Homoseksualiści - Homoseksualistki

Posty na dowolne tematy, dowolnej długości i o dowolnej porze

Homoseksualiści - Homoseksualistki

Postprzez toM_ » 08-09-2007, 15:25

Wydawało mi się, że kidyś tu był taki temat... ba! jestem tego pewien, ale musiało to być jeszcze przed Wielką Kasacją, gdyż szukałem ale niczego nie znalazłem... a jeśli przeoczyłem, to najwyżej skasuje się ten temat, ja poddam się lustracji, stanę przed trybunałem itd. ;P

A co do topicu.
Otóż mieszkałem z trzema pedałami w jednym mieszkaniu przez 6 tygodni, i chciałbym coś powiedzieć na ten temat. Trochę zrewidowałem swoje poglądy. Nie to, że wcześniej byłem ostro przeciwko nim, czy coś - nic z tych rzeczy. Tolerowałem ich, właściwie jedyne czego nie chciałem to tego żeby mogli się legalnie hajtać i adoptować dzieci. I właściwie w dalszym ciągu tak uważam.

Chodzi mi o to, że wcześniej "pedał" traktowałem jak wyzwizwisko. Obelgę. Teraz już tak nie jest. Teraz jak mówię o kimś, że jest pedałem to nie mam nic złego na myśli. To słowo zmieniło dla mnie znaczenie. Zaszedł tu proces amelioracji.

Z tego co mogłem zaobserwować to homoseksualiści (faceci) dzielą się na dwie grupy:
1.Pedały
2. Cioty

ad 1.
Pedał, to jest w zasadzie najnormalnieszy facet pod słońcem, taki jak każdy inny, z tą różnicą, że seskualnie pociągają go inni faceci. I co z tego, że czasem publicznie da jakiemuś innemu facetowi buzi? (chociaż w tej grupie homoseksualistów to zdarza się bardzo rzadko, zazwyczaj ukrywają się) to dalej normalny człowiek. Dodam jeszcze, że ja tych ludzi jak najbardziej toleruję i szanuję. Z reguły to są w porządku kolesie.

ad 2.
Ciota natomiast, to homoseksualista, który jest na domiar złego zniewieściały. Bardzo często łazi w różowej koszulce, o sobie mówi w rodzaju żeńskim. I gdyby tylko o to chodziło, to podejrzewam, że nikt w społeczeństwie nic by do homoseksualistów nie miał. To co mnie osobiście w tych osobnikach wkurza, to to, że np.
a) rano zajmuje ci łazienkę na godzinę (albo i więcej) bo on się musi zrobić na bóstwo, choćby to był najzwyklejszy dzień powszedni.
b)50 razy na dzień się pyta czy ładnie wygląda... od tego naprawdę szału idzie dostać, wierzcie mi
c) nic, ale to nic! sam nie umie zrobić, woła o pomoc przy każdym problemie
d) kilkanaście razy na dzień chcą się przytulać i wydają przy tym dźwięki trochę imitujące kopulację i to w obojętnie jakim miejscu, nieważne czy publiczne czy nie
e) robi zboczone aluzje przynajmniej raz na 15 minut (początkowo to się wydaje zabawne ale po paru dniach doprowadza do szaleństwa)

Z tymi ciotami jest taki problem, że, w przeciwieństwie do kobiety, nie powiesz mu po prostu żeby zamknął pysk, bo zaraz czuje się dyskryminowany i wyzywa cię od zacofanych homofobów. Na szczęście tych ciot w społeczności homoseksualnej jest znaczna mniejszość, jednak na nieszczęście, to oni są najbardziej głośni, to ich najbardziej słychać i widać w mediach i to oni organizują i łażą na te popieprzone parady równości, dlatego też taki też jest powszechny wizerunek homoseksualisty.

I powiem wam, że jeżeli kiedykolwiek będę wiedział z góry, że będę miał przy jakieś tam okazji do czyienia z ciotą przez dłużej niż tydzień, wycofam się od razu. Jedno takie doświadczenie mi w zupełności wystarczy.

Co do drugiej cześci tematu (homoseksualistki) to się nie wypowiem, bo nie miałem z nimi nigdy do czynienia.
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Re: Homoseksualiści - Homoseksualistki

Postprzez DX* » 08-09-2007, 15:35

Bardzo odważna ocena przekrojowa całej społeczności, jak na kogoś, kto - jak pisze -mieszkał tylko z trzema jej przedstawicielami ;)
"I never put off till tomorrow, what I can possibly put do the day after" - Oscar Wilde
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Wild East

Postprzez toM_ » 08-09-2007, 15:45

Fakt - mieszkałem z trzema, ale poznałem ich znacznie więcej. W weekendy to nasze mieszkanie roiło się od homoseksualistów, bo oni zapraszali ich a to na kawę a to na inne rzeczy. Nie raz też sprowadzali kogoś na noc. Najwięcej homoseksualistów w naszym, wcale nie tak duzym, mieszkaniu to 9... na urodzinach jednego z nich. a gdyby się tak zastanowić to łącznie ich tam spotkałem około 15. Wszyscy Polacy :D. No, za wyjątkiem jednego anglika. No i też popytałem o niektóre sprawy, bo byłem po prostu ciekaw i podstawie tego wszystkiego wysnułem tę oto teorię. To tak celem usprawiedliwienia się ;), że nie chodzi mi tylko o tych trzech z którymi mieszkałem, z tymi trzema miałem kontakt prawie non-stop.

Pozatym oczywiście to są tylko przemyślenia i to nie naukowca.
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez _lilith » 08-09-2007, 16:05

ja tam do homoselsualistow nic nie mam pod warunkiem ze nie musze ogladac ich w akcji... chociaz jak dziewczyna jest ladna zgrabna i powabna to pewnie jeszzce sie przylacze :P tak wiecie zeby zycie mialo smaczek :lol:

co do podzialu sie zgadzam tez takowy zauwazylam, ale chcialam nadmienic ze rozowe ciuchy w szafi enapewno nie sa wyznacznikiem, znam wielu heterykow smigajacych w rozowych ciuchach, nie to zebym miala ochote by moj facet takie nosil, ale o pedalskie to jednak nei swiadczy :)
What price could you pay... for the changing your destiny...
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: los sosnowcos

Postprzez DTH » 08-09-2007, 16:51

z tym podziałem masz chyba rację. Pedał pedał :) to człowiek tzw. normalny który jest tylko woli swoją płeć, natomiast pedał ciota to facet który nie dość, że woli swoją płeć to jeszcze ma przewagę hormonów żeńskich w związku z czym zachowuje się tak jak się zachowuje. To właśnie z takich ludzi "rekrutują się" transwestyci. (Z resztą, puzio pewnie to lepiej wyjaśni czego oni mają za mało a czego za duzo:P).

Szczerze mówiąc, (mówiłem to już w przeszłosci) to geje jako tecy ani mi ziębią ani grzeją. Nie miałem takich doświadczeń jak ty więc moja opinia może byc wyłącznie teoretyczna. Jadnak domyślam się, że zachowywał bym się pdoobnie - tzn. "pedały cioty" by mnie mocno irytowały. tak samo z resztą jak irytują mnie "nie-pedały cioty":P

A tak jeszcze nieco odbiegając od tematu, to w j.angielskim chyba pedał nie ma pejoratywnego brzmienia, jak u nas. Z resztą chyba nie ma w ogóle takiego słowa jak pedał - jest tylko gay = gej/pedał. Jest chyba za to osobne określenie dla cioty - nie pamiętam go.

A co do adopcji i związków, znacie moje stanowisko;)
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Lublin

Postprzez Michał L » 08-09-2007, 17:03

Pewnie masz rację Tom, Korwin taki podział kiedyś napisał też, tylko z innymi nazwami

Nie zaczynajcie, że Korwin jest moim guru itd., bo nie jest, tylko po prostu kiedyś taki wpis na blogu zrobił, pedałom poświęcony i mniej więcej tak to też przedstawił. Tylko tam chyba użył nazwy 'homosie'.
nie inaczej

Frizona.pl
Michał L
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Sosnowiec Pogoń

Postprzez _lilith » 08-09-2007, 17:11

Michał L napisał(a):Korwin

kurna wszedzie ten korwin... nawet u pedalow
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 08-09-2007, 18:19

Bo to jest taki szpecjalista od wszystkiego! :D
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DX* » 08-09-2007, 18:21

Czyżby chodziło o Korwin-Piotrowską?
"I never put off till tomorrow, what I can possibly put do the day after" - Oscar Wilde
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Wild East

Postprzez _lilith » 08-09-2007, 18:22

taaaaaaaa.......... :P
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez toM_ » 08-09-2007, 18:41

DTH napisał(a):A tak jeszcze nieco odbiegając od tematu, to w j.angielskim chyba pedał nie ma pejoratywnego brzmienia, jak u nas. Z resztą chyba nie ma w ogóle takiego słowa jak pedał - jest tylko gay = gej/pedał. Jest chyba za to osobne określenie dla cioty - nie pamiętam go.

z językiem angielskim to jest tak trochę dziwnie. Po pierwsze, słowo "gay" nie jest rzeczownikiem tylko przymiotnikiem. I chyba jednak jest to określenie pejoratywne, gdyż, jak czytałem w knidze do językoznastwa, kiedyś słowo "gay" znaczyło coś w rodzaju "radośnie kolorowy" i ponoć pierwsi geje się tak kolorowo właśnie ubierali i stąd określa się ich mianem "gay" - według autora tej teorii zaszło tu zjawisko pejoracji ;P

Ponadto, słowo "gay" dziś też może znaczyć w angielskim "zadowolony, szczęśliwy, ucieszony" np: "She felt excited and quite gay."

EDIT: oj, muszę wprowadzić małą poprawkę... ;) właśnie skonsultowałem się ze słownikiem i okazuje się , że słowo gay też może być rzeczownikiem. Cóż, wszyscy się ciągle czegoś uczymy, zwłaszcza jeśli chodzi o język obcy. Z moich obserwacji wynika jednak, że częściej "gay" używa się jako przymiotnika.

"I'm gay" np. ;)
:P
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 09-09-2007, 23:33

ooo, już sobie przypomniałem to pejoratywne określenie na ciotę: Faggot :P
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez GRacuch » 15-09-2007, 17:42

osobiscie nie znam zadnego homo. z bi mialam stycznosc,ba to nawet moje kolezanki. i powiem tak: dopoki sie przy mnie tacy ludzie nie obsciskuja to nie mam nic przeciwko. co sobie robia w sypialni-ich sprawa. denerwuja mnie tylko te ich parady...bo po co tyle zachodu,osmieszania sie wrecz?
...Sexual Deviance Is Only Good When It Is Hidden Behind The Mask Of Elegance And Style...
Awatar użytkownika
GRacuch
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Krakow

Postprzez lady_boom_boom » 15-09-2007, 18:08

Ale jak homo widzi śliniącą się wzajemnie na ławce w parku parkę, to też mu niesmacznie się robi ;) Patrzcie trochę w dwie strony. Nie ich wina, że im się nie podoba płeć przeciwna. To tacy sami ludzie jak my.

Parady oznaczają zaś tyle, że nie boją się walczyć o swoje prawa i że chcą walczyć z dyskryminacją.

Nie wiem, czemu mieliby się nie przytulać na spacerze. To tylko świadczy o kulturze przechodniów, jeśli będą krzyczeć za nimi: "Eeee, pedały!!!". Oni też chcą miłośći. I chca ją sobie okazać.

A to nie przestępstwo, żeby się nie mogli za rękę złapac w miejscu publicznym... Tylko heterycy jeszcze chyba nie są do końca na to przygotowani. Musimy się bardziej otworzyć na tych ludzi :)
Awatar użytkownika
lady_boom_boom
Abstynent
Abstynent

Postprzez DTH » 15-09-2007, 18:27

no to też racja. Niestety Polska jest ciągle jeszcze krajem zaściankowym i pewne rzeczy które na zachodzie europy są już normalne u nas ciągle powodują zgorszenie. Nie twierdzę, że dla mnie taki widok jest obojętny, bo też nie szczególnie lubię na coś takiego patrzeć ale cóż, w końcu jestem Polakiem :D
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez toM_ » 15-09-2007, 18:32

ostatnio gadałem na ten temat z kumpelą i powiedziała coś interesującego. W Anglii jest wielu polaków którzy są pedałami, wielu ich tam wyjeżdża, bo niby tam jest wolność tolerancja itd. W pewnym sensie. Pedałów cudzoziemców znacznie bardziej się tam toleruje. Pedały Anglicy też się ukrywają, bo boją się, że będą z nich szydzić znajomi itd. A inni nie boją się tego okazać, wszystko na zasadzie "nie jesteśmy u siebie, nikt nas tu nie zna, więc co nam szkodzi?" I myślę, że jest w tym wiele racji.
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez lady_boom_boom » 15-09-2007, 21:28

Coś w tym jest. Niestety :(

Ale przecież każdy jest inny. Co nie znaczy od razu: "inny".

A co do adopcji: dziecko dwójki homo byłoby bardzo wyczekiwane i upragnione. Nie to, co te wpadki nierozsądnych ludzi. I to daje większą szansę na uniknięcie patologii.
Tylko społeczeństwo mogłoby go traktować jak ochłap.
Niestety.
Życie.
Awatar użytkownika
lady_boom_boom
Abstynent
Abstynent

Postprzez toM_ » 16-09-2007, 13:35

już samo to, że miałoby dwie mamusie albo dwóch tatusiów byłoby patologią. Całkiem spora grupa homo by się ze mną zgodziła.
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez _lilith » 16-09-2007, 13:53

już samo to, że miałoby dwie mamusie albo dwóch tatusiów byłoby patologią. Całkiem spora grupa homo by się ze mną zgodziła.

to samo mialam wlasnie napisac, poczytaj dziewczyno troche wywiadow np. z jackiem poniedzialkiem
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez lady_boom_boom » 17-09-2007, 17:26

Wiesz... Ja nie muszę czytać słów kogoś innego, żeby wyrobić sobie własną opinię.

Tak uważam- i tyle.

A to, że homo MOGLIBY adoptować dziecko wcale nie znaczy, że to byłoby OBOWIĄZKOWE. Jak sie chce, to się wychowuje. W jednym związku istnieje taka pustka, którą chcieliby uzupełnić- w innym nie.

I chciałabm zapytać: gdzie Wy widzicie patologię, kiedy dwie kochające mamusie wychowują córeczkę? Jeśli tylko w tym, że homofoby zrównają całą trójkę z błotem, to gratuluję. Jeżeli nigdy tego nie będzie, to "opiia publiczna" nigdy się nie przyzwyczai.
Awatar użytkownika
lady_boom_boom
Abstynent
Abstynent

Postprzez toM_ » 17-09-2007, 17:47

właśnie w tym, że to są dwie kochające się mamusie.
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez _lilith » 17-09-2007, 18:14

lub dwoch tatusiow
to bez roznicy
lady_boom_boom napisał(a):Wiesz... Ja nie muszę czytać słów kogoś innego, żeby wyrobić sobie własną opinię.

nie musisz owszemjednak uwazam zepowinnas bo to opinia z samego zrodla czyli zadeklarowanego homoseksualisty, na ktorego zreszta biedron sie smiertelnie obrazil po tej wypowiedzi :lol:
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez lady_boom_boom » 17-09-2007, 18:24

A ja mam znajome homo. Wiem, co one myślą. Mówią otwarcie, czego pragnę.
I owszem, są i przypadki, gdzie na dziecku ludziom nie zależy. Ale czy przez to przekreślać wszystko?

A przede wszystkim- czekam na legalizację związków homoseksualistów. Taka "wolność"...- to ja dziękuję.
Awatar użytkownika
lady_boom_boom
Abstynent
Abstynent

Postprzez _lilith » 17-09-2007, 18:44

zdaje sie ze nei rozumiesz o czym mowie
tu nie chodzi o to ze jemu nei zalezy badz nie czuje potrzeby, sam twierdzi, ze nie bylo by to dobre dla dziecka
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez lady_boom_boom » 17-09-2007, 18:46

Tak powiedział jeden człowiek.

To jest (bądź co bądź) temat wzbudzający kontrowersje.

Dlatego nikt nie będzie miał stuprocentowej racji.

Ktoś będzie myślał jak Poniedziałek, ktoś całkiem inaczej.
Awatar użytkownika
lady_boom_boom
Abstynent
Abstynent

Postprzez _lilith » 17-09-2007, 18:56

taaa sprawa jak z darwinem ;)
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 17-09-2007, 20:22

ajajaj.. się narobiło. Sprawa wygląda tak, że póki co normalnością jednak jest związek heteroseksualny. I nie ma co się oszukiwać, że jest inaczej. Nie twierdzę, że homoseksualiści są gorsi, że mają być dyskryminowani przez swoją inność czy tego typu sprawy. Nie, w żadnym razie. Tak samo jak nie można kogoś dyskryminować z powodu jego słabego wzroku czy głuchoty – i też nie chcę żeby zabrzmiało to jak porównanie homoseksualizmu do choroby. Chcę jednak pokazać mechanizm. Homoseksualiści muszą sobie zdawać jasną sprawę ze swojej inności, i wszelkich konsekwencji z tym związanych. Tak jak krótkowidz nie zostanie snajperem w wojsku tak homoseksualista nie będzie ojcem czy matką. I nie chodzi mi tutaj, że nie jest fizjologicznie do tego zdolny, bo to nie o to chodzi. Tak jak ze wspomnianego krótkowzrocznego snajpera pluton miał by więcej szkody niż pożytku (bo mimo najlepszych chęci mógłby przez swoją 'ułomność' trafić cywila albo swojego) tak ojciec/matka homoseksualista zrobił/a by więcej krzywdy niż pożytku wychowywanemu dziecku. Niestety. Same dobre chęci i największa nawet miłość nie wystarczą. Dziecko potrzebuje również kontaktu z otoczeniem, potrzebuje rówieśników, kolegów. Takie dziecko było by traktowane jak coś gorszego albo zwyczajnie wyalienowane ze środowiska. Narażone na olbrzymie stresy, szyderstwa i poniżenia. Dzieci są bezwzględne. I tego nie zmieni żadna kampania promocyjna. Owszem, można próbować kształtować świadomość dorosłych a przez to wpływać na dzieci. Kampania taka mogła by trwać wieki jenak nigdy nie osiągnęła by zadowalających efektów. Zawsze grupa szyderców będzie w większości bo tak już jest społeczeństwo skonstruowane.
Można powiedzieć, że przecież można stworzyć klasy integracyjne... gdzie np. 20% to dzieci homoseksualistów.. ale to nie było by niczym innym jak zwyczajnym gettem. Po wyjściu z takiego miejsca znaou natrafiało by się na smutną rzeczywistość gdzie traktowanym jest się jako ochłap i obiekt żartów.
Pomijam już nawet takie sprawy jak wychowanie dziecka - bo niby jak dwoje gejów miało by wytłumaczyć heteroseksualnemu dziecku, że tak naprawdę to chłopczyk powinien interesować się dziewczynką a nie innym chłopczykiem, a tylko jego tatusiowie sobie tak fikuśnie wykombinowali.. No chyba, że na siłę mieli by robić z dziecka homoseksualistę?
To już są z resztą sprawy wtórne i mozna by bardzo długo nad tym dywagować.
Jak dla mnie dzieci wychowywane przez homoseksualistów to coś w stylu trzymania małego lwiątka w snobistycznej rezydencji... bogata pani bardzo kocha swoje lwiątko, bawi się z nim, głaszcze je, karmi najlepszymi smakołykami. Jednak co z tego, skoro lwiatko się męczy gdyż nie żyje w swoim naturalnym środowisku i gdyby je kiedyś wypuścić na wolność to by tam zginęło?
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez _lilith » 18-09-2007, 07:27

no wreszcie, dth czekalam na ciebie, wiedzialam uwazasz dokladnie to samo co ja tylko bedziesz mniej leniwy ode mmie zeby to wyrazic ;)
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez GRacuch » 18-09-2007, 08:19

:brawa: dth. wlasnie o to chodzi. nie potrafie sobie wyobrazic jak para homoseksualistow moglaby wychowac normalnie dziecko.
moze i jest troche racji w tym iz czasami moze lepiej byloby gdyby dzieciak trafil do domu gdzie jest dwoch tatusiow,niz aby mieszkal w domu dziecka i cierpial... lecz i tak uwazam ze wychowywanie dziecka w domu homoseksulistow nie jest najlepszym pomyslem ze wzgledow o ktorych dth wczesniej wspomnial.
...Sexual Deviance Is Only Good When It Is Hidden Behind The Mask Of Elegance And Style...
Awatar użytkownika
GRacuch
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Krakow

Postprzez lady_boom_boom » 18-09-2007, 14:48

Wiesz, najpierw kobiety nie miały masy praw, tak samo z Murzynami... A homoseksualiści mają do usranego końca być "inni"?

Ja nie mówie, jest też sporo racji w Twojej wypowiedzi. Ale uważasz, że ta dyskryminacja jest dobra? Na pewno nie. Takie rzeczy trzeba zmieniac, trzeba kształtować. A nie poddawać się na samym początku.

Nigdy nie przywykniemy jeśli nie spróbujemy...
Awatar użytkownika
lady_boom_boom
Abstynent
Abstynent

Następna

Wróć do Rozmowy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników

Ogłoszenia Koncerty