Aktualności

Posty na dowolne tematy, dowolnej długości i o dowolnej porze

Re: Aktualności

Postprzez toM_ » 06-01-2006, 10:07

http://wiadomosci.onet.pl/1224649,11,item.html
przecież to jest cholernie popieprzone!!! pojebało ich!!!
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez _lilith » 06-01-2006, 14:03

o rzesz kurwa
wiedzialam ze tak bedzie
normlanie przejde na buddyzm
What price could you pay... for the changing your destiny...
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: los sosnowcos

Postprzez DTH » 11-01-2006, 21:15

ja pierdykam, ale kanał, już im się normalnie we łbach przewraca. najpierw becikowe, teraz to, ciekawe kiedy wprowadzą kary za brak chrztu? :x
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Lublin

Postprzez Wojtek_ » 11-01-2006, 21:22

Mniejsza z tym, PiS sobie poczyna coraz lepiej... Jak się mają ich czyny do nazwy?? Szumne oczyszczanie polityki z aferzystów i ludzi z wyrokami zaczęli od nadania urzędu marszałka Lepperowi, kilka dni temu nasz wielki Lechu nominował na wysokie stanowisko sędzinę, która spowodowała wypadek, w którym jedna osoba była sparaliżowana przez dłuższy czas i wywinęła się immunitetem, a dzisiaj Marek Jurek chciał anulować głosowanie sejmu i odbierać prowadzenie nad obradami wicemarszałkowi Kotlinowskiemu - czy Juras czytał konstytucję kiedyś?? Nie wiem, ale mam nadzieję, że budżetu nie uchwalą(chociaż nie wiem czy kolejny wydatek nasze państwo wytrzyma, i czy ludzie pójdą do urn), a ludzie wybiorą lepiej (ciekaw jestem, czy PiS przy przegranych wyborach przypełźnie do PO).
jak tu w czasach dzisiaj uatrakcyjnić chcesz rocka,
rock to skamielina nie opoka!!
Wojtek_
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Poznań

Postprzez Michał L » 11-01-2006, 22:15

No wiesz, wcale nie wiadomo czy takie wybory wygrałaby PO, w której też nie działo się najlepiej. Czemu np. PO głosowała za projektem ustawy o becikowym, które wylansowały LPR z Samoobroną?
W ogóle doszedłem do wniosku, że becikowe jest całkowicie zbędne, beznadziejny pomysł wręcz. Lepiej jakby zrobili coś w rodzaju progów zwalaniania z podatków za posiadanie np. 3 dzieci - bo tyle już zwieksza przyrost naturalny odjecie paru procent w podatku bezposrednim i im wiecej dzieci to tym wieksze odjecie, to by dawało odczuwalną, stałą ulgę, a takie becikowe to w sumie po chuj, pierw nie przeanalizowałem tego dokładnie i bym był w stanie bronić, ale teraz uważam, że to jedynie zbędny wydatek z budżetu państwa.

Swoją drogą na spotkaniu PiSu dowiedziałem się, że w niedalekiej przyszłości(pewnie w odpowiednim terminie, że tak powiem) do opinii publicznej przedostaną się informacje o zablokowaniu szwajcarskich kont czołowych działaczy SLD o wartości około 50 mln zł, pochodzących powiedzmy z prywatyzacji :)
nie inaczej

Frizona.pl
Michał L
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Sosnowiec Pogoń

Postprzez Wojtek_ » 11-01-2006, 22:54

no i ?? Przedstawią swoje z czasów kiedy byli w AWSie i UW?? Co do becikowego to trzeba być idiotą żeby coś takiego wymyślić i w to wierzyć (vide PiS). A jako "odpowiedni czas" rozumiem ten, kiedy w końcu ludziom klapy z oczu spadną, że zamiast 3 milionów mieszkań mogą liczyć na co najwyżej 3 miliony dziurawych namiotów z demobilu, a na resztę nie mają co liczyć. PiS wygrał dzięki obietnicy igrzysk i chleba (a że chleba dać nie mogą to próbują wykpić się igrzyskami - postawienie Jaruzelskiego przed sądem, afery na każdym kroku itd.).
PS w moim poście zapomniałem o wspaniałym Ludwiku Dornie, który groził lekarzom więzieniem, chociaż nie miał do tego podstaw - komuny nie ma, więc nie trzeba pracować i dotyczy to także lekarzy... Chyba ktoś tu się zatrzymał w latach 46-89. A pomysł o wcielaniu "niepokornych" do woja to już chyba pod szykanowanie podchodzi-na jakiej niby podstawie? Przecież większość jest od dawna w rezerwie... żałosne - i ten człowiek jest ministrem...
Wojtek_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Michał L » 11-01-2006, 23:13

W sporze Ludwik Dorn - Porozumienie zielonogórkie to wstrzymałbym się od komentarza, bo racja była po środku.
Jeśli natomiast chodzi o ważne osoby z poprzedniego ustroju, tajnych współpracowników itd. to już dawno powinno się ich odciąć od wszelkich świadczeń socjalnych i przeprowadzić konfiskate majątków.
Ciekawe co byś powiedział, jakby odnalazł się jakiś gestapowiec z oświęcimia, gdzieś w Argentynie i chcieliby postawić go przed sądem? Ciekawe czy byłbyś za a ostatecznie wychodzi na to samo, bo chodzi o zasadę.
Jeśli już to becikowe wymyśliło LPR, PiS no cóż żeby pozyskać niezbędny elektorat popierał. Wiadomo, że duża część obietnic będzie mrzonkami, to było oczywiste i tak jest najczęściej inna sprawa, że ludzie się na to nabierają.
nie inaczej

Frizona.pl
Michał L
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Wojtek_ » 11-01-2006, 23:57

Michał L napisał(a):Ciekawe co byś powiedział, jakby odnalazł się jakiś gestapowiec z oświęcimia, gdzieś w Argentynie i chcieliby postawić go przed sądem? Ciekawe czy byłbyś za a ostatecznie wychodzi na to samo, bo chodzi o zasadę.

I tu się mylisz... Podobnie, jak nie rozumiem ostatniej decyzji MONu o odebraniu wojskowej pani prokurator emerytury w wieku 88 lat, tak i w tej sytuacji kompletnie nie miałoby sensu sądzenie starego człowieka, dla którego śmierć niekoniecznie byłaby zła... No bo co to za zasada - zemsta po kilkudziesięciu latach? Sorry, ale jakoś do mnie to nie trafia. Nawet jeśli dopuścił się ludobójstwa to jaki jest sens sądzenia go w jego wieku? A tajni współpracownicy itd. - konfiskata majątku? Odcięcie od praw socjalnych? Jakim prawem? Czyżby nie pracowali ci ludzie przez całe swoje życie? To może także stoczniowców odciąć? Przecież oni też pracowali za poprzedniego ustroju! A nawet jeśli przyznać ci rację co do tych tw to skąd wiesz, że z donoszenia czerpali korzyści materialne - masz paragon??
PS a w sumie to Jaruzel powinien stanąć przed sądem - PiS sobie nawet nie wyobraża, jaką porażkę by poniósł. Bez akt z Moskwy nikt nie wie, czy chcieli nas zaatakować w razie nie wprowadzenia stanu wojennego, czy nie. A nawet jeśli nie chcieli, to jaką pewność takiego faktu mógł mieć generał? 30% szans na trafienie w intencje Moskwy? Oczywiście grzmią Kaczory, że stanu wojennego urząd generała nie mógł wprowadzić, więc był bezprawny, ale czy zapomnieli, że strajki w stoczni, czy oblewanie farbą pomników też? (nie wspominając o walce z milicjantami na ulicach) Zaprawdę to byłyby igrzyska :twisted:
Wojtek_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Michał L » 12-01-2006, 00:33

Jeżeli porównujesz walkę stoczniowców z totalitaryzmem z wprowadzeniem stanu wojennego to coś tu jest nie tak :roll:

Tu nie chodzi o pieniądze, ale o moralność, jeżeli ktoś donosił na swoich sąsiadów, starał się być przykładnym obywatelem za komuny to trudno, żeby po transformacji nagle powrócił do tych samych sąsiadów powiedział im pod wpływem wielkiego brata tym razem z za atlantyku ''sorry, ale tak wyszło'' i dalej wszystko przebiegało tak jakby nigdy nic. Jeżeli ktoś spalił za sobą mosty to ma pecha, trzeba ponosić konsekencje swoich czynów BEZ WZGLĘDU NA WIEK, jeżeli nie śmierć byłaby dla nich najgorsza bo i tak wiele im nie brakuje, to może jakieś ciągłe publiczne poniżenia, żeby odeszli ze świadomością, że byli skurwysynami. Nie można tolerować takiej podwójnej moralności.
nie inaczej

Frizona.pl
Michał L
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez puzio » 12-01-2006, 00:55

tak o polityce...?? w srodku nocy?? macie zdrowie panowie...
"-stary, pożycz 100 zł.
- ...nie pożycze ci...
- a czemu mi nie pożyczysz?
- ...bo mi nie oddasz...
- czemu sądzisz że ci nie oddam??!!
- ...bo ci nie pożyczę..."

by Andrzej Poniedzielski :)
Awatar użytkownika
puzio
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 12-01-2006, 08:19

Michał L napisał(a):swoją drogą na spotkaniu PiSu dowiedziałem się, że w niedalekiej przyszłości(pewnie w odpowiednim terminie, że tak powiem) do opinii publicznej przedostaną się informacje o zablokowaniu szwajcarskich kont czołowych działaczy SLD o wartości około 50 mln zł, pochodzących powiedzmy z prywatyzacji :)

hehehe poczucie humoru mają widze tam u was ludzie, to dobrze, lubie ludzi z poczuciem humoru... ale nie lubie populistów i ludzi oderwanych od rzeczywistości, więc to się redukuje :wink:
powiedz mi drogi Michale jakimi instrumentami chcą się posłużyć tym razem nasi prawi i sprawiedliwi? jak chcą zablokować czyjeś konto bankowe, zagraniczne konto bankowe a mało tego konto bankowe w szwajcarskim banku które to konta słyną z najwyższego na świecie stopnia prywatności?? :D

Jeżeli porównujesz walkę stoczniowców z totalitaryzmem z wprowadzeniem stanu wojennego to coś tu jest nie tak

przykład jest dobry jeśli chodzi o samą zasadę.

co do odtajniania akt tajnych, nietajnych supertajnych współpracowników to uważam to za totalne nieporozumienie, raz upłyną już stanowczo zbyt długi czas żeby znowu budować bariery między obywatelami, dwa do niczego by to dobrego nie doprowadziło, bo co? oddtajnimy akta, ludzie się dowiedzą kto na kogo donosił i co dalej? zrobić im się i tak nic nie zrobi (lex retro non agit), co najwyżej zostaną moralnie potępieni ale z praktyki wiadomo, że doprowadziło by to do sytuacji w której conajmniej połowa była by potępiona niesłusznie, (np tajny współpracownik bezpieki "Hejnał" :wink: )
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Wojtek_ » 12-01-2006, 12:34

Michał L napisał(a):Jeżeli porównujesz walkę stoczniowców z totalitaryzmem z wprowadzeniem stanu wojennego to coś tu jest nie tak :roll: Tu nie chodzi o pieniądze, ale o moralność, jeżeli ktoś donosił na swoich sąsiadów, starał się być przykładnym obywatelem za komuny to trudno, żeby po transformacji nagle powrócił do tych samych sąsiadów powiedział im pod wpływem wielkiego brata tym razem z za atlantyku ''sorry, ale tak wyszło'' i dalej wszystko przebiegało tak jakby nigdy nic.

eee... a dlaczego jest to złe porównanie? PiS chce się powołać na prawo obowiązujące wtedy, a prawo było jakie było - zabraniało strajków i rozruchów. Jak można stosować prawo w jednym przypadku, a olewać w innym? Wytłumacz mi to, bo nie rozumiem. Albo działamy zgodnie z prawem wszyscy, albo odpowiadamy za czyny wszyscy. Jeśli Jaruzelski istotnie złamał prawo, to wszyscy strajkujący (z połową PiSu na czele również). A o moralności niech mi nie mówią ludzie, których nie ma na sali sejmu, kiedy mają obowiązek - widziałeś w TV ilu posłów rządu było na tym sławetnym głosowaniu?? No i co?? Frajerstwo. Miejscem pracy posła jest sejm, a nie sejmowa stołówka, czy basen. I teraz panowie chcą nam wmówić, że niezgodne z prawem plelpleple bo przegapili głosowanie - śmiech na sali. Zresztą co ci do tego, czy ktoś na ciebie donosił - teraz ty chcesz?? Tak jak jeszcze DTH napisał:"z praktyki wiadomo, że doprowadziło by to do sytuacji w której conajmniej połowa była by potępiona niesłusznie", bo akta są na wielu i niewiadomo w jakim stopniu spreparowane...
Wojtek_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Michał L » 12-01-2006, 15:31

Nie znam szczegółów, ale jeżeli pieniądze te pochodziły z prywatyzacji przeprowadzonych dzięki korupcji czy w inny niezbyt legalny sposób to znaczy, że jeżeli już do nich jakoś doszli to mogą im konta zablokować. Zresztą za jakiś czas napewno będzie o tym głośno.
Ale konfiskata majątków takich starych komuchów by dużo dała. Można by to np. na cele charytatywne wykorzystać.

Wobec prawa to jest to rzeczywiście jest to samo, tylko każdy doskonale zdaje sobie sprawę i jest to sprawa bezdyskusujna co było tutaj dobre, a co złe.

Jeśli chodzi o posłów, nie pojawiających się na głosowaniach to oczywiście masz całkowitą rację.

W sprawie takiej nazwijmy to masowej lustracji najważniejszą sprawą byłoby to, jak zostałaby przeprowadzona, z jednej strony macie rację, że mogliby ucierpieć również ludzie niewinni, ale z drugiej strony to wygląda tak jak sytuacja z powstania warszawskiego gdy niemcy przypinali do czołgów lub innych pojazdów, albo na swoje barykady czy inne miejsca polskie kobiety i dzieci, które miały ich chronić. Tutaj komuchy również są kryci przez uczciwych ludzi.
nie inaczej

Frizona.pl
Michał L
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez drow » 12-01-2006, 17:18

Sprawiedliwość pod znakiem zapytania i pani sędzia pod parasolem ochronnym. Spowodowała wypadek, uniknęła sądu, a teraz decyzją prezydenta Kaczyńskiego wchodzi do Krajowej Rady Sądownictwa. Brzmi jak powtórka z poprzedniej kadencji, kiedy ministrem sprawiedliwości został sędzia, który sprawiedliwości unikał przez 9 lat.

ja od zawsze jestem za tym, aby immunitet nie obowiązywał w zyciu "prywatnym"

co wy sądzicie o takich przypadkach?
"Then if we fall, we all fall, and we fall alone..."
Awatar użytkownika
drow
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: się biorą dzieci ?

Postprzez Wojtek_ » 12-01-2006, 18:22

drow napisał(a):ja od zawsze jestem za tym, aby immunitet nie obowiązywał w zyciu "prywatnym"

Oczywiście, że w takich przypadkach nie powinien obowiązywać immunitet, a decyzja jedynego Sprawiedliwego i Prawego szeryfa w miasteczku Polska na Dzikim Wschodzie jest skandaliczna.
ale z drugiej strony to wygląda tak jak sytuacja z powstania warszawskiego gdy niemcy przypinali do czołgów lub innych pojazdów, albo na swoje barykady czy inne miejsca polskie kobiety i dzieci, które miały ich chronić. Tutaj komuchy również są kryci przez uczciwych ludzi
No wspaniałe porównanie - i chcesz poświęcić dobre imię szanowanych obywateli w celu jakiegoś idiotyzmu??
Wobec prawa to jest to rzeczywiście jest to samo, tylko każdy doskonale zdaje sobie sprawę i jest to sprawa bezdyskusujna co było tutaj dobre, a co złe.
Ja nie uznam stanu wojennego za zły dopóki nie zobaczę dowodów na to, że inwazja była niemożliwa.
PS Aha i jeszcze raz się zapytam - na jakiej podstawie chcesz zabierać majątki? No chyba, że wszystkim partyjnym... taaa... no wspaniała idea (połowie Polski byś musiał zabrać majątek). Powiem ci coś - papież też był w NSDAP - czy to znaczy, że mamy go sądzić za zbrodnie wojenne?
Wojtek_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Michał L » 12-01-2006, 19:49

ja od zawsze jestem za tym, aby immunitet nie obowiązywał w zyciu "prywatnym"

No to jest oczywiste.

Niezwykle szanowani obywatele, raczej karykatury obywateli jeśli już, ludzie z podwójną moralnością, egoiści.

Nie napewno nie połowie Polski, wielu tych którzy byli w partii już powymierało przez te kilkanaście lat.
Do partii przeważnie się jednak zapisywało z własnej inicjatywy, najczęściej aby mieć ułatwioną karierę - myślenie tylko o własnych interesach. Więc dobrze by było, gdyby pozabierać im majątki, albo przynajmniej ich większość i przeznaczyć na ważne cele, albo charytatywne, albo po prostu do budżetu, żeby trochę podłatać dziurę.
A przejmowanie? Bo to raz w historii były takie przypadki, tylko zrobić odpowiednią ustawę.

Najważniejsza jest jednak obecnie zmiana ustawy zasadniczej, tyle że w tym parlamencie napewno się nie uda....
nie inaczej

Frizona.pl
Michał L
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez drow » 12-01-2006, 20:19

"PONIEWAŻ MĄDRZY USTĘPUJĄ, NA TYM ŚWIECIE RZĄDZĄ GŁUPCY" <<<=== wszystko co mam na ten temat do powiedzenia... ^^
Awatar użytkownika
drow
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez St. Alquerre » 12-01-2006, 20:41

Najlepszy jest obecny burdel w Sejmie - takich jaj to już dawno nie było. Okazuje się, że PiS z nikim nie może się dogadać, a Kaczyńskim chodzi tylko o zagarnięcie jeszcze większej władzy.

W takich chwilach wstyd mi że jestem Polakiem.
Awatar użytkownika
St. Alquerre
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Kraków

Postprzez puzio » 12-01-2006, 20:46

mnie się tego kabaretu nawet komentować nie chce.

a poparcie dla pisu wciąż rośnie...
"-stary, pożycz 100 zł.
- ...nie pożycze ci...
- a czemu mi nie pożyczysz?
- ...bo mi nie oddasz...
- czemu sądzisz że ci nie oddam??!!
- ...bo ci nie pożyczę..."

by Andrzej Poniedzielski :)
Awatar użytkownika
puzio
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Wojtek_ » 12-01-2006, 20:53

Michał L napisał(a):Niezwykle szanowani obywatele, raczej karykatury obywateli jeśli już, ludzie z podwójną moralnością, egoiści.
No ja nie wiem... jeśli dla ciebie nikt nie jest niewinny kto tylko ma teczkę, to sprawdź co w niej ma Lechu Kaczyński, bo jako profesor coś musiał podpisać :P - przykład Belki.
Nie napewno nie połowie Polski, wielu tych którzy byli w partii już powymierało przez te kilkanaście lat.
Do partii przeważnie się jednak zapisywało z własnej inicjatywy, najczęściej aby mieć ułatwioną karierę - myślenie tylko o własnych interesach. Więc dobrze by było, gdyby pozabierać im majątki, albo przynajmniej ich większość (...) A przejmowanie? Bo to raz w historii były takie przypadki, tylko zrobić odpowiednią ustawę.
Oj, człowieku... jaka żółć z ciebie wypływa, co ci zrobili ci źli ludzie z partii... Z tą połową Polski to przesadziłem, bo w zasadzie przez Partię przewinęło się około 7 milionów osób, ale nie zmienia to faktu, że większość z nich to byli ludzie, którzy jak sam stwierdziłeś chcieli mieć łatwiej w trudnej rzeczywistości. Co w tym złego? A może mieli lepszy plan - reformować kraj za pomocą partii, jak Gorbaczow? Nie wiesz tego. A ostatnim zdaniem się brzydzę, bo komunistą śmierdzi. "Nie przejmować się, przecież ten arystokrata w pałacyku wyzyskiwał chłopów, przejmijmy jego majątek, bo był zły, mało to razy tak w historii było?" Straszne jest to, że zamieniacie się w to, czego tak nienawidzicie i nawet tego nie zauważacie.
"PONIEWAŻ MĄDRZY USTĘPUJĄ, NA TYM ŚWIECIE RZĄDZĄ GŁUPCY" <<<=== wszystko co mam na ten temat do powiedzenia... ^^
Gdyby mądrzy byli naprawdę mądrzy to by nie ustępowali, ale rządzili. Czyżby ignorancja była taka mądra?
Wojtek_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Michał L » 12-01-2006, 21:18

Ja za bardzo nie wiem kto ustępuje, bo raczej niewielu to tak naprawdę robi :)

Wiesz teczkę to miał i Karol Wojtyła, ale nie ważne jest samo posiadanie teczki, ale to co się w niej znajduje.

Ale tu chodzi o walkę z komuchami i ich nomenklaturą, nie walkę z posiadaczami, którzy uczciwie do tego doszli. Filozofia Nietzschego:) Może i masz trochę racji, ale napewno nie do końca. Zresztą jeśli o to chodzi to i tak się wzajemnie nie przekonamy

Coś jestem dzisiaj ugodowy za bardzo :)
nie inaczej

Frizona.pl
Michał L
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Wojtek_ » 12-01-2006, 22:34

Michał L napisał(a):Wiesz teczkę to miał i Karol Wojtyła, ale nie ważne jest samo posiadanie teczki, ale to co się w niej znajduje.
Eeeehhh... nie rozumiesz... porzucę ten temat... chociaż... po raz ostatni - pytam ci się cały czas, jakie masz prawo, żeby oczerniać ludzi, którzy mogą być niewinni, bo przecież wiadomo, że i Solidarnościowcy czołowi mieli nierzadko wpisy iż donosili. Powiedz mi jakim prawem oceniać będziesz moralność?
Ale tu chodzi o walkę z komuchami i ich nomenklaturą, nie walkę z posiadaczami, którzy uczciwie do tego doszli. Filozofia Nietzschego
Dlaczego zakładasz, że człowiek, który był w partii nie doszedł do tego co posiada uczciwie? Dla mnie to ta sama sytuacja - chcesz zabierać komuś coś, na co zapracował. Jeśli masz dowód, że ukradł, albo wziął łapówkę, to zgadzam się z tobą, że powinno się zedrzeć z niego tą kasę, ale przecież nie każdy partyjny był złodziejem. NIGDY nie zgodzę się na odpowiedzialność grupową. Podobnie możnaby zabierać majątki wszystkim członkom PiSu, bo i tam są czarne owce - kto rozmawiał z Warszawiakiem, który miał do czynienia z administracją miasta ten wie o co chodzi :wink: Chyba, że chcesz ludziom o innych poglądach zabierać pieniądze, chleb i wsadzać do więzienia, zeby wymarli (to też skądś znam :wink: )
Wojtek_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Michał L » 12-01-2006, 23:54

Sęk w tym, że cały ten system, karykatura komunizmu był nieuczciwy.

Ok, odpowiedzialność grupowa rzeczywiście nie byłaby słusznym rozwiązaniem, ale przecież jest sporo znanych powszechnie nazwisk ze starej nomenklatury, których przekręty były jedynie tajemnicą poliszynela, dlaczego by z nimi nie zrobić porządku, oczywiste, że byłby to tylko wierzchołe całej góry lodowej, ale masz rację, nie ma sensu narażać Bogu ducha winnych ludzi na nieprzyjmności.
nie inaczej

Frizona.pl
Michał L
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez toM_ » 13-01-2006, 08:45

zostawcie mi komunistów :twisted:
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 13-01-2006, 13:25

Michał L napisał(a):ale przecież jest sporo znanych powszechnie nazwisk ze starej nomenklatury, których przekręty były jedynie tajemnicą poliszynela, dlaczego by z nimi nie zrobić porządku

tak, masz rację ale ja się po raz kolejny spytam "jak?" jakimi instrumentami chciałbyś się tutaj posłóżyć? jeżeli są dowody, że ktoś wzbogacił się w sposób nieuczciwy, kradł, oszukiwał, brał "w łapę" to nic prostrzego jak złożyć doniesienie o popełnieniu przestępstwa. Łatwo jest mówić, że "jest źle", że powinno być "tak i tak", że "coś z tym trzeba zrobić", (a propos, czyż nie przypomina wam to pewnego znanego polityka?? :wink: ) tylko od mówienia do realizacji jest baardzo daleka droga :?
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Michał L » 13-01-2006, 14:50

Trzeba by zrobić jakieś sprytne ustawy, którymi można by się posłużyć w takich przypadkach. Powołać zespół prawników, którzy by potrafili coś takiego stworzyć, bo nic prostego to by napewno nie było.

Chociaż no masz rację, ciężka sprawa, ale jak wiadomo, że ktoś coś zrobił, tyle że nie ma określonych dowodów to dlaczego by go nie ustawić:D
nie inaczej

Frizona.pl
Michał L
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Wojtek_ » 13-01-2006, 15:45

Michał L napisał(a):Trzeba by zrobić jakieś sprytne ustawy, którymi można by się posłużyć w takich przypadkach. Powołać zespół prawników, którzy by potrafili coś takiego stworzyć, bo nic prostego to by napewno nie było.
Chociaż no masz rację, ciężka sprawa, ale jak wiadomo, że ktoś coś zrobił, tyle że nie ma określonych dowodów to dlaczego by go nie ustawić:D
Żadne prawo nie działa wstecz - to a propos pierwszego posta. A drugi mnie szokuje - ustawić?? CO?? I gdzie tu prawo?? Ja myślę, że Marek Jurek palił jointa w czasie, kiedy powinien być na sali sejmu, może mu coś podrzucimy i zrobimy z nim porządek?? Boże chroń nas... niedługo za podejrzany wygląd będą nam preparować dowody, bo "musiałem" coś zrobić...
Wojtek_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez drow » 13-01-2006, 17:34

<rockwell>toście kurwa wybrali, rodacy
<rockwell>najgorszego ze wszystkich możliwych
<rockwell>ni to ładne, ni mądre, ni dobre
<rockwell>dwoma słowy: polaczek prawdziwy
<rockwell>nienauczeni przykładem warszawy
<rockwell>gdzie spierdolił co tylko się dało
<rockwell>wręczyliście mu klucz do głów waszych
<rockwell>teraz to dopiero będzie się działo
<rockwell>będzie praca i socjal i wszystko
<rockwell>dla każdego pieniędzy w bród
<rockwell>będzie czwarta rzeczypospolita kacza
<rockwell>będzie cud i orzeszki i miód
<rockwell>będzie w polsce się żyło jak w raju
<rockwell>pięknie będzie, powiadam - krajanie
<rockwell>i marzenia wam wszystkie się ziszczą
<rockwell>jego słowo w mig ciałem się stanie
<rockwell>taką wizją od dawna was mamił
<rockwell>pan zawierzył, zaufała też pani
<rockwell>więc nie zdziwcie się moi mili
<rockwell>gdy poczujecie się wydymani

:twisted: :twisted: :twisted:
Awatar użytkownika
drow
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 13-01-2006, 18:47

Michał L napisał(a):Trzeba by zrobić jakieś sprytne ustawy, którymi można by się posłużyć w takich przypadkach. Powołać zespół prawników, którzy by potrafili coś takiego stworzyć, bo nic prostego to by napewno nie było.

niestety drogi Michale, w DEMOKRATYCZNYM PAŃSTWIE PRAWA jest to niemożliwe do zrobienia choć by nie wiem jak dobrzy byli do tego zaprzęgnięci krętacze (bo prawnikami ich nazwać by nie było można). Chociaż nie będę zaprzeczał, że w historii naszego kraju znalazły by się przykłady takich regulacji - tyle, że nie wiem czy akurat ustawodawstwo połowy lat 40stych czy okresu stanu wojennego jest najbardziej odpowiednim wzorcem do naśladowania :?
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Michał L » 13-01-2006, 19:41

Więc wg tego co mówicie pozostaje nam jedynie ''przeczekać'' aż sami powymierają. Tylko, że już się biorą nie wiadomo skąd takie Olejniczaki, ale cóż, wychowanie też ma duże znaczenie.

A tymczasem PiS ma dalej 39% poparcia, co w sejmie dawałoby piękną stuację, w porównaniu do obecnej. PO jak myślę, zaczyna mieć szansę iść w rozsypkę :)
nie inaczej

Frizona.pl
Michał L
Alkoholik
Alkoholik

PoprzedniaNastępna

Wróć do Rozmowy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot]

Ogłoszenia Koncerty