chory-zont

Posty na dowolne tematy, dowolnej długości i o dowolnej porze

chory-zont

Postprzez [nieaktywny] malk » 22-05-2006, 23:48

w związku z wizytą papieża reklama tv z wbudowaną pamięcią (swoją drogą jedna z lepszych na rynku) zyska 26 maja status banned. reklamy środków higieny intymnej zakazane będą również. faktycznie, total, ciężko uwierzyć, że takich czasów dożyliśmy. kiedyś dowcipy o stalinie, teraz tabu na podpaski. ciekawe też, czy marcinkiewicz, wzorem średniowiecznych mężów stanu, wyrzuca ze swojego dworu żonę, gdy ta ma krwawe dni, twierdząc, że jest nieczysta.

protesty lekarzy okazują się być sprawką gejowskiego lobby, każdy gej to pedofil (i odwrotnie). ogólnie jest bardzo różowo. czas reaktywować koszulkę 'nie płakałem po papieżu' i pakować walizki.
Ostatnio edytowany przez [nieaktywny] malk, 23-05-2006, 00:00, edytowano w sumie 1 raz
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Re: chory-zont

Postprzez DTH » 22-05-2006, 23:56

moim zdaniem takie tabu zawsze istniały i istnieć będą, dopóki ludzie mają jakiekolwiek obiekty kultu, czy instytucje władzy. Zawsze ktoś poczuje się urażony. Jak nie tym, że piwo sprzedają pod kościołem to tym, że znajomy emeryt wysyła mu na święta kartkę z kaczuszką.
Oczywiście nie znaczy, że uważam to za sytuacje normalną. To oczywisty absurd i należy z tym walczyć wszelkimi dostępnymi metodami. Moim jednak zdaniem będzie to walka z wiatrakami bo betonu głową nie się nie przebije
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Lublin

Postprzez toM_ » 23-05-2006, 07:42

mnie najbardziej dobij to, że z okazji przybycia sołtysa z watykanu dzieci nie muszą iść do szkoły, bo chcą i będą uczestniczyć w przeżywaniu tej pielgrzymki

BUHAHAHAHAHAHAHA :D jak 1/10 wszystkich uczniów w polsce zada sobie trud żeby chociaż godzinę obejrzeć w tv, to będzie dobrze...
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez lin » 23-05-2006, 07:49

no co ty, podstawówka może będzie musiała iść/oglądać bo ich łatwo zmusić, ale gimnazjum i liceum pójdzie zapewne się upijać
do mnie ten papież nie przemawia w ogóle, siły przebicia nie ma żadnej, a zresztą moje zainteresowanie religią jest znikome so.

a tak w ogóle to są jakieś reklamy środków higieny intymnej? chyba że chodzi o podpaski i tampony, bo jeśli chodzi o te reklamy to ja już się smażę w piekle bo mam okres, aaaaa to koniec! :wink:
lin
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez GRacuch » 23-05-2006, 09:28

lin napisał(a):no co ty, podstawówka może będzie musiała iść/oglądać bo ich łatwo zmusić, ale gimnazjum i liceum pójdzie zapewne się upijać
do mnie ten papież nie przemawia w ogóle, siły przebicia nie ma żadnej, a zresztą moje zainteresowanie religią jest znikome so.

a tak w ogóle to są jakieś reklamy środków higieny intymnej? chyba że chodzi o podpaski i tampony, bo jeśli chodzi o te reklamy to ja już się smażę w piekle bo mam okres, aaaaa to koniec! :wink:

dla mnie to nie papiez... nie moge sie do niego przekonac... choc podziwiam go za to jak swietnie mu idzie nauka jezyka polskiego, oczywiscie...

w takich chwilach ciesze sie ze w polsce nie mieszkam(choc fajnie byloby miec kilka dni wolnego)... :lol: to jest paranoja...!! kurna co to benedykt podpasek nie widzial lub tamponow...??
...Sexual Deviance Is Only Good When It Is Hidden Behind The Mask Of Elegance And Style...
Awatar użytkownika
GRacuch
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Krakow

Postprzez DTH » 23-05-2006, 09:38

co do tego czy to mój czy nie mój papież się nie wypowiadam, bo jestem ogólnie bardzo na dystans z wszelkimi instytucjami kościelnymi. Jest głową Kościoła i księdzem (tylko takim większym :) ) więc przez wierzących musi zostać uszanowany jako taki (niezależnie czy to Murzyn, Niemiec czy Ż..... Chińczyk). Oczywiście nie mówię tutaj o takim pseudo uwielbieniu i niemal uznawaniu za uosobienie Boga jak to miało miejsce w przypadku JPII.
Pielgrzymki śledził jakoś specjalnie nie zamierzam (wiadomo, w wiadomościach zawsze coś się nawinie). A zakazy reklam czy sprzedaży alkoholu tylko ośmieszają nasz kraj na arenie międzynarodowej.
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez [nieaktywny] malk » 23-05-2006, 11:52

instytucje kościelne ośmieszają się walkami z danem brownem, nasze prokatolickie państwo wprowadza zakazy chore zakazy. ja rozumiem, że żona prezydenta jest już najwyraźniej w fazie menopauzy, współczuję jej z całego serca, ale to nie powód, żeby tak się mścić.

podobnie jest z tym wierzejskim całym i jego tokiem rozumowania. ale tak czy tak, największym chory-zontem jest brak komentarza, że strony mediów, a nawet jeśli już na komentarz ktoś się pokusi, to jest on delikatny i z góry "defensywny".
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez toM_ » 23-05-2006, 13:08

lin napisał(a):no co ty, podstawówka może będzie musiała iść/oglądać bo ich łatwo zmusić,

moja siostra chodzi do 4 kl. podstawówki i nic nie musi

a wiecie że w miastach w których będzie pope została wprowadzona prohibicja na czas jego pobytu? :D dzisiaj się od kumpla dowiedziałem, myślałem że padnę :D
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez [nieaktywny] malk » 23-05-2006, 13:40

no to trzeba iść na piwo. a tak serio mówiąc, paranoja pielgrzymkowa przybiera rozmiary nigdy wcześniej niewidzianej gigagłupoty. ciekaw jestem czy osoby nie utożsamiające się z kościołem zostaną napiętnowane. pamiętając casus emeryta wysyłającego kartki z kaczkami o któych wspominał deteh i związanego z pis konfidenta (poseł? oświećcie mnie, bo nie pamiętam.) łamiącego sobie nogi w szaleńczym biegu do sądu obawiam się publicznego linczu, fot w gazetach. zresztą w fakcie i radiu maryja byłem już raz razem z kumplami z ogólniaka (pozdrawiam klubę i turleja), bo sługa o. dyrektora notorycznie kablowała na palących obok jej klatki schodowej do gazet i w radiu.

ciekawi mnie w sumie, czy takie same zakazy/nakazy/objazdy pojawiały się gdy przyjeżdżał jan paweł zwei.
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DX* » 23-05-2006, 15:24

malk napisał(a):...ja rozumiem, że żona prezydenta jest już najwyraźniej w fazie menopauzy, współczuję jej z całego serca...

ale dojebałeś :mrgreen: ... ja menopauzy jeszcze nie miałemi chyba mieć nie będę, więc nie bardzo wiem w jaki sposób jej współczuć :D
"I never put off till tomorrow, what I can possibly put do the day after" - Oscar Wilde
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Wild East

Postprzez lin » 23-05-2006, 15:29

uważaj bo andropauzę będziesz miał :]
lin
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DX* » 23-05-2006, 15:32

lin napisał(a):uważaj bo andropauzę będziesz miał :]

nie sądzę, bym doczekał pięćdziesiątki 8)
"I never put off till tomorrow, what I can possibly put do the day after" - Oscar Wilde
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 23-05-2006, 15:55

malk napisał(a):ciekawi mnie w sumie, czy takie same zakazy/nakazy/objazdy pojawiały się gdy przyjeżdżał jan paweł zwei.

hmm właściwie nie pamiętam, jeżeli nawet to nikt o tym nie trąbił. Może to dlatego, że JPII wiedział i tak jak wygląda polska rzeczywistość i nie trzeba było go czarować a na Benedykcie trzeba zrobić pozytywne wrażenie żeby się na nas nie wypią i jeszcze nas odwiedził, bo a nuż owieczki zaczną się rozbiegać ze stadka;/
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DX* » 23-05-2006, 16:02

DTH napisał(a):
malk napisał(a):ciekawi mnie w sumie, czy takie same zakazy/nakazy/objazdy pojawiały się gdy przyjeżdżał jan paweł zwei.

hmm właściwie nie pamiętam, jeżeli nawet to nikt o tym nie trąbił. Może to dlatego, że JPII wiedział i tak jak wygląda polska rzeczywistość i nie trzeba było go czarować a na Benedykcie trzeba zrobić pozytywne wrażenie żeby się na nas nie wypią i jeszcze nas odwiedził, bo a nuż owieczki zaczną się rozbiegać ze stadka;/

pamiętam, że były takie szopki podczas przedostatniego nawiedzenia ojczyzny przez Wojtyłę...po piwo trzeba było jeździć na jakieś zadupia, gdzie media nie dotarły z "wesołą nowiną"
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Emperorek » 24-05-2006, 15:00

a ja w piatek i tak ide sie najebac ze znajomymi wycieczki Benka nie ogladam a ciesze sie bo mam wolny dzień na uczelni
Awatar użytkownika
Emperorek
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Poznań/Pniewy

Postprzez DTH » 24-05-2006, 17:15

mnie tam ryba, i tak mam piątki wolne. Tylko nic w dziekanacie nie załatwie jak bym chciał;/
Ale dobra, niech się ludzie uduchowiają :P
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez [nieaktywny] malk » 30-05-2006, 19:10

http://wiadomosci.onet.pl/1331378,12,item.html

to się tylko do chory-zontu nadaje.
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DX* » 30-05-2006, 19:17

Cóż, bełkot Wierzejskiego może po tym fakcie nabrać głębszego sensu dla niektórych wyborców podatnych na manipulację :?
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez St. Alquerre » 30-05-2006, 20:12

A wracając do papieża, BXVI jest milion razy lepszy od JPII - ciekawsze rzeczy mówi i jest znacznie bardziej konkretny.
ashamed to live in a land where justice is a game
Bob Dylan
Awatar użytkownika
St. Alquerre
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Kraków

Postprzez lin » 30-05-2006, 20:17

nie zgadzam się.
znaczy, lubię BXVI i masz rację ad.tego jak mówi. ale jednak JPII bardziej do mnie że tak powiem "przemawiał".
zresztą co ja, raczej nie uczęszczająca do kościoła, wiem.
lin
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez St. Alquerre » 30-05-2006, 20:24

no ja też nie uczęszczam przy czym właśnie zazwyczaj nie słuchałem tego co mówił JPII, tudzież wzruszałem ramionami, a BXVI tym co powiedział w Birkenau zyskał sobie u mnie ogromny szacunek. jedyne, co mnie wnerwiało to te ciągłe odniesienia do "umiłowanego popszetnika" no ale musiał zagrać pod publiczkę trochę.
Bob Dylan
Awatar użytkownika
St. Alquerre
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez toM_ » 30-05-2006, 20:39

malk napisał(a):http://wiadomosci.onet.pl/1331378,12,item.html

niedługo zaczną powstawać partie co będą chciały wrzucuać do paki za nie uprawianie sexu ze słoniami (samcami) w miejscu publicznym...

powtórzę już suchy i oklepany setki razy frazes: świat chyli się ku upadkowi
Ostatnio edytowany przez toM_, 30-05-2006, 20:46, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez St. Alquerre » 30-05-2006, 20:45

toM_ napisał(a):powtórzę już suchy i oklepany setki razy frazes: świat hyli się ku upadkowi

załóżmy partię: "Możecie Nam Obciągnąć".

spot reklamowy:

"Tak, współpracowałem z SB, donosiłem na matkę, na ojca, na księdza katechetę. I co? I mam samochód, kino domowe, willę pod Warszawą. A wy? A wy możecie mi obciągnąć"

sprawdź nas na www.wspolpracowalem.pl
Bob Dylan
Awatar użytkownika
St. Alquerre
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DX* » 30-05-2006, 20:49

St. Alquerre napisał(a):
"Tak, współpracowałem z SB, donosiłem na matkę, na ojca, na księdza katechetę. I co? I mam samochód, kino domowe, willę pod Warszawą. A wy? A wy możecie mi obciągnąć"

sprawdź nas na www.wspolpracowalem.pl

" Próbujesz odwiedzić adres http://www.wspolpracowalem.pl/, który jest w tej chwili niedostępny. Upewnij się, czy adres został wpisany poprawnie, a następnie spróbuj ponownie wczytać stronę." - To na bank spisek koalicji gejowsko-masońskiej.. :lol:
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez toM_ » 30-05-2006, 20:50

my z kumplami chcieliśmy kiedyś założyć partię "Nie i chuj!"
a teraz nosimy się z zamiarem założenia męskiej grupy stripteasowej, tak żeby se na wakacjach dorobić trochę <:P>
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez puzio » 31-05-2006, 07:50

malk napisał(a):http://wiadomosci.onet.pl/1331378,12,item.html

tylko pojebani holendrzy mogą wpaść na tak świetny pomysł. ot, do tego własnie prowadzi skrajny liberalizm i tolerancja na wszystko...
"-stary, pożycz 100 zł.
- ...nie pożycze ci...
- a czemu mi nie pożyczysz?
- ...bo mi nie oddasz...
- czemu sądzisz że ci nie oddam??!!
- ...bo ci nie pożyczę..."

by Andrzej Poniedzielski :)
Awatar użytkownika
puzio
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DX* » 01-06-2006, 14:18

http://fakty.interia.pl/news?inf=754796

ja wymiękam, trzeba pakować manatki i spierdalać z lechistanu, bo lada dzień wezmą się za ateistów i zaczną mi wmawiać, że czczę szatana zjadam niemowlęta, i wieszam koty :evil:
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez retyper » 01-06-2006, 18:34

apropo wizyty benedykta...
z nudów zaczełem sobie oglądać jakiś film na dwójce ("u pana boga za piecem" to było chyba) jako że tam było sporo wypowiedzi po rosyjsku na dole ekranu pojawiały sie napisy po polsku, no ale w czym rzecz: napisy były zasłonięte paskim z wiadomościami o czynnościach papieża, zreszto calymi dniami ten pieprzony pasek był :[ "benedykt pozdrowił wiernych!" "benedykt wychylił sie przez okno!" PARANOJA. pojebane katolickie media. brakowało tylko informacji typu "benedykt skorzystał z toalety z w wadowicach"... nienormalny kraj.
Awatar użytkownika
retyper
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez [nieaktywny] malk » 04-06-2006, 18:36

powiedzcie mi, jak to jest, pkp wypisuje kumplowi kwitek za brak biletu na 109 złotych (czy coś koło tego), a na świstku jest dopisek 'do 7 dni - 109 zł, do 14 dni - 79'. może mi to ktoś wytłumaczyć? to ponoć nagminny proceder.
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 05-06-2006, 09:52

no jak mówiłem, niech czeka 14 dni to zapłaci tylko 79 :D oczywiście jeżeli w ogóle ma zamiar płacić :P
A w razie czego nie ma tłumaczenia, że to pomyłka itp. Tak jest napisane, tak obowiązuje :wink:
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Następna

Wróć do Rozmowy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników

Ogłoszenia Koncerty