Teledyski

Wszystko o muzyce rockowej każdego rodzaju

Teledyski

Postprzez [nieaktywny] malk » 19-07-2005, 18:12

no to powracamy z kolejnym topikiem :) :

Prince - Purple Rain... piekna piosenka, ładne kolory, tandeta lat 80-tych

Michael Jackson - Thriller... parafilmowy klip, świetna historia, kultowy utwór

Duran Duran - Wild Boys... Inspiracja Mad Maxem, jakieś dzikie plemię wyczyniające jakieś harce no i jak zawsze świetny Simon LeBon na kole młyńskim

Genesis - Congo... Straszny rare, bo spalona promocja Calling All Sations totalnie nie pomogła zaistnieć w mediach temu obrazkowi. Ale może ktoś pamięta, jak to panowie grają podczas sztormu na jakimś statku, wokół pełno wody, aż się mokro robi :)

The Cure - Lullaby... Świetny klip z pająkami, niesamowicie bajkowy, trochę mroczny i neurotyczny. Zresztą który klip The Cure taki nie był? :wink:

Depeche Mode - It's No Good... a mogłem wybrać kultowy Enjoy The Silence z Gahanem łażącym w koronie po górach, Black Celebration z tym migocącym ludzikiem, czy People Are People, gdzie do tej pory rozwala mnie ta gówniarskość chłopaków z DM (20-letni Gahan z tym alfem miażdży!) albo spowolniony erotyczny Freelove. Ale wybrałem It's No Good pilotowany przez dwa obrazki - jeden z próbą w jakimś hotelu, kolorowe ciuszki, tandeta i b-klasowość. druga wersja to był ten słynny podryw Gahana w jakimś barze. Rewela.

Placebo - The Bitter End/This Picture/Special Needs... te trzy połączone ze sobą klipy powaliły mnie, mimo, że płyta nienajlepsza. Świetne filmowanie, smutne no i pomysłowe.

Franz Ferdinand - Take Me Out... na metodę Dali'ego. Fajowy kolaż do genialnej piosenki. Świetnie się ogląda.

Interpol - PDA... kapitalna mroczna trochę staroświecka animacja. Trochę jak taki teatrzyk kukiełek. Nieruchome tła i ruchome sprzęty. Świetne.

Wham - Last Christmas... :lol: Kocham ten obrazek, George Michael rzucający smieżkami i te jego rozterki sercowe do owej tajemniczej panny :lol:

George Michael - Freedom '90... idąc po linii, pamiętam świetny obrazek do tego popowego arydzieła, w którym przewijały się całkiem miłe w dotyku panny. no dobra, to była śmietanka najlepszych ówczesnych modelek.

Massive Attack - Teardrop... Rozwala mnie ten płód, po prostu.

New Order - True Faith... Kultowy obrazek z dwoma kolesiami obijającymi sobie ryje. No i kapitalna piosenka.

Nirvana - Smells Like Teen Spirit... Piosenka w której nie ma nic, teledysk, który nic w sobie nie niesie, a wymiata. Synonim słowa energia i surowica.

Radiohead - Karma Police... Wybrałem ten, mimo, że i Paranoid Android z animowanym Robinem i późniejsze klipy Radiogłowych są świetne, ale ta ucieczka kolesia przed samochodem-zabójcą zabija wprost.

a z nowszych rzeczy zawładnął mną klip Green Day - Wake Me Up When September Ends... facet ma pannę, kochają się, wzorowa para, szczęśliwa. W pewnym momencie gościu decyduje się iść do woja i walczyć w Iraku. Sceny batalistyczne w tym klipie to poziom Helikoptera w ogniu Ridley'a Scotta, a w przebitkach zespół wymiata na jakichś podestach w czerwono-biało-czarnych wnętrzach. ŚWIETNE!

Tyle narazie. Wasza kolej.
Ostatnio edytowany przez [nieaktywny] malk, 18-10-2005, 21:34, edytowano w sumie 1 raz
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Re: Teledyski

Postprzez toM_ » 19-07-2005, 19:09

The Cure - Lullaby... Świetny klip z pająkami, niesamowicie bajkowy, trochę mroczny i neurotyczny. Zresztą który klip The Cure taki nie był?

zdecydowanie Friday I'm in Love taki nie był ;)

------------
Nirvana - Heart - Shaped Box - jak ja go dawno nie widziałem... pełen symboli, Chrystus jako stary zgrzybiały dziad, co go wpierdalają kruki, po raju jakieś grubasy łażą... sam świat teledysku jest jakiś chory, jakby wprost ze złego tripa

Anthrax - Deathrider - widziałem tylko dwa razy, ale za każdym razem dostawałem takiego ataku śmiechawy że ja pierdolę :D

Prodigy - Smack My Bitch Up - może nie niesie ze sobą żadnego przesłania, ale przyznacie że ciekawy ;)

R.E.M. - Loosing My Religion - tematyką podobny do Nirvany powyżej, biblijne sceny przedstawione wręcz groteskowo

jak coś mi wpadnie jeszcze do głowy to dopiszę
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez [nieaktywny] malk » 19-07-2005, 19:16

ToMi napisał(a):
The Cure - Lullaby... Świetny klip z pająkami, niesamowicie bajkowy, trochę mroczny i neurotyczny. Zresztą który klip The Cure taki nie był?

zdecydowanie Friday I'm in Love taki nie był ;)

mroczny nie był, ale bajkowy i neurotyczny był. szczególnie te przebieranki :wink:
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez _lilith » 19-07-2005, 22:16

teledyski mowicie - cos mi swita ze juz bylo cos takiego kiedys :>

thriller - jak najbardziej sie przychylam klimat klimat klimat

return to innocence, enigma - teledysk mojego dziecinstwa, moj ulubiony do dzisiaj, niesamowity, zawsze sie potrafie rozplakac jak go ogladam, cudo

coffee & tv, blur - to jest klip ktory ogladam dla samego obrazu, a nie dla piosenki, bo nawet nie pamietam jak ona leci szczerze mowiac, ale teledysk zapadnie mi chyba do konca zycia w pamieci jako latajacy kartonik z mlekiem [biedny, smutny i popychany ;(]

rock dj, robbie williams - niezbyt to rockowe tak w sumie, ale ciekawy pomysl teledysku, no i dopisek ogladac przed jedzeniem ;]

home, depeche mode - cudowna piosenka, wzruszajacy teledysk, piekne zdjecia - kocham ta piosenke

in your room, depeche mode - no coz jak go ogladam to dostaje orgazmu, ach ten dave

lovesong, the cure - widzialam ostatnio po raz pierwszy, wyglad wokalisty po prostu mnie wbil w ziemie, sposob w jaki przedstawial piosenke, siedzialam i ogladalam tak jakby mnie ktos pierdalnal kowadlem

jest jeszcze klip 3doors down ale nie mam pojecia jaki mial tytul wiem tylko ze stary dziadek latal w zielonym ubranku supermana - polewnka jakich malo

save tonight,eagle eye cherry - pomysl moze nie pierwszej swiezosci, ale pososb zrobienia :D bezzebny bezdomny, albo rzeznik z olbrzymim tasakiem - odlot, kto nie widzial koniecznie powinien

wszelakie teledyski beastie boys maja zwyczaj przyprawiac mnie o zawrot glowy ze smiechu

pewnie jeszcze troche tego jest ale wiele eledyskow pamietam wizyjnie natomiast niekoniecznie tytulowo, jak posprawdzam [alex :P] to dopisze
Ostatnio edytowany przez _lilith, 28-07-2005, 18:22, edytowano w sumie 1 raz
What price could you pay... for the changing your destiny...
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: los sosnowcos

Postprzez [nieaktywny] malk » 20-07-2005, 10:39

_lilith napisał(a):coffee & tv, blur - to jest klip ktory ogladam dla samego obrazu, a nie dla piosenki, bo nawet nie pamietam jak ona leci szczerze mowiac, ale teledysk zapadnie mi chyba do konca zycia w pamieci jako latajacy kartonik z mlekiem [biedny, smutny i popychany ;(]

Blur zawsze miał pokopane teledyski. Wspomnieć chociażby ostatnią dziejową płytę Think Tank. Pacyfistyczny Out Of Time z nakręcanymi ludzikami. Pomysł kapitalny :)

_lilith napisał(a):rock dj, robbie williams - niezbyt to rockowe tak w sumie, ale ciekawy pomysl teledysku, no i dopisek ogladac przed jedzeniem ;]

lubię gościa (i nie tylko za gówniarsko-wagarowy Kids w duecie z Kylie :twisted: ), ale ten teledysk wydaje mi się najsłabszy :P Była przecież świetna historia o złodziejach w The Road To Mandalay i Eternity, Supreme z wyścigami formuły 1 z lat 60-tych, animowany Let Love Be Your Energy i właśnie przecudny wodewilowy Kids.

Co tu mówić, jakoś chwytają za serducho te klipy Williamsa.

_lilith napisał(a):lovesong, the cure - widzialam ostatnio po raz pierwszy, wyglad wokalisty po prostu mnie wbil w ziemie, sposob w jaki przedstawial piosenke, siedzialam i ogladalam tak jakby mnie ktos pierdalnal kowadlem

Neurotyczny Smith powala. A pomysł na zrobienie kawałka w jaskini okazał się o tyle prosty co genialny :)

o Depeche Mode się nie wypowiadam, bo oni to zawsze mieli pomysły nie z tej ziemi.
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez ninuś » 20-07-2005, 14:12

Closer - NIN za genialny chory klimat...Uwielbiam :twisted:
a rien pa peut arrete moi
Awatar użytkownika
ninuś
Degustator
Degustator

Miejscowość: Bochnia

Postprzez retyper » 23-07-2005, 15:54

dla mnie szczególne, niesamowite teledyski to:

QUEEN - Innuendo
ta sama grupa - I'm Going Slightly Mad

jest ktoś kto nie widział? :)
w ogóle Queen miał całkiem sporo świetnych klipów.

Guns n Roses - November Rain, połączeniy z występem koncertowym, ciekawy, zreszto to moja ulubiona piosenka gunsów

chociaz to rockowe forum to wspomne o teledyskach Gorillaz - animowane, ciekawe, fajne :D za taką muzyka nie przepadam ale teledyski świetne.
Awatar użytkownika
retyper
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Wierzbok » 25-07-2005, 15:42

:arrow: BEASTIE BOYS "Fight for your right (to party)"- chyba jeden z najbardziej zabawnych, jakie widziałem.

:arrow: AFRO KOLEKTYW "Czytaj z ruchu moich ust"- jak wyżej, ale w "polskim" klimacie.

:arrow: SID VICIOUS "My way"- esencja wczesnego punk rocka w zakresie kina. :twisted:

:arrow: WHIE STRIPES "Seven nation army"- proste, za to z piękną grą kolorów.

:arrow: LIMP BIZKIT "My generation", "Nookie", "Break stuff"- każdy ich teledysk jest na poziomie.

:arrow: GREEN DAY "Basket case", "American idiot"- zawsze dobre pomysły i realizacja.

:arrow: QUEENS OF THE STONE AGE "Feel good hit of the summer"- artystyczny klimat.

:arrow: GORILLAZ "Clint Eastwood"- od tego trzeba by zacząć. :)

:arrow: SYSTEM OF A DOWN "Toxicity"- genialne ujęcia.

:arrow: PENNYWISE "Society"- ten punk... :wink:

:arrow: ALICE IN CHAINS "Grind"- dzieło sztuki.

:arrow: GUANO APES "Open your eyes", "Rain"- z sentymentu. :wink:
"Przemoc jest najwyższą formą sztuki"
Awatar użytkownika
Wierzbok
Abstynent
Abstynent

Postprzez toM_ » 31-08-2005, 15:11

a widzieliście nowe Foo Fighters? DOA?
według mnie bardzo dobre :)
chodzi mi o ten teledysk co jadą gdzieś pociągiem a w przerywnikach gra zespół w pomieszczeniu i stoi na różnych płaszczyznach
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez lin » 31-08-2005, 16:37

Malkavian napisał(a):Placebo - The Bitter End/This Picture/Special Needs... te trzy połączone ze sobą klipy powaliły mnie, mimo, że płyta nienajlepsza. Świetne filmowanie, smutne no i pomysłowe.

truth. w ogóle to wersja DVD Soulmates Never Die : Bitter End jest fenomenalna *-* Molko i ten telebim z teledyskiem w tle, mniam mniam, mniam!
lin
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez [nieaktywny] malk » 31-08-2005, 16:43

lin napisał(a):truth. w ogóle to wersja DVD Soulmates Never Die : Bitter End jest fenomenalna *-* Molko i ten telebim z teledyskiem w tle, mniam mniam, mniam!

fajny ten koncert. ale jakoś wolę sam obrazek a nie lajfa.
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Emperorek » 31-08-2005, 16:54

a ja uwielbiam teledyski rhcp. zawsze poprawiaja mi humor tak samo jak ich muzyka. kurwa ja chce nowa płyte
Awatar użytkownika
Emperorek
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Poznań/Pniewy

Postprzez Michał L » 31-08-2005, 21:16

Mi podoba się większość teledysków SOAD, jeden dobry miał Korn, a tak jest kilka mrocznych metalowych.
nie inaczej

Frizona.pl
Michał L
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Sosnowiec Pogoń

Postprzez SOK » 19-09-2005, 21:07

T.Love - Jest super
Prodigy - Voodo people
Metallica - One
CKOD - Armia zbawienia
Pink Floyd
SOK
Abstynent
Abstynent

Postprzez john 3:16 » 22-09-2005, 18:49

tu będzie trudno bo nie jestem fanem teledysków
ale dobra

Burzum- Dunkleheit- nie wnikam w ideologię, w to co tam jest tymi runami wypisywane, ale rzecz ma niesamowity klimat... szczególnie na początku te chmury...
Guns'n'Roses- November rain-wiem, nie jestem oryginalny ale jest to naprawde świetne, idealnie współgra z muzyką
Iron Maiden-The number of the beast- głupie, kiczowate ale całkiem zabawne
Nirvana-Smells like teen spirit-rozpierdziucha :P

Nie lubie natomiast teledysków Queen, które mnie po prostu odrzucają i nie podoba mi się (tu chyba jestem oryginalny) teledysk metallicy "one"
te dialogi troche mi psują odbiór muzyki...

NP:Garbate Aniołki "Automaty"
"bo widze ze ta spowiedź to piosenka
dla siebie ją samego wykonuję
to też grzech- więcej grzechów nie pamiętam
ale tego jednego nie żałuję!"
Jacek Kaczmarski
john 3:16
Degustator
Degustator

Miejscowość: Tychy

Postprzez DTH » 22-09-2005, 19:18

jako pierwsze rzucę (chyba) wszystkie teledyski Fields of the Nephilim - psychodeliczne, bardzo klimatyczne, super. szczególnie Moonchild i Psychonaut mi się bardzo podobają.
Grave Diggera - lubię obejżeć, są może nieco kiczowate ale w sumie jaki heavymetalowy teledysk nie jest kiczowaty? :wink:
Alice Cooper - lubię kolesia więc i jego teledyski :wink: nie, nawet obiektywnie patrząc ma sporo fajnych videoklipów. Poison, House of Fire, Love's a Loaded Gun - mają jakiś taki swój fajny styl:) Gimme - zrobiony już w nowym stylu, na nową modłę ale mimo wszystko mi się podoba. Elected - heh, brawa za pomysł, (zwłaszcza ostatnio aktualne :wink: )
Kotiteollisuus - większości (wszystkim) i tak to nic nie mówi - Mina Olen - świetna piosenka, fajny teledysk, Tämän Taivaan Alla - niby nic wielkiego ale jednak cieszy - fajny pokaz slajdów:)
Guns'n'Roses - November rain - standard +mają jeszcze kilka fajnych ale nie chcę mi się wymieniać :P
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Lublin

Postprzez mychafront » 22-09-2005, 21:22

Metallica- the unforgiven, one, nothing else matters
Iron Maiden - Weaker man
Kaer Morhen- Always after dark
System of a down- toxic city
I wiele wiele innych tylko mi się nie chce myśleć:) :roll: 8)
"jak człowiek nie marzy umiera" RR
mychafront
Abstynent
Abstynent

Miejscowość: Chodzież

Postprzez Vasil » 22-09-2005, 21:24

Yankovic - zdecydowana większość - nominacje do nagrody Wielkiego ROTFL'a... Za całokształt.
"Te mato perro feo ?me entiendes estúpido? Tu eres un imbecil, te odio"

"Something good, something good... you look like Snoopy, and it makes me laugh..."
Awatar użytkownika
Vasil
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Kraków

Postprzez Dymek » 16-10-2005, 20:37

Alice Cooper - Poison, za te piękne panie ;)
Iron Maiden - The Number Of The Beast, za te wstawki z prehistorycznych horrorów.
Dymek
Degustator
Degustator

Miejscowość: Płock

Postprzez DTH » 16-10-2005, 20:46

Dymek napisał(a):Alice Cooper - Poison, za te piękne panie ;)

w większości teledysków Coopera są te piękne panie... i to się bardzo chwali :wink:
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Dymek » 16-10-2005, 20:50

w większości teledysków Coopera są te piękne panie... i to się bardzo chwali Wink

piękne jak piekne, ale tej brakowało górnej częscie garderoby...sorry, rozmarzyłem sie :d
Dymek
Degustator
Degustator

Miejscowość: Płock

Postprzez toM_ » 12-03-2006, 22:22

zdecydowanie High Hopes
jak mogłem wcześniej tego nie wymienić?

Slipknot > Wait & Bleed - zajebiście im wyszło z tymi laleczkami, nie ma co :)
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 12-03-2006, 23:40

Manowar - Warriors Of The World United :mrgreen: ten teledysk robi furore na imprezach! po prostu wymiata!! :twisted:
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez retyper » 13-03-2006, 07:30

fajne teledyski robi A Perfect Circle :) najlepsze te z kobietami-kryminalistkami ;)
Awatar użytkownika
retyper
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez puzio » 13-03-2006, 07:58

DTH napisał(a):Manowar - Warriors Of The World United :mrgreen: ten teledysk robi furore na imprezach!:twisted:

nom, po spirytusie włączam różne dziwne rzeczy... :D a swoją drogą to była jedna impreza... :wink:
"-stary, pożycz 100 zł.
- ...nie pożycze ci...
- a czemu mi nie pożyczysz?
- ...bo mi nie oddasz...
- czemu sądzisz że ci nie oddam??!!
- ...bo ci nie pożyczę..."

by Andrzej Poniedzielski :)
Awatar użytkownika
puzio
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 14-03-2006, 08:12

Larharyhmä - Lopeta - tak durnego wideoklipu już dawno nie widziałem, zajebiste! :D
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez [nieaktywny] malk » 21-03-2006, 20:39

kings of convenience || i'd rather dance with you... uroczy obrazek z tańczącym erlendem prowadzącym zajęcia dla sześcioletnich baletnic i eirikiem, jako akompaniatorem. godzinami z tego lałem, pomysł tak banalny a jednocześnie tak samo uroczy jak muzyka kings of convenience.
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez ufko » 22-03-2006, 16:14

jak stepująca pszczółka.

teledysk, który spodobał mi się ostatnio: the Prodigy - Spitfire
popikowy teledysk, który mnie ostatnio rozwalił: Pink - stupid girls
bounce macabre
Awatar użytkownika
ufko
Żłopacz
Żłopacz

Miejscowość: fairyland

Postprzez retyper » 22-03-2006, 19:20

White Stripes - Blue Orchid
oj świetny teledysk, no i najlepszy white stripes z tych co widziałem.
Awatar użytkownika
retyper
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Nimloth » 22-03-2006, 20:53

Queen - większość teledysków. Freddie był genialnym reżyserem :P
Guns n' Roses - "November Rain" - wzruszające i takie...i jeszcze "Paradise City" bardzo dynamiczny teledysk.
"zwycięstwo zawsze wyrasta z krwi nieprzyjaciela i okrucienstwa" - Gajusz Juliusz Cezar

WIEWIÓRS POWER! 8)
Awatar użytkownika
Nimloth
Degustator
Degustator

Miejscowość: Doriath

Następna

Wróć do Rock

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników

Ogłoszenia Koncerty