sporo utworów mają naprawde świetnych, jak np "odchodząc"

hmm szczerze mówiąc pierwsze słyszeGRacuch napisał(a):Maria Mena....

DTH napisał(a):hmm szczerze mówiąc pierwsze słyszeGRacuch napisał(a):Maria Mena....moja wiedza na temat obecnej muzyki popularnej zatrzymała się gdiześ na etapie Iwana i Delfina i Dody.

GRacuch napisał(a):Maria Mena spiewa od dawna z tego co wiem... na pewno slyszales jej piosenki bo nawet ja je znam.... Kobita ta jest norwezka dlatego wiec czesto slysze jej mialczanki....
"why can't you just hold me...." czy jakos tak.... kurwica mnie bierze....

malkavian napisał(a):GRacuch napisał(a):Maria Mena spiewa od dawna z tego co wiem... na pewno slyszales jej piosenki bo nawet ja je znam.... Kobita ta jest norwezka dlatego wiec czesto slysze jej mialczanki....
"why can't you just hold me...." czy jakos tak.... kurwica mnie bierze....
heh gracuch, my nie jesteśmy aż tak niezal żeby brać się za shit-popową norweską scenę.
jeśli chodzi o artystów za których norwegii dziękuję i cieszę się, że są to wymieniłbym erlenda i eirika z kings of convenience, annie (o taak, laska jest rewelacyjna w swojej popowej kategorii) i royksopp (ja wyznaję melody a.m.). no ale ta wypowiedź zmienia temat dyskusji na "regionalni artyści, których lubicie"

racja, poza tym nie mogę jakoś się przekonać do wysławianego tutaj Marillon i kilku innych kapel, które inni ubóstwiająmakoto_ napisał(a):Aja jakos Dżemu nie lubię, no jakoś się przekonać nie mogę

Woycieh napisał(a):racja, poza tym nie mogę jakoś się przekonać do wysławianego tutaj Marillon i kilku innych kapel, które inni ubóstwiają

lin napisał(a):kult mi się przejadł i naprawdę jak słyszę to mam reakcję wymiotną

makoto_ napisał(a):Aja jakos Dżemu nie lubię, no jakoś się przekonać nie mogę

Dla mnie wszystko łącznie ze wspomnianym Salonem Recreativo (który fakt faktem jest płytą rzadko przeze mnie słuchaną). Wiedziałem, że źle robię pisząc tutaj NIE dla "twojego oczka w głowie" i przewidywałem taką odpowiedź właśniemalkavian napisał(a):a co fajnego jest w kulcie?

Woycieh napisał(a):Dla mnie wszystko łącznie ze wspomnianym Salonem Recreativo (który fakt faktem jest płytą rzadko przeze mnie słuchaną). Wiedziałem, że źle robię pisząc tutaj NIE dla "twojego oczka w głowie" i przewidywałem taką odpowiedź właśnie
Woycieh napisał(a):Jeśli Kultu nie lubicie wasza sprawa, ale nie musicie się mnie pytać dlaczego ja to lubię (ja tego nie zrobiłem i nie mam zamiaru) - lubię i koniec, gustu w najbliższym czasie nie zmienię.
Woycieh napisał(a):Wyraziłem swoją opinię na temat Dżemu i Marillion, oczywiście przełknąć tego nie potraficie, bo to dla was tacy "wielcy i basta" jak w Ferdydurke. Tylko jak ma mnie zachwycać, skoro nie zachwyca??

sorry Malkav ale to TY pierwszy sprowokowałeś tę dyskusję (moim zdaniem zupełnie bezprzedmiotową), wywalając ni z gruchy ni z pietruchy "co fajnego jest w kulcie?" zapewne wiedząc jaką wywoła to reakcjemalkavian napisał(a):ja raczej odnoszę, że próbujesz pojechać po nas, bo padło pytanie o kult. czyżby twoje oczko w głowie?

malkavian napisał(a):dopiszę jeszcze w temacie topiku "użytkownicy których nie lubicie". będziecie mogli mnie wpisywać
słuchajcie, dorwałem płyte krzysztofa kiljańskiego ostatnio. goddamn, niesłuchalne.

DTH napisał(a):słuchajcie, dorwałem płyte krzysztofa kiljańskiego ostatnio. goddamn, niesłuchalne.
no już sam nie wiem, co ktoś wymieni tutaj jakiś zespół/wokalistę to nic mi to nie mówiale to chyba akurat dobrze

Nie jadę po was, bo padło pytanie o Kult, ale dlatego, że nie potraficie przełknąć piguły o Marillion. Nie każdy to lubi - zrozumcie. Wy nie lubicie Kultu, ja Marillion i innych Dżemów. Wiedziałem, że od razu w ten sposób napiszesz, bo Emperorek zrobił tak samo, kiedy swego czasu rozmawialiśmy o tym zespole - "A co fajnego jest w Kulcie?" i obraza na światmalkavian napisał(a):ja się tylko zapytałem co fajnego jest w tym zespole. według ciebie w domyśle, no ale widać, że ciężkie to do załapania. ja tylko prowokuję. jest różnica między muzycznym ekstremizmem a czystą przyjemnością słuchania muzyki. ja raczej odnoszę, że próbujesz pojechać po nas, bo padło pytanie o kult. czyżby twoje oczko w głowie?
To nie bunt, ja rozumiem temat, jako: "wypisz czego nie lubisz", a nie "tłumacz się z tego czego słuchasz". Pewna różnica jest...Malkavian napisał(a):szczególnie zabawny jest ten nawias. taki bunt wyczuwam.
Jeśli nikt tak nie mówi, to dlaczego taka była twoja reakcja?? Bo to nie ja zacząłem, jak zauważył DTH. BTW: nie zmuszaj mnie proszę do czytania tematów o zespołach, które do mnie nie trafiłyMalkavian napisał(a):ziew, to już mniej zabawne. strasznie szybko tracisz dystans. wystarczyłoby wysilić się i przejrzeć inne tematy, bo tam jest wiele wypowiedzi, które tłumaczą kilka rzeczy i nikt jakoś nie mówi "basta" (chociażby o marillion).

Woycieh napisał(a): ja Marillion i innych Dżemów
Woycieh napisał(a):EDIT: Co do Kiljańskiego to fakt, że nie bawi mnie jego głos w radiu i zwykle przełączam stację kiedy go słyszę, ale ja tak mam ogólnie z poezją śpiewaną itp. (a jego głos mnie usypia jak głos Żebrowskiego, więc stąd skojarzenie, bo Krzysztofa nie słuchałem na tyle, żeby wiedzieć do czego go zaliczyć)

malkavian napisał(a):http://muzyka.onet.pl/mr,1284169,wiadomosci.html
ROTFL. no po prostu nie dość, że w temacie nielubianych artystów to jeszcze w humorze powinno być, japierdolę, lol.

we łbach się już k.. przewracamalkavian napisał(a):http://muzyka.onet.pl/mr,1284169,wiadomosci.html

Woycieh napisał(a):malkavian napisał(a):ja się tylko zapytałem co fajnego jest w tym zespole. według ciebie w domyśle, no ale widać, że ciężkie to do załapania. ja tylko prowokuję. jest różnica między muzycznym ekstremizmem a czystą przyjemnością słuchania muzyki. ja raczej odnoszę, że próbujesz pojechać po nas, bo padło pytanie o kult. czyżby twoje oczko w głowie?
Nie jadę po was, bo padło pytanie o Kult, ale dlatego, że nie potraficie przełknąć piguły o Marillion. Nie każdy to lubi - zrozumcie. Wy nie lubicie Kultu, ja Marillion i innych Dżemów. Wiedziałem, że od razu w ten sposób napiszesz, bo Emperorek zrobił tak samo, kiedy swego czasu rozmawialiśmy o tym zespole - "A co fajnego jest w Kulcie?" i obraza na światCo do muzycznego ekstremizmu to właśnie go zaprezentowałeś swoją wypowiedzią. Mogłeś napisać wszystko, chociażby "Ja nie lubię kultu", ale każesz mi się tłumaczyć z moich gustów muzycznych - kojarzy mi sie to z PiSem jakoś
i odruch wymiotny prowokuje...

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników