Twilight - Czy ktoś zna?

Pejzaże i malowidła dźwiękowe

Twilight - Czy ktoś zna?

Postprzez Baro » 11-10-2005, 11:56

Został mi polecony zespół Twilight(ich płyta - ponoć - jest świetna), ale niestety, mimo moich najszczerszych chęci, nie mogę znaleść żadnego info, na ich temat...
Czy ktoś może o nich słyszał? Jeśli tak, to gdzie można znaleść jakieś informacje i gdzie kupić płytę?
Z góry dziękuję za wszelkie informacje.
Baro
Abstynent
Abstynent

Re: Twilight - Czy ktoś zna?

Postprzez _lilith » 11-10-2005, 13:03

What price could you pay... for the changing your destiny...
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: los sosnowcos

Postprzez Baro » 11-10-2005, 14:55

O ja Cie... Coś mnie chyba zamuliło, że nie dodałem "zespół" i mi google jakieś gierki wypisywał... :oops:
Dla innych "zamulonych": :twisted:
www.twilight.art.pl
Wydał ich płytkę Rockserwis...
Złorzyłem już zamówienie, jak dostane i przesłucham, to napiszę tu krótką recke.
Baro
Abstynent
Abstynent

Postprzez Baro » 18-10-2005, 12:27

Płyta nie jest może tak fajna, jak mi mówili, ale "są momenty".;)
Zespół kombinuje, ale dba, by nie przekroczyć pewnej granicy... Granicy, po której zespół może już liczyć tylko na sprzedaż jakiś 500 szt. ;D

Aranże są ciekawe, ale nie "przekombinowane", stylistycznie, wszystko rozgrywa się wokół hard rocka, skąd zespół robi wycieczki w - czasem bardzo - odłegłe stylistyki...

Wokalista jest niezły, słychać, że ma szkolony klasycznie głos(refren do Eye of the Storm, ale też inne miejsca). Linie wokalne są ciekawe, choć bywa że trochę "przegięte w drugą stronę"(Point of View, z momentami stylizowaną na musical linią wokalną, jest tu dobrym przykładem).
Oprócz wokalu, wyróżnia się też Gitarzysta, który nie jest - może - super szybki, ale wie do czego służy gitara, a co więcej tą wiedze wykorzystuje.

Generalnie, płyta dla ludzi któży mają już bardziej rozwinięte gusta, ale jeszcze czasem puszczają sobie klasyczne hard'n'heavy...
Baro
Abstynent
Abstynent

Wróć do Rock Progresywny

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników

Ogłoszenia Koncerty