Lao Che

Wszystko o muzyce rockowej każdego rodzaju

Lao Che

Postprzez Dymek » 16-10-2005, 13:21

Ktoś zna/lubi/szanuje?? Wink Dla mnie jedna z ciekawszych kapel na naszej rodzimie scenie, a Ich ostatnia płyta "Powstanie Warszawskie" była jednym z największych wydarzeń muzycznych w ostatnich latach. Płyta jest jak dla mnie poprostu arcydziełem. najlepszymi utworami na płycie są "Przebicie do Śródmieścia", "Stare Miasto", "Zrzuty", chodź rozpatrywanie ich pod tym kątem mija sie troche z celem, gdyż w połączniu z resztą płyty tworzą zwartą całość. Kto słuchała ten wie o czym mowa, a kto nie nie słuchał niech przesłucha to sie dowie Wink

Ich porzepdnia płyta "Gusła" utrzymana jest w staropolsko - pogańskiej tematyce, jednak mnie nie wciągnąła tak jak PW.
Dymek
Degustator
Degustator

Miejscowość: Płock

Re: Lao Che

Postprzez [nieaktywny] malk » 16-10-2005, 13:27

u mnie na pudle roku 2005. nie potrafię rozpatrywać tej płyty jako utworów, poszczególnych dźwięków. dla mnie to historia. i wiele więcej wiedzy wyniosłem z odsłuchów 'powstania warszawskiego' niż niejednego grubego zakurzonego tomiszcza.

ja tam 'gusła' bardzo lubię. jak na utwory które powstawały na zasadzie dźwiękowych skojarzeń z tytułem kawałka to goście z lao che są w te klocki wybitni.
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Vasil » 16-10-2005, 18:25

"Powstanie Warszawskie" to absolutne arcydzieło.
Od strony muzycznej się nie wypowiem, bo dla mnie to tylko płyta do słuchania na specjalne okazje. Utwory nie są raczej do słuchania na co dzień (może za wyjątkiem "Zrzutów") co nie znaczy że są złe. Polecam każdemu.
"Te mato perro feo ?me entiendes estúpido? Tu eres un imbecil, te odio"

"Something good, something good... you look like Snoopy, and it makes me laugh..."
Awatar użytkownika
Vasil
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Kraków

Postprzez Michał L » 16-10-2005, 19:58

Przyznam, że Powstanie Warszawskie jest bardzo dobrą płytą, ale głównie jeśli chodzi o teksty, bo od strony muzycznej wygląda to moim zdaniem trochę gorzej.

''Tylko świnie siedzą w kinie :!: ''
nie inaczej

Frizona.pl
Michał L
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Sosnowiec Pogoń

Postprzez Dymek » 16-10-2005, 20:09

Jeśli chodzi o PW to wydaje mi się że koncerty są idealnym dopełnieniem płyty. Miałem okazję być na jednym z takich koncertów i muszę powiedzieć, że było to niesamowite przeżycie. Te kilka setek ludzi wykrzykujących teksty razem z zespołem, i przezywających ten koncert. Ale może to tylko ja tak odebrałem ;)
Dymek
Degustator
Degustator

Miejscowość: Płock

Postprzez likipiki » 17-10-2005, 09:42

PW to płyta wybitna, arcydzieło. JEdna z najlepszych polskich płyt jakie dane mi było przesłuchać.
Gusła nie są na tak wysokim poziomie jak PW, ale dalej to kosmos, czy tam orbita ziemska dla większości polskich produkcji ;)
penis
czyli łamiemy granice dobrego smaku :)
Awatar użytkownika
likipiki
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: K-Pax (racibórz city)

Postprzez Soad_Fan » 27-10-2005, 09:20

No ja nie bede orginalny jesli chodzi o wypowiedz;) PW to dla mnie niesamowita płytka, mimo podejscia do trudnego tematu spisali sie bardzo dobrze i naprawde jest to forma ktora przypomni młodym szczegolnie Polakom o tak waznych wydarzeniach w sposob duzo bardziej przystepny niz godziny spedzone nad ksiazkami historycznymi
Soad_Fan
Abstynent
Abstynent

Postprzez Nikodem15 » 28-10-2005, 19:33

Rozpierdzialją chłopaki, PW to jedna z najlepszych polskich płyt rockowych.
...krzyk tysięcy gardeł, światła, wielki szmal - już nikt nie chce zmieniać świata, czegoś tylko żal...

Kult - Malta 2005 (nie ja wrzucałem, ale informuję. Pełen koncert, świetna jakośc.)http://www.megaupload.com/?d=NCWCANEW
Nikodem15
Zapijacz
Zapijacz

Miejscowość: Ołobok

Postprzez Emperorek » 28-10-2005, 20:50

Pw mnie powaliło na ziemie. Najlepsza płyta 2005 w polsce i jedna z najlepszych ogólnie jakie słyszałem w tym roku. Na koncertach tez wypadaja fajnie. Woodstock to było to!!!!! Ten tłum spiewajacy teksty. masakra. Czekam na koncert w poznaniu ale cos sie doczekac nie moge
Awatar użytkownika
Emperorek
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Poznań/Pniewy

Postprzez luke666666 » 27-07-2007, 09:07

Widzę ze wszyscy się zachwycają więc ja ... też się zachwyce:DUdało mi się dostać z bratem PW jeszcze przed tym jak wszyscy je znali i jestem z tego baaaardzo zadowolony:D
No ale wracając popieram,płyta jest naprawdę świetna a pod względem tekstów jedna z najlepszych jakie udało mi sie słuchac,z muzyką troszkę gorzej ale też stoi na wysokim poziomie,więc wszytkim ktorym nie słuchali tej płyty to szczerze ją polecam:)
"Jeszcze nigdy tak niewielu,nie zrobiło tak wiele dla tak wielu"-Winston Churchill o polskich lotnikach w czasie Bitwy o Anglię.
luke666666
Degustator
Degustator

Miejscowość: Kraków

Postprzez lady_boom_boom » 23-09-2007, 17:47

Wczoraj byłam na ich koncercie. I co ja mogę powiedzieć? :zakochany: Nie da się opisać, trzeba zobaczyć... Emocje, jakich żaden polski zespół nigdy mi jeszcze nie dostarczył. I faktycznie, głównie chodzi o teksty, niebanalne i piękne. Acz muzyka bardzo dobrze z nimi współgra.
Awatar użytkownika
lady_boom_boom
Abstynent
Abstynent

Postprzez Pan Ciasteczko » 12-11-2007, 01:05

PW warszawskie to jeden z lepszych albumow w polskiej muzyce rockowej ostatnich lat. Koncert świetne widziałem juz ich z pięć razy i z chęcią bym zobaczył jeszcze pare. Kawalki z nowej płyty nie wydają sie najgorsze, ale wątpie by przeskoczyli PW bo to będzie B A R D Z O trudne, no ale życze chłopakom powodzenia .

I niech nie graja klucznika na koncertach ,bo z disco polo mi się kojarzy :mruga:
Awatar użytkownika
Pan Ciasteczko
Abstynent
Abstynent

Wróć do Rock

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników

Ogłoszenia Koncerty