Zespoły/artyści których nie lubicie....

Wszystko o muzyce rockowej każdego rodzaju

Re: Zespoły/artyści których nie lubicie....

Postprzez retyper » 19-02-2006, 13:28

tez nie przepadam za Republiką, ale sporo utworów mają naprawde świetnych, jak np "odchodząc" i kilka innych;)
Awatar użytkownika
retyper
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez St. Alquerre » 19-02-2006, 16:18

Ja najbardziej spośród Republikańskich płyt lubię Nowe Sytuacje, bo tam jest wszystko, co najbardziej niepokojące, frapujące i psychiczne w twórczości Ciechowskiego.

No dobra, jeszcze jako Ob. GC nagrał fenomenalny "Stan Strachu", chociaż to bardziej słuchowisko.
ashamed to live in a land where justice is a game
Bob Dylan
Awatar użytkownika
St. Alquerre
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Kraków

Postprzez ufko » 20-02-2006, 15:50

sporo utworów mają naprawde świetnych, jak np "odchodząc"

uwielbiam ;).
w republikę nigdy nie wgłębiałam się jakoś za bardzo, chociaż wydaje mi się, że wpadłabym w te klimaty.
bounce macabre
Awatar użytkownika
ufko
Żłopacz
Żłopacz

Miejscowość: fairyland

Postprzez GRacuch » 26-02-2006, 14:36

Republika? to nie to.... moze pare utworow jest dobrych ale calosc mi nie lezy tak dobrze....
--------------------------
Maria Mena....
Nie ma glupszej dziewczyny na swiecie chyba.... Mialam okazje posluchac jej wypowiedzi w tv,zalamac sie idzie....Wokal-do dupy.Choc slyszalam jedna Jej ballade i poczatek bardzo mi sie spodobal... dobrze byl skomponowany,reszta...-rzygac sie chce....
...Sexual Deviance Is Only Good When It Is Hidden Behind The Mask Of Elegance And Style...
Awatar użytkownika
GRacuch
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Krakow

Postprzez DTH » 05-03-2006, 23:25

GRacuch napisał(a):Maria Mena....
hmm szczerze mówiąc pierwsze słysze :roll: moja wiedza na temat obecnej muzyki popularnej zatrzymała się gdiześ na etapie Iwana i Delfina i Dody.
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Lublin

Postprzez GRacuch » 06-03-2006, 09:15

DTH napisał(a):
GRacuch napisał(a):Maria Mena....
hmm szczerze mówiąc pierwsze słysze :roll: moja wiedza na temat obecnej muzyki popularnej zatrzymała się gdiześ na etapie Iwana i Delfina i Dody.

Maria Mena spiewa od dawna z tego co wiem... na pewno slyszales jej piosenki bo nawet ja je znam.... Kobita ta jest norwezka dlatego wiec czesto slysze jej mialczanki....

"why can't you just hold me...." czy jakos tak.... kurwica mnie bierze.... :evil:
...Sexual Deviance Is Only Good When It Is Hidden Behind The Mask Of Elegance And Style...
Awatar użytkownika
GRacuch
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez [nieaktywny] malk » 07-03-2006, 19:32

GRacuch napisał(a):Maria Mena spiewa od dawna z tego co wiem... na pewno slyszales jej piosenki bo nawet ja je znam.... Kobita ta jest norwezka dlatego wiec czesto slysze jej mialczanki....

"why can't you just hold me...." czy jakos tak.... kurwica mnie bierze.... :evil:

heh gracuch, my nie jesteśmy aż tak niezal żeby brać się za shit-popową norweską scenę.

jeśli chodzi o artystów za których norwegii dziękuję i cieszę się, że są to wymieniłbym erlenda i eirika z kings of convenience, annie (o taak, laska jest rewelacyjna w swojej popowej kategorii) i royksopp (ja wyznaję melody a.m.). no ale ta wypowiedź zmienia temat dyskusji na "regionalni artyści, których lubicie" :twisted:
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez GRacuch » 07-03-2006, 21:31

malkavian napisał(a):
GRacuch napisał(a):Maria Mena spiewa od dawna z tego co wiem... na pewno slyszales jej piosenki bo nawet ja je znam.... Kobita ta jest norwezka dlatego wiec czesto slysze jej mialczanki....

heh gracuch, my nie jesteśmy aż tak niezal żeby brać się za shit-popową norweską scenę.

jeśli chodzi o artystów za których norwegii dziękuję i cieszę się, że są to wymieniłbym erlenda i eirika z kings of convenience, annie (o taak, laska jest rewelacyjna w swojej popowej kategorii) i royksopp (ja wyznaję melody a.m.). no ale ta wypowiedź zmienia temat dyskusji na "regionalni artyści, których lubicie" :twisted:

Heh... akurat ona jest znana na calym swiecie... I ty malkav tez napewno ja slyszales tylko nawet nie wiesz ze ona sie tak nazywa...
Awatar użytkownika
GRacuch
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez makoto_ » 09-03-2006, 15:00

Aja jakos Dżemu nie lubię, no jakoś się przekonać nie mogę
handlarz złudzeń czai się by znów oszukac mnie
Awatar użytkownika
makoto_
Degustator
Degustator

Postprzez Wojtek_ » 09-03-2006, 20:04

makoto_ napisał(a):Aja jakos Dżemu nie lubię, no jakoś się przekonać nie mogę
racja, poza tym nie mogę jakoś się przekonać do wysławianego tutaj Marillon i kilku innych kapel, które inni ubóstwiają :wink:
jak tu w czasach dzisiaj uatrakcyjnić chcesz rocka,
rock to skamielina nie opoka!!
Wojtek_
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Poznań

Postprzez [nieaktywny] malk » 09-03-2006, 20:13

Woycieh napisał(a):racja, poza tym nie mogę jakoś się przekonać do wysławianego tutaj Marillon i kilku innych kapel, które inni ubóstwiają :wink:

a co fajnego jest w kulcie?
Ostatnio edytowany przez [nieaktywny] malk, 09-03-2006, 20:21, edytowano w sumie 1 raz
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez lin » 09-03-2006, 20:20

kult mi się przejadł i naprawdę jak słyszę to mam reakcję wymiotną
lin
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez dżaj » 09-03-2006, 21:32

lin napisał(a):kult mi się przejadł i naprawdę jak słyszę to mam reakcję wymiotną

dokładnie! po Salonie Recreativo... nigdy więcej!
Hope I die before I get old
Awatar użytkownika
dżaj
Degustator
Degustator

Miejscowość: Toruń

Postprzez misseria » 09-03-2006, 22:04

makoto_ napisał(a):Aja jakos Dżemu nie lubię, no jakoś się przekonać nie mogę

a ja uwielbiam :D
nie lubie ironów... nie lubię kata... nie słucham kultu ni kazika ni pochodnych /:P/... no może poza drobnymi wyjatkami kultowosongowymi. ale kazika s. szanuję i lubię osobę jego:)
bangbangczterykulewmojejgłowie
Awatar użytkownika
misseria
Popijacz
Popijacz

Postprzez Wojtek_ » 10-03-2006, 00:10

malkavian napisał(a):a co fajnego jest w kulcie?
Dla mnie wszystko łącznie ze wspomnianym Salonem Recreativo (który fakt faktem jest płytą rzadko przeze mnie słuchaną). Wiedziałem, że źle robię pisząc tutaj NIE dla "twojego oczka w głowie" i przewidywałem taką odpowiedź właśnie :P No, ale jest to odpowiedź śmieszna, bo chyba mamy tu wpisywać czego nie lubimy, a nie bronić swoich faworytów. Jeśli Kultu nie lubicie wasza sprawa, ale nie musicie się mnie pytać dlaczego ja to lubię (ja tego nie zrobiłem i nie mam zamiaru) - lubię i koniec, gustu w najbliższym czasie nie zmienię. Wyraziłem swoją opinię na temat Dżemu i Marillion, oczywiście przełknąć tego nie potraficie, bo to dla was tacy "wielcy i basta" jak w Ferdydurke. Tylko jak ma mnie zachwycać, skoro nie zachwyca??
Wojtek_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez GRacuch » 10-03-2006, 08:02

Kazika sluchlam od dawien dawna.... moj wujaszek namietnie kolekcjonowal jego kasety wiec nawet nie wiedzac sluchalam Kultu kazika knz... czy lubie kult?? oczywiscie! dlaczego? -bo tak :)
Awatar użytkownika
GRacuch
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Baldi » 10-03-2006, 08:13

Hmm, ojciec miał w pewnym momencie całą dyskografię kultu, na której się wychowywałem, jednak ja nie pamiętam kultu, jedynie dwie kasety Kazika. Ale wszelkie pochodne Kazikowe są mi bliskie i lubię ich słuchać, szczególnie KNŻ.
Let's go to the punk-rock show.
Awatar użytkownika
Baldi
Degustator
Degustator

Postprzez [nieaktywny] malk » 10-03-2006, 17:11

Woycieh napisał(a):Dla mnie wszystko łącznie ze wspomnianym Salonem Recreativo (który fakt faktem jest płytą rzadko przeze mnie słuchaną). Wiedziałem, że źle robię pisząc tutaj NIE dla "twojego oczka w głowie" i przewidywałem taką odpowiedź właśnie :P

ja się tylko zapytałem co fajnego jest w tym zespole. według ciebie w domyśle, no ale widać, że ciężkie to do załapania. ja tylko prowokuję. jest różnica między muzycznym ekstremizmem a czystą przyjemnością słuchania muzyki. ja raczej odnoszę, że próbujesz pojechać po nas, bo padło pytanie o kult. czyżby twoje oczko w głowie?

Woycieh napisał(a):Jeśli Kultu nie lubicie wasza sprawa, ale nie musicie się mnie pytać dlaczego ja to lubię (ja tego nie zrobiłem i nie mam zamiaru) - lubię i koniec, gustu w najbliższym czasie nie zmienię.

szczególnie zabawny jest ten nawias. taki bunt wyczuwam.

Woycieh napisał(a):Wyraziłem swoją opinię na temat Dżemu i Marillion, oczywiście przełknąć tego nie potraficie, bo to dla was tacy "wielcy i basta" jak w Ferdydurke. Tylko jak ma mnie zachwycać, skoro nie zachwyca??

ziew, to już mniej zabawne. strasznie szybko tracisz dystans. wystarczyłoby wysilić się i przejrzeć inne tematy, bo tam jest wiele wypowiedzi, które tłumaczą kilka rzeczy i nikt jakoś nie mówi "basta" (chociażby o marillion).
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 10-03-2006, 20:32

malkavian napisał(a):ja raczej odnoszę, że próbujesz pojechać po nas, bo padło pytanie o kult. czyżby twoje oczko w głowie?
sorry Malkav ale to TY pierwszy sprowokowałeś tę dyskusję (moim zdaniem zupełnie bezprzedmiotową), wywalając ni z gruchy ni z pietruchy "co fajnego jest w kulcie?" zapewne wiedząc jaką wywoła to reakcje :wink: Woyciech natomiast napisał, że "nie lubi Dżemu i Marillion" co jest zgodne z tematem topicu.

tak btw nie lubie Kultu :wink: Marillion lubię czasami posłuchać ale też bez przesady.
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez [nieaktywny] malk » 10-03-2006, 21:14

dopiszę jeszcze w temacie topiku "użytkownicy których nie lubicie". będziecie mogli mnie wpisywać :wink:

słuchajcie, dorwałem płyte krzysztofa kiljańskiego ostatnio. goddamn, niesłuchalne. utwory bliźniaczo podobne do siebie, a najgorszy jest image tego gościa. czasami bywa tak, że nawet średnie utwory można zaśpiewać w sposób fenomenalny i brawurowy. tutaj trochę nijakie mruczane nucanki razy dziesięć nijak nie utrzymują chociaż przyzwoitego poziomu tej płyty. no i jeszcze te nieszczęsne single. ja radia nie słucham, ale stety-niestety w powroty do domu z miasta busami wszelakimi wpisane jest półgodzinne obcowanie z radiem. po prostu za dużo tego kiljańskiego było.
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 10-03-2006, 21:25

malkavian napisał(a):dopiszę jeszcze w temacie topiku "użytkownicy których nie lubicie". będziecie mogli mnie wpisywać :wink:

ej no, tylko nie popadaj nam tu w jakieś kompleksy :wink:

słuchajcie, dorwałem płyte krzysztofa kiljańskiego ostatnio. goddamn, niesłuchalne.

no już sam nie wiem, co ktoś wymieni tutaj jakiś zespół/wokalistę to nic mi to nie mówi :roll: ale to chyba akurat dobrze :P
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez [nieaktywny] malk » 10-03-2006, 21:40

DTH napisał(a):
słuchajcie, dorwałem płyte krzysztofa kiljańskiego ostatnio. goddamn, niesłuchalne.

no już sam nie wiem, co ktoś wymieni tutaj jakiś zespół/wokalistę to nic mi to nie mówi :roll: ale to chyba akurat dobrze :P

wiesz, to jest facet wypromowany przez kayah. zresztą to jej niszowa dosyć wytwórnia wydała mu debiut, a ona sama wokalnie się udzielała w nagraniach. mogę o promocji kiljańskiego powiedzieć tylko tyle, że słyszałem go niezliczoną ilość razy w radiu (ja jeżdżę prawie codziennie busami).
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 11-03-2006, 09:27

już mnie dobijają ci pseudo artyści promowani przez innych "wielkich" albo przez środki masowego przekazu (w czym przodowała kiedyś "kawa czy herbata" :x ).
a propos radia, nie wiem jak was ale mnie bardzo irytuje jak się kogoś spyta jakiej muzyki słucha, odpowiedź: "muzyki radiowej" :? Jest to już chyba szczyt braku własnego zdania i gustu muzycznego.
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Wojtek_ » 11-03-2006, 12:28

malkavian napisał(a):ja się tylko zapytałem co fajnego jest w tym zespole. według ciebie w domyśle, no ale widać, że ciężkie to do załapania. ja tylko prowokuję. jest różnica między muzycznym ekstremizmem a czystą przyjemnością słuchania muzyki. ja raczej odnoszę, że próbujesz pojechać po nas, bo padło pytanie o kult. czyżby twoje oczko w głowie?
Nie jadę po was, bo padło pytanie o Kult, ale dlatego, że nie potraficie przełknąć piguły o Marillion. Nie każdy to lubi - zrozumcie. Wy nie lubicie Kultu, ja Marillion i innych Dżemów. Wiedziałem, że od razu w ten sposób napiszesz, bo Emperorek zrobił tak samo, kiedy swego czasu rozmawialiśmy o tym zespole - "A co fajnego jest w Kulcie?" i obraza na świat :wink: Co do muzycznego ekstremizmu to właśnie go zaprezentowałeś swoją wypowiedzią. Mogłeś napisać wszystko, chociażby "Ja nie lubię kultu", ale każesz mi się tłumaczyć z moich gustów muzycznych - kojarzy mi sie to z PiSem jakoś :wink: i odruch wymiotny prowokuje...

Malkavian napisał(a):szczególnie zabawny jest ten nawias. taki bunt wyczuwam.
To nie bunt, ja rozumiem temat, jako: "wypisz czego nie lubisz", a nie "tłumacz się z tego czego słuchasz". Pewna różnica jest...

Malkavian napisał(a):ziew, to już mniej zabawne. strasznie szybko tracisz dystans. wystarczyłoby wysilić się i przejrzeć inne tematy, bo tam jest wiele wypowiedzi, które tłumaczą kilka rzeczy i nikt jakoś nie mówi "basta" (chociażby o marillion).
Jeśli nikt tak nie mówi, to dlaczego taka była twoja reakcja?? Bo to nie ja zacząłem, jak zauważył DTH. BTW: nie zmuszaj mnie proszę do czytania tematów o zespołach, które do mnie nie trafiły :wink:

EDIT: Co do Kiljańskiego to fakt, że nie bawi mnie jego głos w radiu i zwykle przełączam stację kiedy go słyszę, ale ja tak mam ogólnie z poezją śpiewaną itp. (a jego głos mnie usypia jak głos Żebrowskiego, więc stąd skojarzenie, bo Krzysztofa nie słuchałem na tyle, żeby wiedzieć do czego go zaliczyć) :wink:
Wojtek_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez [nieaktywny] malk » 11-03-2006, 19:27

Woycieh napisał(a): ja Marillion i innych Dżemów

akurat z dżemem to podzielam twoje zdanie ;)

Woycieh napisał(a):EDIT: Co do Kiljańskiego to fakt, że nie bawi mnie jego głos w radiu i zwykle przełączam stację kiedy go słyszę, ale ja tak mam ogólnie z poezją śpiewaną itp. (a jego głos mnie usypia jak głos Żebrowskiego, więc stąd skojarzenie, bo Krzysztofa nie słuchałem na tyle, żeby wiedzieć do czego go zaliczyć) :wink:

właściwie możemy sobie zadać pytanie czy to w ogóle się nadaje do hmm poezji śpiewanej? mnie taka nazwijmy to szufladka zawsze kojarzyła się z kaczmarskim, czyżykiewiczem, francuską piosenką autorską brassensa, gainsbourga czy brela. ewentualnie wczesnego cohena bym tam wcisnął. tutaj bym się raczej wstrzymał z nazwaniem kiljańskiego poetą śpiewającym ;)
Ostatnio edytowany przez [nieaktywny] malk, 11-03-2006, 20:20, edytowano w sumie 1 raz
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez makoto_ » 11-03-2006, 19:49

A ja sie tak wtrące do dyskusji panów powyżej hmm wydaje mi sie że każdy lubi to co lubi, każdy ma swoich "wielkich" i nikt nikomu nie narzuca niczego a porównanie do Ferdydurke jest troche przesadzone. Po to jest forum, żeby dyskutować, ja powiedziałam że nie lubię dżemu i czułam że zostanę zmiażdżona fanami dżemixu. Więc się powtórzę Forum jest po to żeby dyskutować a fochy i takie różne to zostawmy na blogi z dollsami ;/
Kiljański to taki jakiś nijaki, chociaż głos ma ciepły i miły a poezja śpiewana to on raczej nie jest. Radek mi się z poezją śpiewaną kojarzy ;]
handlarz złudzeń czai się by znów oszukac mnie
Awatar użytkownika
makoto_
Degustator
Degustator

Postprzez [nieaktywny] malk » 24-03-2006, 19:02

http://muzyka.onet.pl/mr,1284169,wiadomosci.html

ROTFL. no po prostu nie dość, że w temacie nielubianych artystów to jeszcze w humorze powinno być, japierdolę, lol.
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez GRacuch » 24-03-2006, 19:16

malkavian napisał(a):http://muzyka.onet.pl/mr,1284169,wiadomosci.html

ROTFL. no po prostu nie dość, że w temacie nielubianych artystów to jeszcze w humorze powinno być, japierdolę, lol.

:lol: :lol: :lol: spadlam z krzesla ;)
:lol: :lol: :lol:
Kurwa od jutra jestem Grac
Awatar użytkownika
GRacuch
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 25-03-2006, 13:38

malkavian napisał(a):http://muzyka.onet.pl/mr,1284169,wiadomosci.html
we łbach się już k.. przewraca :?
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Emperorek » 25-03-2006, 14:32

Woycieh napisał(a):
malkavian napisał(a):ja się tylko zapytałem co fajnego jest w tym zespole. według ciebie w domyśle, no ale widać, że ciężkie to do załapania. ja tylko prowokuję. jest różnica między muzycznym ekstremizmem a czystą przyjemnością słuchania muzyki. ja raczej odnoszę, że próbujesz pojechać po nas, bo padło pytanie o kult. czyżby twoje oczko w głowie?

Nie jadę po was, bo padło pytanie o Kult, ale dlatego, że nie potraficie przełknąć piguły o Marillion. Nie każdy to lubi - zrozumcie. Wy nie lubicie Kultu, ja Marillion i innych Dżemów. Wiedziałem, że od razu w ten sposób napiszesz, bo Emperorek zrobił tak samo, kiedy swego czasu rozmawialiśmy o tym zespole - "A co fajnego jest w Kulcie?" i obraza na świat :wink: Co do muzycznego ekstremizmu to właśnie go zaprezentowałeś swoją wypowiedzią. Mogłeś napisać wszystko, chociażby "Ja nie lubię kultu", ale każesz mi się tłumaczyć z moich gustów muzycznych - kojarzy mi sie to z PiSem jakoś :wink: i odruch wymiotny prowokuje...

czuje sie wywołany do odpowiedzi Michale. Z ta obraza na świat to przesadziłes ale faktycznie w stosunku do marillion jestem bezpretensjonalnym wojownikiem z zapałem istnym atreju w walce a wielkosc Manowar :wink: a z tym kultem to zawsze o to pytam fanów tego zespołu bo nie potrafie zrozumiec sukcesu tego zespołu. Jak dla mnie utwory sa nad zwyczaj podobne a na koncertach mimo ze sie wyszaleje to kazik mnie wkurwia tym że nie ma kontaktu z publicznoscia. Zero rozmowy zabawy, tylko wychodzimy gramy pare godzin(fakt jebniec gra długo. respect) i schodzimy ze sceny. a ludzi to mówia jaki to by klimat bo słysza swoje ukochane kawałki i nie potrafia spojrzec obiektywnie. :twisted:
a miecz mi normalnie ucioł głowe ze smiechu
Awatar użytkownika
Emperorek
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Poznań/Pniewy

PoprzedniaNastępna

Wróć do Rock

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników

Ogłoszenia Koncerty