temat wolny (cz.3)

Posty na dowolne tematy, dowolnej długości i o dowolnej porze

Re: temat wolny (cz.3)

Postprzez DX* » 18-12-2009, 16:29

Breclau? A fe! To niepolskie miasto! :)
Chociaż akurat DTH mógłby się tam zaklimacić, w końcu Motor L. i Śląsk W. maja sztamę. :mrgreen:
"I never put off till tomorrow, what I can possibly put do the day after" - Oscar Wilde
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Wild East

Postprzez DTH » 18-12-2009, 16:35

aj tam, to akurat by mi niezbyt pomogło... piłka kopana to nie moje klimaty :P
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Lublin

Postprzez Nikus » 18-12-2009, 16:49

DTH napisał(a):No wrocław ma perspektywy, ale właśnie trochę mi się to nie podoba - żeby nie była to taka druga warszawka, miasto bez klimatu gdzie liczy się tylko pogoń za kasą... Wiadomo, bez tego ani rusz, ale nie za wszeką cenę...

Dlatego wybieram trójmiasto jako cel w najbliższym roku :wink: No i kuszą mnie Poznianiem.

Ale tak w ogóle to musiałbym się w końcu wybrać na wycieczkę po Polsce. Bo w takim Wrocławiu to nigdy nie byłem :)
Awatar użytkownika
Nikus
Degustator
Degustator

Miejscowość: Ostróda / Olsztyn

Postprzez DTH » 18-12-2009, 19:02

Poznań ponoć ma spore perspektywy. Poza tym, jest jeszcze ciągle dość mało popularny jako cel krajowych migracji (przynajmniej mniej niż Wrocław, Warszawka czy Kraków). Nigdy nie byłem, chyba nawet nie przejeżdżałem. Wrocła natomiast wywarł na mnie nieco przytłaczające(?) wrażenie - ale byłem tylko jeden dzień.
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez GRacuch » 18-12-2009, 19:15

ooo to widzę, że nie tylko ja mam rozterki związane z przeprowadzką i studiami.
hmm... Kraków czy Oslo? trudna decyzja. bardzo trudna.
...Sexual Deviance Is Only Good When It Is Hidden Behind The Mask Of Elegance And Style...
Awatar użytkownika
GRacuch
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Krakow

Postprzez DTH » 18-12-2009, 19:45

hmm, ja mając taki wybór bym się nawet nie zastanawiał. Odpowiedź prosta - Oslo. Większe możliwości rozwoju, większe zarobki, lepszy klimat :D i w ogóle fajniej... tyle, że właśnie, ja tam NIE byłem, więc sobie gdybam, a wiadomo - wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma. Całkiem prawdopodobne, że gdybym pomieszkał tam jakiś czas zmienił bym opinię.

Tak naprawdę jak mam być szczery, to moje rodzinne miasto wcale nie jest takie złe. Niby zaściankowe ale jednak żyje się całkiem fajnie. Co mnie w tym utwierdziło? W zasadzie dość, wydawało by się drobna z pozoru sprawa. Musiałem kiedyś przyjechac do Warszawy trochę czasu przed wylotem, nie chciałem żeby coś mnie spowolniło (jakaś awaria czy korek na trasie) i przyjechałem do o zupełnie dla mnie pogańskiej porze - ok. 5 rano. I tutaj doznałem prawdziwego szoku - w mieście były korki, ludzie tłoczyli się na przystankach, ogólnie panowała atmosfera prawie jak w godzinach szczytu. W Lublinie o tej godzinie jeszcze całe miasto śpi, przewijają się jacyś ekstremiści owszem, ale są to wyjatki. Tak sobie wtedy pomyślałem, kurde, ja bym za nic w świecie nie chciał tak żyć! Wstawać w nocy (bo to nawet nie jest jeszcze blady świt) wracać o zmroku, zapierdzielać cały dzień, nie mieć czasu się po dupie podrapać żeby jeździć Lexusem, raz na rok wyjechać na 2tygodnie na Bahamy i odłożyć trochę grosza na emeryturę? (to jest wariant optymistyczny, w realistycznym większość z tych ludzi zarabiała sobie max na Golfa, wyjedzie do Tunezji a na emeryturze.. lepiej nie myśleć)... Dobra, koniec pieprzenia :P Nie mam rodziny na utrzymaniu, więc mogę sobie pisać, że pieniądze w życiu nie są najważniejsze :P
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez _lilith » 18-12-2009, 22:47

wlasnie wroclaw ma klimat i to zajebisty, warszafka moze sie schowac

ruski mialam 3 lata na studiach lic :P nie nauczylam sie nic nawet porzadnie pisac, a ze u nas jest kierunek od podstaw to mnie nauczyli od poczatku wszystkiego
What price could you pay... for the changing your destiny...
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: los sosnowcos

Postprzez DTH » 18-12-2009, 23:04

Brat zaczął studiować ruski właśnie, ale pochodził ze 2 miesiące, nauczył się pisać, czytać i nie wiem nawet dlaczego zrezygnował :P A ruski fajny jest :D
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DX* » 18-12-2009, 23:07

Nie lubię Breslau. Niewiele brakowało, bym łomot dostał na tamtejszym dworcu od powracających chyba z meczu oszalikowanych autochtonów. :?
"I never put off till tomorrow, what I can possibly put do the day after" - Oscar Wilde
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 19-12-2009, 11:13

wiesz, teraz takie czasy, że żeby łomot dostać to nie trzeba specjalnie jechać do wrocławia :P
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez _lilith » 19-12-2009, 17:36

no dokladnie :P deteh jak zwykle ma racje :P
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DX* » 20-12-2009, 19:03

Pewnie ma.
Co nijak nie zmienia jakiegoś tam niesmaku związanego u mnie z nazwą Wrocław. :P
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez system88 » 20-12-2009, 22:03

To ja - Michał L. Witam wszystkich!

Może mi ktoś z uprawnieniami admina dać dostęp do mojego pierwotnego konta :D
Nie pamiętam hasła, ani maila jaki podawałem przy rejestracji w 2003 roku :P
system88
Abstynent
Abstynent

Postprzez DX* » 20-12-2009, 22:16

A skąd admin ma wiedzieć, że to na pewno Michał L., a nie ktoś próbujący wyłudzić adres e-mail, albo przejąć konto? :P
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Nikus » 20-12-2009, 22:44

Hmm, to może napisz mi PW jakie adresy to mogłoby być ;)

Jeżeli któryś będzie się zgadzać, to wymuszę ponowną aktywację - na tamten adres e-mail otrzymasz link aktywacyjny do konta.
Awatar użytkownika
Nikus
Degustator
Degustator

Postprzez DTH » 21-12-2009, 02:22

a ja ci Michał czasami nie podawałem na PW maila na jaki jest założone tamto konto??

O luuudzie, czy u was też jest taj skur...o zimno? Nie żebym miał coś do zimy albo nie lubił mrozów, ale chłodno trochę:P Już zupełnie pomijam fakt, że całe miasto jest nieodśnieżone... no ale wiadomo, zima jak zwykle zaskoczyła drogowców... w końcu kto by się jej spodziewał w połowie grudnia? :roll:
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez _lilith » 21-12-2009, 10:00

u nas dzis 'tylko' -6 co w porownaniu z -20 w piatek to prawie upal :P

w ogole chyba zaczynam dochozic do wniosku ze jestem uzalezniona od allegro albo do zakupow, w sumie w sklepach tez ostatnio bywam nierzadko :P w ciagu dwoch tygodni kupilam sukienke tunike dwie torebki, spodniczke, podklad, dwie pary butow, depilator i dwa komplety poscieli - ach te swieta :D
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Nikus » 21-12-2009, 11:31

Michał L został aktywowany, ale dla pewności można by go przepytać czy to na pewno on :)
Awatar użytkownika
Nikus
Degustator
Degustator

Postprzez DX* » 21-12-2009, 14:13

Good idea! Może ja zacznę.
Michale, co tam nowego u Korwina ? :)

A propos wydawania pieniędzy, zawsze w jakąś manię wpadam pod koniec roku. Dopiero co gitarę nową sobie sprawiłem, lada dzień kolejne cztery stówki na buty wyłożę. No, ale to wszystko jeszcze OK, bo wystarczy, że rzucę okiem za siebie, albo na nogi i widzę gdzie tę kasę ulokowałem. Dramatem zawiewa wówczas, gdy wychodzę z jakiegoś Tesco z kontem szczuplejszym o trzy cyfry i zachodzę w głowę, jakim sposobem je tak uszczupliłem.
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Michał L » 21-12-2009, 14:21

Dzięki za aktywację :)

Możecie pytać :P
W sumie to dosyć dziwne by było jakby ktoś chciał przejąć moje konto akurat na tym forum, ale cóż - nic nie jest niemożliwe.

Ale mam tematów nieprzeczytanych :D większość sobie chyba daruję.

Ja dzisiaj jeszcze musiałem być na uczelni i jutro też chyba będę musiał na jedne ćwiczenia lecieć :/ no ale przynajmniej wcześnie wstanę, a tak bym jak zwykle za długo spał :D

Korwin wystąpił z UPR i założył swoją partię teraz. Może i dobrze się stało, bo jakby popatrzeć z dystansu nawet jak w większości spraw miał rację to zawsze musiał powiedzieć coś o Hitlerze, "kobiety do garów", albo inną głupotę i się kompromitował.
Ja w każdym razie nie zlewaczałem :P A wręcz przeciwnie - mam jeszcze bardziej radykalne i wolnościowe poglądy - mocno libertariańskie.
nie inaczej

Frizona.pl
Michał L
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Sosnowiec Pogoń

Postprzez DX* » 21-12-2009, 14:28

Wolnościowe i radykalne?
Coś w rodzaju: wolność od cudzoziemców, wolność od gejów, wolność od Żydów, wolność od Konstytucji etc.? :P
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Michał L » 21-12-2009, 14:43

Niekoniecznie, w libertarianiźmie są 2 nurty:
-minarchizm - który głosi, że państwo powinno mimo wszystko istnieć i utrzymywać się najlepiej z dobrowolnych składek, ew. bardzo niskich podatków
anarchokapitalizm - można chyba po nazwie skojarzyć o co chodzi

Doktrynalnie ten drugi jest bardziej spójny, jednak chyba mam za małą wyobraźnię, żeby wierzyć, że w praktyce taki stan mógłby się utrzymać ;)

Generalnie cała filozofia opiera się na konsekwentnym trzymaniu się na wszelkich płaszczyznach aksjomatu o nieagresji - "wolność jednego człowieka kończy się tam gdzie zaczyna się wolność 2 człowieka".

Wiesz - jeżeli mam swój teren, to mam na nim wolność od wszystkich, dopóki samemu nie naruszam wolności innych :)
Na tym to polega. Mogę sobie zrobić bar "tylko dla...", "dla wszystkich oprócz...". - Dalej bardzo nie lubię cenzury politpoprawności ;)
Tylko, że to działa w dwie strony - geje, Żydzi, jakieś inne grupy, mogą sobie zrobić podobne bary :)
I każdy jest zadowolony, bo może robić co chce, bez interwencji jakiegoś reżimu, a przy tym jest to najbardziej wydajne ekonomiczne. Nie znaczy to, że nie opłacałoby się czasami dobrowolnie poddać pewnym kontrolom, normom itd. - zwłaszcza mam tutaj na uwadze przedsiębiorców, którzy w ten sposób mogliby zyskać uznanie w oczach klientów. Np. spełniając skomplikowane wymagania jakiejś firmy standaryzacyjnej.

To oczywiście takie teoretyzowanie, ale tak chciałbym, żeby było.

Trochę źle się wyraziłem w poprzednim poście - chodziło mi po prostu o radykalnie wolnościowe poglądy :)
nie inaczej

Frizona.pl
Michał L
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Sosnowiec Pogoń

Postprzez DX* » 21-12-2009, 14:49

Niniejszym potwierdzam, to jest Michał L. :)
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez _lilith » 21-12-2009, 15:32

DX* napisał(a):Niniejszym potwierdzam, to jest Michał L. :)

:mrgreen:
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 21-12-2009, 23:27

DX* napisał(a):Niniejszym potwierdzam, to jest Michał L. :)

Ano witamy, witamy! :mrgreen:

Swoją drogą racja, najważniejsza jest wolność! Anarchizm - to jest to! :D :D
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez _lilith » 23-12-2009, 18:04

ale mialam dzisiaj kaca, ja pierdole..
wino jednak mi nie sluzy
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Nikus » 23-12-2009, 18:16

Nowy dział w serwisie :)

http://www.rockmagazyn.pl/ogloszenia.htm

To tak jakbyście chcieli się czegoś pozbyć, albo czegoś byście potrzebowali :)
Awatar użytkownika
Nikus
Degustator
Degustator

Postprzez DTH » 24-12-2009, 01:51

no luuudzie, tak jak dzisiaj się nie zmęczyłem zakupami nie wiem od jak dawna... pewnie od jakiegoś roku :P Ludzi w ciul, ale to normalka, przetrzebione wszystko, prawie całkowity brak drożdży i masła, całkowity jajek (co ciekawe nagle zniknęły nawet jajka przepiórcze :D ).
A w ogóle to nie zdążyłem sobie kupić prezentu :P Normalnie straszne!
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez _lilith » 24-12-2009, 12:01

ja tez nie zdazylam ale zrobie sobie po swietach :]

a tymczasem wery mery i wsiewo najlutszego
i przetrwania swiat z najmniejszym uszczerbkiem na psychice ;)
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez forlorn » 24-12-2009, 12:27

ale mnie tu daaaaawno nie było... widze graficznie się pozmieniało i nowi "alkoholicy" przybyli:)
Awatar użytkownika
forlorn
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: olkusz

PoprzedniaNastępna

Wróć do Rozmowy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników

Ogłoszenia Koncerty