Scorpions

Wszystko o muzyce rockowej każdego rodzaju

Scorpions

Postprzez retyper » 05-09-2005, 15:59

oglądał ktoś koncert Scorpionsów w Sopocie? ja nie mam TVNu... :[
dobrze wypadli?
słuchacie ten zespół? ja pare płytek nawet lubie: Fly The Rainbow, Acoustica, Unbreakable.
Awatar użytkownika
retyper
Alkoholik
Alkoholik

Re: Scorpions

Postprzez Eternus » 05-09-2005, 18:19

Koncert byl dobry, choc krotki. Jednak jakis wielkich rewelacji to nie bylo. Jagrali po prostu z jajem i calkiem dobrze wybrali repertuar - bylo 7 kawalkow - miedzy innymi: Rock your life a hurricane, Big City Nights (to chyba najlepiej wyszlo), Wind of change, Still loving you.

Markowski spiewal z nimi w Wind of change - fragment nawet po Polsku. Choc tlumaczenie / nowa polska wersja zwrotki jakos mnie nie przekonaly. Ale zaspiewal to fajnie - po swojemu. Choc bardziej w pamieci zostalo mi to, jak sie dlugo obsciskiwal ze wszystkimi muzykami.

No i Lechu sie pojawil i mnie totalnie zaskoczyl in plus. W zyciu nie widzialem jego, anie zadnego innego polityka, w tak dobrym wystapieniu na imprezie masowej. Krotko, z dowcipem, sympatycznie.

Tegoroczny Sopot byl o niebo lepszy niz ostatnich kilka edycji. Oczywiscie patrzac przez pryzmat muzyki jako calosci, a nie tylko rocka - w koncu to nie Wegorzewo 8)
"Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)
Awatar użytkownika
Eternus
Degustator
Degustator

Miejscowość: Tarnów/Kraków

Postprzez SOK » 19-09-2005, 21:01

witam wszystkich forumowiczów

Scorpionsi...dobra kapelka. Bardzolubie płyty Virgin killer oraz Blakout. Cenie sobie zespół za bardzo ciekawe pomysły oraz solówki
Pink Floyd
SOK
Abstynent
Abstynent

Postprzez gobil » 29-09-2005, 14:54

moim zdaniem w sopocie mamutki wypadly dosc mizernie na tle innych swoich <glownie solowych> koncertow. mimo wszystko kozacko bylo zobaczyc ich w kraju. maja kilka niezlych kawalkow.
"Świat rzeczywisty jest o wiele mniejszy niż świat wyobraźni"

-Fryderyk Nietzsche
gobil
Popijacz
Popijacz

Miejscowość: Kraków

Postprzez Soad_Fan » 02-10-2005, 11:30

bardzo lubie ta kapelke i uwazam ze wniesli bardzo dużo do muzyki rockowej, jesli chodzi o najlepsza płytke to zdecydowanie Blackout:] a jesli chodzi o koncert w sopocie to zdecydowanie za krotki ciezko wogle nazwac cos takiego koncertem
Soad_Fan
Abstynent
Abstynent

Postprzez GRacuch » 17-12-2005, 23:27

Take me to the magic of the moment
On a glory night
Where the children of tomorrow dream away
In the wind of change

kocham...a ten utwor mnie powala...
tyle wspomnien.... :D
...Sexual Deviance Is Only Good When It Is Hidden Behind The Mask Of Elegance And Style...
Awatar użytkownika
GRacuch
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Krakow

Postprzez M530 » 16-01-2006, 16:54

A dla mnie takie comba/festiwale są do bani ! Koncert to ma byc koncert, aczkolwiek Scorpionsów jako Scorpionsów bardzo szanuję :)
A Wałęsacz ? Nienawidzę go ! Co on tam robił ? Niech się lepiej cieszy emeryturą prezydencką :)
PZDR
Under attack
Awatar użytkownika
M530
Abstynent
Abstynent

Miejscowość: Władysławów l/ Wawy

Postprzez de5150 » 18-01-2006, 20:52

Kilka lat temu pokazywali Koncert Scorpions(chyba z Warszawy) jako goscie wystaplili D.Michalczewski i Borysewicz.. koncert w Sopocie wogole sie nie porownywuje do tego z Warszawy.. mam go gdzies jeszcze na VHS...Swietny!! a najbardziej to mnie chyba zauroczyl koncertowy album WORLD WIDE LIVe...
RONNIE JAMES DIO !!!

"Heaven And Hell"
"Ten ktory jest pierwszy bedzie pierwszy. Ten ktory jest drugi bedzie zerem".
de5150
Degustator
Degustator

Miejscowość: In Hell !

Postprzez Emperorek » 20-01-2006, 14:59

fakt z warszawy też mam ten koncert jeszcze gdzies na vhs i jest swietny. kiedys czesto ze znajomymi go ogladalismy, musze go poszukać
Awatar użytkownika
Emperorek
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Poznań/Pniewy

Wróć do Rock

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników

Ogłoszenia Koncerty