Narkotyki

Posty na dowolne tematy, dowolnej długości i o dowolnej porze

Re: Narkotyki

Postprzez DTH » 18-03-2006, 11:09

taaak, też często słysze teksty o nieszkodliwości marychy czy papierosów. Albo tlumacznie, "znajdź mi coś co nie szkodzi" czy "nie zamierzam sobie przez całe życie odmawiać wszystkich przyjemności bo są niezdrowe" - niby spoko ale ja jednak wole fajki zastąpić innymi (napewno o wiele bardziej zdrowymi :wink: ) przyjemnościami i cieszyć się życiem przez długie lata a nie w wieku 40lat pluć własnymi płucami jak np mój egzaminator z cywila.
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Lublin

Postprzez St. Alquerre » 18-03-2006, 12:29

A ja wam powiem, że zanim wyrazicie jakiekolwiek zdanie na ten temat poczytajcie sobie parę ciekawych rzeczy, nie tylko ulotki rozpuszczane przez policję i wybrane książki, które wszystkie dragi zrównują ze sobą.

Co do trawy - dla mnie cały spór to już jest komedia. Odsyłam do raportu WHO w tej sprawie. Okazuje się, że powoduje ona mniejsze szkody niż alkohol.

Co do halucynogenów - zachęcam do lektury specjalistów - Alberta Hofmanna (niedawno skończył 100 lat i ma się bardzo dobrze jak na gościa, który nieraz wrzucał kwas w swoim życiu) i Stanislava Grofa, który wykorzystywał halucynogeny w leczeniu schizofrenii, mając bardzo dobre wyniki.

Co do reszty dragów się zgadzam - syf, co nie zmienia faktu, że jak ktoś chce sobie zmarnować życie, to żadna siła mu w tym nie przeszkodzi.

Ot, co.
ashamed to live in a land where justice is a game
Bob Dylan
Awatar użytkownika
St. Alquerre
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Kraków

Postprzez Wojtek_ » 18-03-2006, 12:45

St. Alquerre napisał(a):Co do halucynogenów - zachęcam do lektury specjalistów - Alberta Hofmanna (niedawno skończył 100 lat i ma się bardzo dobrze jak na gościa, który nieraz wrzucał kwas w swoim życiu)
Czytałem z nim wywiad i koleś wrzucał kwasiora, ale miał po tym straszne schizy, jak sam stwierdził - nigdy by nie przypuszczał, że to może komuś dawać przyjemność. Stworzył LSD po to, żeby leczyć ludzi chorych psychicznie i nadal ma nadzieję na takie zastosowanie tego kwasu "kiedy ludzkość dorośnie do niego".
jak tu w czasach dzisiaj uatrakcyjnić chcesz rocka,
rock to skamielina nie opoka!!
Wojtek_
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Poznań

Postprzez [nieaktywny] malk » 18-03-2006, 13:18

OTO JAK BACON TRZĘSIE SIĘ I SAPIE,
MYŚLĄC ŻE DO NOWEGO PARLAMENTU SIĘ DOCZŁAPIE.
Pani Alkę Bacon, Minister Stanu ds. Wewnętrznych: Mam tylko kilka minut, których nie mogę oddać.

Dzisiaj rano przedstawiono różne spojrzenia na cannabis. Byłoby kompletnym szaleństwem, gdyby rząd poluzował prawo, bez zgromadzenia większej ilości informacji przez komitet. Prasa poranna donosi, że w Birmingham wielu młodych ludzi zażywających heroinę zaczynało od marihuany. 95 procent osób uzależnionych od heroiny, które znane są Biuru Spraw Wewnętrznych, zażywało wcześniej marihuanę.

Mr. Driberg: I alkohol.

Pani Bacon: Rząd musiałby być szalony, gdyby niezależnie od podpisanych konwencji międzynarodowych poluzował te restrykcje.

Sądzę, że nasz kraj znajduje się dzisiaj w wielkim niebezpieczeństwie. Nie mówię tu tylko o cannabis, lecz również o innych wspomnianych tu narkotykach, w szczególności LSD. Niektórzy ludzie wprowadzają w błąd młodzież, sami nie biorąc narkotyków, lecz zachęcając ich do zażywania narkotyków. Rzadko zdarza mi się czytać Queen, ale byłam wczoraj u fryzjera. [Czcigodni członkowie Izby Gmin: "To słychać, to słychać".] Ten magazyn wpadł mi w ręce, kiedy byłam pod suszarka. Jest w nim długi artykuł zatytułowany "Pokolenie Miłości" z wypowiedziami piosenkarzy i ich menadżerów. Byłam przerażona niektórymi z nich. Na przykład, Paul McCartney powiedział miedzy innymi:

Bóg znajduje się we wszystkim. Bóg jest w przestrzeni między nami. Bóg jest w stole przed tobą. Bóg jest wszystkim i każdym wszędzie. Doszedłem do tego dzięki kwasowi [LSD], choć mogłem pewnie to zrozumieć przy wykorzystaniu innych środków. Tak naprawdę, nie ma to znaczenia jakich. Liczy się końcowy rezultat.
Mr. Channon: Czemu czcigodna pani cytuje prominentną postać opowiadającą się za narkotykami? Jest wielce niebezpieczne posługiwanie się takimi przykładami, skoro jest się przeciwko zażywaniu narkotyków.

Mr. Driberg: On [Paul Mc Cartney] jest bardzo dobrym człowiekiem.

DZIECIAKI NIGDY ICH NIE SŁUCHAJĄ,
PONIEWAŻ ZA GŁUPKÓW ICH MAJĄ.

so says timothy leary.
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez St. Alquerre » 18-03-2006, 14:49

malkavian napisał(a):so says timothy leary.

heh, leary rządzi, ale w dzisiejszych czasach mało kto traktuje go poważnie, bo i koleś cały czas zlewał się z tego co pisał. ale z drugiej strony "Polityka ekstazy" to książka, w której chodzi o coś więcej - przede wszystkim o odkrycie swojego własnego tripu, czyli własnej drogi życiowej "Czytelniku, napisz własną <Politykę ekstazy". niemniej jednak nawet Hofmann miał do Leary'ego dystans (no bo kurde rzucenie kwasa w tłum rozhisteryzowanych hipisów najlepszym pomysłem nie było).

tymczasem Hofmann i Grof są jednak autorytetami.
ashamed to live in a land where justice is a game
Bob Dylan
Awatar użytkownika
St. Alquerre
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Kraków

Postprzez makoto_ » 18-03-2006, 15:49

_lilith napisał(a):ja tam ma podobne zdanie jak mokoto, na moich oczach ludzie zmieniali sie w warzywa, widzialam, jak trawa ludziom inteligentnym przezera mozg, jak amfa powoduje stany manii przesladowczej - masakra :?

Może źle sie wyraziłam, ale mam nadzieję że nikogo nie uraziłam, ale mam nadzieję że mam na tyle silną wolę że mnie ten temat nie będzie dotyczył....chociaż podpbno każdy mówi że ma silną wolę
handlarz złudzeń czai się by znów oszukac mnie
Awatar użytkownika
makoto_
Degustator
Degustator

Postprzez Baldi » 19-03-2006, 11:45

St. Alquerre napisał(a):Co do halucynogenów - zachęcam do lektury specjalistów - Alberta Hofmanna (niedawno skończył 100 lat i ma się bardzo dobrze jak na gościa, który nieraz wrzucał kwas w swoim życiu) i Stanislava Grofa, który wykorzystywał halucynogeny w leczeniu schizofrenii, mając bardzo dobre wyniki.

Moja rodzicielka jest entuzjastką obydwu panów jak i metod przez nich stosowanych. Była nawet na konferencji w Szwajcarii z okazji setki Hofmanna.
Let's go to the punk-rock show.
Awatar użytkownika
Baldi
Degustator
Degustator

Postprzez Mikołaj » 01-07-2006, 10:59

Zgadzam się szamanami XD
A jak oni uważają?
Uważają ze stosowanie darów naruty do własciwych celow jest słuszne XD
Awatar użytkownika
Mikołaj
Degustator
Degustator

Postprzez misseria » 02-07-2006, 14:13

ja mysle iz szamani wiedza tez ze sa po to na ziemi by zostawic potomstwo. potomstwo ktore ma skazone geny poprzez narkotyki za dlugo nie pobedzie na swiecie...
a moze nie a moze wlasnie myle sie
bangbangczterykulewmojejgłowie
Awatar użytkownika
misseria
Popijacz
Popijacz

Postprzez Heartwork » 28-07-2006, 18:18

Narkotyki ssają w całej swej rozciągłości. Jak ktoś chce brać to niech bierze, proszę bardzo - mam tylko nadzieję że ma świadomość ich negatywnych skutków (uzależnienia, ubytki na zdrowiu fizycznym jak i psychicznym...).
Ostatnio edytowany przez Heartwork, 28-08-2011, 18:15, edytowano w sumie 1 raz
Heartwork
Abstynent
Abstynent

Miejscowość: Wadowice

Postprzez toM_ » 09-09-2007, 22:32

po co komu narkotyki?
ostatnio wziąłem 3 ibupromy i miałem niezłą jazdę... pewnie dlatego, że nic tego typu wcześniej w życiu nie brałem.
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 09-09-2007, 22:46

po co? Myslę, że po to samo po co np. alkohol... ludzieom się wydaje, że bez tego nie ma dobrej zabawy albo, że zabawa staje się jeszcze lepsza. Może jest to swego rodzaju ucieczka od rzeczywisości? Może ludzie myślą, że wprawiając siebie w stan upojenia stają się komś innym? Lepszym?... Nie mam pojęcia...
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez toM_ » 09-09-2007, 22:50

DTH napisał(a):po co? Myslę, że po to samo po co np. alkohol... ludzieom się wydaje, że bez tego nie ma dobrej zabawy albo, że zabawa staje się jeszcze lepsza. Może jest to swego rodzaju ucieczka od rzeczywisości? Może ludzie myślą, że wprawiając siebie w stan upojenia stają się komś innym? Lepszym?... Nie mam pojęcia...

oj deteh, deteh... to było pytanie retoryczne... :P
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez _lilith » 09-09-2007, 22:50

mnie moj piekny opowiadal, ze kiedys stosowal ganje w ramach dopalacza sluchu, podobno niesamowicie wyostrza sluch i mozna po tym grac niesamowite rzeczy, ale zarzucil [chwala bogu] juz dawno - czego to ludzie nie robia z milosci... eh.. az sie rozmarzylam ;)
What price could you pay... for the changing your destiny...
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: los sosnowcos

Postprzez DTH » 09-09-2007, 22:54

toM_ napisał(a):oj deteh, deteh... to było pytanie retoryczne... :P
a czy ja wiem czy retoryczne? Pojawiały się już tutaj pytania o tak absurdalne rzeczy (vide 'czy jesteś uzależniony od heroiny' :D), że dla spokoju sumienia wolę się ustosunkować ;)

no podobno wyostrza. Może sonarzyści (nie wiem czy tak się nazywają operatorzy sonarów:P) powinni to stosować?
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Poprzednia

Wróć do Rozmowy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników

Ogłoszenia Koncerty