co nam w radiu gra...

Posty na dowolne tematy, dowolnej długości i o dowolnej porze

Re: co nam w radiu gra...

Postprzez upadłyAnioł » 25-09-2005, 12:29

Ja pamietam że w Trójce pierwszy raz usłyszałam Kazika!!! heh to były czasy...i jakie wspomnienia...
...nie każdy anioł jest lub musi być dobry...
Awatar użytkownika
upadłyAnioł
Żłopacz
Żłopacz

Miejscowość: Jasło

Postprzez [nieaktywny] malk » 25-09-2005, 18:23

moje najfajniesze wspomnienia z trójką są związane z trójkowym ekspresem mr. kostrzewy którego kiedyś uważałem za bossa (stracił jednak w moich oczach w cholerę po swojej wypowiedzi, gdy odchodził z trójki). trójkowy ekspres 30 września 2002 to była po prostu masakra. czyste dwugodzinne katharsis dźwiękowe.

no i jeden jedyny raz kiedy doznałem podczas listy przebojów (która się imho zlamiła już dokumentnie) czyli pewnego marcowego wieczora na miejscu drugim było maybe someday cure'ów, a pięć minut później dobiegły mnie dźwięki last day of summer. dwa razy the cure na pudle. odlot.
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez dżaj » 20-10-2005, 18:46

retyper napisał(a):nie słucham radia bo dostaje palpitacji serca... kiedyś słuchałem Trójke, teraz włączam tylko w sobote o 18 ("szara godzina" i Niedźwiedź ładnie gra :))

u mnie jest tylko chyba Zet, RMF, Trojka, Jedynka, Dwojka, Bis, Białystok, Olsztyn, w tym ze tylko Bialystok da sie sluchac od biedy i to czasami.

Stacje powinny być tematyczne, i tak np Rock Radio, żadnej polityki, żadnych wiadomości, tylko info muzyczne i muzyka. Blues Radio by sie przydało (lubie jak mi jakis bluesik gra jak siedze przy kompie), Jazz Radio moglobybyć. I byłbym szczęśliwy.

ej, przesadzadzie z tą Trójką... Przecież nadal jest MiniMax, Manniak po ciemku i inne! Mój typ to właśnie "Manniak po ciemku"!

Poza tym Rock radio Wielkopolska, całkiem całkiem. A z podlaskich stacji to chyba Akadera była kiedyś w miarę, co? Może coś się zmieniło...
I extra internetowe radio bluesowe... Ostatnio non stop http://alfanet.ws:7550/listen.pls
Awatar użytkownika
dżaj
Degustator
Degustator

Miejscowość: Toruń

Postprzez drow » 20-10-2005, 19:16

www.radioparty.pl <<<--- techniawka na głównym kanale leci, ale jest kanał rock, spoko nawet mometami :PP
"Then if we fall, we all fall, and we fall alone..."
Awatar użytkownika
drow
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: się biorą dzieci ?

Postprzez [nieaktywny] malk » 20-10-2005, 21:02

dawno, dawno temu odkryłem jakieś kanadyjskie internetowe chill-out radio i do końca życia nie zapomnę jak w szczecinie będąc siedziałem całą noc przy kompie surfując po necie i słuchając 'chłodnych' rytmów. w tym radiu często puszcane są płyty w całości, całkiem niezła jakość, przyznam szczerze.
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 21-10-2005, 15:26

Malkav a linkiem podzielisz się z nami? :wink:
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Lublin

Postprzez toM_ » 31-10-2005, 21:14

ja się chyba jeszcze nie wypowiedziałem, a więc: nie słucham radia, bo nie znam ani nie odbieram na tyle dobrego którego mógłbym często słuchać
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez [nieaktywny] malk » 03-11-2005, 22:01

ToMa napisał(a):ja się chyba jeszcze nie wypowiedziałem, a więc: nie słucham radia, bo nie znam ani nie odbieram na tyle dobrego którego mógłbym często słuchać

ja bym to inaczej określił - po prostu nie ma żadnego dobrego radia :twisted:
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez wososh » 04-11-2005, 15:14

Malkavian napisał(a):
ToMa napisał(a):ja się chyba jeszcze nie wypowiedziałem, a więc: nie słucham radia, bo nie znam ani nie odbieram na tyle dobrego którego mógłbym często słuchać

ja bym to inaczej określił - po prostu nie ma żadnego dobrego radia :twisted:

ja bym to tak określił: zawsze jest jakieś radio lepsze od innych, a Wasze oczekiwania są zbyt ambicjonalne, za wysokie i nieomal utopijne.

ja słucham, mniej wiecej po równo:
BIS Polskieradio
Jazz Radio
Trójka

i znajduje w nich wszystko co chcę, przełączając na każdą kiedy chcę...
o! jak dobrze być pierdolniętym w głowę...
Awatar użytkownika
wososh
Degustator
Degustator

Miejscowość: ka do er do ka

Postprzez bl@ck » 04-11-2005, 20:54

Jak już słucham radia w necie to wieczorami bo tylko wtedy jest jakaś lepsza muzyka :) w dzień to przeważnie jakiś syf leci :rzygi: .Polecam takie radia jak:Nemezis,Thrashing Madness,Radio Blood Of God i reszta co znajduje się na tej stronie :P www.metal.pl/radio.php
Awatar użytkownika
bl@ck
Degustator
Degustator

Miejscowość: POLAND

Postprzez Selene » 20-12-2005, 20:58

No to jak jest temat o radiach to się od razu narażę :) (pierwsze wrażenie czas zacząć :P )

Mimo, że nasze e-radio Streamelite, z założenia nadaje muzykę alternatywną z nurtu bardziej elektronicznego to zdarzają się audycje, które od owej elektroniki odbiegają. I Tak.. w imieniu prezenterów pragnę zaprosić Was na dwie stałe audycje, które odbywają się na natenie naszego radia:

pierwszą prowadzi Lin i jest to muzyka alternatywna (jak wskazuje nazwa "alternativ" ;) ta audycja odbywa się w poniedziałki od godziny 19:00.

druga, o nazwie Radiomancer, prowadzi Vesper i odbywa się ona w czwartki o godzinie 18:00.

Również Antares, co drugi tydzień we wtorki pomiędzy 21:30 a 23:00 raczy nas dźwiękami rocka i metalu industrialnego.

Poza tymi stałymi audycjami możecie zaglądać na stronę główną naszego radia
www.streamelite.com
gdzie w newsach często pojawiają się opisy audycji i zdarza się tak jak miało to miejsce ostatnio, iż jedna z audycji, która z reguły jest poświęcona muzyce EBM została w całości poświęcona kapeli Ministry.

Zapraszam Was do słuchania w imieniu całej ekipy radia.
Selene
Abstynent
Abstynent

Miejscowość: radio Streamelite

Poprzednia

Wróć do Rozmowy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników

Ogłoszenia Koncerty