Aktualności

Posty na dowolne tematy, dowolnej długości i o dowolnej porze

Re: Aktualności

Postprzez Wojtek_ » 21-01-2006, 14:37

http://wiadomosci.onet.pl/1233909,11,item.html
Brawo - Kaczory nam z Polski zrobią drugą Warszawę... DAJCIE NAM WYBORY KURWA!! Bo będzie drugi komunizm. Co im przeszkadzają ludzie spoza partii w radach nadzorczych?? A nawet jeśli ktośtam jest z SLD to co?? Został wybrany w konkursie, przy określonych wymaganiach. Trzeba było zdawać egzaminy i samemu startować w konkursach, a nie teraz zmieniać ustawę i kolesiostwo uprawiać. Tak jak w Warszawie niedługo rodziny PiSowców będą obsadzone wszędzie.

Aha... słyszeliście o tym kolesiu, co wygrał z Jarosławem K. swego czasu w sądzie sprawę o zniesławienie, a po dojściu PiS do władzy został z państwowej firmy zwolniony bez podania przyczyn?? Mściwa ta szara eminencja. Zapomniałbym. Kaczyński miał przeprosić, opłacić kosztaa sprawy i odszkodowanie wypłacić. Do tej pory nie zrobił nic. Mój komentarz: Po prostu PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ.
jak tu w czasach dzisiaj uatrakcyjnić chcesz rocka,
rock to skamielina nie opoka!!
Wojtek_
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Poznań

Postprzez toM_ » 21-01-2006, 20:13

Lider PO Jan Rokita powiedział, że "ma dość uczestniczenia w chocholim tańcu, który trwa od czterech miesięcy". Odniósł się w ten sposób do zapowiedzi prezesa PiS Jarosława Kaczyńskiego, że jutro dojdzie do "poważnej rozmowy z PO".
"Mam dość uczestniczenia w chocholim tańcu, który trwa od czterech miesięcy. Zamiast składać codziennie jakieś propozycje, które na drugi dzień są wycofywane, niech się w końcu PiS zatroszczy o to, żeby Polska miała sprawny rząd, większość parlamentarną i niech się zajmie nie tym, z kim i jak rządzić, tylko rozwiązywaniem problemów bezrobocia, szkół, gospodarki, podatków, tym, co jest przedmiotem zainteresowania normalnego człowieka"

DOKŁADNIE :!:
to samo mówiłem kilkanaście dni temu, tylko igrzyska i widowiska a gospodarka jak leżała tak leży, jak bieda wielka była tak jest, co tam wedłyg pisu pewnie takie"gówniane sprawy" mogą poczekać...

kurwa
:evil:
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez toM_ » 24-01-2006, 09:37

Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez drow » 25-01-2006, 19:25

"Then if we fall, we all fall, and we fall alone..."
Awatar użytkownika
drow
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: się biorą dzieci ?

Postprzez _lilith » 26-01-2006, 14:11

http://wiadomosci.onet.pl/1237077,11,item.html

wiedzialam ze tak sie stanie, jak zobaczylam wczorajsze wyniki sondazy gdzie samoobrona miala z bieda 6% a lpr 3, zastanawialam sie tylko jaka bedzie nazwa
What price could you pay... for the changing your destiny...
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: los sosnowcos

Postprzez St. Alquerre » 27-01-2006, 00:46

_lilith napisał(a):zastanawialam sie tylko jaka bedzie nazwa

oczywiście idiotyczna. a jakiej się spodziewałaś? :lol:

doskonały był komentarz dzisiaj na tvn 24

"To nieprawda że Kaczyński umie tylko dzielić, bo połączył Olejniczaka z Borowskim i Leppera z Giertychem" :lol: :lol: :lol:
ashamed to live in a land where justice is a game
Bob Dylan
Awatar użytkownika
St. Alquerre
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Kraków

Postprzez [nieaktywny] malk » 03-02-2006, 19:18

http://wiadomosci.onet.pl/1254381,11,item.html

ja nie chciałem żyć w kraju klerykalnym. a kaczyński jeszcze chce ukarać dziennikarzy bojkotujących podpisanie tego paktu. no przecież to jest zamach na media.
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez toM_ » 03-02-2006, 20:05

taaaa a jeszcze chcą stworzyć Centrum Monitoringu Mediów czy jakoś tak...
i znowu będzie cenzura
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 03-02-2006, 21:18

wiecie co? mnie się nawet tego komentować nie chce, to już jest żałosne. Niedługo będziemy mieli lepszą wolność mediów jak na Białorusi.
Ale to była tylko kwestia czasu, najpierw byli "normalni" i "pedały" teraz "media rządowe" i "nierzetelne" niebawem będą "ślepo posłuszni" i "wrogowie władzy"
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Lublin

Postprzez _lilith » 06-02-2006, 19:22

arabowie sa popierdoleni tyle tylko powiem
zawsze byli dziwni a inni zjebani, ale teraz przeszli samych siebie, chcociaz o egipcjanach mialam lepsze zdanie, ale teraz tez widze, ze sa to ludzi, ktorym wystarczy mally zapalnik juz rozpierdalaja nawet wlasny kraj - idiotyzm
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez toM_ » 06-02-2006, 19:41

_lilith napisał(a):arabowie sa popierdoleni tyle tylko powiem
zawsze byli dziwni a inni zjebani, ale teraz przeszli samych siebie, chcociaz o egipcjanach mialam lepsze zdanie, ale teraz tez widze, ze sa to ludzi, ktorym wystarczy mally zapalnik juz rozpierdalaja nawet wlasny kraj - idiotyzm

mentalnie to oni są w średniowieczu, to tak jakbyśmy my(tzn. chcrześcijanie, o ile są tu tacy :P) mieli robić ogólnoświatową zadymę bo ktoś zrobił karykaturę z JPII albo Dżizesa
masz rację , arabowie są popierdoleni
albo i gorzej
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Michał L » 06-02-2006, 19:44

No bo to nie są państwa tylko dzicz, nie ludzie a bydło, ja to już dawno zauważyłem. Jakby nie mieli ropy to by dalej mieszkali w namiotach.
To są nasi wrogowie należy ich wywalić z Europy, niech żyją na swoich pustyniach.
nie inaczej

Frizona.pl
Michał L
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Sosnowiec Pogoń

Postprzez DTH » 06-02-2006, 20:14

Przepraszam bradzo, to nam się tylko wydaje, że jesteśmy na tak wysokim stopniu rozwoju, od zawsze Europa rościła sobie prawo do dyktowania całemu światu norm obyczajowych. Najpierw krucjaty, handel niewolnikami, kolonializm. Dlaczego cały świat ma się dostosować do naszych norm, naszego ustroju, wszędzie ma być katolicyzm i demokracja? Dlaczego nie potraficie uszanować czyjejś inności? Skoro tak wszyscy krzyczą o równości dla gejów (nie bierz tego do siebie michał) dlaczego arabowie nie mają być równi? Dlaczego nie uszanować ich fanatyzmu religijnego?
Moim zdaniem wielki błąd popełniły media europejskie drukując te badziewia. Efekt przewidywali i godzili się z nim - karnista powiedział by, że było to działanie w zamiarze ewentualnym. I po co to wszystko? Żeby "ukarać" arabów za nieszanowanie europejskich dziennikarzy w krajach arabskich?? (już jest u nas taki jeden co chce karać wszystkich za wszystko i chyba wystarczy). Drażnienie świata arabskiego nie ejst chyba nikomu na rękę za wyjątkiem fanatyków w USA którzy tylko czekają na pretekst do kolejnej wojny - przepraszam "interwencji pokojowej" :x
Mówisz michał, że trzeba ich "wywalić z europy"? tak, spoko ale uwierzcie mi, że to arabowie mają większe prawo wywalić NAS - europejczyków czy amerykanów ze swoich państw. I zgadnijcie kto by na takim wzajemnym wywalaniu więcej stracił?? paredziesiąt/set tysięcy studentów/robotników arabskich czy każdy europejski kierowca a co za tym idzie obywatel?
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez _lilith » 06-02-2006, 20:18

tylko jest jeden problem jak ich wywalimy z europy to oni nas wyjebia z ropy i jak zawsze to my zostaniemy z reka w nocniku, a nie mamy wystarczajacej ilosci ropy zeby nam starczylo i tu jebance maja nad nami przewage ;/

powiedzieli chuje ze zabija kazdego kto zniewazy ich religie, jakby chrzescijanie mieli tak zabijac kazdego to co najmniej polowa by wyginela z tworcami dogmy na czele
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez toM_ » 06-02-2006, 20:22

spoko DTH, ja im nie każe zmieniać obyczajów, religi, kultury, norm społecznych, ale nie powiesz mi że to normalne, że każdemu kto powie złe słowo na Mahometa czy tam kogoś innego dla nich ważnego to mu zaraz robią z dupy jesień średniowiecza. I to mnie tak w nich denerwuje

edit: i żeby była jasność: nikogo znikąd nie wyganiam :!:
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez [nieaktywny] malk » 06-02-2006, 20:45

to chodźcie zrobimy zrzutę i wyjedziemy do dubaju. widzieliście jakie tam są cuda? kilku szejków zrobiło sobie dla kaprysu własne polis, które opływają w bogactwa nierealne dla mnie i takie, których pewnie w życiu nigdy nie zobaczę. niby jakiśtam odesetek społeczeństwa, procent albo promil, ale prawda jest taka, że tych kilku bogatych ma w dupie dżihad, szahadę, saum, zakat, salat i hadżdż. mają w chuj kasy, rżną europejskie dupy, pakują kurewskie miliardy w badania technologiczne, budują podwodne miasta, korty tenisowe zawieszone 200 metrów nad ziemią i dokumentnie pierdoli ich co robią ich niedouczeni pobratymcy. a najśmieszniejsze jest to, że gdy przyjmują kogoś do swego państwa to tak samo w dupie mają, czy ktoś jest biały, czarny, zielony czy kurwa niebieski w różowe ciapki.

tak czytam i odnoszę wrażenie, że ogarnęła was megalomania własnej nacji. a spojrzeliście na to z innej strony? myjesteśmy dla tych ludzi tak samo egzotyczni jak oni dla nas. oni nie załapią nigdy faktu, że lilith idzie po ulicy ze swoim facetem za rękę, dają sobie buziaka w miejscach publicznych, bo przecież u nich kobiety mają siedzieć w domu, nosić burki i dostawać wpierdol za każde najmniejsze przewinienie. ain't that?

zresztą prawda jest taka, że wszystko opiera się tylko i wyłącznie na interpretacji pewnych praw, które poprzez tradycję trwają w społeczeństwach. myślicie, że co? podstawowe miechanizmy wzięły się z nieba? tak naprawdę to wszystkie konwenanse przyjmowały się w wyniku modyfikacji pewnych zachowań. kurwa, tego się w liceum uczy. pamiętacie? najpierw następuje zwyczaj, potem działanie czynnika czasowego sankcjonuje etyczną wartość i dalej następuje oficjalne prawne uznanie funkcjonującego zwyczaju, który nabiera mocy prawnej. co jest dobre a co złe to przecież kwestia interpretacji. jedni w koranie widzą źródło pokoju, inni czytają go jak podręcznik do zabijania. to jest przecież teoria petrażyckiego i "emocja obowiązku".

nie ma co generalizować. różne są losy świata, w iranie rządzi prezydent-niedorozwój i psychol, który potrząsa szabelką, w iraku kilku niedouczonych owiniętych w ręczniki idiotów odwołując się do populistycznych tonów próbuje ruszyć niedouczony procent społeczeństwa. co z tego? tam też są porządni, uczciwi i normalni ludzie.

a co do tego całego rozruchu z karykaturami - myślę że michał też paliłby flagę arabii saudyjskiej gdyby, któraś z arabskich gazet sportretowała chrześcijańskiego boga w sposób ironiczny. zauważcie, że w sumie we francji publikację jako pierwszy zamieścił jakiś tabloid pokroju faktu czy superexpressu. ich redaktor naczelny czepiał się jak mógł wolności słowa. mnie wydaje się, że to była kwestia niedouczenia tego gościa. bo o tym, że portretowanie boga zakazane jest w islamie to trochę ludu na globie wie i że może to wywołać medialną burzę też nie jest jakąś tajemnicą dla wybrańców.

i na koniec pytanie za 100 punktów: czy jakikolwiek sunnita wypowiedział się w kwestii karykatur?
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez _lilith » 06-02-2006, 21:52

hehe dobre pytanie [mowie jak marcinkiewicz :D]
rozumiem ze mozemy generalizowac, ale to ja chyba mialam pecha i spotykalam prawie samych popieprzencow [poza jednym, ale wyjatek potwierdza regule ;)]
ja tam nikogo z nikad nie wyganiam, drazni mnie tylko stopien nasilenia zbulwersowania, podpalenie ambasady? obrzucenie granatami? i to nie tylko dunskiej ale i norweskiej czy austriackiej, a im dluzej sie nad tym zastanawiam tym bardziej dochodze do wniosku, ze przecietny 20 kilkuletni arab tak przestrzega zasad islamu jak i my katolicyzmu, a wszytskich zaczyna dzialac efekt tlumu, a arabowie wystarczajaco niebezpieczni pojedynczymi sztukami w tlumie sa nieobliczalni
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 06-02-2006, 22:37

Malkavian napisał(a):zresztą prawda jest taka, że wszystko opiera się tylko i wyłącznie na interpretacji pewnych praw, które poprzez tradycję trwają w społeczeństwach. (...) najpierw następuje zwyczaj, potem działanie czynnika czasowego sankcjonuje etyczną wartość i dalej następuje oficjalne prawne uznanie funkcjonującego zwyczaju, który nabiera mocy prawnej.

Tak zwana koncepcja odkrywania prawa :D
Ogólnie bardzo dobra opinia Malkav

Lilith napisał(a): przecietny 20 kilkuletni arab tak przestrzega zasad islamu jak i my katolicyzmu
szczerze mówiąc zdziwił bym się :roll:
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez _lilith » 07-02-2006, 09:41

DTH napisał(a):
Lilith napisał(a): przecietny 20 kilkuletni arab tak przestrzega zasad islamu jak i my katolicyzmu
szczerze mówiąc zdziwił bym się :roll:

a to sie dziw :P
kilka razy mialam te [nie]przyjemnosc [?!] byc w krajach arabskich, mialam okazje z nimi rozmawiac i poobserwowac i to nie tylko w hotelu i innych turystycznych obiektach, jedyni wieksi ortodoksi to byli algierczycy, natomiast zdecydowana wiekszosc, ktora ma dostep ze tak sie wyraze do dobrodziejst zachodu leje na koran z gory na dol
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 07-02-2006, 15:31

_lilith napisał(a): natomiast zdecydowana wiekszosc, ktora ma dostep ze tak sie wyraze do dobrodziejst zachodu leje na koran z gory na dol

no tak ale trzeba też uszanować tę mniejszość która na Koran nie leje
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Baldi » 07-02-2006, 16:22

Jeżeli chodzi o arabską młodzież (ok lat 20) robiącą zadymy, to wydaje mi się, że poprostu mają oni taką samą mentalność jak polskie dresy, z tym że oni organizują się i jest ich więcej... A Koran wykorzystują do wyszukiwania sobie powodów (odpowiedniki klubów piłki noznej w Europie...).
Let's go to the punk-rock show.
Awatar użytkownika
Baldi
Degustator
Degustator

Postprzez Wojtek_ » 07-02-2006, 17:11

taaa... ja mam ich wszystkich głęboko w dupie i uważam, że "Rz" zrobiła dobrze drukując te karykatury. Zrobiła to, w celu informacyjnym. Źle zrobiła pierwsza gazeta, która wydrukowała to dla jaj - nie można urażać czyichś uczuć religijnych. Ale całe to palenie ambasad to przesada. Polecam wam komiks www.paski.org - jest tam obrazek, który mówi wszystko. Wszelkie argumenty o krucjatach i tym, że chrześcijanie nie są lepsi są absurdalne - nie mówcie, że będziecie się mścić, za to, że Tatarzy kiedyśtam napadli na wschodnie rubieże Rzeczypospolitej i okupowali nasze ziemie. DTH - jeśli mamy zaakceptować ich styl życia i inność kultury, to czemu oni nie mogą zaakceptować naszej?? Dlaczego nie chcą się dostosować do zasad panujących w Europie (vide Francja)?? Dlaczego skoro coś im się nie podoba, to wysyłają do nas terrorystów i zabijają przypadkowych ludzi?? To działa w obie strony. Nie można czekać, aż wszystkich nas wymordują.
Wojtek_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez [nieaktywny] malk » 07-02-2006, 17:47

DTH napisał(a):[Tak zwana koncepcja odkrywania prawa :D
Ogólnie bardzo dobra opinia Malkav

przez pół nocy kminiłem nad tym właśnie :D nie ma to jak pamiętać całe prawotwórstwo a zapomnieć tak banalnej nazwy definicji.

pytanie z innej beczki nieco: myślicie że redaktor gauden straci posadę?

aaa, no i jeszcze jedno. idę się powozić rządową limuzyną. skoro płacę podatki to sobie zadzwonię tym razem do kancelarii ludka dorna, gdy mi się wóz zepsuje. podwiozą mnie na zajęcia wtedy. a tak serio mówiąc to utwierdziłem się w przekonaniu, że żyję w kraju, gdzie jebany samozwańczy klecha rozstawia ludzi po kątach. czas pakować walizki.

Baldi napisał(a):Jeżeli chodzi o arabską młodzież (ok lat 20) robiącą zadymy, to wydaje mi się, że poprostu mają oni taką samą mentalność jak polskie dresy, z tym że oni organizują się i jest ich więcej... A Koran wykorzystują do wyszukiwania sobie powodów (odpowiedniki klubów piłki noznej w Europie...).

ludzki umysł w takim wieku jest chłonny na wszelkiego typu i rodzaju rewolucje. gówniarza nie obchodzą powolne reformy, on chce walki, szybkości, dynamizmu, działań. dlatego tak chętnie słucha brodatych bejów nazywających siebie potomkami mahometa. pewnie, wejdźmy na barykady i zróbmy rozpierdol bo tak jest nałatwiej. tyle, że potem z reguły nie ma planu na kolejne rządy, bo przecież rewolucja rewolucją, ale potem przydałoby się coś zrobić. historia pokazała nie raz, nie dwa do czego prowadzą takie rozruchy i jak się kończą. płaczem i zgrzytaniem zębów, czyż nie?

natomiast inną inszością są arabowie mieszkający w europie. oglądaliście 'nienawiść' kassovitza? w jaki sposób nuda rodzi agresję? francuzi przejechali się na tworzeniu dzielnic segregowanych. w anglii takich ludzi rozmieszcza się po różnych domach, kamienicach, chcąc nie chcą muszą się zasymilować. francuzi upchnęli nacje różne pod metropoliami i kazali im sobie wegetować. tam 80% populacji to młodzi ludzie z czego 90% nie ma stałej pracy a 100% cholernie się nudzi. dorabiają kradnąć, rozprowadzając prochy, robiąc drobne interesy. poza tym tam się nic nie dzieje. języka nie znają, szanse na pracę stałą są nikłe. mówiąc krótko nędza. no i w pewnym momencie ci ludzie bez perspektyw zaczynają robić rozpierduchę.
Ostatnio edytowany przez [nieaktywny] malk, 07-02-2006, 19:26, edytowano w sumie 1 raz
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 07-02-2006, 19:36

Malkavian napisał(a):pytanie z innej beczki nieco: myślicie że redaktor gauden straci posadę?
szczerze? nie

Polecam wam komiks www.paski.org - jest tam obrazek, który mówi wszystko.
hmm to ma być mądre? śmieszne?

DTH - jeśli mamy zaakceptować ich styl życia i inność kultury, to czemu oni nie mogą zaakceptować naszej?? Dlaczego nie chcą się dostosować do zasad panujących w Europie (vide Francja)??
sorry ale nie można porównywać napiętej sytuacji w jednym państwie do obrażania całego świata arabskiego

To działa w obie strony. Nie można czekać, aż wszystkich nas wymordują.
tak, więc powinniśmy zrobić to pierwsi? :?
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Wojtek_ » 07-02-2006, 20:40

DTH napisał(a):
Polecam wam komiks www.paski.org - jest tam obrazek, który mówi wszystko.
hmm to ma być mądre? śmieszne?
Prawdziwe. Tam nie każdy obrazek, czy pasek jest śmieszny :?
sorry ale nie można porównywać napiętej sytuacji w jednym państwie do obrażania całego świata arabskiego
Napiętej sytuacji w jednym państwie?? Byłeś w Wiedniu, albo w Niemczech ostatnimi czasy?? Powoli te problemy zaczyna mieć cała Europa (zamachowcy z Londynu byli obywatelami Wielkiej Brytanii).
To działa w obie strony. Nie można czekać, aż wszystkich nas wymordują.
tak, więc powinniśmy zrobić to pierwsi? :?
Źle się wyraziłem. Nie mamy ich wymordować pierwsi, ale nie możemy iść na ustępstwa w każdej dziedzinie życia (zwłaszcza na naszym terenie). Popatrzcie - wczoraj były karykatury, a dziś muzułmanie chcą imama w Wojsku Polskim. Nie komentuję, czy mają rację, czy nie... Chodzi mi o to, że rząd Polski przeprosił itd. a oni już chcą więcej... :?
Wojtek_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Michał L » 07-02-2006, 22:06

No właśnie Woyciech ma zdecydowanie rację. Najlepiej na ten temat pisze Oriana Fallaci. Zresztą to jest sytuacja analogiczna jak z pedaluchami dać im parady to będą chcieli małżeństwa, a potem adopcje i dochodzi do tego, że jak europoseł odniósł się sceptycznie do homoseksualizmu to mu robili problemy. Tak samo zresztą było z Orianą Fallaci, która po wydaniu swojej książki o Islamie została pozwana do sądu. To jest chore. Tyle, że sytuacja z Arabami i muzułmanami w ogóle jest 1000 razy poważniejsza, bo to nie jest jakiś promil czy nawet procent społeczeństwa tylko miliony ludzi.
nie inaczej

Frizona.pl
Michał L
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Sosnowiec Pogoń

Postprzez St. Alquerre » 08-02-2006, 00:11

Nie miejcie żalu do Arabów, że globalizacja ich nie ogarnęła, że Islam w XIII wieku swojego istnienia jest na tym samym poziomie, na którym było w XIII wieku swojego istnienia chrześcijaństwo. O tak, zapomnieliście już o tym jak cała Europa lazła zabijać i nawracać w jednym?

Biedna Europa - czy to Jezus kazał Francuzom zakładać kolonie w dzisiejszej Algierii?

Nie lubię fanatyzmu religijnego, nie jestem sympatykiem systemów religijnych, ale z drugiej strony nawet słynna praca Nieznalskiej coś wyrażała. A te karykatury są odwzorowaniem typowo amerykańskiego myślenia - muzułmanin = terrorysta. Śmieszne i żałosne. Tym bardziej, że wystarczy UWAŻNIE przeczytać Koran, by wiedzieć, że islam tak naprawdę nie jest religią zabijania.[/b]
ashamed to live in a land where justice is a game
Bob Dylan
Awatar użytkownika
St. Alquerre
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Kraków

Postprzez Wojtek_ » 08-02-2006, 14:18

No to idź do tych tam fanatyków i im każ UWAŻNIE czytać Koran. Ja szanuję inne wierzenia, dopóki ktoś nie chce mnie zabić w imię swojej religii. Co do kolonii i krucjat to jest to żałosny argument. To było wieki temu - teraz się mszczą?? To może odczekamy 700 lat i za Nowy Jork też ich zaczniemy zabijać w imię religii?? To jest bezsensu. Krucjaty to sprawa zakończona. Podobnie jak wszystkie inne wojny w średniowieczu. A kolonie w Algierii to nie wiem co mają wspólnego ze sprawą...
Wojtek_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 08-02-2006, 14:36

Woycieh napisał(a):Co do kolonii i krucjat to jest to żałosny argument. To było wieki temu - teraz się mszczą?? To może odczekamy 700 lat i za Nowy Jork też ich zaczniemy zabijać w imię religii?? To jest bezsensu. Krucjaty to sprawa zakończona. Podobnie jak wszystkie inne wojny w średniowieczu. A kolonie w Algierii to nie wiem co mają wspólnego ze sprawą...
LOL, nikt nie powiedizał, że to ZEMSTA za krucjaty. Chodzi o to, że Europejczycy od wieków uważali się za władnych i kompetentnych do dyktowania całemu światu swojego systemu wartości. Nie tylko w XXIw uważamy się za mądrzejszych bo nie zabijamy się za religię, bo mamy internet, wolną prasę itp. jak napisał St. Alquerre oni są światopoglądowo jeszcze w XIIIw. ich mentalność się od tego czasu nie zmieniła, nasza diametralnie - skad wiadomo, że to my jesteśmy tymi lepszymi?
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez toM_ » 08-02-2006, 15:15

nie żebym się wywyższał, ale DTH, masz wątpliwości co do tego kto jest lepszy? jeśli nie jesteś pewien, i chciałbyś wypróbować jak to jest z NIMI, to dalej, bierz jakąś pałę/karabin/koktajl mołotowa, leć do najbliższej ambasady i ją podpal/ostrzelaj/wysadź w powietrze, spal flagę(bez tego się nie da) i sprawdź kto jest jak to określiłeś "lepszy" :!:

Nie jestem przeciwko Islamowi, ani przeciwko arabom , tylko przeciw tym kurwa debilom, którym wystarcza byle pretekst do rozkręcenia zadymy, zresztą oni mają tyle wspólnego z Islamem co krzyżowcy z chrześcijaństwem.

Tak jak powiedział Wojciech, idźcie im tłumaczyć, że Koran nie jest religią zabijania(żeby było jasne - wcale nie twierdzę że jest), każcie im "uważnie" czytać Koran, jeśłi w ten sposób doprowadzicie do pokoju to będziecie wielcy, Nobla macie w kieszeni.

edit: i nie, nie twierdzę że trzeba ich wybić, wymordować itd. Jestem temu przeciwny żeby było jasne. Spytacie co robić według mnie? NIE WIEM!!! nie jestem politykiem, nie znam się na światowej polityce, nie znam dobrze kultury arabskiej itd. Po prostu jestem niekompetentny do rozwiązywania takiego problemu. Niech się trudzą nad tym wielcy tego świata, ja mógłbym bardzo łatwo jeszcze pogorszyć sprawę, gdyż się na tym nie znam
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

PoprzedniaNastępna

Wróć do Rozmowy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników

Ogłoszenia Koncerty