chory-zont

Posty na dowolne tematy, dowolnej długości i o dowolnej porze

Re: chory-zont

Postprzez toM_ » 29-03-2008, 11:58

do choryzontu, to się nadaje, to co ostatnio ta od teletubisiów wymyśliła... słyszeliścue?
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Mojżesz » 29-03-2008, 12:31

oświeć nas :)
RESPECT MY AUTHORITY!!
Awatar użytkownika
Mojżesz
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Kraków

Postprzez _lilith » 29-03-2008, 12:37

seks dozwolony od lat 18 :D
What price could you pay... for the changing your destiny...
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: los sosnowcos

Postprzez toM_ » 29-03-2008, 12:41

ja słyszałem, że od 21... i że policjanci mają po domach chodzić czy nastolatki się nie sekszą :D
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Mojżesz » 29-03-2008, 12:51

Wooohooo! Ten żałosny kraj ssie pyte coraz bardziej xD
RESPECT MY AUTHORITY!!
Awatar użytkownika
Mojżesz
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Kraków

Postprzez DTH » 29-03-2008, 17:36

eeee, tomi, 1 kwietnia dopiero we wtorek ;)
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Lublin

Postprzez toM_ » 29-03-2008, 18:53

niestety to nie żart :P parę dni temu w radiu o tym usłyszałem... ale to nie przejdzie...mam nadszieje :P
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DX* » 29-03-2008, 20:48

Ja jednak słyszałem, że od 18 lat, a nie od 21...
Chociaż w sumie wali mnie to...nastoletnie podlotki i tak mnie nie kręcą :P
"I never put off till tomorrow, what I can possibly put do the day after" - Oscar Wilde
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Wild East

Postprzez DTH » 29-03-2008, 21:51

No jezeli to prawda to jakaś paranoja. Nie ze coś takiego mają zrobić, bo przejść to to nie przejdzie, ale że w ogóle padają taikie pomysły.. Niech zgadnę, któryś z artystów z pisu to wymyślił? Cymańaski? Edgar? W sumie dla większości z nas to jeden grzyb. Chociaż z prawnego punktu widzenia nie ma żadnej możliwości aby dorosłemu człowiekowi zakazywać korzystania z jego praw i wolności jakimi jest hmm, nie wiem czy dobrze to określam, dysponowanie własnym ciałem.
do 18 lat też nie bardzo sobie to wyobrażam.

A w ogóle nie bardzo sobie potrafię wyobrazić brzmienie takiego przepisu... Niby jaką sankcją miało by być to zagrożone?
O egzekwowaniu już nawet nie mówię. Mieli byśmy chyba pierwszy (jeden z pierwszych?) przykłąd desuetudo jeszcze przed wejściem przepisu w życie :D

Ale jak mówię, to jakieś bredzenie extremalnie konserwatywnych populistów którzy juz nie wiedzą za co mają się chwycić aby tylko zaistnieć.
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez toM_ » 29-03-2008, 22:08

DTH napisał(a):A w ogóle nie bardzo sobie potrafię wyobrazić brzmienie takiego przepisu... Niby jaką sankcją miało by być to zagrożone?

mandatem :lol:
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez _lilith » 29-03-2008, 22:24

DTH napisał(a):A w ogóle nie bardzo sobie potrafię wyobrazić brzmienie takiego przepisu... Niby jaką sankcją miało by być to zagrożone?
O egzekwowaniu już nawet nie mówię. Mieli byśmy chyba pierwszy (jeden z pierwszych?) przykłąd desuetudo jeszcze przed wejściem przepisu w życie :D

zmienia po prostu liczbe z 15 na 18 i tyle :P teraz z akontakty seksualne z osoba ponizej 15 roku zycia idzie sie do pierdla :P

i nie wymyslil tego edgar tym razem tylko pani od tinki winki [czy jak to sie tam pisalo]
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DX* » 29-03-2008, 23:28

W sumie niezły sposób na jeszcze większe zapierdolenie sądów. Zważywszy na to, że wiek 15-18 lat jest okresem burzy hormonalnej i najintensywniejszego młodzieńczego buntu, pani Sowińska osiagnęłaby najpewniej skutek odwrotny od zamierzonego. Ale to u tej kobieciny zdaje się już być normą.
"I never put off till tomorrow, what I can possibly put do the day after" - Oscar Wilde
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Wild East

Postprzez DTH » 30-03-2008, 00:35

_lilith napisał(a):zmienia po prostu liczbe z 15 na 18 i tyle :P teraz z akontakty seksualne z osoba ponizej 15 roku zycia idzie sie do pierdla :P
No nie zupełnie. >15 jest to to, co my nazywamy pedofilią. Dokładnie art. brzmi tak:
Art. 200. § 1. Kto obcuje płciowo z małoletnim poniżej lat 15 lub dopuszcza się wobec takiej osoby innej czynności seksualnej lub doprowadza ją do poddania się takim czynnościom albo do ich wykonania,

podlega karze pozbawienia wolności od lat 2 do 12.

I teraz pojawia się problem. Mianowicie, zazwyczaj mam doczynienia z sytuacją, że jest ten/ta starszy który obcuje i ten/ta młodszy/a który "jest obcowany" :lol: Mają tutaj zastosowanie zasady ogólne dotyczące wieku, i odpowiedzialności za czyn, i takie śmiesznie rzeczy które nie są zbyt istotne. Teraz wyobraźmy sobie sytuację taką, że obcuje sobie dwoje nastolatków w wieku 17,5 lat (mogą już odpowiadać karnia ale - zgodnie z propozycją kogoś 'mondrego' - nie mogą się bzykać). I co tutaj zrobić? Wsadzić oboje? Wsadzić to z nich które było bardziej aktywne? :D Wysłać zawiadomienie do szkoły? :P To by musiał być nowy przepis którego brzmienia ja sobie nie wyobrażam.
Ale jak mówię, i tak nic z tego nie wyjdzie i tak.. Zwłaszcza, ze wymyśliłą to ta mądra pani od pinkiłinki :P

A tak mi się przypomniało, jako ciekawostkę dodam, że może nie wiecie, ale kazirodztwo jest jedynym przestępstwem gdzie nie ma pokrzywdzonego ;) :D Swoją drogą to też durny przepis :P
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez _lilith » 30-03-2008, 08:35

hmm... a jak brzmi w stanach ten przepis? tam przeciez jest cos takiego
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 30-03-2008, 09:16

tak? a o tym to ja nawet nie wiem.
W stanach są też przepisy zakazujące stosunków seksualnych z żywą rybą albo przebywania, zakazujące chodzić nago po mieszkaniu a na Alasce kopulacji łosiom na chodnikach miejskich :P
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez _lilith » 30-03-2008, 09:38

owszem jednak przepis o zakazie stosunkow seksualnych z maloletnimi [czyli ponizej 18 lat] jest jak najbardziej zywy i funkcjonujacy w przeciwienstwei np do zakazu wieszania prania w dni nieparzyste w kentucky :P

a jeszcze mi sie przypomnial inny ciekawy przepis: w uk jest przepis o zakazie umierania w budynku parlamentu brytyjskiego :D
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Poprzednia

Wróć do Rozmowy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników

Ogłoszenia Koncerty