The Smashing Pumpkins

Wszystko o muzyce rockowej każdego rodzaju

The Smashing Pumpkins

Postprzez asieńka » 19-10-2005, 20:05

jako, że jeszcze nie zauważyłam żeby ktoś wspominał o zespole The Smashing Pumpkins jestem ciekawa co o nim sadzicie? ja mam praktycznie większość ich płytek...jest to jeden z moich ulubionych zespołów zagranicznych do którego chyba zawsze od czasu do czasu bede wracać :) uważam że byli,jako że sie rozpadli i już nie tworzą razem, naprawde rewelacyjni :) niestety próba odrodzenie zespołu pod inną nazwą Zwan okazała sie nieudana, a płyta choc nie najgorsza to jednak niedościgająca poprzednią twórczość,niesprzedawała sie najlepiej. piszcie ulubione płytki i utwory :) pozdrawiam :)
"jak długi,nudny,mroczny sen..."
asieńka
Abstynent
Abstynent

Miejscowość: Poznań

Re: The Smashing Pumpkins

Postprzez [nieaktywny] malk » 19-10-2005, 20:34

siamese dream, adore i mellon collie. te trzy (no cztery płyty na upartego :wink: ) cedeki zabijają po prostu. świetny skład, pomysłowość i niszczące utwory.

teraz mam hopla na punkcie adore bo ava adore, daphne descends czy appels + oranjes to przykład geniuszu komozytorskiego billy'ego corgana.

gish mi nigdy nie podchodził.

a na mary star of the sea zwan były chyba trzy przyjemne niezobowiązujące kawałki - yeah, desire i lyric. te 14-minutowe epickie wypociny w tytułowcu są objawem przerostu formy nad treścią. płyta więcej niż słaba

solowy corgan pod postacią futureembrance też mi nie przypasował w sumie. cholernie odtwórcza rzecz.
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Wróć do Rock

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników

Ogłoszenia Koncerty