Nine Inch Nails

Wszystko o muzyce rockowej każdego rodzaju

Nine Inch Nails

Postprzez ninuś » 29-06-2005, 15:39

Od razu powiem że to mój ulubiony zespół, nie żebym bezkrytycznie przyjmował wszystko co tylko pan Reznor stworzy, ale nie ukrywam że notowania ma on u mnie bardzo wysokie...Może nawet najwyższe...

"Pretty Hate Machine" niby dopiero początek muzycznej podróży Reznora, ale już tu mamy świetne kompozycje. Pomimo tego że produkcyjnie troszkę słychać że płyta ma już swoje lata, to numery w rodzaju "Sin" czy "Terrible Lie" po prostu rozwalają. No i tu mamy przepiękne "Something I can never have" z takim ładunkiem smutku żę czasem trudno powstrzymać sięod łez... Jak dla mnie 3,5 / 5

"Broken"- niesamowita dawka agresji i energii i chyba najbardziej rockowa rzecz jaką Trent nagrał, z moim ukochanym "Suck" na bonusie... 4/5

"The Downward Spiral" - dla mnie 3x A..Absolut Apogeum Arcydzieło.
Mrok, rozpacz i rezygnacja...Mało kto potrafi opowiadać tak o mrocznych stronach życia...Świetne teksty i przede wszystkim TE kompozycje...Każda to skończone małe-wielkie arcydzieło...
Zadziwia pomysłowość Reznora..Pomysłowość w konstrukcji utworów, w aranżacjach...Jak dla mnie muzyka totalna 5/5

The Fragile- bardzo ciekawa płyta, dużo dźwięków które mało kto się po Reznorze spodziewał...Dużo eksperymentów...Dużo melodii...Ale jak dla mnie mały kroczek w tył...4/5

"With Teeth" nanjowsze dzieło i najbardziej kontrowersyjne zarazem...Zestaw perfekcyjnych popowych piosenek...Dla mnie rewelacja... 4/5

Z premedytacja pominąłem płytki z remiksami i koncertóki...Pewno coś o nich napiszę jeszcze.
a rien pa peut arrete moi
Awatar użytkownika
ninuś
Degustator
Degustator

Miejscowość: Bochnia

Re: Nine Inch Nails

Postprzez [nieaktywny] malk » 29-06-2005, 19:19

wiesz ninuś jakie jest moje zdanie o With Teeth... a co do The Downward Spiral - zgadzam się w 100%.
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez wososh » 01-07-2005, 09:49

Malk, jakie jest Twoje zdanie o WITH_TEETH?? coś czuję że skrajnie odmienne od mojego :twisted:
o! jak dobrze być pierdolniętym w głowę...
Awatar użytkownika
wososh
Degustator
Degustator

Miejscowość: ka do er do ka

Postprzez [nieaktywny] malk » 01-07-2005, 09:58

wososh napisał(a):Malk, jakie jest Twoje zdanie o WITH_TEETH?? coś czuję że skrajnie odmienne od mojego :twisted:

stwierdzam, że to najsłabsza płyta NIN. Poza kapitalnym początkiem (All the love in the world po którym się zastanawiałem, czy ja dobrą płytę włożyłem do odtwarzacza i i zajebisty mocny You know what you are) niewiele tam się dzieje. Singlowy The hand that feeds zbyt monotonny jak dla mnie, a reszta strasznie sztampowa.
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez wososh » 01-07-2005, 10:09

może poza

only: fantastyczny wykop i antidotum osiągające maksymalne stężenie terapeutyczne w momencie podania
sunspots: wciągający w trans, czy tego chcesz czy nie
right where it belongs: świetne podsumowanie, mimo faktycznie, nieco sztampowego tekstu...
o! jak dobrze być pierdolniętym w głowę...
Awatar użytkownika
wososh
Degustator
Degustator

Miejscowość: ka do er do ka

Postprzez ninuś » 01-07-2005, 18:24

Only to killer jakich mało....

A najlepsze z tego wszystkiego jest chyba "Sunspots" z wyborną solówką na mixerze :peace:
Awatar użytkownika
ninuś
Degustator
Degustator

Postprzez trainman » 10-07-2005, 20:57

preety hate machine - 8/10, debiut i juz rozwala. reznor potrafi pisac piekne piosenki, a potem ubierac je w poryte brzmienia. no i something i can never have - czyli absolut zupelny, a wersja ze still tego kawalka to dla mnie wrota do czegos.. ech, po prostu czysty, przedestylowany smutek.

broken 8,5/10 - uwielbiam rowno, ostre grzanie, ale przyjemne, no i bonusowy physical (ponoc cover, nie znam orginalu, ale wymiata). zreszta, cale epka daje rade, czasem jak jestem wsciekly to lubie do niej wrocic :] swego czasu nosilem ja na sluchawkach dosc dlugo.

downward spiral 10/10 - od niej zaczalem sie ninowac. walentynki, wieczor, spieprzona sytuacja osobista. wiec wrzucilem downward, ktore znalem jeszcze z poprzedzajacych wakacji, ale w ktory dlugo nie moglem sie wgryzc - ot, tu piggy, tu closer, tu hurt, jakos nie bralo. ale w tamten wieczor, przyciemnione swiatlo lampki, samotnosc, ciemnosc, pelne skupienie na muzyce - album to calkowita rewelacja. numery osobno niezle, ale jako calosc, jako w pelni przyjmowana calosc - absolut. przy warm place mialem wilgotne oczy, przy "he couldn't believe how easy it was".. coz, przepiekna plyta.

fragile - 10/10. dowalil reznor, oj, dowalil. plyta tak podobna, a jednak zupelnie inna niz downward. wybitna, wysmienita, stawiam na rowni, choc nie robi az takiego wrazenia. tym razem powala muzycznie, numery, kazdy po kolei (zwlaszcza na left) rozkladaja. tutaj reznor osiagnal swoj muzyczny szczyt (jak na razie) - o ile sila downward byl powalajacy koncept i wykonanie, o tyle tutaj kapitalne kompozycje.

with teeth - 4/10. dalem poki co dwie szanse tej plycie. moze przyjda kolejne, moze sie przekonam. poki co - cios ponizej pasa. obok deadwinga porkow rozczarowanie roku. zupelnie mnie nie przekonuje, niektore fragmenty dobre, ale inne.. ech..
hey, baby there's a vampire moon..
trainman
Degustator
Degustator

Miejscowość: ze niby ja mam to wiedziec?

Postprzez lin » 29-09-2005, 07:00

downward spiral - 10/10. płyta do której najczęściej powracam. nosz 'Closer' absolut :> już nie wspominam o 'Hurt' czy 'Eraser'.
Reznor spisał się baardzo dobrze. zresztą pierwsza moja przesłuchana płyta NiN.

fragile - 10/10. odpływam przy 'The Great Below'. Miła niespodzianka jak na pana T. ale jak najbardziej trafiona.

with teeth - oj słabo.. 5/10 ? jakoś nie wciągneła mnie ta płyta. może oprócz wspomnianego przez Malkava początku..
no i wypraszam sobie, Hand That Feeds chociaż w ucho wpada, a to już coś :lol:

mam jeszcze beta singie na bleedthrough ale jak dla mnie też mogło być lepiej..
lin
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Vasil » 30-09-2005, 19:51

Ja zająłem się Nailsami przy okazji mojej niegdysiejszej fascynacji panem Warnerem (vel Mansonem) i jego muzyką...

A tak btw, czy renzor nie nagrał przypadkiem "The Downward Spiral" razem z mansonem w domu Sharon Tate?
"Te mato perro feo ?me entiendes estúpido? Tu eres un imbecil, te odio"

"Something good, something good... you look like Snoopy, and it makes me laugh..."
Awatar użytkownika
Vasil
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Kraków

Postprzez [nieaktywny] malk » 30-09-2005, 19:54

Vasil napisał(a):A tak btw, czy renzor nie nagrał przypadkiem "The Downward Spiral" razem z mansonem w domu Sharon Tate?

nagrał.
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Vasil » 30-09-2005, 19:57

Jak to się mówi: wiedziałem :!:
A tak w ogóle to dawno ich nie słuchałem...
"Te mato perro feo ?me entiendes estúpido? Tu eres un imbecil, te odio"

"Something good, something good... you look like Snoopy, and it makes me laugh..."
Awatar użytkownika
Vasil
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Kraków

Postprzez ninuś » 30-09-2005, 20:58

Z Mansonem i Belew w domu sharon tate. I jeszcze cham używał melotronu samego Johna Lennona. :twisted:
Awatar użytkownika
ninuś
Degustator
Degustator

Postprzez DX* » 10-05-2007, 18:56

Eh,, męczę "Year Zero" od paru dni, i nie wiem co powiedzieć...chyba się starzeję :ziew:
"I never put off till tomorrow, what I can possibly put do the day after" - Oscar Wilde
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Wild East

Postprzez DTH » 10-05-2007, 20:39

cóż, ja za gwoździkami jakoś nigdy nie przepadałem... Chyba nie odpowida mi to połączenie metalu z... no właśnie, z tym, z czym został połączony. Ja jestem jednak w kwestii muzyki nieco większym tradycjonalistą ... chociaż nie powiem, że nie mają też kawałków które lubię posłuchać, bo na pewno coś bym znalazł
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Lublin

Postprzez DX* » 10-05-2007, 21:26

No, nie wiem czy w przypadku NIN można mówić o "połączeniu metalu" z czymś... jak dla mnie, to w ich wydawnictwach raczej dominowała elektronika niż 'metalowe' riffy. Nowy krążek już zdecydowanie odcina się od 'metalowych' naleciałości; bardzo mało gitar, dużo plam klawiszowych i rytmicznych kombinacji. Z jednej strony mnie to drażni, a z drugiej fascynuje.
"I never put off till tomorrow, what I can possibly put do the day after" - Oscar Wilde
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez toM_ » 20-01-2008, 14:16

kumpel niedawno mi dostarczył całą dyskografię i szczerze mówiąc akoś nie pali mi się żeby odsłuchać... może dlatego , że nie bardzo wiem od czeg0 zaczac? może jakieś sugestie?
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DX* » 25-01-2008, 13:14

Proponuję od początku: 'Pretty Hate Machine', albo 'Broken'... ' Downward Spiral' i 'Fragile', to już tzw. wyższa szkoła jazdy...jeśli wcześniej nie zaakceptujesz specyfiki świata Reznora wyłożonej w bardziej lightowej formie, to może zaboleć.
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez likipiki » 16-05-2008, 19:08

jak wrażenia po 'the slip'? imo, ciężkostrawnie i chyba słabo..
penis
czyli łamiemy granice dobrego smaku :)
Awatar użytkownika
likipiki
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: K-Pax (racibórz city)

Postprzez DX* » 29-06-2008, 18:29

Na 'Slip' brak hiciorów, które zresztą nigdy nie były domeną Reznora, ale jako całość album dobrze się sprawdza. Jest taki... intensywny, nejncznejlowy.

i szacun jeszcze dla Reznora, za udostępnienie materiału w necie za free...oby więcej takich praktyk u artystów o wyrobionej opinii.
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Wróć do Rock

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników

Ogłoszenia Koncerty