Aktualności

Posty na dowolne tematy, dowolnej długości i o dowolnej porze

Re: Aktualności

Postprzez DTH » 13-01-2006, 20:17

Michał L napisał(a):Tylko, że już się biorą nie wiadomo skąd takie Olejniczaki, ale cóż, wychowanie też ma duże znaczenie.
a propos czego to mówisz?

A tymczasem PiS ma dalej 39% poparcia
i to jest właśnie cały tragizm obecnej sytuacji :?
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Lublin

Postprzez Michał L » 13-01-2006, 20:31

Zależy dla kogo tragizm :P
A propos tego nowego, odmłodzonego sld, skąd sie tacy ludzie biorą.

Wałęsa co za matoł, mówi że Kaczyńscy roztrwonią zwycięstwo, on jest zbyt krótkowzroczny.
nie inaczej

Frizona.pl
Michał L
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Sosnowiec Pogoń

Postprzez toM_ » 13-01-2006, 20:50

ja chcę powiedzieć tylko jedno
PIS mówił że w Polsce bieda, kurwa, i trzeba koniecznie poprawić sytuację gospodarczą itd, itp. and so on. KURWA, a czym oni się teraz zajmują? Becikowe, przykrócanie roku szkolnego, urlopy macierzyńskie, "burzenie muru" wokół radia maryja i dobieranie się do dupy komuchom. ja pierdolę, a sytuacja materialna polaków to może poczekać, niech sobię jeszcze pobiedują mamy sto razy ważniejsze sprawy na głowie. jasne.

a dla kogo to jest tragizm? dla całej polski!

jestem jeszcze ciekaw gdzie ta wielka normalność o której pis krzyczał tak głośno 4 lata temu. Teraz, kurwa sami się z lepperem dogadują i koalicję chcą tworzyć.
Pfu, bleh fuj, rzygać mi się chce jak o polityce gadam!!! :evil:
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 13-01-2006, 21:40

taaa jeszcze do niedawna kaczor wieszał psy na Millerze, że ten się z lepperem dogadywał, że "kupował poparcie" itp, może i tak ale Miller przynajmniej wiedział kiedy powiedzieć dość, kiedy odepchnąć go od koryta. Najlepsze się zacznie jak ludzie przełkną już tych kilka kęsów już mocno nieświeżej kiełbachy wyborczej i spojrzą na pustoszejący budżet, zwiększający się deficyt i ogólny regres gospodarczy. Przeliczą, że tak naprawdę becikowe czy inne nagrobkowe nie zmienia ich sytuacji gospodarczej podobnie jak łapanki na komuchów i pedałów. Szkoda, że na tej socjalno-buraczanej koalicji najbardziej stracą obywatele
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez puzio » 14-01-2006, 00:10

Michał L napisał(a):Zależy dla kogo tragizm :P
A propos tego nowego, odmłodzonego sld, skąd sie tacy ludzie biorą.

Wałęsa co za matoł, mówi że Kaczyńscy roztrwonią zwycięstwo, on jest zbyt krótkowzroczny.

co by nie mowic o wałęsie...wie co mowi, mial doczynienia z kaczorami znacznie więcej niz Ty drogi Michale i nie mowi tak dlatego zeby zrobic nikomu na złość.

a swoja drogą Twoje zaslepienie mnie zadziwa... tragedia, innych slow po prostu nie znajduje...naprawde nie widzisz jakie cyrki PiS urządza z władzy??
"-stary, pożycz 100 zł.
- ...nie pożycze ci...
- a czemu mi nie pożyczysz?
- ...bo mi nie oddasz...
- czemu sądzisz że ci nie oddam??!!
- ...bo ci nie pożyczę..."

by Andrzej Poniedzielski :)
Awatar użytkownika
puzio
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Michał L » 14-01-2006, 00:18

Spójrz z równą dawką krytycyzmu na postawę innych partii i to porównaj.

Oczywiście, ale można spokojnie sądzić, że mówi tak dlatego, że jednak jego stosunki z Kaczyńskimi nie układały się potem już najlepiej.

Bardzo daleko mi do zaślepienia.

Poczytajcie dzisiejsze wypowiedzi J.Kaczyńskiego przecież on wszystko wyjaśnia, jakby były normalne okoliczności to żadna Samoobrona nie byłaby potrzebna.
nie inaczej

Frizona.pl
Michał L
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez puzio » 14-01-2006, 00:25

Michał L napisał(a):Spójrz z równą dawką krytycyzmu na postawę innych partii i to porównaj.

ja jestem bezpartyjny, uwierz ze patrze. i Tobie tez radze popatrzec bardziej krytycznie na wypowiedzi Jarosława K. ktory jak dla mnie jest jeszcze bardziej autorytatywny i zaborzczy od swojego brata, obecnego prezydenta RP....

jak znasz historie wałęsy i kaczyńskich (a wierze że znasz) to wiesz z jakich powodów sie rozstali

koniec moich wypowiedzi w temacie politycznym... NIENAWIDZE polityków... własnie takie podejscie wykszałciła u mnie III RP (a obecnie za przeproszeniem IV RP)
"-stary, pożycz 100 zł.
- ...nie pożycze ci...
- ...bo mi nie oddasz...

Awatar użytkownika
puzio
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez _lilith » 14-01-2006, 09:21

Michał L napisał(a):Poczytajcie dzisiejsze wypowiedzi J.Kaczyńskiego przecież on wszystko wyjaśnia, jakby były normalne okoliczności to żadna Samoobrona nie byłaby potrzebna.

sorry, ze sie wtracam w wasza jakze ciekawa dyskusje, ale tak mi sie skojarzylo, bierut tez kiedys wszystko pieknie wyjasnial, tak jak stalin, hitler, czy castro - i mimo, ze caly swiat proboje cos z tym zrobic to czesc mieszkancow dalej wierzy w TE wyjasnienia i gotowi sa umrzec za obrone ich slow

jak czytam dzisiaj gazety z lat 60. z opisanymi przmowieniami np. gomolki to normalnie jak bym slyszala wlasnie kaczorow :D
What price could you pay... for the changing your destiny...
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: los sosnowcos

Postprzez Wojtek_ » 14-01-2006, 18:59

Michał L napisał(a):Więc wg tego co mówicie pozostaje nam jedynie ''przeczekać'' aż sami powymierają. Tylko, że już się biorą nie wiadomo skąd takie Olejniczaki, ale cóż, wychowanie też ma duże znaczenie.
A co ty masz do Olejniczaka?? Moim zdaniem jest lepszy od tych wszystkich postkomunistów z PiSu, LPR i Samoobrony. TAK bo miał rację kiedyś u Lisa, jak pojechał po Giertychu, że to on jest postkomunistą. Olejniczak jest młodym człowiekiem jeśli chodzi o politykę i zaczął genialnie - odmłodził trochę kadrę SLD. W odstawkę poszli tacy, jak Oleksy, Miller i inni starzy wyjadacze. A twoja wypowiedź jest kolejnym dowodem na to, że w głębi duszy wy wszyscy w PiSie jesteście prawdziwymi pieprzonymi komuchami - "jedyna słuszna droga" inaczej do piachu, albo do pierdla. :evil: :evil: :evil: Olejniczak to jeden z niewielu, którzy są obecnie w sejmie i na ich widok w TV mi nie skacze ciśnienie (po pierwsze bo mało go widać :wink: , po drugie bo jeśli już widać, to widać jak mówi coś mądrego).

PS Wspaniała koalicja się nam szykuje - Samoobrona, PSL i PiS na czele - gratuluję. PSL bym przeżył, bo to kurtyzana polityczna, ale Samoobrona to już porażka naprawdę sięgnęliście dna. Ale tak to jest, jeśli ktoś widzi tylko socjal, zero liberalizmu... A ostatnie wiadomości o wliczeniu sobót i niedziel do stawki urlopowej to pewnie PiS przykryje płaszczykiem jakiejś nowej afery, co?? Bo dla mnie to jest skandal - już teraz mamy najmniej dni urlopowych w UE.
jak tu w czasach dzisiaj uatrakcyjnić chcesz rocka,
rock to skamielina nie opoka!!
Wojtek_
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Poznań

Postprzez _lilith » 17-01-2006, 08:15

najnowszy sondaz OBOP [boze sondaz przez a ale byka strzelila :oops:]

pis - 35
po - 33
sld - 6
lpr - 5
samoobrona - 4
psl - 2
sdpl - 2
pd - 2

lol - sama nie wiem co gorsze - fakt, ze system partii wielkich jest podobno korzystny, ale 4 partie - to nam sie ankietowani wystarali :D
Ostatnio edytowany przez _lilith, 17-01-2006, 18:37, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez St. Alquerre » 17-01-2006, 12:35

Michał L napisał(a):Wałęsa co za matoł

Jakby nie Wałęsa to byśmy teraz zapieprzali w mundurkach na apel z okazji 60lecia PRL, albo byśmy siedzieli w jakimś łagrze, albo ginęli z głodu jak Koreańczycy, albo już dawno nie byłoby naszych miast po atomowej wojnie więc nie pierdol, bo to między innymi dzięki Wałęsie mamy wolne państwo, w którym nawet najwiekszy burak ma szansę zostać wicepremierem.

Korzystajcie z tego, zanim dynastia Kaczyńskich zamieni ten kraj w gospodarczo - obyczajowy Ciemnogród.
Awatar użytkownika
St. Alquerre
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Kraków

Postprzez Wojtek_ » 17-01-2006, 17:59

_lilith napisał(a):najnowszy sadaz OBOP

pis - 35
po - 33
sld - 6
lpr - 5
samoobrona - 4
psl - 2
sdpl - 2
pd - 2

dobrze, dobrze, PO też prowadziło w sondażach, a poniosło porażkę na całej linii :twisted:
Wojtek_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 17-01-2006, 21:16

St. Alquerre napisał(a):byśmy teraz zapieprzali w mundurkach na apel z okazji 60lecia PRL, albo byśmy siedzieli w jakimś łagrze, albo ginęli z głodu jak Koreańczycy, albo już dawno nie byłoby naszych miast po atomowej wojnie

hehe niezłe wizje katastroficzne, napisz jakąś książkę o tym, ja wiem... może "rok 2006"?? :D :wink:
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez drow » 17-01-2006, 21:35

<Karol> kaczor u nas był
<Karol> bo kumpla siostra robi w starostwie to sie wkręciliśmy do środka
<Karol> i gadałem z nim i pierdolnął autografa
<Karol> i skur*** zajebał mi długopis :
<mocniak> lech kaczyński zarąbał ci długopis?!
<Karol> i weź takiemu zaufaj i daj krajem rzącić

:twisted: :twisted: :twisted:
"Then if we fall, we all fall, and we fall alone..."
Awatar użytkownika
drow
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: się biorą dzieci ?

Postprzez Wojtek_ » 18-01-2006, 14:57

muahahahaa dobre...
Wojtek_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Michał L » 18-01-2006, 15:04

Nie masz prawa na mnie najeżdżać, bo w żaden sposób nie podważyłem niewątpliwych zasług Wałęsy, ale trzeba potrafić to oddzielić od tego co robił potem i robi teraz. Zresztą swoją drogą Wałęsa był i tak tylko szczytem góry lodowej w całym ruchu.
Bardzo optymistyczny sondaż, biorąc pod uwagę, że poparcie dla PiS w sondażach jest o kilka % zaniżone, a dla PO zawyżone.
nie inaczej

Frizona.pl
Michał L
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez toM_ » 18-01-2006, 16:09

Michał L napisał(a):Bardzo optymistyczny sondaż, biorąc pod uwagę, że poparcie dla PiS w sondażach jest o kilka % zaniżone, a dla PO zawyżone.

to się nazywa propaganda :lol:
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Michał L » 18-01-2006, 16:16

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :? :? :?

A nie widziałeś sondaży przedwyborczych ? Ile większość z nich dawała PO, a ile PiS? Albo przed prezydenckimi dawały Tuskowi 10% zwycięstwa, 55 do 45 a jak wiadomo wynik był odwrotny, pomyliły się więc o 20 % :!: :!: :!:
To się nie nazywa manipulacja.
nie inaczej

Frizona.pl
Michał L
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez toM_ » 18-01-2006, 16:39

że tak było przed wyborami wcale nie musi oznaczać że tak jest teraz
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 18-01-2006, 16:51

Michał L napisał(a)::roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :? :? :?

A nie widziałeś sondaży przedwyborczych ? Ile większość z nich dawała PO, a ile PiS? Albo przed prezydenckimi dawały Tuskowi 10% zwycięstwa, 55 do 45 a jak wiadomo wynik był odwrotny, pomyliły się więc o 20 % :!: :!: :!:
To się nie nazywa manipulacja.

wiesz michał, tak samo "zaniżone" są wyniki Samoobrony i PSL'u, prawda jest taka, że pis ma poparcie przede wszystkim w "mniej światłych" grupach społecznych (podstawowe, zawodowe) a ankieterzy może częściej pytają osoby z wyższym w duzych miastach - cóż, moze to i błąd.
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez toM_ » 18-01-2006, 17:03

DTH napisał(a):"mniej światłych"

patrzcie dyplomata się znalazł ;)
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 18-01-2006, 19:28

ToMa napisał(a):
DTH napisał(a):"mniej światłych"

patrzcie dyplomata się znalazł ;)

no muszę się wprawiać, co by mnie kiedyś ktoś o zniesławienie czy inne znieważenie nie oskarżył :P
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez puzio » 18-01-2006, 21:38

a swoją drogą to ja nie wiem...czy naprawde ludzie nie umieją czytać sondaży, czy to tylko taka gra wyborcza...wmawianie ludziom jakiś oszustw, zanizania wyników, manipulacji itp. jest po prostu żenujące. ale niektorzy się na to łapią jak widze...patrz pare postów wyzej... :wink:
"-stary, pożycz 100 zł.
- ...nie pożycze ci...
- ...bo mi nie oddasz...

Awatar użytkownika
puzio
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Michał L » 18-01-2006, 21:47

:lol: :lol: :lol:
Przyjrzyj się sondażom przedwyborczym i wynikom wyborów, to może to zauważysz, nie ma sensu pisać tego samego po raz 3, widać nie rozumiesz. Nawet pan prezydent Lech Kaczyński mówił o tym oficjalnie, że jeden z kandydatów był wyraźnie faworyzowany, zresztą nie trzeba być mędrcem, żeby się o tym przekonać. Poczekajmy, niebawem będą nowe wybory i zobaczymy jaki będzie ich wynik.
Jarosław Kaczyński jest geniuszem politycznym, teraz wystarczy, że w jakimś istnotniejszym głosowaniu Samoobrona i LPR, które poparły ''plan stabilizacyjny'' zagłosują przeciw rządowi i będzie pretekst do nowych wyborów, co najważniejsze nie z winy PiSu, przez co nie utraci się wiele poparcia, chociaż wybory to i tak jest zawsze duże ryzyko.
nie inaczej

Frizona.pl
Michał L
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez puzio » 18-01-2006, 21:49

lol, michał, nawet nie masz pojęcia jak się osmieszasz...troszke statystyki by się chyba juz w liecum przydało...jako przedmiot obowiązkowy zeby takich pierdół nie pisać :wink:
a prezydent lech kaczynski nie jest dla mnie zadnym autorytetem, polityk jak kazdy inny, mowi to co wygodne

[edit]dobra, zeby nie bylo ze pisze bezpodstawne posty:
na sondaze patrzy się w pewnym przedziale czasowym. poparcie dla człowieka to nie wartość stała tylko dynamiczna. zmienia się...spojrz na poparcie w wyborach parlamentarnych i prezydenckich w rozciągłosci paru miesiecy (pokazywano takie wykresiki po wyborach ale jak widac mało kogo obchodzą)
"-stary, pożycz 100 zł.
- ...nie pożycze ci...
- ...bo mi nie oddasz...

Awatar użytkownika
puzio
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 18-01-2006, 21:56

puzio napisał(a):a swoją drogą to ja nie wiem...czy naprawde ludzie nie umieją czytać sondaży, czy to tylko taka gra wyborcza...wmawianie ludziom jakiś oszustw, zanizania wyników, manipulacji itp. jest po prostu żenujące. ale niektorzy się na to łapią jak widze...patrz pare postów wyzej... :wink:

wiesz, manipulacja sondażami była by świetnym narzędziem w rękach polityków, i nie można powiedzieć, że nie jest to praktykowane, ale na pewno nie przez tak szanujące się i dbające o wiarygodność ośrodki ja CBOS, OBOP, Pentor itp. Coś takiego ujdzie natomiast w instytucjach przynależących lub istniejących pod egidą różnego rodzaju partii politycznych tudzież innych podejrzanych organizacji (tj. TV trwam czy, RM :D ). Na szczęście jednak chyba większość społeczeństwa nie specjalnie zwraca na tak owe uwagę.

re michał:
bez urazy ale ROTFL!!! w pełni zgadzam się z tym co napiał puzio - najpierw trzeba się na czymś poznać a później się wypowiadać powielając czyjeś dość naciągane opinie :D A jeżeli autorytetem w tej dziedzienie jest dla ciebie "pan prezydent" to gratuluję i dalszych sukcesów życzę :D
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Michał L » 18-01-2006, 21:57

Nie masz pojęcia o czym mówisz. W Michnikowskiej Gazecie Wyborczej poparcie dla Partii Demokratycznej osiągało nawet 14%, a jest to przecież (niestety) jedna z najistotniejszych gazet na polskim rynku. Natomiast np. poparcie dla LPR praktycznie zawsze było zaniżane. Dlaczego ?
Powód jest prosty. Prawica nie posiada praktycznie swoich mediów. Media są albo lewackie albo liberalne i wyraźnie wspierają swoich hmm przedstawicieli. Jest praktycznie tylko Radio Maryja, TV Trwam, ale nie są to stacje prezentujące jakiś szerszy prawicowy pogląd. To jest po prostu manipulacja sondażami, inaczej się tego nazwać nie da.

Ehh widzę, że nie pogadamy, w takim razie mam nadzieję, że świadczy to o ich niekompetencji, a nie kontrolowaniu przez lewaków i liberałów.
nie inaczej

Frizona.pl
Michał L
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez _lilith » 18-01-2006, 22:04

am wprost i polityka to zawsze byly raczej prawicowe gazety [dzisiejszy program z jednym dziennikarzem z wprost mnie w tym utwierdza], a i michnik tez mi sie zbyt lewicowy jakos nie wydaje : P

ale tv nie mial to fakt, ale nie boj sie nowa rada tvp sprawi, ze sobie nadrobi za wszytskie czasy
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 18-01-2006, 22:05

Michał L napisał(a):Powód jest prosty. Prawica nie posiada praktycznie swoich mediów. Media są albo lewackie albo liberalne i wyraźnie wspierają swoich hmm przedstawicieli. Jest praktycznie tylko Radio Maryja, TV Trwam, ale nie są to stacje prezentujące jakiś szerszy prawicowy pogląd. To jest po prostu manipulacja sondażami, inaczej się tego nazwać nie da.
Sorry ale co twój post przeczytam to nie wiem czy się z tego śmaić czy już płakać :? prawica nie ma swoich mediów? a oprócz przytoczonych przez ciebie "mediów" gazeta polska? nasz dziennik? wprost? liberalne? hmm to chyab akurat dobrze, że media są wolne ale, niech będzie, że wiemy o co ci chodzi, co zrobić skoro większość inwestorów, przedsiębiorców inwestuje w takie właśnie "liberalne" media (zapewne masz na myśli tvn, wyborcza, newsweek itp). To przecież nie wina polityków, że są popierani :D tyle, że jak mam być szczery to nie specjalnie znajduję tutaj "popieranie" i "stronniczość", a wszystkie media lewackie? hehe jeśli uważasz, że tygodnik "nie" czy "fakty i mity" odgrywają aż tak znaczacą rolę na polskim rynku nformacyjnym to tylko pogratulować Urbanowi :D

[edit] gwoli ścisłości, zapomniałeś wspomnieć jeszcze o żydowski-masońsko-gejowskim spisku medialnym :wink:

[edit2] ale nie martw się, jak pis obsadzi KRRiTv swoimi "bezpartyjnymi" "ekspertami" doczekasz się prawdziwych mediów prawicowych na szeroką skalę :D
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez [nieaktywny] malk » 18-01-2006, 22:11

http://wiadomosci.onet.pl/1232270,11,item.html

offtopując od liberałów, konserwatystów i rządów.
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

PoprzedniaNastępna

Wróć do Rozmowy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników

Ogłoszenia Koncerty