Teledyski

Wszystko o muzyce rockowej każdego rodzaju

Re: Teledyski

Postprzez retyper » 23-03-2006, 15:01

Nimloth napisał(a):Queen - większość teledysków. Freddie był genialnym reżyserem :P
Guns n' Roses - "November Rain" - wzruszające i takie...i jeszcze "Paradise City" bardzo dynamiczny teledysk.

mowilem juz chyba o Queen:)
najlepsze teledyski to te z Innuendo: utwor tytułowy, I'm Going Slightly Mad, These Are The Days Of Our Lives - cudowna animacja..., Headlong też niezły, wiecej z tej plyty nie widzialem albo nie wydali.

a całkowita porażka: Invisible Man (niestety miałem "przyjemnosc" to zobaczyć i od tej pory nie lubie tego utwóru)

Pamiętam też całkiem niezły teledysk z Miracle (na pociągu) i Heaven For Everyone
Awatar użytkownika
retyper
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 23-03-2006, 16:21

Nimloth napisał(a):Guns n' Roses - "November Rain" - wzruszające i takie...i jeszcze "Paradise City" bardzo dynamiczny teledysk.

Guns n' Roses przejadło się stanowczo. Poza tym, nie lubie wzruszających teledysków :?
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Lublin

Postprzez Nimloth » 23-03-2006, 18:28

retyper napisał(a):Pamiętam też całkiem niezły teledysk z Miracle (na pociągu) i Heaven For Everyone

Na pociągu to był teledysk do "Breakthru" :P całkiem fajny. Ale najbardziej chyba podoba mi się "It's a hard life", ktoś musiał mieć niezłą wyobraźnię żeby wymyślić te wszystkie kostiumy.
"zwycięstwo zawsze wyrasta z krwi nieprzyjaciela i okrucienstwa" - Gajusz Juliusz Cezar

WIEWIÓRS POWER! 8)
Awatar użytkownika
Nimloth
Degustator
Degustator

Miejscowość: Doriath

Postprzez retyper » 23-03-2006, 20:31

Nimloth napisał(a):
retyper napisał(a):Pamiętam też całkiem niezły teledysk z Miracle (na pociągu) i Heaven For Everyone

Na pociągu to był teledysk do "Breakthru" :P całkiem fajny. Ale najbardziej chyba podoba mi się "It's a hard life", ktoś musiał mieć niezłą wyobraźnię żeby wymyślić te wszystkie kostiumy.

freddie sie tego ponoc potem nieźle wstydził ;) A teledysk niezly rzeczywiście. A z tych starych - Bohemian Rhapsody. Prosty teledysk, ale te słynne cztery twarze na czarnym tle - dobry pomysl i dobre wrażenie robi :)
Awatar użytkownika
retyper
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Nimloth » 24-03-2006, 19:58

Podoba mi się jeszcze "Under Pressure" bardzo ciekawy teledysk :P (też Queen). No i "A kind of magic" - najbardziej podoba mi się Brian z tym wąsikiem :wink:
"zwycięstwo zawsze wyrasta z krwi nieprzyjaciela i okrucienstwa" - Gajusz Juliusz Cezar

WIEWIÓRS POWER! 8)
Awatar użytkownika
Nimloth
Degustator
Degustator

Postprzez retyper » 25-03-2006, 10:16

oooo jak mogłem zapomnieć!
Body Language z płyty (słabiutkiej...) Hot Space. świetny teledysk.
no i ten w którym są przebrani z kobiety - I want to break free (chyba) Roger Tayler naprawde wygląda jak kobieta... i to jaka :lol:
Rzeczywiscie pelno znakomitych teledyskow zrobili:)
Awatar użytkownika
retyper
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Nimloth » 25-03-2006, 18:32

retyper napisał(a):oooo jak mogłem zapomnieć!
Body Language z płyty (słabiutkiej...) Hot Space. świetny teledysk.
no i ten w którym są przebrani z kobiety - I want to break free (chyba) Roger Tayler naprawde wygląda jak kobieta... i to jaka :lol:
Rzeczywiscie pelno znakomitych teledyskow zrobili:)

Hot Space słabiutka? Mało powiedziane :? żałuję kasy wydanej na tę płytę... od razu słychać ówczesne zainteresowanie Freddiego disco polo...jak oni mogli wydac taką chałę??
A jeśli chodzi o "I want to break free" to faktycznie Rogera świetnie ucharakteryzowali, ten jego "ponętny" uśmieszek na samym początku :lol: ale Brian w tych wałkach na włosach też nieźle wyglądał :lol:
Podobał mi się też teledysk do "Who wants to live forever"...taki przejmujący...

WIEWIÓRS POWER! 8)
Awatar użytkownika
Nimloth
Degustator
Degustator

Postprzez retyper » 25-03-2006, 23:19

Nimloth napisał(a):Hot Space słabiutka? Mało powiedziane :? żałuję kasy wydanej na tę płytę... od razu słychać ówczesne zainteresowanie Freddiego disco polo...jak oni mogli wydac taką chałę??

a ja jej nie kupilem, i The Works i A kind of magic tez nie mam, Chociaz niezle są, a "Is This The World We Created" jeden z piekniejszych utworów Queen. Reszta plyt oczywiscie oryginaly :D Szkoda cholera że te "przebudzenie" do tworzenia naprawde dobrej muzyki nastąpiło dopiero na przełomie lat 80/90 :( ale zaowocowało czyms genialnym...

Pamietam też teledysk do You don't fool me, zdaje sie ze było to coś na dyskotece? w każdym razie to samo co na DVD Made In Heaven.
Awatar użytkownika
retyper
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Avalanche » 26-03-2006, 14:22

Nimloth napisał(a):Hot Space słabiutka? Mało powiedziane :? żałuję kasy wydanej na tę płytę... od razu słychać ówczesne zainteresowanie Freddiego disco polo...jak oni mogli wydac taką chałę??

Wiecie czemu płyty z lat 82-86 były słabsze? Akurat wtedy mieli innego producenta. Mack jest doskonałym przykładem jak można spieprzyć świenty materiał na płytę. Płyta Hot Space jest tego najlepszym przykładem. Jej produkcja woła o pomste do nieba. Wystarczy posłuchać jednego utworu z płyty i tego samego, ale już z koncertu (np. Live at The Bowl) - jak nie tyn utwór! Brzmi świetne, znacznie lepiej niż na HS! To pokazuje, że Queen był w swoim czasie najlepszą grupą koncertową. Wystarczyło zmienić aranżację z syntezatorowej na (boską) gitarową i utwór jest nie do poznania. Wogle w tym okresie na płytach za dużo uzywali syntezatorów, a za mało gitary. Brian jakoś niepotrzebnie odszedł w cień. Ale na szczęście trzy kolejne albumy studyjne są znacznie lepsze :wink:

Moimi ulubionymi teledyskami Queen są Innuedno, Headlong, Breakthru, Im going slighty mad, these are the days of our live, a kind of magic i scandal.
Avalanche
Abstynent
Abstynent

Postprzez Nimloth » 26-03-2006, 15:47

Avalanche napisał(a):pokazuje, że Queen był w swoim czasie najlepszą grupą koncertową. Wystarczyło zmienić aranżację z syntezatorowej na (boską) gitarową i utwór jest nie do poznania. Wogle w tym okresie na płytach za dużo uzywali syntezatorów, a za mało gitary.

No, ale długi czas opierali się syntezatorom...te napisy na ich płytach: "No Synthesisers!" Ale faktycznie, jeden producent i wszystko zniszczył...stracili parę lat w ciągu których mogli napisać mnóstwo dobrych utworów.
Podoba mi się jeszcze teledysk "Spread your wings"...Freddie super wygląda w tych okularkach w kształcie gwiazdek 8) :lol:

WIEWIÓRS POWER! 8)
Awatar użytkownika
Nimloth
Degustator
Degustator

Postprzez misseria » 12-05-2006, 14:13

michael jackson 'earth song'...
chyba nie widzialam innego kilpu, ktory by mnie tak poruszal...
bangbangczterykulewmojejgłowie
Awatar użytkownika
misseria
Popijacz
Popijacz

Postprzez retyper » 12-05-2006, 15:21

Nimloth napisał(a):
Podoba mi się jeszcze teledysk "Spread your wings"...Freddie super wygląda w tych okularkach w kształcie gwiazdek 8) :lol:

do We Will Rock You jest niemal identyczny teledysk o ile sie nie myle :) fajne buty tam mają :lol:
Awatar użytkownika
retyper
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez _lilith » 12-05-2006, 15:46

misseria napisał(a):michael jackson 'earth song'...
chyba nie widzialam innego kilpu, ktory by mnie tak poruszal...

no pamietam jak pierwszy raz go zobaczylam to ogladalam jak zaczarowana, rzeczywiscie byl piekny, ale jest jeszcze jeden jacksona, taki jakby w trakcie jakiejs wojny sie dzial, jak bylam mala to pamietam ze sie rozplakalam jak go widzialam
What price could you pay... for the changing your destiny...
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: los sosnowcos

Postprzez Hell_Master » 13-05-2006, 09:42

Zdecydowanie Metallica - Whiskey in the Jar - za geniale opracowanie teledysku.
Metallica - One - za klimat
Cannibal Corpse - Manical - za efektowność

narazie tyle.. :twisted:
Hell_Master
Abstynent
Abstynent

Postprzez DX* » 13-05-2006, 10:01

Korn - Freak On A Leach, The Rolling Stones - Love Is Strong, RATM-Guerilla Radio
"I never put off till tomorrow, what I can possibly put do the day after" - Oscar Wilde
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Wild East

Postprzez DTH » 31-03-2007, 21:49

bardzo zachęcam aby poświęcić kilka minut na obejrzenie jednego z najbardziej absurdalnych wideoklipów jakie dane mi było oglądać: Larharyhmä - Lopeta :D Coś niesamowitego :D
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez toM_ » 04-06-2007, 20:23

jak to możliwe że jeszcze nikt nie wymienił pearl jam - do the evolution? ta animacja jest po prostu niesamowita, tak pod względem kreski no i może trochę mniej pod względem przesłania

ale według mnie zdecydowanie wymiata!
jeśli jakimś cudem ktoś nie widział nigdy:
http://youtube.com/watch?v=FoNmNmXExZ8
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez zdybal » 27-07-2007, 19:30

Trochę na serio, a trochę na jaja ale musze napisac o piosence i o teledysku, który swego czasu mnie rozwalił... George Harrison - Blow away

http://pl.youtube.com/watch?v=Hy9RzeOzQeg
www.lwow.totalh.com - noclegi w Lwowie i na Ukrainie
www.art.totalh.com - Koło Naukowe Studentów Historii Sztuki
Awatar użytkownika
zdybal
Abstynent
Abstynent

Miejscowość: Kr.

Postprzez Qrczak » 26-08-2007, 00:39

Jane's Addiction - Been Caught Stealing, trzeba obejrzeć :)
RHCP - Californication
Sex Pistols - Anarchy In The U.K., Rotten wygląda jak kurczak :P
Ramones - Rock 'n' Roll Hogh School
Qrczak
Abstynent
Abstynent

Miejscowość: ten swąd?

Postprzez maldenholm » 29-08-2007, 17:48

retyper napisał(a):mowilem juz chyba o Queen:)
najlepsze teledyski to te z Innuendo: utwor tytułowy, I'm Going Slightly Mad, These Are The Days Of Our Lives - cudowna animacja..., Headlong też niezły, wiecej z tej plyty nie widzialem albo nie wydali.

Z Innuendo jest jeszcze przecież teledysk The Show Must Go On. Zlepek różnych teledysków Queen'u.

retyper napisał(a):a całkowita porażka: Invisible Man (niestety miałem "przyjemnosc" to zobaczyć i od tej pory nie lubie tego utwóru)

Ja mam właśnie odwrotnie :D Nie lubiłem nigdy tej piosenki, natomiast bardzo spodobał mi się teledysk :D

Ten teledysk "na pociągu" to Breakthru. Przyznam, że jest super ;) Heaven For Everyone nie widziałem.

Co do Queen'u, od siebie dodałbym "The Miracle" - pomysłowe :D Świetne jest Scandal, z tej samej płyty. Całkiem podoba mi się I Want It All.

A odbiegając od Queen'u, to przepadam za "November rain" Gunsów, a także "Hole in my soul" Aerosmith'u. Swoją drogą, "Crazy" też jest niczego sobie :>
Anybody seen my baby?
Anybody seen her around?
Awatar użytkownika
maldenholm
Abstynent
Abstynent

Postprzez _lilith » 29-08-2007, 21:07

crazy dobre zawsze mi sie podobal
november rain to mi sie juz tak znudzil ze az przestal podobac, natomiast oasisow importance of being idle strasznie mi sie spodobal, pewnie nie lubilabym tak bardzo tej piosenki gdyby nie klip :D
What price could you pay... for the changing your destiny...
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: los sosnowcos

Postprzez moony » 02-11-2007, 14:29

Ze swojej strony dorzucam ¨The Weeping Song¨Nicka Cave'a za klimat, ktory wole ogladac niz doswiadczac i A perfect Day, Elise¨PJ Harvey - nazwalabym to Lynch'em w dzien. :o
moony

Postprzez noise » 03-11-2007, 10:43

Jak dla mnie to mistrzostwo w klipach osiągnął Tool...

...a potem jest Deftones.
noise
Abstynent
Abstynent

Postprzez Vaksus » 03-11-2007, 16:15

dla mnie najlepszym teledyskiem jest Do the evolution - Pearl Jam(link)
chociaż średnio ich słucham teledysk wymiata

tak w ogóle to witam ;]
Vaksus
Abstynent
Abstynent

Postprzez DTH » 03-11-2007, 17:11

Nom, Tom pisał chyba stronę temu o tym kilpie. Faktycznie wymiatający :twisted:
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez toM_ » 08-01-2008, 21:13

the cure - hot hot hot bardzo fajny :)
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Mojżesz » 02-07-2008, 00:04

hehehe
Primus - mr. Krinkle
Ta świnka ma w sobie coś takiego... Demonicznego... No i nic nie pobije człowieka - pochodni :P
RESPECT MY AUTHORITY!!
Awatar użytkownika
Mojżesz
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Kraków

Poprzednia

Wróć do Rock

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników

Ogłoszenia Koncerty