sxe

Posty na dowolne tematy, dowolnej długości i o dowolnej porze

Re: sxe

Postprzez needle » 21-11-2006, 19:33

niepoprawna idealistka :) :wink:[/quote]

ehh no coś mnie musi trzymać przy życiu . . . a co szkodzi pomarzyć :) to w końcu nic nie kosztuje;)
needle
Abstynent
Abstynent

Miejscowość: kraków

Postprzez needle » 21-11-2006, 19:34

DX* napisał(a):
needle napisał(a):Tak to już jest w naszym pięknym kraju że wesela wyglądają tak jak wyglądają . . . mentalność ludzka jest nieugięta pod tym względem i tradycja rządzi . . . ale może kiedyś . . . ;)

niepoprawna idealistka :) :wink:

ehh no coś mnie musi trzymać przy życiu . . . a co szkodzi pomarzyć :) to w końcu nic nie kosztuje;)
needle
Abstynent
Abstynent

Postprzez Emperorek » 21-11-2006, 19:34

ale z czasem mozna sie rozczarowac
Awatar użytkownika
Emperorek
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Poznań/Pniewy

Postprzez needle » 21-11-2006, 19:35

rozczarowanie rzecz jak najbardziej naturalna:) i jestem na nie przygotowana ale też jest to 'ale morze kiedyś' hehehehe
needle
Abstynent
Abstynent

Postprzez Emperorek » 21-11-2006, 19:37

tez prawda gdybym nie miał marzeń pewnie dawno temu bym sie rzucił z mostu
Awatar użytkownika
Emperorek
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez needle » 21-11-2006, 19:40

i koło się zamyka . . . :)
needle
Abstynent
Abstynent

Postprzez Michał L » 21-11-2006, 19:46

W sumie to na żadnym weselu, na którym byłem za dużo nie wypiłem, najwyżej symbolicznie, ale większość to zdarzyła mi się, gdy miałem jeszcze z około 10 lat, a potem ja miałem 16 to chyba 2, ale w te wakacje żeni się bliska kuzynka więc sytuacja pewnie się zmieni. Wesela, jak zauważyłem mają to do siebie, że wszyscy piją, ale mało kto jest jakoś bardzo pijany, bo jednak w między czasie jest pełno potraw, tańczy się także ten alkohol ucieka.
Ogólnie to też nie rozumiem za bardzo dopisywania ideologi do swojego sposoby życia, bo jednak każdy jest w jakiś sposób indywidualny i u każdego może to inaczej wyglądać. Chociaż może i taki ruch ma sens, bo jednak jeżeli komuś rzeczywiście piwo nie smakuje, a mięso(o zgrozo) też odrzuca, to jednak w grupie jest łatwiej w różnych postanowieniach wytrzymać. Czasem mi się zdarza, że nie piję, i wtedy obserwuję innych ludzi, ale tak ciągle to ciężko by było.
nie inaczej

Frizona.pl
Michał L
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Sosnowiec Pogoń

Postprzez puzio » 21-11-2006, 19:48

heh, fajnie się temat rozkręcił a mnie nie ma :P
styl życia i ideologia sxe nieszczególnie do mnie przemawia, po prostu lubie pić, palić i jeść mięsko :twisted: i nic tego nie zmieni (no, może kiedyś rzucę palenie... kiedyś... :wink: ) o wegetarianizmie mowy nie ma w moim przypadku... żony też jaroszki bym nie chciał, same problemy :P i jeszcze by mi później chciała dziecko przestawiać na 'zdrowy' tryb życia. mowy nie ma :twisted: :wink: ale jak ktoś chce być wegetarianinem i nie truje przy tym życia innym ("co ty jesz, to niehumanitarne, obrzydliwe itp." przy każdym wspólnym posiłku) to proszę bardzo :)
"-stary, pożycz 100 zł.
- ...nie pożycze ci...
- a czemu mi nie pożyczysz?
- ...bo mi nie oddasz...
- czemu sądzisz że ci nie oddam??!!
- ...bo ci nie pożyczę..."

by Andrzej Poniedzielski :)
Awatar użytkownika
puzio
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Lublin

Postprzez DX* » 21-11-2006, 19:51

puzio napisał(a): i jeszcze by mi później chciała dziecko przestawiać na 'zdrowy' tryb życia. mowy nie ma

:lol: ja leżę :lol: :lol:
"I never put off till tomorrow, what I can possibly put do the day after" - Oscar Wilde
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Wild East

Postprzez needle » 21-11-2006, 19:53

puzio skoro lubisz hehehehe osobiście to mnei przeraża ale Ciebie też pewnie przerażam ja hehehe ;) ;)
needle
Abstynent
Abstynent

Postprzez needle » 21-11-2006, 19:58

W każdym razie mieć inne zdanie niż większość nie jest łatwo . . . świata nie zbawie to się chociaż sobą zajme i tymi którzy chcą ;)
needle
Abstynent
Abstynent

Postprzez Emperorek » 21-11-2006, 20:22

puzio napisał(a):żony też jaroszki bym nie chciał, same problemy :P i jeszcze by mi później chciała dziecko przestawiać na 'zdrowy' tryb życia. mowy nie ma :twisted: :wink:

w sumie to faktycznie byłby problem bo niedosc ze sama by nie jadła to pewnie ugotowac miesa by tez nie chciała wiec sie zgadzam
puzio napisał(a):ale jak ktoś chce być wegetarianinem i nie truje przy tym życia innym ("co ty jesz, to niehumanitarne, obrzydliwe itp." przy każdym wspólnym posiłku) to proszę bardzo :)

mi to w sumie nie przeszkadza a raczej smieszy gdy kolezanki mi nadaja nad głowa jak moge to jesc, bo jak maja mi obrzydzic cos co jest przeciez takie smaczne :wink:
Awatar użytkownika
Emperorek
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez needle » 21-11-2006, 20:36

Prawda jest taka że mięsożerca z wegetarianinem się nigdy nie dogada . . . każda ze stron ma swoje racje których będzi bronić zażarcie ;) lub w ostateczności ulegnie drugiej stronie ;) jak pies z kotem . . . ale życie zna przypadki że pies z kotem też się dogada więc coś w tym jest . . . ja wyznaje zasade że nie jem tego co miało oczy i plany na przyszłość i tego się będę trzymać . . . a co do rpoblemów iście wegetariańskich to miałam taki na koloniach tego roku gdzie byłam jako wychowawca . . . w całym ośrodsku wczasowym liczącym około 200 osób tylko ja byłam wegetarianką . . . pory posiłków to była tragedia hehehe na szczęście wymęczyłam kucharza żeby mi coś specjalnego robił . . . no i robił biedak marchewki, soje, groszki specjalnie dla mnie . . . będę mu wdzięczna po wsze czasy ;) przypuszczam jednak że gdybym nie była z kadry tylko wychowankiem to już nie byłoby tak różowo . . .
needle
Abstynent
Abstynent

Postprzez DX* » 21-11-2006, 20:42

ja też miałem takie sytuacje, Jednak mi nie przyrządzali soji, tylko naleśniki na zmianę z pyzami na słodko...ludzie w tym zacofanym kraju nie maja zupełnie wyobraźni...
"I never put off till tomorrow, what I can possibly put do the day after" - Oscar Wilde
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez needle » 21-11-2006, 20:47

Większość ludzi jest totalnie zaślepionych stereotypami że nawet nie dopuszcza myśli że można coś zrobić innego do jedzenia niż schabowy czy jakieś inne mięso . . . wydaje mi się że to wynika z nieświadomości i z braku chęci do eksperymentów . . . mój ojciec jest rasowym mięsożercą i kiedyś przypadkiem zjadł mój wegetariański bigos . . . twierdził cały czas że tam mięso było i nijak nie dał sie przekonać że to soja . . . :P i od tego czasu daje się niekiedy skusić na coś bezmięsnego ;)
needle
Abstynent
Abstynent

Postprzez Emperorek » 21-11-2006, 20:49

nie no na nalesnikach to ja bym nie pożył długoale soja jest bardzo smaczna

zreszta tradycyjna kuchnia polska jest tłusta i jest w niej dużo miesa
Awatar użytkownika
Emperorek
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 21-11-2006, 21:03

dobra, dobra, o wegetarianizmie był gdzieś tutaj inny temat :P

Tak sobie właśnie myślę, że w całym xxx najlepsze jest właśnie to bycie anty :) Może nie do końca anty ale zupełnie w opozycji do wszystkich - wszyscy palą, ja nie, wszyscy piją ja nie, itd. Coś w tym jest co może rajcować :wink: Jak jak już pisałem, nie jestem sxe, jednak nie piję, nie palę, nie draguję i powiem szczerze, że czasami to fajne uczucie jak ktoś cię pyta "zapalisz?", "napiszesz się?" a ty mówisz, że "NIE" :D To ciężkie do opisania uczucie i pewnie większość palących i pijących tego nigdy nie zrozumie. I nie chodzi tutaj bynajmniej o poczucie wyższości czy tego typu sprawy, po prostu frajda z bycia innym niż wszyscy, z zobaczenia opadniętych szczen zbaraniałych współimprezowiczów jest moim zdaniem większa niż najebanie się do nieprzytomności :lol:
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez needle » 21-11-2006, 21:08

DTH napisał(a):dobra, dobra, o wegetarianizmie był gdzieś tutaj inny temat :P

Tak sobie właśnie myślę, że w całym xxx najlepsze jest właśnie to bycie anty :) Może nie do końca anty ale zupełnie w opozycji do wszystkich - wszyscy palą, ja nie, wszyscy piją ja nie, itd. Coś w tym jest co może rajcować :wink: Jak jak już pisałem, nie jestem sxe, jednak nie piję, nie palę, nie draguję i powiem szczerze, że czasami to fajne uczucie jak ktoś cię pyta "zapalisz?", "napiszesz się?" a ty mówisz, że "NIE" :D To ciężkie do opisania uczucie i pewnie większość palących i pijących tego nigdy nie zrozumie. I nie chodzi tutaj bynajmniej o poczucie wyższości czy tego typu sprawy, po prostu frajda z bycia innym niż wszyscy, z zobaczenia opadniętych szczen zbaraniałych współimprezowiczów jest moim zdaniem większa niż najebanie się do nieprzytomności :lol:

amen :twisted:
ja też tak sobie myśle właśnie chociaż to nie jest jedyny powód dla którego wybrałam taką droge . . .
needle
Abstynent
Abstynent

Postprzez Emperorek » 21-11-2006, 21:30

moze do nieprzytomnosci to nie chociaz od czasu do czasu... a tak pozatym to z imprez na bani czasem sa genialne wspomnienia, ludziom przychodzą do głowy nieziemskie pomysły które sie wspomina latami
Awatar użytkownika
Emperorek
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 21-11-2006, 21:38

nie noo, ja nic nie mam do imprez "na bani", tylko szczerze mówiąc ja wolę oglądać niż uczestniczyć w tych "nieziemskich pomysłach" :D
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Emperorek » 21-11-2006, 21:46

no taka osoba jest potrzebna aby te wspomnienia przetrwały do rana :wink:
Awatar użytkownika
Emperorek
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DX* » 21-11-2006, 22:03

DTH napisał(a): frajda z bycia innym niż wszyscy, z zobaczenia opadniętych szczen zbaraniałych współimprezowiczów jest moim zdaniem większa niż najebanie się do nieprzytomności :lol:
skąd to możesz wiedzieć, skoro nigdy(jak twierdzisz) nie najebałeś sie do nieprzytomności?
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 21-11-2006, 22:05

hehe a żebyś wiedział!! Nawet nie wiesz ile razy już musiałem streszczać imprezy - czasami nawet NIEKTÓRZY nie chcieli uwierzyć, że dany fakt miał miejsce :D
Można nawet powiedzieć, że jestem reporterem/korespondentem imprezowym - robie zdjęcia i zapamiętuje fakty z imprez a potem wszystkim opowiadam :lol:
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Michał L » 21-11-2006, 22:09

No, ale jeżeli nie nastąpi jakaś kompromitacja ( a to jednak rzadkość)to jednak zabawnie ustala się z innymi fakty :D
nie inaczej

Frizona.pl
Michał L
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Sosnowiec Pogoń

Postprzez Emperorek » 21-11-2006, 22:18

DTH napisał(a):hehe a żebyś wiedział!! Nawet nie wiesz ile razy już musiałem streszczać imprezy - czasami nawet NIEKTÓRZY nie chcieli uwierzyć, że dany fakt miał miejsce :D
Można nawet powiedzieć, że jestem reporterem/korespondentem imprezowym - robie zdjęcia i zapamiętuje fakty z imprez a potem wszystkim opowiadam :lol:

taki reporter to czasem bardzo ryzykowna sprawa bo czasem moze pamietac za duzo niz bysmy tego chcieli
Awatar użytkownika
Emperorek
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DX* » 22-11-2006, 13:39

DTH napisał(a):Można nawet powiedzieć, że jestem reporterem/korespondentem imprezowym - robie zdjęcia i zapamiętuje fakty z imprez a potem wszystkim opowiadam :lol:
domyślam się więc, że część zdjęć na tej stronie
Kod: Zaznacz wszystko
http://szok.neostrada.pl/dzienpo/
to Twoja robota :lol:
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 22-11-2006, 16:39

no, no :D się rozumie :lol:
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez _lilith » 24-11-2006, 23:09

przeczytalam tylko pierwszych kilka postow, wiec mozliwe, ze powtorze watki, ktore juz zostaly poruszone - forgive me ;)

tez powiem, ze to dla mnie temat abstrakcyjny w dosc duzej mierze - dla mnei generalnie kierownie sie w zyciu jakakolwiek ideologia jest abstrakcja, ja tweirdze, ze wszytsko jest dla ludzi, ale rozsadnych ludzi [choc jak zapewne powiecie to pojecie wzgledne] - nie powiem ze nie wyobrazam sobie zycia bez miesa czy alkoholu, ale narzucanie sobie pewnych zasad z dnia na dzien, ale przymuszanie sie do tego uwazam, ze nie jest dobre

nie chce powiedziec, ze ktos jest zmuszany tutaj do czegos, bo ludzie dorosli zazwyczaj podejmuja racjonalne i przemyslane [w miare mzliwosci] decyzje, ale wiaze sie to przeciez z pewnymi wyrzeczeniami, np. generalnie nie pale, ale czasem na impreze zapale jednego czy dwa i uwazam to za zupelnie zdrowe [w sensie psychicznym], tak samo jak generlanie nie pijam, ale lubie czasem po poludniu zypic zuubrowke

chodzi mi o to, za niezdrowe uwazam narzucanie sobie czegos za wszelka cene [wiem zaraz mi powiecie, ze alkoholizm rzucanie palenia czy narkotyki - ale nie chodzi mi o takie przypadki tylko takie sobie zwyczajne], zwlaszcza wegetarianizm, najbardziej rozsmieszyl mnie fakt jak kiedys jeden wegetarianin ideologiczny, ze tak powiem byl ubrany w skorzany plaszcz i skorzane buty [ale oczywiscie bardzo kocha zwierzatka ;)]

chyba troche przegadalam moja wypowiedzm, generalnie uwazam, ze nic na sile i nie na slepa wiare, zwlaszcza na slepa wiare - w taki ruch chyba nigdy bym sie nie wlaczyla, bo nie czuje takiej potrzeby, ale jesli komus jest lepiej z tego powodu to ok - byle tylko nei terroryzowal tym swojego otoczenia 8)
What price could you pay... for the changing your destiny...
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: los sosnowcos

Postprzez DTH » 25-11-2006, 09:53

Masz rację Lilith, mniej więcej o to mi wyżej chodziło i dlaczego mimo tego, że nie piję/palę/draguję nie uważam się za xxx. Nie lubię dodawania do każdej możliwej rzeczy ideologii, która narzuca mi odgórnie jakieś ograniczenia. Nie piję, bo to JA nie chcę!
Z tym, że ja w dalszym ciągu będę obstawał przy stanowisku, że sXe nie ma nic wspólnego z wegetarianizmem.
A z wegetarianami to faktycznie są śmieszne rzeczy - jak kiedyś w LO spytałem jednej takiej zadeklarowanej wegetarianki :) dlaczego nosi skórzane glany to powiedziała (oczywiście po dłuższym namyśle), że jak się robi buty to mięso się też wykorzystuje a nie wyrzuca więc nic się nie marnuje (czy jakoś tak)... nie rozumiem w takim razie tylko, dlaczego zwyczajnie tego mięcha też nie wszamać?? :D
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DX* » 25-11-2006, 10:05

w związku z wyznawaną przeze mnie ideologą abstynencji postuluję o zmianę napisu pod moim Nickiem na jakiś bardziej odpowiedni :P :lol:
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Poprzednia

Wróć do Rozmowy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników

Ogłoszenia Koncerty