Jrock

Wszystko o muzyce rockowej każdego rodzaju

Jrock

Postprzez Chelli » 27-08-2006, 20:00

Szukałam gdzies wzmianki na forum o japonskim roku i nie znalazłam...
Co sadzicie na ten temat i czy słuchacie??

Spotkałam sie z kilkoma zespołami typu X japan, Mono oraz kilkoma pojedynczymi utworami. Ogólnie troche tez sie interesowałam ostatnio japońskimi elementami kultury, ale co do muzyki wypowiadać za bardzo sie nie moge, bo moja wiedza na ich temat jest delikatnie mówiac słaba. Polskie strony ubogie w ta tematyke, i ogólnie brak dostepu do szerszej wiedzy na temat jrocka...

Jeśli znacie jakieś zespoły godne polecenia, albo cuś... :oops:
".. now I lay me down to sleep, pray the lord my soul to keep,
if I die before I wake pray the lord my soul to take.."
Awatar użytkownika
Chelli
Popijacz
Popijacz

Miejscowość: pomorze

Re: Jrock

Postprzez DTH » 27-08-2006, 20:09

Niestety ale w tym względzie chyba nie będę mógł pomódz. Interesuje się Japonią jako taką, ale jrock mnie nie przekonuje. Jest dla mnie śmieszny. Z japońskiej muzyki lubię tylko etniczną :wink:
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Lublin

Postprzez DX* » 27-08-2006, 20:29

jedyne, co kojarzę z japońskiego rocka, to tokijscy ziomale śpiewający w karaoke "Anarchy in the UK" na filmie 'Lost In Translations' :lol:
"I never put off till tomorrow, what I can possibly put do the day after" - Oscar Wilde
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Wild East

Postprzez Emperorek » 27-08-2006, 21:10

gdzies mam na vinylu jakis heavy japoński. generalnie zespół był przekomiczny. gdy słysze jezyk japoński w połaczeniu z muzyka ala ironi to normalnie mozna sie popłakac ze smiechu. jakos to dziwacznie brzmi. chociaz kto wie moze maja tam jakies swoje sigur ros :wink:
Awatar użytkownika
Emperorek
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Poznań/Pniewy

Wróć do Rock

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników

Ogłoszenia Koncerty