM_ » 16-09-2005, 08:03

też kilka miesięcy ich na sobie nie miałem i też chyba je wyciągnę nie długo. I założe koszulkę Nirvany no bo co w tym złego
jak się będę czuł? podejrzewam że normalnie. Będę chodził jak zawsze. Osobiście śmieszą mnie wszyscy Ci co noszą te glany tak... widoczne. No wiecie nogawki podwiniętę w górę :lol:
sznórówki mam niebieskie
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez _lilith » 16-09-2005, 09:17

widze ze wyrastamy z glanow...
heh ja je nosze baaaaaaaaaordzo rzadko, no chyba ze w zimie, w lecie prawie wcale, zamienilam glany na wszelkiego rodzaju buty na obcasie, ale sa najlepsze na koncert i wyprawe w gory no i na daleki spacer, jakos nigdy nie podobaly mi sie kolorowe sznurowki, nie lubilam do glanow filozofii pogladowej dociagac, moje byly standartowe [te akurat to steele rozm 39] czarne z czarnymi sznorowkami, nawet moja mam bardziej jest widoczna bo ma bordowe glany [nie powiem czasem sobie pozyczalam ale raczej to bylo dawniej niz teraz]
What price could you pay... for the changing your destiny...
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: los sosnowcos

Postprzez St. Alquerre » 16-09-2005, 09:54

Zawsze zastanawiało mnie że filozofia wyraża się w butach, włosach itp. Ot, na przykład ja mam irokeza ale nie jestem punkiem (choć punkową muzykę lubię). Ale np. mogę sobie założyć bluskę Lonsdale'a albo sportowe buty i nie interesuje mnie zupełnie co kto sobie o mnie myśli. Zawsze wydawało mi się, że ludzie, którzy ubierają się zgodnie z wymogami subkultur mają mało do powiedzenia.

No ale tak to bywa - słuchasz metalu, masz nosić długie włosy i glany to ci pożyczymy nową płytę Vadera.

A glanów nie lubię by the way. Ciężkie to i gorące. Jak ludzie mogą chodzić w tym latem???
Awatar użytkownika
St. Alquerre
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Kraków

Postprzez _lilith » 16-09-2005, 10:08

wbrew pozorom mi w glanach llatem wcale goraco nie bylo - kiedys lazilam okragly rok w nich, a w lecie bez skarpetek :D
o dziwo sa to jedynew buty ktore nei maja zwyczaju smierdziec niewazne ile sie w nich chodzi [popatrzcie chocioazby na adidasy - wlasnie za to nei lubie sportowych butow]
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez St. Alquerre » 16-09-2005, 10:56

Wystarczy iść do obuwniczego i kupić aerozol do butów. I nie ma się kłopotu z nieprzyjemnymi zapachami.

Glany kiedyś miałem, parę razy przydały się (jesienią, na deszczu), parę razy kląłem na nie (np. w górach - największy błąd życia zabierać te buty na długie wędrówki), ale jakieś 2 lata temu rozpadły mi się i nie tęsknię za nimi.

Co nie zmienia faktu że nadal nie rozumiem czemu ludzie wchodzą w jakieś ciuchy tylko po to, żeby zyskać akceptację jakiejś grupy... nie pojmuję...
Awatar użytkownika
St. Alquerre
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez _lilith » 16-09-2005, 11:34

no to swoja droga, bywa zastanawiajace, ale taka jest ludzka natura, czlowiek jhako zwierze w wiekszosci przypadkow stadne dazy do akceptacj, ze strony jakiegos srodowiska, moze to z tego wynika :roll: - ja osobiscie zawsze w gory wybieram sie w glanach, nie wiem, ale zadne [a mialam juz 3 pary] w zyciu mnie nie obtarly
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez upadłyAnioł » 19-09-2005, 14:08

Ja w moich glanach chodze cały rok, alto też(wiem, wiem...)... A ostatnio kolo nudzil się na angielskim to wziął moje buty i tak je odpicował, że... białe paski, jakieś eski floreski i napisy w stylu GLANY PANY... heh tera to nawet nie zakładam...
...nie każdy anioł jest lub musi być dobry...
Awatar użytkownika
upadłyAnioł
Żłopacz
Żłopacz

Miejscowość: Jasło

Postprzez Vasil » 19-09-2005, 16:40

upadłyAnioł napisał(a):Ja w moich glanach chodze cały rok

Widzę że nie jestem sam... Ze mną jednak jest tak, że muszę nosić wysokie byty z przyczyn niezależnych. A jak już nosić to porządne glany. Czarne glany, czarne sznurówki. Kropka.
"Te mato perro feo ?me entiendes estúpido? Tu eres un imbecil, te odio"

"Something good, something good... you look like Snoopy, and it makes me laugh..."
Awatar użytkownika
Vasil
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Krieg » 19-09-2005, 16:51

Ja mam jakiegos pecha do glanow :( wytrzymują mi max rok.
Awatar użytkownika
Krieg
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Stherliz

Postprzez DTH » 19-09-2005, 20:40

glany są stosunkowo wygodne, biorąc pod uwagę ich wagę i gabaryty, jednak w góry zdecydowanie nie polecam. Obówie górskie powinno być specjalnie zaprojektowane do górskich wypraw (b.mocne, lekkie, odpowiednio wyprofilowane). Glany są dobre na jesień, deszcz, błoto, nawet śnieg jak nie ma dużego mrozu nooo i chyba ich najważniejsze zastosowanie - koncerty :twisted: są po prostu niezastępione. Śmieszy mnie jak ktoś z kolorem glanów, sznurówek czy skarpetek ( :wink: ) wiążę jakąś ideologię. Buty to buty, ale jak kto tam chce

muszę nosić wysokie byty z przyczyn niezależnych.

bez urazy ale moim zdaniem osoba niższego wzrostu w glanach wygląda dość "pokracznie" (jak... kaczka :D ). Lepiej założyć jakieś lżejsze buty na wyższej podeszwie/wkładkach. Ale to oczywiście moje zdanie. Nech każdy nosi to w czym się czuję dobrze.
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Emperorek » 19-09-2005, 22:03

czarne glany czarne sznórówki. Lubie chodzić w glanach sa wygodne. Ciezkie hmm mozna przywyknac. Lubie tez chodzić w sportowym obuwiu bo nie lubie nosic tych samych butów codziennie mimo że mam dwie pary glanów. w lato nie nosze glanów bo jestem fanem sandałków które na ta pore roku sprawdzaja sie najlepiej i nie musze sie pocić w ciezkich glanach. No chyba zę koncert to w sandałkach nie pójde(na woodstocku mi sie jedna para sandałków rozwaliła)
Awatar użytkownika
Emperorek
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Poznań/Pniewy

Postprzez Wojtek_ » 20-09-2005, 12:00

A ja swoje glany dobiłem już i muszę na jesień/zimę nowe kupić - bo tylko w tym czasie uważam glany za godne noszenia :) Latem z powodów oczywistych bym nie założył :)
jak tu w czasach dzisiaj uatrakcyjnić chcesz rocka,
rock to skamielina nie opoka!!
Wojtek_
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Poznań

Postprzez [nieaktywny] malk » 20-09-2005, 13:18

przydałoby się wyciągnąć kiedyś te moje glany z szafy. nawet nie wiem co się w nich teraz gnieździ, zielnik możnaby zrobić... sznurówki pewnie mi myszy przeżarły. w ogóle to te buty chyba dla jaj kupiłem, zresztą nevermind.
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez forlorn » 20-09-2005, 15:02

a ja ma juz od 3 lat HD-ki o na nie nei narzekam bo to byl dobry wybór.sznurowki nie wiem jakie mam ale powiem tylko ze glanow uzywam raczej tylko przy okazjii koncerto i na jesien i wczesną wiosne, poza tym to raczej rzadko w nich, przynajmniej ostatnio, chodze :wink: :D
Awatar użytkownika
forlorn
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: olkusz

Postprzez brucha » 20-09-2005, 16:14

St. Alquerre napisał(a):Wystarczy iść do obuwniczego i kupić aerozol do butów. I nie ma się kłopotu z nieprzyjemnymi zapachami....

no to ja nie wiem już...moje glany na woodstocku zostały wystawione na ciezka probe....błoto, sprej od środka, i nieustajaca wilgoć, bo mnie koledzy cały czas do wody wrzucali :? ... o dziwo nie zgniły i trzymaja sie jak trzeba....w glanach raczej na koncerty...to jedyne buty, ktorych do tej pory nie rozwaliłam :D ost wybrałam sie w sandałach koncert reggae....głupie myślenie---> reggae to pogo raczej nikłe...ale było...sandały do wyrzucenia a stopy :shock: czarne
WĄŻ(podaje Ewie jabłko na tacy):
Ugryź i daj Adamowi
ADAM(ryczy):
Daj ugryźć! Daj ugryźć!
EWA(zjada całe jabłko)
WĄŻ(przerażony):
I co teraz będzie?
ADAM
Niedobrze. Cała Biblia na nic.
K u r t y n a
brucha
Abstynent
Abstynent

Miejscowość: poznań

Postprzez Vasil » 20-09-2005, 17:08

Pamiętam pewną scenę z zebrania kółka teatralnego...
90% uczestników chodziło w glanach, a jakieś 70% było zadeklarowanymi fanami ciężkich brzmień. buty musieliśmy zdejmować, i przed sceną stał taki ładny rządek kilkunastu par glanów... A większość z tych metali miała różowe skarpetki w miśki...
"Te mato perro feo ?me entiendes estúpido? Tu eres un imbecil, te odio"

"Something good, something good... you look like Snoopy, and it makes me laugh..."
Awatar użytkownika
Vasil
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez upadłyAnioł » 20-09-2005, 19:51

ja szczerze przyznam, że mało kiedy ściągam moje glany... oczywiscie w domu w nich nie chodze,ale poo szkole tak i za to dostaje total zjebe od psorów i tzw. "pań sszmatek"...,a le to już inna sprawa
Awatar użytkownika
upadłyAnioł
Żłopacz
Żłopacz

Postprzez _lilith » 20-09-2005, 21:35

tez dostawalam swego czasu od mojej psor od biol najwiekszy,musialam zdjemowac przed wjesciem do sali :D, ale za to uwielbiala mnie w szpilkach, ja bede z uporem maniaka twierdzic, ze z glanow sie wyrasta, a przynajmniej z tej ideologicznej strony glanow, bardziej to hycba jest u dziewczyn widoczne - mowie tu np. o glanach do spodniczki, chocby to nie wime jak koszmarnie wygladalo musza byc glany, bo przeciez inny metal w miescie moglby siostry metalowy niezauwazyc, tudziez z pogarda potraktowal by jej obcasy, a za lat pare nie wyobraza sobie zestawinia spodniczki z glanami i nagle bracia metale juz odchodza na dalszy plan, faceci maja podobnie, tylko, ze z ganiturami [of korz to nie regula]
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Michał L » 20-09-2005, 21:58

Ja mam glany ale chodzę w nich tylko w zimę i sporadycznie innymi porami roku jeżeli idę gdzieś, gdzie jest szansa dostać wpierdól. Mam je 2 lata i na razie musiałem raz wymieniać moje czarne sznurówki.

Jak dla mnie chodzenie w glanach cały rok jest śmieszne bo jaki to ma sens skoro są wygodniejsze i przedewszystkim lżejsze adidasy.
nie inaczej

Frizona.pl
Michał L
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Sosnowiec Pogoń

Postprzez DTH » 21-09-2005, 06:25

_lilith napisał(a):ja bede z uporem maniaka twierdzic, ze z glanow sie wyrasta, a przynajmniej z tej ideologicznej strony glanow, bardziej to hycba jest u dziewczyn widoczne - mowie tu np. o glanach do spodniczki, chocby to nie wime jak koszmarnie wygladalo musza byc glany, bo przeciez inny metal w miescie moglby siostry metalowy niezauwazyc, tudziez z pogarda potraktowal by jej obcasy, a za lat pare nie wyobraza sobie zestawinia spodniczki z glanami i nagle bracia metale juz odchodza na dalszy plan, faceci maja podobnie, tylko, ze z ganiturami [of korz to nie regula]

to racja, w ogole glany to nie jest damskie obuwie, dlatego też w pewnym wieku dziewczyny dochodzą do wniosku, że im już to nie pasuję. Facet może założyć glany i w wieku 40lat i nie będzie to jakoś tragicznie wyglądało (mój sor od historii nosił brązowe,zamszowe, brejdaka od anglika nosi...), jakoś to ujdzie. Co do glanów do garniaka... grrrr, moim zdaniem to już szczyt bezguścia i sam nie wiem czego (ignorancji?). Jak można w ogole zrobić coś takiego? :roll:
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez _lilith » 21-09-2005, 08:43

wiesz no moja mam tez ma 40 lat, do jeansw w glanach smiga i na koncert i tez niezle wyglada

a przpadki zestawienia glanow z ganiakiem widzialam juz wiele razy - niestety, zawsze najbardziej mnie rozbrajalo to, ze glany byly mega zniszczone i osrkrobane a garniak odprasowany na maksa :D
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez upadłyAnioł » 21-09-2005, 12:46

Glany+ spódniczka= mega obciach...
Dobrze że nie chodze w spódniczkach(nie lubie!)... Widziałam taka jedną paszteciare, ubrała mini z którego cały obleśny tyłek wychodził... i do tego glany...Boże, ratunku pomyślałam!!! :shock:
Awatar użytkownika
upadłyAnioł
Żłopacz
Żłopacz

Postprzez lin » 21-09-2005, 13:17

czy ja wiem, widywałam dziewczyny w spódnicach i glanach i jakoś ładnie wyglądały.
sama nieraz ubieram glany bo nie znoszę butów "wyjściowych".
lin
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez upadłyAnioł » 21-09-2005, 13:19

lin napisał(a):czy ja wiem, widywałam dziewczyny w spódnicach i glanach i jakoś ładnie wyglądały.
sama nieraz ubieram glany bo nie znoszę butów "wyjściowych".

Dobra!!! U szczulych to nawet, anwet wygklada lae u takich pasztetów to bełty gwarantowane.... :shock:
Awatar użytkownika
upadłyAnioł
Żłopacz
Żłopacz

Postprzez lin » 21-09-2005, 13:24

ta wypowiedź była imo żałosna :wink: :roll:
idę pastować stare, coś się zimno robi.
lin
Alkoholik
Alkoholik