Gry komputerowe

Posty na dowolne tematy, dowolnej długości i o dowolnej porze

Gry komputerowe

Postprzez Michał L » 30-06-2005, 11:56

Lubicie jakieś gry komputerowe? Dla mnie w dużej części są to wysysyacze czasu, ale kilka gier to prawdziwe perełki.
nie inaczej

Frizona.pl
Michał L
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Sosnowiec Pogoń

Re: Gry komputerowe

Postprzez Krieg » 30-06-2005, 12:07

No ja uwielbiam grac, ale tylko wtedy jak nie mam nic do roboty, często pogrywam sobie na necie w Unreal Tournament 2004 i w Warcrafta 3.
Awatar użytkownika
Krieg
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Stherliz

Postprzez [nieaktywny] malk » 30-06-2005, 12:09

ano lubię grać. dawniej warcrafty wszystkie, starcraft i age of empires, potem długie zawieszenie na multiplayerowym quake'u III (ech, kiedy wrócą te czasy łojenia tyłka jakimś kanadyjczykom w capture the flag :) ), teraz GTA.
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez _lilith » 30-06-2005, 12:44

ja grywam dosc rzadko, aczkolwiek jak juz zaczne to bardzo intensywnie, kiedys byl starcraft ze znajomymi, ale ja chyba wole FPP-y w stylu mortyra, albo wolfensteina, quake jakos mnie nigdy nie pochlonal...

a no i zapomnialabym o simsach 2 :mrgreen: - kocham robic potologiczne rodziny hihihi
What price could you pay... for the changing your destiny...
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: los sosnowcos

Postprzez DTH » 30-06-2005, 12:53

taaaak, grać lubie. nawet bardzo. co prawda na studiach nie można grać tyle co np w LO ale czasu ciagle wystarczy. Czy jest to stratą czasu? raczej nie, napewno czas ten mógłby być spozytkowany no cos innego, ale i tak obecnie nie jest to to co kiedyć. Teraz naprawde ciezko mi usiedziec przy jednej grze wiecej niz 2-3h nawet zeby nie wiem jak była ciekawa. Kiedyś pamietam jak grało się w Transport Tycoona, czy demo Age of Empires 1 od samego rana do późnej nocy :D
Obecnie, bardzo lubie RPGi (mmm w 1-3klasie LO przezywały one u mnie swój złoty wiek - Fallout, Baldur's Gate... ech... cudowne czasy). Nie pogardze tez jakąś dobrą akcją (np jakieś GTA) ale to raczej dla odreagowania.
Ale moja najlepsza i najukuchańsza gra to cała seria gier Paradoxu - Europa Universalis :twisted: mmm co naprawde cód miód, nadal potrafię godzinami siedzieć ustawiając politykę wewnętrzną w Victorii, planując badania i nowe ofensywy w II Wojnie, czy podbijając inflanty w EU II... taaaak, chyba do konca życia bede w to pogrywał :wink:
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Lublin

Postprzez lin » 30-06-2005, 14:51

:D

lubię od nowa przechodzić Diablo jedynkę i to namiętnie, teraz zabrałam się za Sacreda co jest niemałym osiągnięciem, gra się godzinami, o wiele dłużej niż w D.

pogrywam też na konsolce w Tekkena i Final Fantasy X :mrgreen:
lin
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez ninuś » 30-06-2005, 16:30

Gry komputerowe??
Ja troszku żyję przeszłością (nie jest to sprawa braku sprzętu) ale raczej faktu iż :
nie znalazłem lepszego FPP niż mój ukochany Duke Nukem 3D
nie znalazłem gry przy której bym spędził więcej czasu niż heroes of might and magic 2&3
nie znalazłem lepszego rpg niż daggerfall i morrowind

Z nowości troszkę mi podszedł Doom III ale nie do końca ( do 1 i 2 ) nie umywa się :wink:
a rien pa peut arrete moi
Awatar użytkownika
ninuś
Degustator
Degustator

Miejscowość: Bochnia

Postprzez 44 » 30-06-2005, 16:49

Fallout 1 i 2, Jagged Alliance 2 to najważniejsze tytuly dla mnie. Choć dawniej grałem cholernie dużo to tak naprawde tylko te giery mnie powaliły.
Awatar użytkownika
44
Abstynent
Abstynent

Miejscowość: Warszawa

Postprzez Michał L » 30-06-2005, 18:14

Ja wymienie takie gry, które znam do perfekcyjnie:
-Fallout 1 i 2
-Baldur's Gate 1 i 2
-Heroes 1 - 4
-Europa Universalis 1,2 i II wojna światowa(Niemcami bez żadnych kodów podbiłem cały świat)
-Fifa 2002
-GTA 1 i VC i niedługo SA jak przejde pewnie też
- Cywilizacja 2 - dawne czasy
- Kozacy Art of War - nie ma na mnie bata w tej grze
Nie lubie gier strzelających poza Unrealem Tournament, w którego graliśmy zawsze na informatyce :)
No i wogóle mam kompa od 3 klasy podstawowki a poki nie mialem neta to duzo gralem, ale niestety gimnazjum juz sie skonczylo ponad rok temu, a wtedy mozna bylo grac i pic najwiecej, w LO juz jest gorzej.
nie inaczej

Frizona.pl
Michał L
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez [nieaktywny] malk » 30-06-2005, 18:19

Wieczór już zapadł więc trzeba się pochwalić najukochańszymi tytułami...
Fallout 1,2 - dla mnie gra wieku, nie ma siły, geniusz i do tego wszelakie przygodówki - Blade Runner, cała seria Curse Of Monkey Island, Broken Sword... aaa i Airline Tycoon, to była giera! :)
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez ninuś » 30-06-2005, 18:33

Jak mogłem zapominieć o Fallout2 :kreckadostal:
Przecież to jeden z moich żelaznych faworytów :!:
a rien pa peut arrete moi
Awatar użytkownika
ninuś
Degustator
Degustator

Miejscowość: Bochnia

Postprzez Wojtek_ » 30-06-2005, 20:33

Ostatnio króluje u mnie Unreal Tournament (ten pierwszy UT), na którym mając dobry dzień potrafię skopać tyłki ludziom z całego świata, a regularnie w czołowej 4 jestem... (grając do 10 w teamie) Civilization - wszystkie części - można powiedzieć, że byłem fanatykiem tej gry... No i FIFA oraz NHL - tutaj też nienajgorzej mi szło zawsze...
jak tu w czasach dzisiaj uatrakcyjnić chcesz rocka,
rock to skamielina nie opoka!!
Wojtek_
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Poznań

Postprzez toM_ » 01-07-2005, 15:08

DTH napisał(a):cód

ta...

ja spędzam nad grami trochę czasu, choć jeśli mam coś ciekawszego do roboty (a takich rzeczy jest cała masa) nie waham się ich porzucić

ulubione tytuły to:
Fallout (wszystkie części wraż z Tacticsem, a i trzecią część robią to już oficjalnie potwierdzone)
Heroes Of Might And Magic wszystkie (5ke robią w 3d grrrr :evil: )
Age Of Empires
Half Life - ulubiona strzelanka, niestety dwójka mi nie chce chdzoic :(

jeśli chodzi o nowości to jestem cholernie do tyłu... jakieś dwa lata
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez forlorn » 01-07-2005, 15:11

znowu mnie diablo pochłonęło!!
Awatar użytkownika
forlorn
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: olkusz

Postprzez Michał L » 01-07-2005, 16:12

Woycieh napisał(a):Ostatnio króluje u mnie Unreal Tournament (ten pierwszy UT), na którym mając dobry dzień potrafię skopać tyłki ludziom z całego świata, a regularnie w czołowej 4 jestem... (grając do 10 w teamie)

Ja ściągnąłem sobie unreala tego pierwszego właśnie po polsku :lol:
zamiast ''dabyl kil'' słyszę '' podwójne zabójstwo'' wymawiane jakimś śmiesznym głosikiem.
Woyciech mógłbyś mi podać jaką masz wersje, albo jaki patch potrzeba żeby móc grać po sieci?
nie inaczej

Frizona.pl
Michał L
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez drow » 01-07-2005, 20:14

ja zawsze bylem zagorzalym fanem Baldur's Gate... z I mi troche nie poszlo ale II i ToB przechodzilem wielokrotnie ;) pewnie Morrwind tez sie znajdzie w moich ulubionych grach :) ale wole zwykłe RPG z moim kumplem w roli bardzo surowego mistrza gry :D ostatnio gram tez troche w Counter Strike przez internet :P
"Then if we fall, we all fall, and we fall alone..."
Awatar użytkownika
drow
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: się biorą dzieci ?

Postprzez Nikus » 02-07-2005, 09:57

lemingi? :wink:
Awatar użytkownika
Nikus
Degustator
Degustator

Miejscowość: Ostróda / Olsztyn

Postprzez Krieg » 02-07-2005, 10:17

Ostatnio załatwiłem sobie GTA SAN ANDREAS ale po 2 dniach gra mi się cholernie totalnie znudziła. :rzygi:
Awatar użytkownika
Krieg
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Wojtek_ » 02-07-2005, 17:30

Michał L napisał(a):Ja ściągnąłem sobie unreala tego pierwszego właśnie po polsku :lol:
zamiast ''dabyl kil'' słyszę '' podwójne zabójstwo'' wymawiane jakimś śmiesznym głosikiem.
Woyciech mógłbyś mi podać jaką masz wersje, albo jaki patch potrzeba żeby móc grać po sieci?

Wejdź na jakąkolwiek stronkę o Unrealu (mówimy o Tournament) i pościągaj wszystko co mają, bo płytkę pożyczyłem, a na niej mam packi z plikami. Kiedy już będziesz grał to umówimy się na jakiś meczyk... zresztą dzisiaj będę dużo grał, bo netu przez miesiąc nie będę miał :( Polecam Hot Haley's House na CTF są 3 pokoje zwykle i zawsze ktoś gra... ja preferuję pierwszy, albo drugi...
jak tu w czasach dzisiaj uatrakcyjnić chcesz rocka,
rock to skamielina nie opoka!!
Wojtek_
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Poznań

Postprzez DTH » 02-07-2005, 19:08

Krieg napisał(a):Ostatnio załatwiłem sobie GTA SAN ANDREAS ale po 2 dniach gra mi się cholernie totalnie znudziła. :rzygi:

nom, gra niby sporo wnosi innowacji do serii ale jakoś ta gra nie zrobiła na mnie takiego wrazenia jak poprzednia część. Może po prostu nie czaję bazy i nie jorgam klimatu (czy jakoś tak) :P :D
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Lublin

Postprzez Krieg » 02-07-2005, 21:01

DTH napisał(a):
nom, gra niby sporo wnosi innowacji do serii ale jakoś ta gra nie zrobiła na mnie takiego wrazenia jak poprzednia część. Może po prostu nie czaję bazy i nie jorgam klimatu (czy jakoś tak) :P :D

Może po prostu my się starzejemy ....
Awatar użytkownika
Krieg
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Michał L » 03-07-2005, 09:21

Woycieh napisał(a):
Michał L napisał(a):Ja ściągnąłem sobie unreala tego pierwszego właśnie po polsku :lol:

Wejdź na jakąkolwiek stronkę o Unrealu (mówimy o Tournament) i pościągaj wszystko co mają, bo płytkę pożyczyłem, a na niej mam packi z plikami. Kiedy już będziesz grał to umówimy się na jakiś meczyk... zresztą dzisiaj będę dużo grał, bo netu przez miesiąc nie będę miał :( Polecam Hot Haley's House na CTF są 3 pokoje zwykle i zawsze ktoś gra... ja preferuję pierwszy, albo drugi...

Aha, dzięki:) próbowałem wchodzić na jakieś serwery, ale właśnie udawało mi się na jakiś 1 na 20, a zwykle jeszcze ludzie mieli dużego pinga, więc nie dało rady. Teraz tylko pościągać patche i grać.
nie inaczej

Frizona.pl
Michał L
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez krzaq » 17-07-2005, 19:20

fallouty, morrowind, gta wszelakie, wormsy, heroes 3, CS, rolercoaster tycoon, airline tycoon.
ostatnio nie mam w co grac :(
jeszcze onlineowki: reddragon, ogame, hattrick i funnypigs :D
Illuminati
You've come to take control
You can take my heartbeat
But you can't break my soul
We all shall be free
Awatar użytkownika
krzaq
Abstynent
Abstynent

Miejscowość: Heavy Metal Universe

Postprzez Krieg » 23-07-2005, 20:25

Kto mi moze zaproponowac jakos starsza (ale nie za bardzo oczywiscie) dobra gre, bo nie mam co tu robic.
Awatar użytkownika
Krieg
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez retyper » 23-07-2005, 23:38

tez czasem w cos pogram ;)
glównie z nudów,
numerem jeden niezmiennie od kilku lat jest dla mnie Baldurs Gate, lubie do tej gry wracac ale juz tak wytrwale przy niej nie siedzie (kiedys dawalem rade po 20 h tylko z przerwą na obiad ;))
maniakalnie przechodzilem raz za razem gre Metal Gear Solid, gra na jedną noc, ale cholernie wciąga i ten klimat.... ;) niespotykany w zadnej innej grze, teraz takich gier nie robią, z obawą czekam na Baldurs Gate 3 (zeby tylko swiat baldura pozostal w 2d!)

a i samochodówkami nie pogardze,
kiedys na jednym kompie (obraz podzielony, jeszcze nikt o multiplayerze pojecia nie mial ;)) z kumplami ciskalismy w NFS III :)
Awatar użytkownika
retyper
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez drow » 24-07-2005, 13:24

krzaq napisał(a):ogame

ktore uni :?:

EDIT
retyper napisał(a):z obawą czekam na Baldurs Gate 3 (zeby tylko swiat baldura pozostal w 2d!)

nawet na jakiejs stronie bylo zbieranie podpisow fanow w tym wzgledzie... zebralo sie kilka tysiecy... ciekawe co zrobia tworcy... ja takze z niecierpliwoscia czekam... ostatnio nawet zaczelem 13 raz przechodzic Baldur's Gate II :twisted:
"Then if we fall, we all fall, and we fall alone..."
Awatar użytkownika
drow
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: się biorą dzieci ?

Postprzez Krieg » 24-07-2005, 14:12

Ja z nudy sciagam sobie Quake 3 :P moze on mi jakos nude zalagodzi
Awatar użytkownika
Krieg
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez [zbanowany] Vlad Tepes » 24-07-2005, 15:33

Hidden & Dangerous 1 i 2 oraz dodatki - kultowa gra dla mnie
Call Of Duty
Wolfenstein
Mortyr
FIFA
Gadanie dla gadania jest jak pierdzenie na czczo. Ściana dźwięku, zero treści.
Awatar użytkownika
[zbanowany] Vlad Tepes
Degustator
Degustator

Miejscowość: lepiej nie spotkać

Postprzez retyper » 24-07-2005, 19:43

tanis_polelf napisał(a):
retyper napisał(a):z obawą czekam na Baldurs Gate 3 (zeby tylko swiat baldura pozostal w 2d!)

nawet na jakiejs stronie bylo zbieranie podpisow fanow w tym wzgledzie... zebralo sie kilka tysiecy... ciekawe co zrobia tworcy...(...)

na kilku najwiekszych serwisach były sondy (czesto zupełnie inne wyniki były)... i z tego co widzialem zdaje mi sie że więcej graczy chce 2d ;)

a ja jeszcze dopisuje SinCity 3000 :) ile ja sie miast tam na budowałem!! gra naprawde wciągająca, albo Anno 1602 w sieci :D archaiczna grafika ale co za grywalność!!! teraz takich gier nie robią :(
Awatar użytkownika
retyper
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Michał L » 30-07-2005, 12:50

No teraz coraz mniej fajnych gier wychodzi. Też mnie to ciekawi co zrobią producenci. Tyle, że mogą pomyśleć sobie tak : starzy gracze i tak kupią Baldura 3 nawet jak będzie w 3D, a jak będzie w 3D to kupią i nowi nastawieni na ''ładną'' grafike i efekty.
nie inaczej

Frizona.pl
Michał L
Alkoholik
Alkoholik

Następna

Wróć do Rozmowy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników

Ogłoszenia Koncerty