z mojej strony całkiem pozytywne wrażenie zrobili na mnie babyshambles. na 'down in albion' jest kilka rdziennie świr-rockowych kawałków, takich dla dzieciaków co to szukają kolejnego wieszcza, który będzie hymnowe kawałki produkował taśmowo.

retyper napisał(a):niedawno dowiedziałem sie że istnieje cos takiego jak grupa G3

ToMa napisał(a):Stevie Ray Vaughan and Double Trouble Live

Egregius napisał(a):ToMa napisał(a):Stevie Ray Vaughan and Double Trouble Live
Masz może linka gdzie to można dorwać??

Egregius napisał(a):ToMa napisał(a):Stevie Ray Vaughan and Double Trouble Live
Masz może linka gdzie to można dorwać??

Malkavian napisał(a):z mojej strony stary jak świat sentyment
http://pfmusic.kulichki.net/column_prog_history/img_marillion/afraid_of_sunlight.jpg
marillion || afraid of sunlight
różne słyszałem opinie, skrajne i nieskrajne. dla jednych badziew, dla innych najciekawszy hogarthowy album. jak dla mnie to całość ujmuje niesamowitą aurą i ma kilka świetnych momentów, które tuszują zniżkę reszty tracków.

Emperorek napisał(a):dobra płyta ale cholernie nie równa. nniektóre kawałki poprostu ubustwiam a niekture omijam za kazdym razem. no cóż sa lepsze h mariilionowe płyty

ToMa napisał(a):a podajcie jakieś dobre kapele hard rockowe z lat '70tych (ale oprócz LZ i DP)

retyper napisał(a):ToMa napisał(a):a podajcie jakieś dobre kapele hard rockowe z lat '70tych (ale oprócz LZ i DP)
a Rainbow (szczegolnie dwie pierwsze plyty) i Uriah Heep ?? Budgie, Aerosmith(wtedy grali fajny hardrock;)) pierwsza plyta Van Halen, Rush i masa innych zespolów

St. Alquerre napisał(a):retyper napisał(a):a Rainbow (szczegolnie dwie pierwsze plyty) i Uriah Heep ?? Budgie, Aerosmith(wtedy grali fajny hardrock;)) pierwsza plyta Van Halen, Rush i masa innych zespolów
litości, zniosę wszystko tylko nie taki zestaw!! już tokio hotel zniosę, tylko nie Rainbow!!!![]()

retyper napisał(a):LZ i DP też nie lubisz?ani Black Sabbath? toż pierwsze dwie plyty Rainbow jak dla mnie dorownują płytom Purpli, a do tego wspaniały, jeden z najmilszych moim uszom wokalów w ogóle - Dio

St. Alquerre napisał(a):Led Zeppelin akurat lubię. Cała reszta hardrocka z lat 70 i heavy metalu z lat 80 wzbudza we mnie odruch wymiotny. Na czele z Deep Purple i Iron Maiden.

makoto_ napisał(a):PJ Harveyodkryłam niedawno

malkavian napisał(a):w moim mniemaniu najciekawsza wykonawczyni rockowego światka.

St. Alquerre napisał(a):malkavian napisał(a):w moim mniemaniu najciekawsza wykonawczyni rockowego światka.
lol

— This album is an awesome example of how bands of today should sound: Muse are a really concetrate of a lot of influences : from classical music (the most evident one) to eye blinks to Radiohead, King Crimson and even Queen.... This album sounds EPIC in the purest meaning of the term, it conatins some of the powerful, drammatic, sad, songs I've ever heard. Excellent songs like "Apocalypse, Please" really evocates in the most theatrical way the last chapter of the holy book just think about this song's lyrics "It's time we saw a miracle, c'mon it's time for something biblical!". It's amazing seeing how a very talented band like Muse is, can be able to mix without problem furios songs like "Hysteria" and "Stockholm Syndrome", tracks that really rage divine wrath sounding like as an earthquake trough your own stereo to oniric, visionary moments like "Blackout", a Giuseppe Verdi influenced track, and the excellent "Ruled By Secrecy" the most unquietable song of all times....
This band is one of the greatest of our days, and many of other today's bands should reflect about this.
A Masterpiece! 5 Stars all the way!!!!

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników