25 lat Solidarności

Posty na dowolne tematy, dowolnej długości i o dowolnej porze

25 lat Solidarności

Postprzez Vasil » 30-08-2005, 19:52

Koncert z okazji jubileuszu Solidarności. Może 10-letnia dziewczynka śpiewa "Mury". Na telebimie zdjęcia Kaczmarskiego... Wszyscy wstali. Wszyscy. A ona śpiewała. Moim zdaniem to cudowne.
"Te mato perro feo ?me entiendes estúpido? Tu eres un imbecil, te odio"

"Something good, something good... you look like Snoopy, and it makes me laugh..."
Awatar użytkownika
Vasil
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Kraków

Re: 25 lat Solidarności

Postprzez [nieaktywny] malk » 30-08-2005, 20:00

jeśli to był spontaniczne to się chwali. ale jeśli wynikało z pewnego zamierzenia to sorry ale jest to poziom żenua równy koncertowi Jarre'a.

zresztą teraz widać że dawni bohaterowie są 'ofiarami' Solidarności.
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 30-08-2005, 20:05

ja tam się chyba nie bede wypowiadał, nie znam historii Solidarności, nie wiem czego tak naprawde chceli (bo napewno nie tego co mają). Podoba mi się to, że politycy potrafią docenić wkład S. w historie naszego kraju niezależnie od ich przynależności partyjnej. Chociaż są pewne wyjątki (kaczory, giertychy itp pajace).
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Lublin

Postprzez [nieaktywny] malk » 30-08-2005, 20:10

i to mnie najbardziej denerwuje. że kaci, aparatczycy i reszta skurwysynów podpina się pod pewną ideę, którą próbowali stłamsić pałując ludzi na ulicach i zamykając ich do pak.
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez drow » 30-08-2005, 20:10

ja się nie bedę o nich wypowiadał, bo niewiele wiem... a koncert był... ekchem ;)
"Then if we fall, we all fall, and we fall alone..."
Awatar użytkownika
drow
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: się biorą dzieci ?

Postprzez puzio » 30-08-2005, 20:14

Malkavian napisał(a):i to mnie najbardziej denerwuje. że kaci, aparatczycy i reszta skurwysynów podpina się pod pewną ideę, którą próbowali stłamsić pałując ludzi na ulicach i zamykając ich do pak.

podpisuje sie obiema rekami.

co do koncertu: ja czekalem tylko na jedno - na 'Mury' w wykonaniu Jarre'a. i...zawiodlem sie, bardzo sie zawiodlem (tzn. w sumie nie spodziewalem sie rewelacji wiec mozna powiedziec ze sprawdzily sie moje przewidywania...)
"-stary, pożycz 100 zł.
- ...nie pożycze ci...
- a czemu mi nie pożyczysz?
- ...bo mi nie oddasz...
- czemu sądzisz że ci nie oddam??!!
- ...bo ci nie pożyczę..."

by Andrzej Poniedzielski :)
Awatar użytkownika
puzio
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 30-08-2005, 20:21

Malkavian napisał(a):i to mnie najbardziej denerwuje. że kaci, aparatczycy i reszta skurwysynów podpina się pod pewną ideę, którą próbowali stłamsić pałując ludzi na ulicach i zamykając ich do pak.

hmm ale chyba działacze S. nie podzielają Twojego zdania - inaczej by ich raczej nie zaprosili?
nie lubie rozpamiętywania przeszłości - właśnie dlatego w Polsce nigdy nie będzie lepiej - zamiast patrzeć w przyszłość wszyscy chcą rozliczać przeszłość (jak by to komuś teraz miało w czymś pomóc) :roll:
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez [nieaktywny] malk » 30-08-2005, 20:29

nie neguję samego zaproszenia - uczestniczyli w okrągłym stole, więc jakby nie było byli współuczestnikami tych wydarzeń i przemian. przeraża mnie tylko 'wycieranie sobie rąk' poprzez nagłe peany na cześć i ku chwale, mimo, że w latach 80-tych kilka tych ryjów było odpowiedzialne za samobójstwa przy pomocy 7 członków sb i inne 'przypadki'. nagle wszyscy stali się orędownikami demokracji. że się tak zapytam - a po której stronie skurwysyny staliście?
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Vasil » 30-08-2005, 20:42

Podszywanie się pod Solidarność i utrzmywanie się na ich fali przez aparatczyków starego systemu jest co najmniej perfidne. Szkoda gadać...

"Something good, something good... you look like Snoopy, and it makes me laugh..."
Awatar użytkownika
Vasil
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Wojtek_ » 30-08-2005, 21:03

Chyba chodzi wam o wypowiedź Kwacha - mi się ona podobała... Bo powiedzieć coś musiał i powiedział bardzo mądrze i dyplomatycznie. Owszem, można było to odczytać jako podpinkę pod sukces Solidarności, ale jest to moim zdaniem bład odbioru przemówienia...
jak tu w czasach dzisiaj uatrakcyjnić chcesz rocka,
rock to skamielina nie opoka!!
Wojtek_
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Poznań

Postprzez [nieaktywny] malk » 30-08-2005, 21:07

Woycieh napisał(a):Chyba chodzi wam o wypowiedź Kwacha - mi się ona podobała... Bo powiedzieć coś musiał i powiedział bardzo mądrze i dyplomatycznie. Owszem, można było to odczytać jako podpinkę pod sukces Solidarności, ale jest to moim zdaniem bład odbioru przemówienia...

nie mówię o kwachu, bo akurat jego wypowiedź wywołała we mnie pozytywne odczucia. przynajmniej jeden potrafił powiedzieć, że stał po przeciwnej stronie.

ale ja się pytam, co robi tam reszta pzpr-owców?
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Wojtek_ » 30-08-2005, 21:13

hhhmmm... moim zdaniem robi tam to co musi... bo gdyby ich tam nie było, to wyborcy pomyśleliby, że oni nadal są przeciw Solidarności... poprawność polityczna... to tak samo, jak prezydent i kanclerz Niemiec w Auschwitz...
jak tu w czasach dzisiaj uatrakcyjnić chcesz rocka,
rock to skamielina nie opoka!!
Wojtek_
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Poznań

Postprzez Rocknoob » 30-08-2005, 23:02

Vasil napisał(a):Podszywanie się pod Solidarność i utrzmywanie się na ich fali przez aparatczyków starego systemu jest co najmniej perfidne. Szkoda gadać...

Sie politykier znalazł, jaki wyszukany jęzor. Dobra daje ci spokój, może już nie będe dzwonił.

A co do podpinania się pod solidarność to wolę kwacha i młodych (podkreślam młodych) sldowców jak Olejniczak niż Kaczora Donalda (bez Donalda, ale tak brzmii ładniej) i ich pomysły stworzenia w Polsce wielkiego Disneylandu na wiejskiej (kto czyta złobów fotelowych ten mi oryginalności nie przypisze). Zresztą jak to Malkavian (Jezu jaka trudna ksywa) powiedział: kaczora to on nie chce bo będzie państwo policyjne.

A o giertychach, młodzieży wszechpolskiej i innych pardach na paradach szkoda gadać.

Forum o muzyce - mój pierwszy jest post o Polityce :?

edit

czy ja jestem abstynentem????????????????? Powiedz im Vasil, że nie.
Joł joł - to mam nadzieję tu nie pasuje.
Rocknoob
Abstynent
Abstynent

Postprzez Vasil » 31-08-2005, 08:52

Nie jesteś. Myślę że Malkav też to wie... Zostawmy politykę w spokoju. Z doświadczenia wiem że kiedy w grę wchodzi orientacja polityczna i sprawy z polityką związane robię się nieprzyjemny :twisted:

Awatar użytkownika
Vasil
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez [nieaktywny] malk » 31-08-2005, 09:59

Rocknoob napisał(a):Zresztą jak to Malkavian (Jezu jaka trudna ksywa) powiedział: kaczora to on nie chce bo będzie państwo policyjne.

call me malkav. dokładnie tak powiedziałem.

zresztą na tych obchodach pojawiają się nie wiadomo skąd wszyscy kandydaci na prezydenta. tusk, ok, pracował jako robotnik wysokościowy, kaczy o ile pamiętam miał stanowisko w S, cimoszewicz był judaszem sprzedającym opozycjonistów ( :twisted: ). a reszta tej ekipy? o lepperze coś słabo słychać (ale po obchodach znów będzie sobie wycierał pysk JP II), a giertych nigdy nic nie mówi. widać niestety jak na dłoni, że tam już niewielu (nikt?) przyjechało uczcić te obchody. kampania trwa, więc uśmiechamy się do kamer prezentując nowe protezy, pokazujemy jakimi to jesteśmy patriotami, mężami (i żonami - bo mnie jeszcze demokraci.pl dojadą :twisted: ) stanu.
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Michał L » 31-08-2005, 12:41

Chyba nie znasz historii Kaczyńskiego, bo on akurat był działaczem, a jeśli chodzi o komuchów to się zgadzam
Dobrze ilustruje to piosenka Honoru '' Na szubienicę''
''...płączą na grobach tych, których sami zabili by żyć...''
nie inaczej

Frizona.pl
Michał L
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Sosnowiec Pogoń

Postprzez DTH » 31-08-2005, 13:01

Kaczyński? z tego co się orientuje to on i reszta "ekstremistów" zbojkotowali Okrągły Stół??

Zespół honor?? hmm szczerze mówiąc dla mnie to żaden autorytet, dla Ciebie mam nadzieje również. Z tego co wiem to zajmowali się oni ilustrowani również innych spraw:
To błąd, gdy ktoś na twojej ziemi roznosi smród / Tam, gdzie ma dom może to robić, ale nie tu / Więc stań i bij w ten obłudny żydowski ryj / I dumnie walcz i głośno krzycz: Dla białej rasy, dla polskiej krwi! Ref. Bez litości zabij to / Bez skrupułów zniszcz to zło
:?
Ostatnio edytowany przez DTH, 31-08-2005, 14:04, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez [nieaktywny] malk » 31-08-2005, 14:01

Michał L napisał(a):Chyba nie znasz historii Kaczyńskiego, bo on akurat był działaczem

no nie znam historii Kaczyńskiego, oświeć mnie.

nie no, jeśli czyjeś poglądy ma ilustrować zespół Honor to ja chromolę takie na ramię broń.
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Michał L » 31-08-2005, 16:13

W czasie Sierpnia 80 Kaczyński, miał swój spory udział. I już nawet wcześniej bo w 78 roku pomagał robotnikom. A kto jest zadowolony tak wogóle z okrągłego stołu? Duża czesc tych porozumien byla az smieszna, tyle, ze niestety raczej nie dalo sie inaczej, bo komuchy mialy za duza sile.

Moich poglądów nie ilustruje zespół Honor, po prostu użyłem adekwatnego cytatu.
nie inaczej

Frizona.pl
Michał L
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez [nieaktywny] malk » 31-08-2005, 16:16

Michał L napisał(a):Moich poglądów nie ilustruje zespół Honor, po prostu użyłem adekwatnego cytatu.

a wiesz, że w takich samych adekwatnych cytatów używają islamscy terroryści? poczytaj koran - szukasz czegoś o wojnie? znajdziesz wiele takich sur. jakiś fragmencik o pokoju? też jest.

lepiej chyba rozmawiać o polityce bez cytatów :wink:
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Michał L » 31-08-2005, 16:20

W zasadzie masz rację tylko, że oni używają ich żeby zabijać niewinnych ludzi, a ja mówię o hipokryzji nomenklatury komunistycznej.
nie inaczej

Frizona.pl
Michał L
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 31-08-2005, 16:46

ale zasada ta sama - jest ci to potrzebne to tego uzywasz, im się przydaje coś z Koranu.
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez forlorn » 31-08-2005, 18:27

dobrze ze komuna znikla ale nadal jednak my Polacy czy jak tam kto woli Europejczycy nie zyjemy chocby na niskim standardzie europejskim:(
moze poprostu trzeba czasu, a moze nigdu w Polsce nie bedzie sie zylo "dostatnio" co do samej solidarnosci to fakt ze od tego zaczely sie wielkie zmiany ale nadal ni wuidac pozadanych eefektów :D
Awatar użytkownika
forlorn
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: olkusz

Postprzez Vasil » 31-08-2005, 20:41

Z drugiej strony, to zabawne, Polacy się zrywają, strajkują, dokonują wręcz cudów... a potem i tak SLD wygrywa wybory. Do władzy dochodzą sekretarze partii Miller i Olesky oraz komunistyczny minister sportu Kwaśniewski. A jaruzel zamiast wisieć i gnić na szubienicy żyje sobie w najlepsze...

Awatar użytkownika
Vasil
Alkoholik
Alkoholik

Wróć do Rozmowy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników

Ogłoszenia Koncerty