Najlepsze płyty 2006 by two guys from Outer Space

Wszystko o muzyce rockowej każdego rodzaju

Najlepsze płyty 2006 by two guys from Outer Space

Postprzez St. Alquerre » 29-01-2007, 13:24

Hello! Nie wiem czy mnie pamiętacie, i czy pamiętacie Alesza Saszę, ale jeśli tak to pewnie sprawi wam radość przeczytanie naszego podsumowania 2006:

http://republika.pl/idiot_prayer/glowna.htm

Komentujcie, oceniajcie, słuchajcie muzyki.

Pozdrowienia z Kosmosu! :*
ashamed to live in a land where justice is a game
Bob Dylan
Awatar użytkownika
St. Alquerre
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Kraków

Re: Najlepsze płyty 2006 by two guys from Outer Space

Postprzez DX* » 29-01-2007, 16:12

albo przespałem muzycznie ubiegły rok, albo po prostu jestem totalnym laikiem... bo w tych zestawieniach naliczyłem raptem ośmiu znanych mi artystów i 3 płyty które dane mi było wysłuchać(wśród których tylko krążek CelticFrost ma coś wspólnego z rockiem)...reszta mówi mi tyle, co Top 20 Mongolskiego Kina Niezależnego... :oops: no cóż, przynajmniej umocniłem się w miłym przekonaniu, że w najbliższej przyszłości nie grozi mi zostanie niezalem :lol:
"I never put off till tomorrow, what I can possibly put do the day after" - Oscar Wilde
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Wild East

Postprzez DTH » 29-01-2007, 16:22

Cóż, starzejemy się :P Ja również większości... co ja gadam praktycznie wszystkich (!) płyt nie znam :oops: Bynajmniej nie cieszy mnie ten stan rzeczy. Leniwy się zrobiłem... albo wręcz przeciwnie, nie mam czasu na nowości. Opieram się na starej, sprawdzonej, może nieco już zatęchłej klasyce :P Niemniej jednak cieszy mnie fakt, że macie siły i zapał do przedsięwzięć takich jak ów zestawienie, i dajecie powiew świeżości starym capom :)
Jak tylko sesja się skończy (już tylko 2 zaliczenia :twisted: ) postaram się zapoznać z częścią prezentowanych przez was płyt... przynajmniej tych najwyżej ocenionych :P thx :)
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Lublin

Postprzez _lilith » 29-01-2007, 16:44

ja bym mowiac obcesowo wolala z wami pogadac niz czytac jakies beznamietne zestawienie, ktorego zapewne 90% nic mi nie powie

ja podobnie jak poprzednicy opieram sie raczej na tym co stare niz co nowe, zreszta co tu duzo gadac, bardziej w film poszlam w tym roku niz w muzyke, a najbardziej w czytanie ksiazek i ogladanie tv - wcale niekoniecznie dla przyjemnosci, ale z racji studiow niestety - jedynymi momentami kiedy slucham jakiejs muzyki jest droga na uczelnie i z uczelni, jedymi nowymi kawalkami jakie poznalam to sciezka dzwiekowa z vapire bloodlines
What price could you pay... for the changing your destiny...
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: los sosnowcos

Postprzez DTH » 29-01-2007, 18:09

_lilith napisał(a):ja bym mowiac obcesowo wolala z wami pogadac niz czytac jakies beznamietne zestawienie, ktorego zapewne 90% nic mi nie powie
o to, to. Dobrze gada! :wink:

jedymi nowymi kawalkami jakie poznalam to sciezka dzwiekowa z vapire bloodlines
no to już nie takie nowe chyba. Ale lepiej późno niż wcale. Fajna klimatyczna muzyczka :) Wczoraj akurat słuchałem.
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez retyper » 04-02-2007, 10:47

z całego tego zestawienia kojarze to: Black Heart Procession - The Spell i bardzo mi sie podobało.

jestem zacofany?:P
Awatar użytkownika
retyper
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 04-02-2007, 10:57

retyper napisał(a):jestem zacofany?:P
heh to zależy od punktu widzenia ;) Z mojego, raczej nie :P
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DX* » 04-02-2007, 11:03

retyper napisał(a):
jestem zacofany?:P
po prostu nie jesteś niezal :lol:
"I never put off till tomorrow, what I can possibly put do the day after" - Oscar Wilde
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez retyper » 04-02-2007, 11:08

:)

z 2006 kojarze trzy albumy: nowe RHCP, Pearl Jam i Gilmour. dwie pierwsze podobały mi sie a Gilmour? może miałem zbyt wygórowane oczekiwania? bo zawiódł mnie...
może coś tam jeszcze było ale jakoś w pamięci mi nie zostało.

aaaa Myslovitz nowe, całkiem niezłe:)
Awatar użytkownika
retyper
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 04-02-2007, 12:49

no, RHCP całkiem całkiem.
Doszedł jeszcze A Matter of Life and Death Ironów (nie słyszałem całości, tylko jakieś pojedyńcze kawałki w radiu) - takie ironowskie, ciężko coś więcej powiedzieć :wink:
Zobaczymy co 2007 nam przyniesie. Pewnie też w styczniu 2008 się dopiero dowiemy :D
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DX* » 05-02-2007, 13:03

Mi tam RedHoci nie zaimponowali tą dwupłytową krową...z tych "oczekiwanych" wydawnictw ubiegłego roku najbardziej podeszły mi nowe krążki: Ministry,Slayer, Tool i Audioslave... bardzo fajne płyty wydali: Ironi, The Gathering, MDB i Soulfly. Rozczarowali trochę QOTSA... Natomiast wielki zawód, to "Hypnotize" SOAD(chyba '06r) i właśnie "Stadium Arcadium"
Z rzeczy mniej popularnych przypadły mi do gustu ubiegłoroczne albumy: Misstrip, Isobel Campbell, Caroline, Cerys Matthews (same niewiasty- nie wiem, co się ze mną dzieje :lol: )
Ostatnio edytowany przez DX*, 08-02-2007, 14:37, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 05-02-2007, 13:17

hmm moim zdaniem Stadium nie jest najgorszą płytą (-ami ;) ). Co prawda na 2 krążkach nie ma samych wielkich przebojów. Jednak dobrych kawałków jest sporo. Wiem, że album powinno oceniać się jako całość jadnak ze względu na objętość jest to dość ciężkie. Już kiedyś ktoś zauważył (nie pamiętam kto, może ja? :P ), że z ten album można było spokojnie wydać na 1 cd wyciskając z obu płyt to co najlepsze, a z reszty robiąc jakieś single czy epki :wink:
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DX* » 05-02-2007, 23:10

Jak dla mnie, to Kiedis kontynuuje wokalne kolędowanie z "By The Way", Frusciante gra tak, jakby był myślami gdzie indziej, a sekcji rytmicznej w ogóle nie słychać. Kilka Fajnych kawałków nie ratuje nijakiej całości. Szkoda..
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Wróć do Rock

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot]

Ogłoszenia Koncerty