Queen

Wszystko o muzyce rockowej każdego rodzaju

Queen

Postprzez DTH » 02-12-2006, 11:37

Zazwyczaj sam z siebie nie słuchałem Queenu. Jednak ostatnimi czasy, sporo słucham radia i z racji 15. rocznicy śmierci Frediego, puszczali sporo kawałków Queenu. Muszę przyznać, że nie tyle ich nie doceniałem, co zwyczajnie zapomniałem. Z resztą chyba nie tylko ja, skoro nie było tutaj o nich do tej pory tematu. Można nie lubić muzyki Queenu ale chyba nikt nie zaprzeczy, że wnieśli ogromny wkład w muzykę rockową...
Ostatnio edytowany przez DTH, 03-12-2006, 17:33, edytowano w sumie 1 raz
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Lublin

Re: Queen

Postprzez puzio » 03-12-2006, 14:18

ta, moją opinię na temt queenu znasz :P
w skrócie: lubię może 3-4 piosenki, reszta jest dla mnie szczerze mówiąc niesłuchalna :P chociaż nie przecze, że bardzo ich szanuje, a fredka uważam za jednego z bardziej charyzmatycznych wokalistów w historii. no ale po prostu mi nie leżą :P chociaż w sumie ostatnio troszkę zmienił mi się gust muzyczny, może warto odkurzyć stare, nielubiane przeze mnie zespoły... :?:
"-stary, pożycz 100 zł.
- ...nie pożycze ci...
- a czemu mi nie pożyczysz?
- ...bo mi nie oddasz...
- czemu sądzisz że ci nie oddam??!!
- ...bo ci nie pożyczę..."

by Andrzej Poniedzielski :)
Awatar użytkownika
puzio
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 03-12-2006, 14:59

puzio napisał(a):chociaż w sumie ostatnio troszkę zmienił mi się gust muzyczny, może warto odkurzyć stare, nielubiane przeze mnie zespoły... :?:
No właśnie o tym mówię, też przez długi czas Queenu nie słuchałem ale ostatnio jakoś bardzo mi mi się podobał. Nie, żeby od razu jechać po całej dyskografii ale kilka kawałków dla odmiany bardzo dobrze robi.
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez _lilith » 03-12-2006, 15:01

ja najbardziej lubie innuendo i to tyle w tym temacie :wink:
What price could you pay... for the changing your destiny...
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: los sosnowcos

Postprzez Emperorek » 03-12-2006, 17:25

chodzi chyba o 15 rocznice śmierci a nie 25. Lubie queen, freddie był według mnie jednym z najlepszych wokalistów w historii rocka, niezwykle charyzmatyczny obdarzony przepiękna barwa
Awatar użytkownika
Emperorek
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Poznań/Pniewy

Postprzez DTH » 03-12-2006, 17:33

no tak, oczywiście, mój błąd :oops: 2006-1991=25... wiecie, matmy uczyła mnie Koza :lol:
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DX* » 04-12-2006, 18:19

Queen - jeden z pierwszych rockowych zespołów, jakie mi się spodobały. Dawno temu po obejrzałem w TV film "Flash Gordon" i stwierdziłem, że ten kawałek lecący w tle jest bardzo fajny...rozbiłem więc skarbonkę i popędziłem do sklepu po tę kasetę Queen . Później były "A Kind Of Magic"(słuchałem jej nałogowo do 13 roku życia), "Miracle" i różne Greatest Hitsy. Potem mi przeszło.

Dopiero po śmierci Frediego wpadły mi w ręce "Night At The Opera" i "Innuendo" -obie genialne choć dzieli je różnica ponad 15 lat. No i piękna "Made in Heaven". A "Bohemian Rhapsody" to do dziś jeden z największych rockowych rozpierdalaczy. Zresztą o wielkości i ponadczasowości Queen'u najlepiej świadczą takie "We Will Rock You" czy "We Are The Champions" grane po dziś dzień na największych imprezach sportowych...

A to, że Mercury był jednym z największych wokalistów to fakt niepodważalny. Pamiętam jeszcze, że swego czasu zdarzyło się słyszeć takie teksty: "Queen to gówniana kapela, bo ich wokalista to pedał".
"I never put off till tomorrow, what I can possibly put do the day after" - Oscar Wilde
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Wild East

Postprzez Indykk » 15-12-2006, 16:39

Dla mnie Queen zawsze był czyms wyjątkowym, szczególnie ostatnia płyta, w której Freddie wiedział że już odchodzi.
Roger Waters - David Gilmour - Richard Wright - Nick Mason - Syd Barrett - PINK FLOYD --- LEGENDA
Awatar użytkownika
Indykk
Abstynent
Abstynent

Miejscowość: pochodzi ten odgłos??

Postprzez retyper » 16-12-2006, 21:23

od Queen dla mnie wszystko sie zaczeło. to pierwszy zespol jaki naprawde polubiłem. the miracle i a kind of magic słuchalem na okrągło przez spory okres mojego dzieciństwa;)
dzis do nich tez chetnie wracam chociaz nie pamietam kiedy ostatnio ich słuchałem...
moje ulubione:
Innuendo
Jazz
A Night At The Opera
Made in heaven

reszta też świetna, no oprócz Hot space...
Awatar użytkownika
retyper
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Nikodem15 » 01-04-2007, 14:08

Nie posiadam żadnej płyty, ale w sumie słyszałem dużo pieśni Queenu (nie ylko te z radia) i muszę przyznać, że to ponadczasowa, różnorodna i bardzo pomysłowa muzyka.
...krzyk tysięcy gardeł, światła, wielki szmal - już nikt nie chce zmieniać świata, czegoś tylko żal...

Kult - Malta 2005 (nie ja wrzucałem, ale informuję. Pełen koncert, świetna jakośc.)http://www.megaupload.com/?d=NCWCANEW
Nikodem15
Zapijacz
Zapijacz

Miejscowość: Ołobok

Postprzez Vasil » 01-04-2007, 20:45

Mam świetny koncert z na Wembley... niesamowite, polecam.
"Te mato perro feo ?me entiendes estúpido? Tu eres un imbecil, te odio"

"Something good, something good... you look like Snoopy, and it makes me laugh..."
Awatar użytkownika
Vasil
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Kraków

Postprzez Nikodem15 » 03-04-2007, 19:12

Live at Wmbley to właśnie jedyna płyta Kłinu, której słuchałem w całości.
...krzyk tysięcy gardeł, światła, wielki szmal - już nikt nie chce zmieniać świata, czegoś tylko żal...

Kult - Malta 2005 (nie ja wrzucałem, ale informuję. Pełen koncert, świetna jakośc.)http://www.megaupload.com/?d=NCWCANEW
Nikodem15
Zapijacz
Zapijacz

Miejscowość: Ołobok

Postprzez maldenholm » 04-08-2007, 22:49

Z tym live at Wembley trochę mnie zaskoczyliście, muszę przyznać. Ale myślę, że Wasza opinia na temat tego koncertu wynika jedynie z tego, iż jest to płyta strasznie rozpopularyzowana i większość słuchaczy zna jedynie ten koncert, żadnego innego. Pierwszym koncertem Queen, który przesłuchałem, w moim przypadku również był Wembley, ale po przesłuchaniu go byłem strasznie zawiedziony :P Większość piosenek już wtedy znałem z nagrań studyjnych i widziałem, jak kiepsko Freddie Mercury w nich wypada na żywo.
Ale jakiś czas potem przesłuchałem płytę koncertową "Live Killers", a trochę później zapoznałem się z koncertem "On Fire - Live At The Bowl". Obie płyty zostały wydane w czasach, kiedy Freddie miał jeszcze dość świeży, nie zniszczone przez lata śpiewania głos ;) I na tych płytach Queen naprawdę wymiata. Live At The Bowl to chyba najlepszy koncert w historii Queen, bo mieli już wtedy wiele dobrych piosenek, a więc repertuar był już dorodny, a Mercury miał jeszcze kawał głosu (to był 1982 r.), zresztą instrumentalnie również ten koncert jest znacznie lepszy niż Wembley, więc naprawdę warto to usłyszeć! Gorąco polecam!

Generalnie Queen jest pierwszym zespołem rockowym, jakiego słuchałem. Do dziś jest moim ulubionym zespołem, ale to chyba z przyzwyczajenia, bo poznałem przez ten czas sporo innych równie ciekawych bandów, z tym że nie potrafię ich obiektywnie porównać z Queen'em, bo do Queen'u mam szczególny sentyment :D Polecam takie albumy studyjne jak Made In Heaven, Queen II czy News Of The World. Aha, i A Kind Of Magic jest super płytą, choć nie lubię jej tytułowego utworu :P
Anybody seen my baby?
Anybody seen her around?
Awatar użytkownika
maldenholm
Abstynent
Abstynent

Wróć do Rock

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot]

Ogłoszenia Koncerty