HEY

Wszystko o muzyce rockowej każdego rodzaju

HEY

Postprzez DX* » 28-01-2007, 11:59

Dawno, dawno temu,,, za siedmioma górami i jednym Oceanem, w Krainie Wiecznego Deszczu żył sobie Pan Grunge. Jako, że był on z natury chutliwym obieżyswiatem - szybko doczekał się potomstwa w najróżnieszych zakątkach globu...Pan Grunge żył krótko i nieszczęśliwie, zabierając ze sobą w Krainę Niebytu część latorośli. Te zaś, które przetrwały nie uznały za stosowne czcić dłużej pamięci swego ojca...
... Ot, taka bajeczka będąca zarazem krótkim muzycznym życiorysem grupy Nosowskiej i Banacha.

- "Fire", "Ho" - bez wątpienia klasyki, które ukształtowały muzycznie tysiące młodych osobowości w Naszym pięknym kraju.
- "Heledore" - podobno pierwsza polska EP-ka w historii muzyki
- "Live" - zapis koncertu. A tak serio, to pospolite ruszenie polskich mediów(głównie RMF), mające na celu wypromowanie zespołu na gwiazdę światowej wielkości. Oczywiście skutek znamy ;D
- "?" - fajna płyta, choć szalenie niespójna muzycznie
- "Karma" - neohippisowska okładka, zawartość:dźwiękowa schizofrenia (w dobrym i w złym znaczeniu)

Pozostałe płyty słuchałem podczas mycia zębów, albo golenia więc trudno mi powiedzieć o nich coś konstruktywnego.
"I never put off till tomorrow, what I can possibly put do the day after" - Oscar Wilde
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Wild East

Re: HEY

Postprzez DTH » 28-01-2007, 13:27

ja powiem tak. Jak ktoś Heya puści to słucham. Teksańskiego też pośpiewam na karaoke ;) Ale jakimś szczególnym uwielbieniem tego zespołu nie darzę. Nie mam żadnej płyty, ba nawet chyba nie mam żadnej mp3ki. Cóż wiem, że są ludzie którzy się Hejem zachwycają, i jest ich chyba nawet całkiem sporo. Penwie mają po temu jakiś powód, i bardzo dobrze :) Dla mnie jest to jednak zespół na co dzień całkowicie obojętny. Natomiast w czasie jakiś imprez itp. nawet lubię sobie posłuchać :wink:
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Lublin

Postprzez patatay » 10-11-2008, 16:23

Jeszcze mi sie nie znudzil. ale teksanskiego mam juz naprawde dosc... :)
patatay
Abstynent
Abstynent

Postprzez xmyimmortalx » 26-03-2010, 09:25

W sumie to mi najbardziej wpadły w ucho trzy piosenki Hey. Są to: Zazdrość, Teksański, Moja i twoja nadzieja.
Reszty szczerze mówiąc nie znam i chyba nie poznam. xD
A tych trzech piosenek teksty mi bardzo pasują i to chyba przez to ;dd
Ale Kasię Nosowską lubię :))
xmyimmortalx
Abstynent
Abstynent

Wróć do Rock

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników

Ogłoszenia Koncerty