Macie coś?

Wszystko o muzyce rockowej każdego rodzaju

Macie coś?

Postprzez [nieaktywny] malk » 19-11-2005, 23:25

taki temacik na rozluźnienie. jeśli dorwiecie jakąś rockową (choć niekoniecznie) nowość (też niekoniecznie :wink: ) to tutaj możecie w kilku słowach opisać. może ktoś z innych userów sięgnie po owego cedeka.

z mojej strony całkiem pozytywne wrażenie zrobili na mnie babyshambles. na 'down in albion' jest kilka rdziennie świr-rockowych kawałków, takich dla dzieciaków co to szukają kolejnego wieszcza, który będzie hymnowe kawałki produkował taśmowo.
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Re: Macie coś?

Postprzez toM_ » 21-11-2005, 23:59

to ja przedstawiam to:
http://www.thenightowl.com/images/srvmont.jpg
Stevie Ray Vaughan and Double Trouble Live
O Boże :!: Tą płytę mogę podsumować tylko podsumowaćw dwóch słowach: O Boże!!!!
takiej muzy mi było potrzeba, na pewno the best blues life performance, nie może być lepszego. Niezwykły pokaz kunsztu gitarowego, a jednocześnie artymzu i sztuki !!!(tak, aluzja do DT ;) )
Słuchać, nie umierać!
takiej muzy mi było potrzeba :)
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez retyper » 25-11-2005, 23:05

http://www.merlin.com.pl/images/21/82876742442.jpg

G3 - Live in tokyo (Satriani, Vai, Petrucci)

niedawno dowiedziałem sie że istnieje cos takiego jak grupa G3, wydali juz chyba kilka plyt. W składzie jest Satriani i Vai + gość (zawsze trzech gitarzystów)
Najnowsza "Live in Tokyo" jest nagrana z Petrucim ;) (dlatego wpadła mi w oko)
Album świetny. Same gitarowe granie na najwyższym poziomie :) a na koniec Smoke on the water. Wyszło też DVD :D

Jednak brak na tej płycie tego "czegoś" co by powodowało że odpalałbym ten album jeden raz za drugim... ale i tak polecam :)

i jeszcze tak na marginesie:
Znakomite na podkład muzyczny do nowego Need For Speed'a :D (bo w nowym NFSie soundtrack jest denny... gdzie sie podział dobry rock, ktory można było usłyszeć chociażby w NFS:HP2?? :( )
Awatar użytkownika
retyper
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Egregius » 27-11-2005, 01:48

Idee Fixe... Niesamowity wręcz album Niemena... Wyróżniający się bardzo z całej twórczości. Dorwałem go na analogu na Jarmarku Dominikańskim. Po prostu można utonąć w fotelu gdy się go słucha... Polecam zwłaszcza fanatykom kultury greckiej objawionej w muzyce.http://www.dago.pmp.com.pl/niemen/al/idee-s.jpg
Awatar użytkownika
Egregius
Degustator
Degustator

Postprzez Vasil » 27-11-2005, 13:59

retyper napisał(a):niedawno dowiedziałem sie że istnieje cos takiego jak grupa G3

Jeśli chodzi o G3 to ja pamiętam jeszcze takie stareńkie wydanie (Satriani, Johnson, Vai):
http://musicolinuxien.lost-oasis.net/MesImages/sjvg3.jpg
Szkoda tylko że gdzieś zgubiłem kasetę...

Albo takie (Satriani, Vai, Malmsteen):
http://yngwie.org/feedback/images/warm.JPG
"Te mato perro feo ?me entiendes estúpido? Tu eres un imbecil, te odio"

"Something good, something good... you look like Snoopy, and it makes me laugh..."
Awatar użytkownika
Vasil
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Kraków

Postprzez Egregius » 27-11-2005, 19:00

ToMa napisał(a):Stevie Ray Vaughan and Double Trouble Live

Masz może linka gdzie to można dorwać??
Awatar użytkownika
Egregius
Degustator
Degustator

Postprzez [nieaktywny] malk » 27-11-2005, 20:24

Egregius napisał(a):

ja bym jakiś program p2p zainstalował, bo nawet pachołki z amazona się wyparły jakoby mieli tego cedeka.

z mojej strony stary jak świat sentyment

http://pfmusic.kulichki.net/column_prog_history/img_marillion/afraid_of_sunlight.jpg

marillion || afraid of sunlight

różne słyszałem opinie, skrajne i nieskrajne. dla jednych badziew, dla innych najciekawszy hogarthowy album. jak dla mnie to całość ujmuje niesamowitą aurą i ma kilka świetnych momentów, które tuszują zniżkę reszty tracków.
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez toM_ » 27-11-2005, 20:34

Egregius napisał(a):

wysłałem Tobie pw...
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Emperorek » 28-11-2005, 19:14

Malkavian napisał(a):z mojej strony stary jak świat sentyment

http://pfmusic.kulichki.net/column_prog_history/img_marillion/afraid_of_sunlight.jpg

marillion || afraid of sunlight

różne słyszałem opinie, skrajne i nieskrajne. dla jednych badziew, dla innych najciekawszy hogarthowy album. jak dla mnie to całość ujmuje niesamowitą aurą i ma kilka świetnych momentów, które tuszują zniżkę reszty tracków.

dobra płyta ale cholernie nie równa. nniektóre kawałki poprostu ubustwiam a niekture omijam za kazdym razem. no cóż sa lepsze h mariilionowe płyty
Awatar użytkownika
Emperorek
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Poznań/Pniewy

Postprzez [nieaktywny] malk » 28-11-2005, 20:27

Emperorek napisał(a):dobra płyta ale cholernie nie równa. nniektóre kawałki poprostu ubustwiam a niekture omijam za kazdym razem. no cóż sa lepsze h mariilionowe płyty

u mnie rulezuje out of this world, tytułowy i gazpacho. od biedy beyond you. ogólnonarodowej zajawki kingiem jakoś nie kumam, beautiful tylko niepotrzebnie słodzi tę płytę, cannibal surf babe śpiewam jedynie po pijaku. afraid of sunrise nijaki. tak to widzę.
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez toM_ » 17-12-2005, 22:40

gdybyście mogli, to polećcie mi coś takiego... powoiedzmy żwawego, może i nawet trochę wesołego, nietuzinkowego, i zadziwiającego (wiem, ale mam wymagania :twisted: )
z góry dzi ęki
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez St. Alquerre » 18-12-2005, 03:14

ToMa - posłuchaj tego:

http://www.cashmeretheband.prv.pl/
Awatar użytkownika
St. Alquerre
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez toM_ » 02-01-2006, 21:57

a podajcie jakieś dobre kapele hard rockowe z lat '70tych (ale oprócz LZ i DP ;) )
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez de5150 » 10-02-2006, 15:49

moze Ciebie zaciekawic...GREAT WHITE....URIAH HEEP.... stare plyty Whitesnake(np Trouble)
RONNIE JAMES DIO !!!

"Heaven And Hell"
"Ten ktory jest pierwszy bedzie pierwszy. Ten ktory jest drugi bedzie zerem".
de5150
Degustator
Degustator

Miejscowość: In Hell !

Postprzez retyper » 11-02-2006, 10:45

ToMa napisał(a):a podajcie jakieś dobre kapele hard rockowe z lat '70tych (ale oprócz LZ i DP ;) )

a Rainbow (szczegolnie dwie pierwsze plyty) i Uriah Heep ?? Budgie, Aerosmith ;P (wtedy grali fajny hardrock;)) pierwsza plyta Van Halen, Rush i masa innych zespolów
Awatar użytkownika
retyper
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez St. Alquerre » 11-02-2006, 12:15

retyper napisał(a):
ToMa napisał(a):a podajcie jakieś dobre kapele hard rockowe z lat '70tych (ale oprócz LZ i DP ;) )

a Rainbow (szczegolnie dwie pierwsze plyty) i Uriah Heep ?? Budgie, Aerosmith ;P (wtedy grali fajny hardrock;)) pierwsza plyta Van Halen, Rush i masa innych zespolów

litości, zniosę wszystko tylko nie taki zestaw!! już tokio hotel zniosę, tylko nie Rainbow!!! :evil: :evil:
ashamed to live in a land where justice is a game
Bob Dylan
Awatar użytkownika
St. Alquerre
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez toM_ » 11-02-2006, 12:55

od dawna znam Bent Out Of Shape Rainbow'a i mi się bardzo podoba, wyjebane utworki
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez retyper » 11-02-2006, 21:49

St. Alquerre napisał(a):
retyper napisał(a):a Rainbow (szczegolnie dwie pierwsze plyty) i Uriah Heep ?? Budgie, Aerosmith ;P (wtedy grali fajny hardrock;)) pierwsza plyta Van Halen, Rush i masa innych zespolów

litości, zniosę wszystko tylko nie taki zestaw!! już tokio hotel zniosę, tylko nie Rainbow!!! :evil: :evil:

LZ i DP też nie lubisz? :) ani Black Sabbath? toż pierwsze dwie plyty Rainbow jak dla mnie dorownują płytom Purpli, a do tego wspaniały, jeden z najmilszych moim uszom wokalów w ogóle - Dio

chociaz jak ktos Tokio Hotel woli..... hehe :D
Awatar użytkownika
retyper
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez de5150 » 12-02-2006, 22:11

Świeta Racja RETYPER.... Dio jest jedyny ! Rainbow - Rising o wszystkim mowi......
RONNIE JAMES DIO !!!

"Heaven And Hell"
"Ten ktory jest pierwszy bedzie pierwszy. Ten ktory jest drugi bedzie zerem".
de5150
Degustator
Degustator

Miejscowość: In Hell !

Postprzez St. Alquerre » 15-02-2006, 13:12

retyper napisał(a):LZ i DP też nie lubisz? :) ani Black Sabbath? toż pierwsze dwie plyty Rainbow jak dla mnie dorownują płytom Purpli, a do tego wspaniały, jeden z najmilszych moim uszom wokalów w ogóle - Dio

Led Zeppelin akurat lubię. Cała reszta hardrocka z lat 70 i heavy metalu z lat 80 wzbudza we mnie odruch wymiotny. Na czele z Deep Purple i Iron Maiden.
Bob Dylan
Awatar użytkownika
St. Alquerre
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez retyper » 15-02-2006, 16:37

St. Alquerre napisał(a):Led Zeppelin akurat lubię. Cała reszta hardrocka z lat 70 i heavy metalu z lat 80 wzbudza we mnie odruch wymiotny. Na czele z Deep Purple i Iron Maiden.

rozumiem tylko ze mozna miec odruch wymiotny przy Iron Maiden :P no i niektorych innych zespolach tego okresu...
ale UH, DP, BS, Rainbow? eh. dla mnie to piekna klasyka rocku lat 70. no ale o gustach sie nie dyskutuje ;)
Awatar użytkownika
retyper
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez GRacuch » 10-03-2006, 12:34

Znacie moze TNT?? sluchacie??
...Sexual Deviance Is Only Good When It Is Hidden Behind The Mask Of Elegance And Style...
Awatar użytkownika
GRacuch
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Krakow

Postprzez makoto_ » 11-03-2006, 20:22

PJ Harvey :) odkryłam niedawno
handlarz złudzeń czai się by znów oszukac mnie
Awatar użytkownika
makoto_
Degustator
Degustator

Postprzez [nieaktywny] malk » 11-03-2006, 20:27

makoto_ napisał(a):PJ Harvey :) odkryłam niedawno

niesamowita pani nagrywająca piękną muzykę. w moim mniemaniu najciekawsza wykonawczyni rockowego światka.
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez St. Alquerre » 12-03-2006, 01:39

malkavian napisał(a):w moim mniemaniu najciekawsza wykonawczyni rockowego światka.

lol
Bob Dylan
Awatar użytkownika
St. Alquerre
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez toM_ » 12-03-2006, 10:05

St. Alquerre napisał(a):
malkavian napisał(a):w moim mniemaniu najciekawsza wykonawczyni rockowego światka.

lol

jak mnie wkurwiają tego typu posty, to poezja... napiszą ci lol i chuj, resztę masz sam sobie dopowiedzieć, bo panowie szlachcice czuję się niegodni wytłumaczenia ani uzasadnienia wieśniakom swojego zdania

kurwa :evil:
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez St. Alquerre » 12-03-2006, 11:09

W takim razie wytłumaczę, że we współczesnej muzyce znajduję wiele ciekawszych wykonawczyń:

marianne faithfull, bjork, skin, sinead o'connor, anneke van giersbergen i wiele wiele innych.
Bob Dylan
Awatar użytkownika
St. Alquerre
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez lin » 12-03-2006, 12:16

ja tam lubię anneke, ale bez przesadyzmu, fenomenem to ona nie jest

a bjork już dawno samą siebie przeszła w swoich alter produkcjach i drawing restraint ost jest NIESŁUCHALNE
baba po prostu na siłę chce zrobić coś czego nie było imho
(i stąd ruchające się elfy w 'pearl')
lin
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez St. Alquerre » 12-03-2006, 12:25

Dla mnie właśnie jest słuchalne i moim zdaniem Bjork nie schodzi poniżej poziomu, a to, że poszukuje nowych środków wyrazu gwarantuje mi, że każda jej następna płyta czymś mnie zaskoczy. Ale w sprawie Bjork jestem betonem.

Do mojej listy dorzucam jeszcze Skye. Mówcie sobie co chcecie ale Morcheeba to bardzo ciekawa sprawa :wink:
Bob Dylan
Awatar użytkownika
St. Alquerre
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez toM_ » 12-03-2006, 17:30

a ja od ładnych kilku dni słucham tego:
http://images-jp.amazon.com/images/P/B0000C7GG2.09.LZZZZZZZ.jpg
jak mnie płytka złapała to aż nie chce puścić :) nieziemska po prostu.
Pewnie kilka osób tu obecnych zna ją(mam na myśli NIEZALeżnych ;) ), jednak tym którzy o niej nie słyszeli przedsawiam recenzję z progarchives.com, gdyż sam nigdy nie byłem dobry w opisywaniu muzyki:
— This album is an awesome example of how bands of today should sound: Muse are a really concetrate of a lot of influences : from classical music (the most evident one) to eye blinks to Radiohead, King Crimson and even Queen.... This album sounds EPIC in the purest meaning of the term, it conatins some of the powerful, drammatic, sad, songs I've ever heard. Excellent songs like "Apocalypse, Please" really evocates in the most theatrical way the last chapter of the holy book just think about this song's lyrics "It's time we saw a miracle, c'mon it's time for something biblical!". It's amazing seeing how a very talented band like Muse is, can be able to mix without problem furios songs like "Hysteria" and "Stockholm Syndrome", tracks that really rage divine wrath sounding like as an earthquake trough your own stereo to oniric, visionary moments like "Blackout", a Giuseppe Verdi influenced track, and the excellent "Ruled By Secrecy" the most unquietable song of all times....

This band is one of the greatest of our days, and many of other today's bands should reflect about this.

A Masterpiece! 5 Stars all the way!!!!

Malkav, Twojej recki tu nie zacytuję bo się z nią cholernie nie zgadzam :)(w sumie z tą powyżej też nie całkiem, bo nie wiem czy tam naprawdę słychać Queen, no ale każdy odbiera muzę trochę inaczej)
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Następna

Wróć do Rock

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników

Ogłoszenia Koncerty