tolerancja i nietolerancja czyli...

Posty na dowolne tematy, dowolnej długości i o dowolnej porze

Re: tolerancja i nietolerancja czyli...

Postprzez GRacuch » 10-11-2005, 22:09

DTH napisał(a):hmm krieg, a tak właściewie, to skoro uważasz, że "bambusy" nie powinny przyjeżdżać do Polski to po kiego grzyba się do tej Holandii ładowałeś? Tam ty też jesteś takim samym "bambusem" jak murzyn czy hindus u nas. Mimo, że jesteś biały, ale pchasz się do innego kraju "który pracował na swój dobrobyt setki lat". I co? jak TY (biały) jedziesz do innego kraju to jest ok, ale jak już Murzyn gdzieś pojedzie jest źle? Jeżeli masz już pewne zasady to nie traktuj ich instrumentalnie

dobre... :)
...Sexual Deviance Is Only Good When It Is Hidden Behind The Mask Of Elegance And Style...
Awatar użytkownika
GRacuch
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Krakow

Postprzez drow » 10-11-2005, 22:59

DTH napisał(a):hmm krieg, a tak właściewie, to skoro uważasz, że "bambusy" nie powinny przyjeżdżać do Polski to po kiego grzyba się do tej Holandii ładowałeś? Tam ty też jesteś takim samym "bambusem" jak murzyn czy hindus u nas. Mimo, że jesteś biały, ale pchasz się do innego kraju "który pracował na swój dobrobyt setki lat". I co? jak TY (biały) jedziesz do innego kraju to jest ok, ale jak już Murzyn gdzieś pojedzie jest źle? Jeżeli masz już pewne zasady to nie traktuj ich instrumentalnie

dupa... ale on jechał do kraju białych ludzi... a nie do afryki... a "bambusy" w cywilizowanym kraju to co innego... a zresztą... tu właśnie sam się przekonuje że jestem cholernym rasistą... czy to źle ? :P
"Then if we fall, we all fall, and we fall alone..."
Awatar użytkownika
drow
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: się biorą dzieci ?

Postprzez Krieg » 11-11-2005, 08:10

Chodzi o to że nie tyle co się ładowałem do tego kraju tylko musiałem się tam wybrać wbrew własnej woli, a co do bambusów w tym kraju, to właściwie Holandie to kraj białych tylko że pomazańcy przyjeżdżają do tego kraju w celu ucieczki przed prześladowcami czy biedą. Spoko gdyby było tylko tyle nie był bym tak przeciwko nich, tylko że widziałem na własne oczy i na własne skórze odczułem co pomazańcy robią, są w chuj agresywni w stosunku do wszystkich mają się za niewiadomo co rządzą się tworzą gangi strzelają do niewinnych białych dla zabawy, jeśli nie wierzysz jedz sobie do Den Hag. Właśnie stąd moja ta niechęć wobec nich, sami stwarzają w sumie problemy a potem się dziwą że biali ich nie chcą.
Awatar użytkownika
Krieg
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Stherliz

Postprzez DTH » 11-11-2005, 11:40

no chwila, to znaczy, że biali nie tworzą gangów? że nie zabijają ludzi? nie kradną? zaraz pewnie powiecie, że oni robią to "u siebie". Bzdura, tak samo jak Murzyn jest obcy w Holandii obcy jest i Polak i Ukrainiec. Tyle, że murzyn jest czarny. ale co z tego? Co ma do rzeczy tutaj kolor skóry?
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Lublin

Postprzez Krieg » 11-11-2005, 12:06

DTH napisał(a):no chwila, to znaczy, że biali nie tworzą gangów? że nie zabijają ludzi? nie kradną? zaraz pewnie powiecie, że oni robią to "u siebie". Bzdura, tak samo jak Murzyn jest obcy w Holandii obcy jest i Polak i Ukrainiec. Tyle, że murzyn jest czarny. ale co z tego? Co ma do rzeczy tutaj kolor skóry?

Możesz wierzyć lub nie ale właśnie kolorowi robią to na znacznie większą skale niż biali powoli, nawet nie wież. Holendrzy mają o każdej narodowości o każdym kolorowym wyrobione zdanie żyją wśród nich i dokładnie wiedzą do czego są zdolni, podczas mojego pobytu w Holandii nie uświadczyłem chamstwa z rąk białego Holendra Polaka, Greka czy Niemca tylko z rąk czarnego, turka i żółtego. Więc się nie dziw jakie mam podejście do nich skoro podczas tego pobytu w Holandii musiałem znosić jak jeden turek groził mi mafią a jeden czarnuch cały czas kurwił na prawo i lewo na polaków no Holandie i ogólnie na ten świat zresztą nie był to jedyny który tak robił. Chyba najmniej przejechałem się na żółtych bo jedynie co mnie u nich wkurwiło to że pracują podobnie jak ja a zachowują się w stosunku do mnie jak do jakiegoś śmiecia.
Nie dziw się ze mam takie do nich podejście skoro przez cały pobyt w Holandii i z tego co się nasłuchałem np. od mojej siostry czy kumpli z pracy nie spotkałem się z żadnym dobrym zdaniem kolorowych dosłownie żadnym. Sam musiałem doświadczyć nawet na własnej skórze jak bambusy czy brudasy z Turcji potrafią być wredne.

Jakby ktoś chciał jechać juz do Holandii to odradzam jedno miasto a mianowicie Den Hag.
Awatar użytkownika
Krieg
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Stherliz

Postprzez Michał L » 27-11-2005, 21:02

Malkav napisał
resocjalizacja więźniów skutków wymiernych nie przynosi. nie uwierzę, aby to zadziałało w przypadku homoseksualistów.

Sprawy są różne, bo więźniowie są zamykani pod przymusem, natomiast oni przychodzili by tam z własnej woli, no chyba, że byliby przyłapani publicznie w jakiejś niedwuznacznej scenie.
Teraz może się to wydawać niemożliwe, ale gdyby nagłośnić całą sprawę i zrobić więcej takich ośrodków, każdy z nich miałby szansę powrotu do normalności. Należałoby także zrobić odpowiednią kampanię w mediach, co przy obecnej władzy nie powinno być trudne. Coś takiego jak przeciw piciu przed jazdą samochodem, albo ''Bo zupa była zasłona''.
nie inaczej

Frizona.pl
Michał L
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Sosnowiec Pogoń

Postprzez GRacuch » 27-11-2005, 21:05

Mielisny tu przeniesc dyskusje a wiec pisze....

Sorry Michal ale to ciebie chyba trzeba wyslac na leczenie a nie pedalow...!Takie jest moje zdanie
...Sexual Deviance Is Only Good When It Is Hidden Behind The Mask Of Elegance And Style...
Awatar użytkownika
GRacuch
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez [nieaktywny] malk » 27-11-2005, 21:06

Michał L napisał(a):natomiast oni przychodzili by tam z własnej woli,

mało prawdopodobne. tacy ludzie uważają, że są normalni/wyjątkowi/lepsi (nieptrzebne skreślić, w zależności z kim mamy do czynienia). nie ma szans, żeby szli do takich ośrodków z własnej woli. to tak jakbym ja miał iść na odwyk kupowania płyt i zainteresowania muzyką.
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Egregius » 27-11-2005, 21:08

--------------------------------------------------------------------------------
jak przenosić to przenosić...
homoseksualizm to nie choroba... Wyleczy cię ktoś z pociągu do płci przeciwnej?

"Biblia mówi o Bożej miłości do wszystkich ludzi. Bóg kocha każdego człowieka, niezależnie od rasy, koloru skóry, pochodzenia społecznego czy orientacji płciowej. Podejmując ten temat jestem świadom cierpień, jakie wielu ludzi znosi w związku z tą właśnie dziedziną życia. Jezus przyszedł nie po to, by nas potępić, ale by zbawić (J 3,17). Podobnie wspólnota chrześcijańska powinna okazywać wrażliwość i zrozumienie wobec tych, których seksualna orientacja jest przyczyną codziennych zmagań, akceptując ich jako istoty ludzkie, umiłowane przez Boga. "

fragmenty książki "Homoseksualizm. Co każdy powinien o nim wiedzieć?"

automatycznie powinno się leczyć wszystkie "patologie" nazizm itp. a nie robi się tego...

Ja wiem że wielbisz Kaczora, ale podejście twole i pisiorków jest ciut krzywe. I oparte nie wiem na jakiej podstawie... Jak znajdziesz opinię obiektywnego specjalisty na temat, że homo to choroba to zastanowię się nad tym.

Ale ludzie obiektywni tak tego nie widzą...

A twoja pozorna obiektywność ma skaze subiektywnego podejścia pisowców.
Awatar użytkownika
Egregius
Degustator
Degustator

Postprzez toM_ » 27-11-2005, 21:08

wiecie nie chce mi się czytać, ale jeśli chodzi wam o te wiece równości to jestem im jak najbardziej przeciwny, ale do samych homo nic nie mam.
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Egregius » 27-11-2005, 21:11

I to właśnie paradoksalna tolerancja
Awatar użytkownika
Egregius
Degustator
Degustator

Postprzez [nieaktywny] malk » 27-11-2005, 21:13

my opinion jest prosta. przeciwko homoseksualistom nic nie mam, nie będę ich z pochodnią ganiał, ani ubierał się w ciuchy świętego oficjum. denerwuje mnie tylko ich afiszowanie się swoją innością. wielkie halo robią wokół siebie, nie bardzo wiem po co.
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Egregius » 27-11-2005, 21:14

Każdy kto ma poglądy jakieś, robi z nich wielkie halo... Nie jest tak?
Awatar użytkownika
Egregius
Degustator
Degustator

Postprzez lin » 27-11-2005, 21:15

Egregius napisał(a):Każdy kto ma poglądy jakieś, robi z nich wielkie halo... Nie jest tak?

nie.
lin
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez [nieaktywny] malk » 27-11-2005, 21:16

Egregius napisał(a):Każdy kto ma poglądy jakieś, robi z nich wielkie halo... Nie jest tak?

nie.
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez GRacuch » 27-11-2005, 21:17

Podzielam Twoje zdanie Malkav...
Moze dlatego sie tak afiszuja bo chca by wkoncu ich ludzie zaakceptowali??
Awatar użytkownika
GRacuch
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Michał L » 27-11-2005, 21:18

Pojawiają się głosy, że Polska jest krajem zacofanym, bo nie dopuszcza parad, interweniują nawet Zieloni z Niemiec, ale czy lizanie czyjegoś odbytu jest oznaką postępu i oświecenia? Nie wydaje mi się.

Demonstrujących otaczał kordon policjantów z oddziałów prewencji oraz oddziału konnego. "Naszym zadaniem było chronić demonstrantów i wywiązaliśmy się z tego" - powiedział PAP rzecznik poznańskiej policji podinsp. Andrzej Borowiak.
Zdaniem organizatorów marszu, liczna obecność policji w czasie wiecu była prowokacją. "Jeżeli tak ma wyglądać wolny kraj, to musimy się wszyscy zastanowić, czy chcemy w takim kraju żyć" - powiedział do zgromadzonych Jarosław Urbański z Federacji Anarchistycznej. - jakby policja odeszła to by ich pobili skini, to tylko świadczy o ich inteligencji

W Piśmie Świętym stosunki homoseksualne „są potępione jako poważna deprawacja (por. Rz 1, 24-27; 1 Kor 6, 10; 1 Tm 1, 10). (...) skłonność homoseksualna jest „obiektywnie nieuporządkowana”[9] i czyny homoseksualne „są grzechami pozostającymi w głębokiej sprzeczności z czystością
nie inaczej

Frizona.pl
Michał L
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Egregius » 27-11-2005, 21:19

GRacuch napisał(a):Podzielam Twoje zdanie Malkav...

No więc afiszują się... Ludzie o odmiennych poglądach wyborczych afiszują się... Firma która ma inny proszek afiszuje, my tutaj afiszujemy się z własnymi poglądami...

A z drugiej strony, to nie oni robią halo z wieców, ale np. Kaczor.
Awatar użytkownika
Egregius
Degustator
Degustator

Postprzez [nieaktywny] malk » 27-11-2005, 21:20

GRacuch napisał(a):Podzielam Twoje zdanie Malkav...

hmm, z tego co ja widzę to większość ludzi ich akceptuje. już dawno nie słyszałem o biciu/katowaniu/ganianiu z widłami/prześladowaniu gejów tylko i wyłącznie za ich orientację. dawniej rzeczywiście był strach, bo gdy się ludzie dowiedzieli że ktoś jest homoseksualistą, potrafili mu zrobić z życia piekło. teraz się to trochę zmieniło. nawet starsi, bardziej konserwatywni mieszkańcy polandii zauważyli, że poza "wolę-swoją-płeć" wiele się ci ludzie nie różnią od innych.
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Egregius » 27-11-2005, 21:21

Michał L napisał(a):

W Piśmie Świętym stosunki homoseksualne „są potępione jako poważna deprawacja (por. Rz 1, 24-27; 1 Kor 6, 10; 1 Tm 1, 10). (...) skłonność homoseksualna jest „obiektywnie nieuporządkowana”[9] i czyny homoseksualne „są grzechami pozostającymi w głębokiej sprzeczności z czystością

Ale to nie nam jest dane ich potępiać, tylko jak już to zostaną za to osądzeni po śmierci...

Mówisz tu o czystości, a mnie chodzi o tolerancję ...
Awatar użytkownika
Egregius
Degustator
Degustator

Postprzez lin » 27-11-2005, 21:23

Egregius napisał(a):Ale to nie nam jest dane ich potępiać, tylko jak już to zostaną za to osądzeni po śmierci...

powiało grozą. bozia spuści im manto. :wink:
lin
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez GRacuch » 27-11-2005, 21:24

moze i tak... ale i tak ludzie nadal ich nie toleruja....
Awatar użytkownika
GRacuch
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez toM_ » 27-11-2005, 21:25

Egregius napisał(a):I to właśnie paradoksalna tolerancja

żadna tam paradoksalna tolernacja, chcesz to Ci wygarnę moje poglądy

według mnie homo powinny mieć te same prawa co zwykły obywatel polski, mogą się spotykać gdzie chcą, łażić gdzie chcą, całować w miejscu publicznym, chodzić na randki tam gdzie hetero i wogóle itp. itd. mnie to nie rusza i według mnie nie powinno się tego zabraniać (jak ktoś tu kiedyś chyba głośno o tym krzyczał)
ale jestem przeciwko wiecom ponieważ to jest już propagowanie homoseksualizmu, a go się nie powinno propagować. Takie coś może spowodować że pozwoli im się zawierać zwązki małżeńskie(tak jestem temu przeciwny), a to jest pierwszy krok do tego żeby pozwolić im adoptować dzieci(tak temu też jestem przeciwny). Tak więc niech mają prawa takie same jak każdy obywatel, za wyjątkiem homo-ślubów, i adopcji, oraz tych wieców. Nie widzę w tym nic paradoksalnego.

Amen.
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Egregius » 27-11-2005, 21:26

"przekonanie nasze kształtuje raczej zwyczaj i przykład niż jakiekolwiek pewne poznanie" - Kartezjusz - Rozprawa o metodzie...

I tyle w tym temacie.

Porozmawiajcie z kimś kto ma inne upodobania w czymkolwiek, przemyślcie i dopiero wtedy snujcie, obywatelu Michale.
Awatar użytkownika
Egregius
Degustator
Degustator

Postprzez GRacuch » 27-11-2005, 21:31

ToMa napisał(a):według mnie homo powinny mieć te same prawa co zwykły obywatel polski, mogą się spotykać gdzie chcą, łażić gdzie chcą, całować w miejscu publicznym, chodzić na randki tam gdzie hetero i wogóle itp. itd. mnie to nie rusza i według mnie nie powinno się tego zabraniać (jak ktoś tu kiedyś chyba głośno o tym krzyczał)
ale jestem przeciwko wiecom ponieważ to jest już propagowanie homoseksualizmu, a go się nie powinno propagować. Takie coś może spowodować że pozwoli im się zawierać zwązki małżeńskie(tak jestem temu przeciwny), a to jest pierwszy krok do tego żeby pozwolić im adoptować dzieci(tak temu też jestem przeciwny). Tak więc niech mają prawa takie same jak każdy obywatel, za wyjątkiem homo-ślubów, i adopcji, oraz tych wieców. Nie widzę w tym nic paradoksalnego.

Amen.

Podpisuje sie pod tym.
Awatar użytkownika
GRacuch
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Michał L » 27-11-2005, 21:37

W Waszych wypowiedziach zauważam pewien paradoks, z jeden strony jesteście przeciw adopcjom. Swoją drogą chłopak wychowywany od niemowlęcia przez dwóch tatusiów, gdy dożyłby dwudziestu kilku lat usłyszałoby pewnie ''powinieneś się ustatkować, znaleźć sobie jakiegoś porządnego męża'' :lol: :lol:
A z drugiej strony pedały bez adopcji by nie przetrwały, jakby wszyscy byli homoseksualistami to ludzkość by wymarła, to jest fakt bezsporony.
Są oni można więc rzec po części bezproduktywni.
Moim zdaniem powinna być taka właśnie kampania lecząca homoseksualizm, powinni się spotykać we własnych barach, albo chociaż w innej części danego miejsca, tak jak są miejsca dla palaczy np. Ale na publiczne manifestowanie swoich dewiacji pozwalać nie można.
nie inaczej

Frizona.pl
Michał L
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez toM_ » 27-11-2005, 21:44

a tam by nie przetrwały, przetrwały tyle setek lat to teraz by nie przetrwały?
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Michał L » 27-11-2005, 21:56

Są pasożytami, żerują na heteroseksualistach.
nie inaczej

Frizona.pl
Michał L
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez toM_ » 27-11-2005, 22:00

to znaczy? możesz rozwinąć?
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Michał L » 27-11-2005, 22:24

Czy tasiemiec wewnątrz człowieka przetrwałby bez człowieka?
nie inaczej

Frizona.pl
Michał L
Alkoholik
Alkoholik

PoprzedniaNastępna

Wróć do Rozmowy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot]

Ogłoszenia Koncerty