Gry komputerowe

Posty na dowolne tematy, dowolnej długości i o dowolnej porze

Re: Gry komputerowe

Postprzez puzio » 20-09-2007, 09:22

www.thewitcher.com

wieeeele sobie obiecuje po tej grze... obym się nie zawiódł. mam nadzieje ze opiekuńcza ręka BioWare i Atari zrobi swoje ;) to może być najlepszy polski rpg wszechczasów (bo tyle ich wyszło że hoho :wink: ) :D
"-stary, pożycz 100 zł.
- ...nie pożycze ci...
- a czemu mi nie pożyczysz?
- ...bo mi nie oddasz...
- czemu sądzisz że ci nie oddam??!!
- ...bo ci nie pożyczę..."

by Andrzej Poniedzielski :)
Awatar użytkownika
puzio
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Lublin

Postprzez DX* » 20-09-2007, 13:27

Jakby nie patrzeć, to będzie najlepszy krajowy eRPeG, bo poza przemyceniem elementów gier fabularnych do G.R.O.M. czy Gorky, nie przypominam sobie RolePlaing Game Made In Poland.
Strona oficjalna jest chujowa, zanim zbuforowała mi się jej zawartość, to zdążyłem lunch zjeść i peta spalić.
Zagrałbym w Witchera choćby z sentymentu do świata wykreowanego przez Sapkowskiego, ale musiałbym wymienić stacjonarny sprzęt na nowszy, a na laptopie pewnie też nie ruszy, bo SIS-owa grafika gubi się przy akceleracji 3D. :zniesmaczony:
"I never put off till tomorrow, what I can possibly put do the day after" - Oscar Wilde
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Wild East

Postprzez DTH » 20-09-2007, 15:02

no gra wygląda ładnie, co prawda to tylko filmy a nie grafika z gry (tak mi się wydaje :P ) ale i tak fajnie. Szkoda tylko, że mi nie pójdzie.. może na kompie brata jak sobie karte graficzną kupi ;P
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez puzio » 20-09-2007, 15:05

mówisz, masz: http://www.witcher.phx.pl/index.php?action=screeny
większośc do tej pory pokazanych screenów.
"-stary, pożycz 100 zł.
- ...nie pożycze ci...
- ...bo mi nie oddasz...

Awatar użytkownika
puzio
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 20-09-2007, 18:02

hmm, no grafika na dość przyzwoitym poziomie ale mnie nie powaliła. Jakieś to wszystko... płaskie :P Tak jak by to ciągle były tylko artworki. Ostatnio widziałem kilka gier o znacznie lepszej grafice. Wiem, ze grafika to nie wszystko ale na tym etapie tylko to mozna oceniać. Chociaż nie i tak pewnie nie pogram bo jak wielokrotnie powtarzałem, Sapkowski to nie moje klimaty... może w demko :P
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez puzio » 20-09-2007, 18:39

mi sie podoba system walki :D to znaczy opis mi się podoba :wink: bo jak to wyjdzie w rzeczywistości się dopiero okaże.
http://www.witcher.phx.pl/index.php?action=walka
brzmi pięknie :wink:
a na filmikach wygląda widowiskowo... zwłaszcza kombosy i fatality :wink: drzemie we mnie ukryty rzeźnik :D

co do grafiki, fakt nie powala. ale na filmikach wygląda jakoś ładniej... na filmikach z gry, nie filmikach z przerywników. screeny faktycznie takie jakieś sztuczne. jakby postacie były dostawione w tło metodą 'kopiuj-wklej".
"-stary, pożycz 100 zł.
- ...nie pożycze ci...
- ...bo mi nie oddasz...

Awatar użytkownika
puzio
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 20-09-2007, 19:19

no system walki faktycznie może być dość ciekawy.. obawiałbym się tylko zbytniego uproszczenia znanego z action rpg gdzie cała walka sprowadza się do monotonnego łojenia w klawiaturę lub mysz i ewentualnie sklecenie od niechcenia jakiegoś combosa..
Zobaczymy jendak jak to będzie wyglądało w praktyce. A nuż stworzą bardzo funkcjonalny system?
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez puzio » 26-10-2007, 15:50

nooo, gram sobie w Wiedźmina :) i powiem jedno - gra jest ZAJEBISTA. rewelacyjny system walk, rewelacyjne sterowanie, rewelacyjny klimat... super głosy, super grafika :) wszystko przezajebiste :D rozwój postaci tez ładny :) przeszedłem dopiero prolog i kawałem 1 aktu, ale jestem przekonany, że ta gra na dłuuugo zagości u mnie na kompie :) i wielokrotnie bede do niej wracał :) polecam z czystym sercem :)
"-stary, pożycz 100 zł.
- ...nie pożycze ci...
- ...bo mi nie oddasz...

Awatar użytkownika
puzio
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DX* » 27-10-2007, 10:28

hmm...sterowanie, grafika, głosy, system walki...

Ech, gdzie te czasy, gdy o wartości gry fabularnej świadczyła przede wszystkim jej fabuła? :roll:
"I never put off till tomorrow, what I can possibly put do the day after" - Oscar Wilde
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez puzio » 27-10-2007, 15:39

wiesz, po prologu i polowie pierwszego aktu wiele o fabule powiedzieć nie mogę :wink: mówie o tym co jestem w stanie ocenić. powiem tak: fabuła nie jest najgorsza... ale nie grzeszy oryginalnością. po 'wiedźminie' spodziewałem się czegoś ciutkę lepszego. ale może się rozkręci, zobaczymy :)
"-stary, pożycz 100 zł.
- ...nie pożycze ci...
- ...bo mi nie oddasz...

Awatar użytkownika
puzio
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DX* » 28-10-2007, 18:14

No, z tego co widziałem, to trochę za bardzo to przypomina rąbanki w stylu Newerwinter Nights niż klasyczne cRPG typu Planescape Torment, gdzie z otwartymi ustami czytało się dialogi i opowiesci bohaterów...ech, pewnie tylko gorycz przeze mnie przemawia, że nie pogram sobie w Witchera na moim leciwym graciku :ziew:
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez puzio » 28-10-2007, 22:33

jeśli drugiego tormenta oczekujesz, to w postaci Wiedźmina nie doczekasz go :wink:

dla mnie to akurat dobrze, bo planescape torment kompletnie do mnie nie przemówiło. ewidentnie nie w moim stylu ta gra była. przykro mi, możesz mnie spalić na stosie jesli uważasz za stosowne :wink:
"-stary, pożycz 100 zł.
- ...nie pożycze ci...
- ...bo mi nie oddasz...

Awatar użytkownika
puzio
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DX* » 28-10-2007, 22:53

Jeszcze parę lat temu rozbuchałbym pewnie ten ogień pod stosem ;)
Faktycznie spodziewałem się drugiego Tormenta. Udział Sapkowskiego w całym przedsięwzięciu sugerował dbałość o szczeółowy zarys bohaterów, świata i w ogóle fantastycznę fabułę, a postawiono na rąbankę.
Cóż, nie zamierzam chwytać za szabelkę i agitować o czystość gatunku, mając świadomość nieodwracalnego spaczenia RPG dzidzictwem 'Diablo'. ;P
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 19-01-2008, 20:47

Kurde, nawet nie wiedziałem, że walka pozycyjna może być taka emocjonująca :D Wczoraj zapuściłem sobie w American Conquest Divided nations 'kampanie' i przez 1,5h patrzyłem jak moje wojska strzelają do wroga zza płotków i kamienych murków. Do tego wszędzie wybuchały pociski artyleryjskie (które nota bene niewiele szkody robiły:P). Dobrze, że przeciwnik nie potrafił w pełni wykożystać swoich atutów (na 2-giej linii widziałem ze 3 gatlingi :P )
Heh, a pomyśleć, że mam już tę grę z pół roku i grałem w nią raptem ze 3 razy - hmm, chyba nie zawsze najfajniesza rozgrywka jest w 'random map'? :D
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Poprzednia

Wróć do Rozmowy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników

Ogłoszenia Koncerty