Macie coś?

Wszystko o muzyce rockowej każdego rodzaju

Re: Macie coś?

Postprzez _lilith » 27-11-2007, 13:47

TiJi napisał(a):Dobra - ostatnio znalazłem kolejny fajny zespół, ale nim go podam chciałbym się dowiedzieć czy wogóle ktoś interesuje się tym co tu zamieszczam :D bo jak nie , to nie wiem czy jest sens nowe zespoły dodawać

eee... :roll:
What price could you pay... for the changing your destiny...
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: los sosnowcos

Postprzez DTH » 27-11-2007, 15:42

nooo, DX chyba słucha... przynajmiej on się wypowiada na forach muzycznych :P
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Lublin

Postprzez DX* » 27-11-2007, 22:47

może kiedyś obczaję te kapelki...jeśli nawet nie, to przynajmniej wzmianki o nich zostaną w cennych archiwach tego forum ;)
"I never put off till tomorrow, what I can possibly put do the day after" - Oscar Wilde
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Wild East

Postprzez TiJi » 29-11-2007, 19:53

_lilith napisał(a):TiJi napisał/a:
Dobra - ostatnio znalazłem kolejny fajny zespół, ale nim go podam chciałbym się dowiedzieć czy wogóle ktoś interesuje się tym co tu zamieszczam :D bo jak nie , to nie wiem czy jest sens nowe zespoły dodawać

eee... :roll:

DX* napisał(a):może kiedyś obczaję te kapelki...jeśli nawet nie, to przynajmniej wzmianki o nich zostaną w cennych archiwach tego forum ;)

No tak... Jestem totalnie rozbrojony :wc:

"Co ja robię tu (uuuuu), co ty tutaj robisz?" ...
Tak czy siak może jednak ktoś coś kiedyś posłucha ... - to brzmi raczej dołująco ...
Awatar użytkownika
TiJi
Abstynent
Abstynent

Postprzez colleen » 03-02-2008, 15:55

No to ja polecam zespół VINO :) Być może ktoś ich pamięta z preselekcji do Eurowizji 2007 z piosenką "Come in my heart", a jeżeli nie to koniecznie zapraszam na ich profil - www.myspace.com/vinoband !!
Pozdrowienia :)
colleen
Abstynent
Abstynent

Postprzez DTH » 15-05-2008, 22:19

ostatnio dość przypadkowo odkryłem coś dziwnego. Zespół nazywa się Tenacious D i jak podaje wikipedia grakją mieszankę folk metalu, comedy rocka i country rocka. Co właściwie jest w tym takiego niezwykłego? Cóż, piosenki są melodyjne i szybko wpadają w ucho a teksty wręcz wymiatają. Ale żeby to wszystko do końca zrozumieć trzeba obejrzeć ich filmy ;) Ja widziełem jak dotąd Tenacious D: The Pick of Destyny (musical komediowy) i muszę powiedzieć, że mnie powalił. Humor jest po prostu pier**y! :P Jako taką małą zachetkę polecam zobaczyć ten fragment ;)
Ich muzyki (w całkiem dobrej jakośc) można posłuchać na ich stronie oficjalnej: www.tenaciousd.com/ Radzę wsłuchać się w teksty ;)

Polecam, ale ostrzegam, że to nie jest humor dla normalnych ludzi :P
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez toM_ » 16-05-2008, 09:14

Tenacious D to znam od dawna :) a film też widziałem, faktycznie chore... :)
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Mojżesz » 17-05-2008, 02:42

Hehehe... to podobnie jak ja... Świetni są :)

Film pojawił się sporo po ich muzyczynym debiucie... Byłem wtedy w gimnazjum jeszcze...
RESPECT MY AUTHORITY!!
Awatar użytkownika
Mojżesz
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Kraków

Postprzez DX* » 17-05-2008, 08:35

nie znaju...
"I never put off till tomorrow, what I can possibly put do the day after" - Oscar Wilde
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 17-05-2008, 10:52

A to poznaju jak najszybciej DX, bo warto :)
mówię, na stronie możesz posłucać muzyki a film możesz zdobyć... oj już sam wiesz gdzie można zdobyć filmy ;)
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DX* » 22-05-2008, 20:26

Nom, zdobyłem płytkę tych panów (jednego z nich, to z jakichś filmów klasy B pamiętam). Taki ło, rockowy kabaret, z początku nawet sympatyczny i śmieszny, ale w większych dawkach niestety usypiający. Ale videoclip niczego sobie... :)
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 22-05-2008, 21:15

Z tymi większymi dawkami to racja - znalazłem kiedyś jakiś dłuuugi klip/kabaret i faktycznie, po kilku minutach zaczęło bardzo się nudzić. Ale, ale, nie umniejsza to w żadnym razie walorów humorystycznych filmu czy tekstów ;) Polecam zwłaszcza film ;)

ps. te filmy klasy B, to może ich serial? Niestety (a może stety? :P ) nie widziałem go. Podobno leci czasami na jakimś polskojęzycznym kanale komediowym, ale ja nawet nie wiem czy go mam... TV prawie nie oglądam :P
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Mojżesz » 25-05-2008, 00:09

Bo oni są aktorami przede wszystkim... Napewno Black, bo Gussa pamiętam tylko z kilku maleńkich rólek...
RESPECT MY AUTHORITY!!
Awatar użytkownika
Mojżesz
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DX* » 25-05-2008, 19:26

Zdaje się, że z tym Blackiem to 'Szkołę rocka' oglądałem i coś tam jeszcze, tego drugiego nie kojarzę...
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Mojżesz » 25-05-2008, 20:06

No bo to nie jest gwiazda klasy Schwarzenegera :P... Ale tak... Gra w hollywoodzkich filmach bardziej niż w tym swoim zespole...

A szkoła rocka była... kiepska... chociaż muzyka była dobra xD
RESPECT MY AUTHORITY!!
Awatar użytkownika
Mojżesz
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Qba » 25-05-2008, 21:01

DTH napisał(a):ostatnio dość przypadkowo odkryłem coś dziwnego. Zespół nazywa się Tenacious D i jak podaje wikipedia grakją mieszankę folk metalu, comedy rocka i country rocka. Co właściwie jest w tym takiego niezwykłego? Cóż, piosenki są melodyjne i szybko wpadają w ucho a teksty wręcz wymiatają. Ale żeby to wszystko do końca zrozumieć trzeba obejrzeć ich filmy ;) Ja widziełem jak dotąd Tenacious D: The Pick of Destyny (musical komediowy) i muszę powiedzieć, że mnie powalił. Humor jest po prostu pier**y! :P Jako taką małą zachetkę polecam zobaczyć ten fragment ;)
Ich muzyki (w całkiem dobrej jakośc) można posłuchać na ich stronie oficjalnej: www.tenaciousd.com/ Radzę wsłuchać się w teksty ;)

Polecam, ale ostrzegam, że to nie jest humor dla normalnych ludzi :P

Znam dość długo. Co do wymiatających tekstów polecam przygodę z tym zespołem zacząć od utworu "Fuck Her Gently".

Ja od kilku dni zachwycam się zespołem Totentanz. Chłopaki grają coś co określiłbym mieszanką Comy, Ptaków i Huntera. Teledysk do utworu "Całkiem sam" można obejrzeć tutaj: http://youtube.com/watch?v=jS4IFLnRzdU
Awatar użytkownika
Qba
Abstynent
Abstynent

Miejscowość: Krosno

Postprzez DX* » 25-05-2008, 21:42

Qba napisał(a):Ja od kilku dni zachwycam się zespołem Totentanz. Chłopaki grają coś co określiłbym mieszanką Comy, Ptaków i Huntera.

Podejrzewam, że zwłaszcza tym porównaniem do Comy wypromujesz Totentanz wśród forumowiczów :)
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Qba » 26-05-2008, 11:38

DX* napisał(a):
Qba napisał(a):Ja od kilku dni zachwycam się zespołem Totentanz. Chłopaki grają coś co określiłbym mieszanką Comy, Ptaków i Huntera.

Podejrzewam, że zwłaszcza tym porównaniem do Comy wypromujesz Totentanz wśród forumowiczów :)

A nóż widelec komuś posmakuje jak mi :)
Awatar użytkownika
Qba
Abstynent
Abstynent

Miejscowość: Krosno

?

Postprzez osheshek » 11-07-2008, 14:16

Nie słucham zazwyczaj rocka, ale kumpel podesłał mi linki do piosenek, które spodobały mi się. Wiem, że są różne odmiany tego gatunku muzyki jak i w innych. Posłuchałabym więcej piosenek tego typu, ale nie wiem gdzie mam ich szukać. To są linki do piosenek, które mi się najbardziej spodobały:

http://rapidshare.com/files/128480280/3 ... terday.mp3

http://rapidshare.com/files/128478676/b ... render.mp3

http://rapidshare.com/files/128477817/b ... leaves.mp3

Jakbyście podali coś podobnego było by fajne ;]

Z góry dzięki ;* ;)
osheshek
Abstynent
Abstynent

Poprzednia

Wróć do Rock

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników