co robić by dobrze wyglądać?

Posty na dowolne tematy, dowolnej długości i o dowolnej porze

co robić by dobrze wyglądać?

Postprzez toM_ » 12-09-2005, 20:19

no właśnie
stanąłem dziś rano przed lustrem, patrzę: brzuch totalnie płaski, miejscami niemal wklęsły, żebra jakby pchaly się do tego świata i... postanowiłem to zmienić
pytanie jak w temacie; co jesść? co ćwiczyć? czy biegać? itd. itp.

ps. tylko nie wyskakujcie mi tu ze sterydami i podobnymi takimi ;)
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Re: co robić by dobrze wyglądać?

Postprzez Emperorek » 12-09-2005, 20:44

niestety na mnie tomi nie masz co liczyc w tym temacie. nigdy zbytnie nie przejmowąłem sie swoim wygladem(waga postura) fakt troche ruchu nigdy nie zaszkodzi oraz siłownia ale to bardziej dla przyjemnosci niż z checi zmiany swojego ciała
Awatar użytkownika
Emperorek
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Poznań/Pniewy

Postprzez _lilith » 12-09-2005, 20:47

moj kumpel tez tak kiedys powiedzial i zaczal na silke zapieprzac - dzisiaj ma karczycho takie, ze juz mu prawie szyi nei widac, ale twierdzi, ze wcale zle nei wyglada - ja bym sie bala go na ulicy ciemnej spotkac - tragedia po prostu

dlatego trzeba uwazac, ja ci proponuje w necie troche poszperac gdzies w cwiczeniach na budowanie masy - podobno malo powtorzen z duzym obciazeniem, ale nic wiecej nei wiem, ja zawsze staralam sie gubic mase niz ja budowac ;)
What price could you pay... for the changing your destiny...
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: los sosnowcos

Postprzez Wojtek_ » 12-09-2005, 21:11

Skąd ja to znam :wink: powiem tak: ja łaziłem na siłkę przez rok bez żadnych sterydów i odżywek, jadłem jak wcześniej i masy mi nie przybyło, choć muszę przyznać, że mięśni tak... I jedynie satysfakcja, że kiedyś byłem jeszcze większym mięczakiem niż teraz :P Bo bez sterydów musisz poświęcić 2-3 lata jeśli chcesz z chudzielca na dobrze zbudowanego wyjść. Co innego jeślibyś miał masę... Mi ten rok wystarczył, żeby zaakceptować to, jak wyglądam :D Chociaż nadal mnie kusi, żeby pójść na siłkę (wbrew pozorom pakerzy to przemili ludzie i warto pójść tam nie tyle przypakować co pogadać i porobić znajomości :wink: )
jak tu w czasach dzisiaj uatrakcyjnić chcesz rocka,
rock to skamielina nie opoka!!
Wojtek_
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Poznań

Postprzez [nieaktywny] malk » 12-09-2005, 21:20

10 dni na spływie kajakowym na litwie wystarcza. nabrałem takiej pary od kilkugodzinnego machania wioseł per day, że podczas remontu domu okna wyrywałem razem z framugami bez większego problemu.
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Michał L » 12-09-2005, 22:56

Pij dużo piwa to Ci urośnie brzuch :P

Ja waże 74 kg przy 183 cm, więc jeszcze trochę mało.
Nie mam żadnych recept co trzeba zrobić, ale jak bym chciał przytyć to po prostu bym ograniczył wysiłek fizyczny, siedział przed kompem, jadł pizze, a potem zaczął robić specjalne ćwiczenia na brzuch ( szóstka kogoś tam). Bo jak już bym zgrubł to bym miał z czego ćwiczyć. A pulchnej osobie łatwiej o wiele jest wyrobić sobie łape niż chudej.
nie inaczej

Frizona.pl
Michał L
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Sosnowiec Pogoń

Postprzez _lilith » 13-09-2005, 09:44

aerobiczna szostka weidera - bardzo dobra cwiczenia, sama stosowalam i polecam, na spalanie brzuszka sa w sam raz
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez likipiki » 13-09-2005, 09:54

a co to jest?
penis
czyli łamiemy granice dobrego smaku :)
Awatar użytkownika
likipiki
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: K-Pax (racibórz city)

Postprzez _lilith » 13-09-2005, 10:00

takie cwiczenia pododbne do brzuszkow - ale nieco inne :D
cala seria to 6 cwiczen, zaczynasz od 6-ciiu powtorzen kazdego cwiczenia chyba w dwoch seriach, co kilka dni zwiekszasz, robisz je codziennie przed chyba 6 tygodni, naprawde dzialaja i pozniej ostro daja na miesnie mimo, ze nie robisz 50 czy 150 powtorzen, proponuje wpisac w googlach aerobiczna szostka weidera i powinien wyskoczyc link do portalu kulturystycznego, tam jest wszystko bardzo dobrze opisane

swego czasu z kumplami tak w 10 osob jednoczesnie to cwiczylismy - dobre bo motywacja wieksza
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez lin » 13-09-2005, 10:02

Aerobiczna "szóstka" Weidera.
Jest to zestaw ćwiczeń na mięśnie brzucha wykonywane w celu spalenia tkanki tłuszczowej zalegającej w ich obrębie oraz do znacznego wzmocnienia wszystkich mięśni brzucha.
Ćwiczenia "szóstki" wykonuje się jedno po drugim bez żadnych przerw na rozluźnienie mięśni "szóstka" składa się z sześciu ćwiczeń następujących po sobie. Najważniejszym elementem każdego powtórzenia jest moment zatrzymania ruchu w momencie maksymalnego napięcia mięśni na 2-3 sek. Ćwiczenia "szóstki" wykonuje się na płaskim podłożu (materac lub dywan) bez żadnych specjalnych urządzeń i przedmiotów przez sześć tygodni. W końcowy okresie programu (piąty, szósty tydzień) należy zwrócić szczególną uwagę na to by całościowy trening dzienny nie przekroczył 25min. W przypadku takiego zagrożenia należy skracać do minimum ruch w czasie powtórzeń, powtórzeń nie moment zatrzymania 2-3 sek. W momencie napięcia maksymalnego.
Cykl ćwiczeniowy obejmuje wykonywanie 6-ciu ćwiczeń jako jednej serii. Jednak ilość serii i powtórzeń w seriach zmienia się w miarę upływu dni realizacji całego programu.
I tak :
1 dzień - 1 seria po 6 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
2,3 dzien - 2 serie po 6 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
4,5,6 - dzień - 3 serie po 6 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
7,8,9,10 - dzień - 3 serie po 8 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
11,12,13,14 - dzień - 3 serie po 10 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
15,16,17,18 - dzień -3 serie po 12 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
19,20,21,22 -dzień 3 serie po 14 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
23,24,25,26 - dzień 3 serie po 16 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
27,28,29,30 - dzień 3 serie po 18 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
31,32,33,34 - dzień 3 serie po 20 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
35,36,37,38 - dzień 3 serie po 22 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
39,40,41,42 - dzień 3 serie po 24 powtórzeń w każdym ćwiczeniu

UWAGA!!! Gwarancją całego sukcesu, czyli otrzymanie po sześciu tygodniach wymaganego efektu jest dokładne wykonywanie wszystkich ćwiczeń i bezwzględne ćwiczenie każdego dnia od chwili rozpoczęcia programu. Każdy dzień ma swoją wartość dla motorycznego pobudzenia mięśni brzucha tak, aby nie miały one większej przerwy niż jednodniowa, w innym przypadku zostanie przerwane ich długotrwałe obciążenie, co nie rokuje uzyskania oczekiwanego wyniku końcowego.

Image
Opis ćwiczeń wykonywanych w jednej serii:

1 ćwiczenie. W leżeniu na plecach, ręce wyprostowane wzdłuż tułowia, unosimy klatkę piersiową zginając kręgosłup do przodu w części piersiowej (część lędźwiową pozostaje prosta na podłożu) jednocześnie unosimy jedną nogę w górę zginając część udową w biodrze do konta 90o i kolano również zginamy do kąta 90o. W pozycji uniesionej klatki i nogi przytrzymujemy lekko obiema rękami kolano dłońmi i obu stron. Jest to pozycja maksymalnego napięcia, którą utrzymujemy, przez 2-3 sek. Następnie wykonujemy szybkie przejście do leżenia początkowego i powtarzamy ćwiczenie do drugiej nogi, co daje nam pełne jedno powtórzenie.

Image
2.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do pierwszego tą tylko różnicą, że ruch jest wykonywany jednocześnie do obu nóg.

Image
3.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do pierwszego z tą tylko różnicą, że ręce nie leżą w pozycji początkowej na podłożu wzdłuż tułowia, lecz są splecione za karkiem, a przytrzymanie w momencie maksymalnego napięcia następuje nie dłońmi, lecz łokciami.

Image
4.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do drugiego z tą tylko różnicą, że ręce nadal są splecione jak w ćwiczeniu trzecim.

5.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do trzeciego tą tylko różnicą, że nie występuje tutaj zatrzymanie w momencie maksymalnego napięcia mięśni, lecz cały sens polega na tym żeby wszystkie skrętoskłony wykonać w jak najszybszym czasie (tzw. rowerek).

6.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do drugiego z tą tylko różnicą, że nie zginamy nóg w kolanach lecz unosimy nogi do góry całkiem wyprostowane

:P
lin
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez _lilith » 13-09-2005, 10:03

o no dokladnie takie rysuneczki tam byly :P
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Vasil » 13-09-2005, 10:06

Malkavian napisał(a):10 dni na spływie kajakowym na litwie wystarcza. nabrałem takiej pary od kilkugodzinnego machania wioseł per day, że podczas remontu domu okna wyrywałem razem z framugami bez większego problemu.

zgadzam się. ja na przykład biegam codziennie z moim psem po lesie. takie bieganie wystarczy aby być we w miarę dobrej kondycji, i aby bieganie truchtem pod górę o nachyleniu ok 50 stopni nie sprawiało większego problemu (zadyszka nie sprawia że płuca chcą się wyrwać na wolność). aha, i mniej jedzenia fastfood'u
"Te mato perro feo ?me entiendes estúpido? Tu eres un imbecil, te odio"

"Something good, something good... you look like Snoopy, and it makes me laugh..."
Awatar użytkownika
Vasil
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Kraków

Postprzez _lilith » 13-09-2005, 10:09

taaa. w zeszlym roku tez z psem jogging uprawialam, ale teraz za duzo fajek
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Lennon » 13-09-2005, 10:17

macie problemy :wink:
Peace@Love@Kawalier
Awatar użytkownika
Lennon
Popijacz
Popijacz

Miejscowość: piekło

Postprzez forlorn » 13-09-2005, 13:49

ToMi napisał(a):no właśnie
stanąłem dziś rano przed lustrem, patrzę: brzuch totalnie płaski, miejscami niemal wklęsły, żebra jakby pchaly się do tego świata i... postanowiłem to zmienić
pytanie jak w temacie; co jesść? co ćwiczyć? czy biegać? itd. itp.

ps. tylko nie wyskakujcie mi tu ze sterydami i podobnymi takimi ;)

ostatnio slyszalem jak pewnien moj znajomy zadal takie pytanie drugiemu, a tamten jest kulturysta i powiedzial mu zeby jadl pasze dla świń.Podobno sie po tym tyje jak jasna cholera :wink: :D
no i jak bynie bylo to nie są sterydy :wink: :D
Awatar użytkownika
forlorn
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: olkusz

Postprzez _lilith » 13-09-2005, 14:06

znaczy sie ziemniaki ma jesc tak? :>
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Michał L » 13-09-2005, 15:39

Wracając do tej szóstki, faktycznie jak lilith napisała jest bardzo skuteczna, tyle że trzeba ją robić codziennie i dokładnie. Niestety ja nie miałem okazji, żeby zrobić do końca bo w ostatnim czasie udało mi się najwięcej ponad 3 tygodnie nie pić, a po pijaku się raczej ciężko robi. Ale zrobienie troche wiecej niz połowy i tak dało spore efekty.
nie inaczej

Frizona.pl
Michał L
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 13-09-2005, 16:37

nooo codziennie maseczka z kalafiora i kapusty pekińskiej, ogórki i pomidory na oczy, jajko na włosy, co tydień wizyta u kosmetyczki, manikiur i pedikiur (jak to sie tam pisze?), raz na pół roku wizyta u hirurga plastycznego, odsysanie tłuszczu, wygładzanie zmarszczek... taaa a tak na poważnie to ŚWIADOMIE nie robię absolutnie NIC aby ładniej wyglądać - i tak już nic nie pomoze :P jeżeli nawet robie coś w tym celu jest to "przypadkowe" - np jazda na rowerze - nie robię tego regularnie dla spalenia kalorii itp a dla samej przyjemności z jazdy. no może zdrowe odzywianie, ale to dla zdrowia nie dla urody :P
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Lublin

Postprzez Vasil » 13-09-2005, 16:42

Jeśli twój avatar ma związek z twoim wyglądem, to przykro mi...
"Te mato perro feo ?me entiendes estúpido? Tu eres un imbecil, te odio"

"Something good, something good... you look like Snoopy, and it makes me laugh..."
Awatar użytkownika
Vasil
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 13-09-2005, 16:46

Vasil napisał(a):Jeśli twój avatar ma związek z twoim wyglądem, to przykro mi...

nooo to jest zdjęcie sprzed pół roku, teraz mam trochę dłuższe włosy :wink:
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez forlorn » 13-09-2005, 17:43

_lilith napisał(a):znaczy sie ziemniaki ma jesc tak? :>

:/ chyba jkednak nie tylko ziemniaki, w paszy dla świń jest duzo chemików i tuczników i chyba tylko diabeł wie co jeszzce :lol: :wink:
ja raczej muszxe zrzucic pare kilo wiec sie paszami nie bedze zajmowal?? zna ktos jakis sposób na zrzucenie szybko nadqwagi?? oprucz spida wszytkiego moge sprobowac bo mi mięsień piwny cos ostatnio zaczyna rosnąc...o wlasnie zapomnial bym...piwo jest dobre na przybycie wagi :D
Awatar użytkownika
forlorn
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez _lilith » 13-09-2005, 18:41

nie jesc :P
ja w dietowaniu ma praktyke wiec mowie - nie jesc chleba, zmieniakow, nie pic za duzo sokow [maja duzo cukru], herbatke zielona, wode, duzo warzyw, rybki no i sie ruszac przede wszytskim - mi bardzo pomaga joga - ale faceci jakas nie cghcha sie do niej przekonac :roll:
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Michał L » 13-09-2005, 18:55

Heh, sposób z niejedzeniem też jest dobry. Pierwszy raz zastosowałem go mimowolnie jak 2 dni męczyło mnie zatrucie pokarmowe i schudłem 4 kg. A tak normalnie to czasem nie jem nic jeden dzień albo dwa i razem z cwiczeniami daje to duze efekty, tyle ze organizm jest strasznie zmeczony.
nie inaczej

Frizona.pl
Michał L
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez _lilith » 13-09-2005, 19:06

z tym sie zgodze, mialam kiedys tak, ze dlugo glodowalam, potem pojechalam na koncert i malo nie zemdlalam w tlumie - przestraszylam sie ostro i juz taka glupia nie jestem
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez toM_ » 13-09-2005, 19:25

forlorn napisał(a):
_lilith napisał(a):znaczy sie ziemniaki ma jesc tak? :>

:/ chyba jkednak nie tylko ziemniaki, w paszy dla świń jest duzo chemików i tuczników i chyba tylko diabeł wie co jeszzce :lol: :wink:
ja raczej muszxe zrzucic pare kilo wiec sie paszami nie bedze zajmowal?? zna ktos jakis sposób na zrzucenie szybko nadqwagi?? oprucz spida wszytkiego moge sprobowac bo mi mięsień piwny cos ostatnio zaczyna rosnąc...o wlasnie zapomnial bym...piwo jest dobre na przybycie wagi :D

jak to czytałem to mi się taka historia przypomniała :D: siedzę u siebie w pokoju i coś tam robię, już nie pamiętam. Mam otwarte okno i pod nim stanęli sobie dwaj troszkę starsi ode mnie kolesie z bloku i jeden mówi do drugiego: "ty a co trzeba zrobić żeby brzuch zrzucić? znaczy stracić? bo wiesz, ja mam brzuch jak chuj" w tym momencie spróbowałem to sobie wyobrazić i pierdolnąłem śmiechem :D no spróbujcie to sobie wyobrazić, brzuch jak chuj :P

a tak na poważnie żeby zrzucić brzuch to:
- do godziny 17ej jedz tyle co zawsze, bez krępacji
- jeżdzij dużo na rowerze, jak najwięcej(a może masz w domu ten taki... co na siłowni jest? to już zajebiście)
-po godzinie siedemnastej nie jedz NIC :!: aż do samego rana(czyli śniadania)

i ogranicz picie piwa ;) jakoś do dwóch tygodniowo :P

naprawdę działa, brzuch Ci zniknie myślę w góra w ciągu dwóch miesięcy
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez forlorn » 21-09-2005, 14:11

ToMi napisał(a):i ogranicz picie piwa ;) jakoś do dwóch tygodniowo :P

oszzzz kurwa mać!! stary nie mów ze ma sobie jedyna przyjemnosc z zycia odebrac :wink: :D
Awatar użytkownika
forlorn
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez St. Alquerre » 21-09-2005, 20:52

Jest jedno najlepsze lekarstwo

czteroliterowe słowo

SEKS.
Awatar użytkownika
St. Alquerre
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Krieg » 22-09-2005, 05:45

St. Alquerre napisał(a):Jest jedno najlepsze lekarstwo

czteroliterowe słowo

SEKS.

Racja to pomaga :P
Ja zanim wyjechałem do Holandi nie miałem się czym pochwalić ale gdy wróciłem dopiero zauwarzylem że przybrałem na masie tzn. troche sie rozrosłem wszerzi. Spodobało mi sie to zaczełem chodzić na siłownie. :P
Awatar użytkownika
Krieg
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Stherliz

Postprzez gobil » 07-10-2005, 20:11

pojedz sobie na jakakolwiek wies i wpros sie do jakiegos gospodarstwa. powiedz ze za jakis posilek i herbate narabiesz drewna na opal. no i nakurwiaj tak siekiera po 2-3h dziennie. bardzo dobrze dziala. pozwala sie wyluzowac.
"Świat rzeczywisty jest o wiele mniejszy niż świat wyobraźni"

-Fryderyk Nietzsche
gobil
Popijacz
Popijacz

Postprzez DTH » 07-10-2005, 20:32

gobil napisał(a):pojedz sobie na jakakolwiek wies i wpros sie do jakiegos gospodarstwa. powiedz ze za jakis posilek i herbate narabiesz drewna na opal. no i nakurwiaj tak siekiera po 2-3h dziennie. bardzo dobrze dziala. pozwala sie wyluzowac.
hehe próbowałeś? :wink: :D
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Następna

Wróć do Rozmowy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot]

Ogłoszenia Koncerty