Chelli napisał(a):Medycyna musi sie rozwijac, a ci którzy wierza powinni raczej myslec, ze skoro bóg miałby cos przeciwko klonowaniu to po co dawałby ludziom takie mozliwosc.

Chelli napisał(a):Klonowanie zostało wymyslone aby tworzyc organy, dla ludzi ich potrzebujących. Zreszta nigdy szerzej nie interesowałam sie tym zjawiskiem, ale tak mi sie kopjarzy.
A co do mojego beznadziejnie słabego argumentu, jak to ujałes. Człowiek ma wolną wole, tak było tez w przypadku bobmy atomowej. Ale klonowanie różni sie tym, że ma służyc pomocy ludziom a nie ich mordowaniu.

No właśnie klonowanie chyba zaczyna się od sklonowania człowieka, a niemożliwym jest wyhodowanie wątroby w słoiku... Chyba myślimy o czymś zupełnie innym. Ja mówię o częściach zamiennych na zasadzie: tworzysz człowieka o materiale genetycznym identycznym do twojego, a kiedy dorośnie to go kroisz na części zamienne... To jest dla mnie nie do przyjęcia i chore...puzio napisał(a): na razie klonowanie zaczyna się od organów. ale wiadomo że prędzej czy późnij skończy się na człowieku. jak ze wszystkim...

Woycieh napisał(a):No właśnie klonowanie chyba zaczyna się od sklonowania człowieka, a niemożliwym jest wyhodowanie wątroby w słoiku...puzio napisał(a): na razie klonowanie zaczyna się od organów. ale wiadomo że prędzej czy późnij skończy się na człowieku. jak ze wszystkim...
Ja mówię o częściach zamiennych na zasadzie: tworzysz człowieka o materiale genetycznym identycznym do twojego, a kiedy dorośnie to go kroisz na części zamienne... To jest dla mnie nie do przyjęcia i chore...

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników