Oczywiście, jestem gówniarz i śpię w nogach.GRacuch napisał(a):tak zgadzam sie ale to nie dotyczy komputerow! czy wiesz na jakiej zasadzie beda uzywaze te komputery? nie masz pojecia!
Mówię tylko, żeby nie było to narzucane odgórnie, a leżało w kompetencji szkół. Dlaczego taka kasa nie miałaby pójść w stypendia?GRacuch napisał(a):jesli ten projekt sie urzeczywistni bedzie otworzony specjalny portal gdzie dzieci beda mogly np sprawdzac co maja na zadanie, beda tam udostepnione podreczniki, nie beda musialy nosic np zeszytow poniewaz wszystko beda mogly pisac na komputerze i zadania domowe wyslylac mailem.
laptopy to gadżet. To że jedne dzieciaki będą z nich korzystały a inne nie, nie odbierze im szansy na wykształcenie...GRacuch napisał(a):wiec ja sie pytam dlaczego jedne dzieci maja miec "lepiej" niz inne?

Mojżesz napisał(a):Mówię tylko, żeby nie było to narzucane odgórnie, a leżało w kompetencji szkół. Dlaczego taka kasa nie miałaby pójść w stypendia?GRacuch napisał(a):jesli ten projekt sie urzeczywistni bedzie otworzony specjalny portal gdzie dzieci beda mogly np sprawdzac co maja na zadanie, beda tam udostepnione podreczniki, nie beda musialy nosic np zeszytow poniewaz wszystko beda mogly pisac na komputerze i zadania domowe wyslylac mailem.
Mojżesz napisał(a):laptopy to gadżet. To że jedne dzieciaki będą z nich korzystały a inne nie, nie odbierze im szansy na wykształcenie...GRacuch napisał(a):wiec ja sie pytam dlaczego jedne dzieci maja miec "lepiej" niz inne?

To, że akutrat jedni będą kożystać z laptopów a inni nie, wcale nie sprawi, że Szkoła będzie mniej sprawiedliwa niż jest...GRacuch napisał(a):tak tylko ze ja mam wylacznie na mysli NIESPRAWIEDLIWOSC. nie chodzi mi o wiedze,wyksztalcenie.
GRacuch napisał(a): poza tym chyba powinno byc tak ze we wszystkich szkolach pownien byc mniej wiecej taki sam tok nauczania,sposoby itd nie uwazasz?
Bo powinni mieć prawo do decydowania o tym jaka wiedza jest im potrzebna, a jaka jest im zbędna...GRacuch napisał(a):dlaczego jedni maja umiec wiecej od innych albo cos zupelnie innego skoro chodza do szkol o tym samym profilu....

Mojżesz napisał(a):remont szkoły jest równie ważny, co te twoje laptopy..
Mojżesz napisał(a):To, że akutrat jedni będą kożystać z laptopów a inni nie, wcale nie sprawi, że Szkoła będzie mniej sprawiedliwa niż jest...GRacuch napisał(a):tak tylko ze ja mam wylacznie na mysli NIESPRAWIEDLIWOSC. nie chodzi mi o wiedze,wyksztalcenie.
Mojżesz napisał(a):Bo powinni mieć prawo do decydowania o tym jaka wiedza jest im potrzebna, a jaka jest im zbędna...GRacuch napisał(a):dlaczego jedni maja umiec wiecej od innych albo cos zupelnie innego skoro chodza do szkol o tym samym profilu....

Ale jedynym źródłem utrzymania szkół publicznych są nasze pieniądze... ... z tego co się orientuję...GRacuch napisał(a):wiem,ale rzad chce przeznaczyc NASZE pieniadze na edukacje uczniow a nie remonty ani inne rzeczy ktore szkola potrzebuje lub na zachcianki dyrektorow!
a jaka jest różnica między "mniej sprawiedliwą" i "bardziej niesprawiedliwą"?GRacuch napisał(a):ale nie musi byc bardziej niesprawiedliwa!!
Najlepiej ktoś, kto z tej wiedzy będzie kożystać... hmmm... uczeń? Czy nauka nie leży w jego interesie?GRacuch napisał(a):kto ma niby o tym decydowac?
zauważam już od bardzo dawnaGRacuch napisał(a):zauwaz ze w Polsce wiekszosc materialu ktory dzieci wkuwaja jest ZBEDNY!

Mojżesz napisał(a):Ale jedynym źródłem utrzymania szkół publicznych są nasze pieniądze... ... z tego co się orientuję...GRacuch napisał(a):wiem,ale rzad chce przeznaczyc NASZE pieniadze na edukacje uczniow a nie remonty ani inne rzeczy ktore szkola potrzebuje lub na zachcianki dyrektorow!
Mojżesz napisał(a):a jaka jest różnica między "mniej sprawiedliwą" i "bardziej niesprawiedliwą"?GRacuch napisał(a):ale nie musi byc bardziej niesprawiedliwa!!...
Mojżesz napisał(a):Najlepiej ktoś, kto z tej wiedzy będzie kożystać... hmmm... uczeń? Czy nauka nie leży w jego interesie?GRacuch napisał(a):kto ma niby o tym decydowac?

a kiedy będziemy musieli inwestować w szkoły?GRacuch napisał(a):gadaj dupa do biskupa... nie mamy teraz inwestować w szkoły tylko uczniów!!
a ja np. nie chciałbym żeby moi koledzy z innej szkoły mieli wyremontowane łazienki, a ja nie...GRacuch napisał(a):ja widze... bo ja np nie chcialabym zeby moi koedzy z inej szkoly mieli laptopy a ja nie...
nie wyobrażam sobie tego w praktyce, teoretyzuję.GRacuch napisał(a):a jak wyobrażasz sobie to w praktyce?
No wiesz...GRacuch napisał(a):taa, niech uczniowie zaczna pisac dla siebie podreczniki...

Mojżesz napisał(a):a kiedy będziemy musieli inwestować w szkoły?GRacuch napisał(a):gadaj dupa do biskupa... nie mamy teraz inwestować w szkoły tylko uczniów!!
Mojżesz napisał(a):a ja np. nie chciałbym żeby moi koledzy z innej szkoły mieli wyremontowane łazienki, a ja nie...GRacuch napisał(a):ja widze... bo ja np nie chcialabym zeby moi koledzy z innej szkoly mieli laptopy a ja nie...
Mojżesz napisał(a):nie wyobrażam sobie tego w praktyce, teoretyzuję.GRacuch napisał(a):a jak wyobrażasz sobie to w praktyce?

Otoczenie ma znaczny wpływ na ludzi w ogóle. Stan tych szkół to ważny element, którego nie można spychać na drugi plan, a w szkołach dzieci się uczą nawet i bez laptopów.GRacuch napisał(a):wazniejsza jest wiedza i edukacja czy budynek w ktorym sie uczymy. w starej,zniszczonej szkole tez mozna sie uczyc bo chyba to jest wazniejsze. wiadomo ze bylo by wspaniale gdyby szkoly byly zadbane i odnowione ale niestety Polska nie jest az tak bogatym krajem....
Jak widać, nie wszyscy muszą entuzjastycznie podchodzić do ich pomysłówGRacuch napisał(a):niestety trzeba wybierac. jak widac rzad woli kupic laptopy a nie remontowac szkolne łazienki.
A Dlaczego?GRacuch napisał(a):trzeba myslec praktycznie a nie teoryzowac...

Mojżesz napisał(a):A Dlaczego?GRacuch napisał(a):trzeba myslec praktycznie a nie teoryzowac...

_lilith napisał(a):ten projekt nigdy nie wejdzie w zycie

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników