thefaun napisał(a):Czy ktoś z Was mógłby polecić jakieś nowe zespoły czerpiące w swojej twórczości ze stylu "grunge"?
Klasycy typu: NIRVANA, PEARL JAM, SOUNDGARDEN czy SILVERCHAIR (pierwsze płyty) są mi znani, również nowsze kapele tj. GODSMACK, LINKIN'PARK też...
co jeszcze?

thefaun napisał(a):Czy ktoś z Was mógłby polecić jakieś nowe zespoły czerpiące w swojej twórczości ze stylu "grunge"?

Lipa z Illusion wył o 'nożu'...o godności nawijał Glaca ze Sweet Noise
może tobie, ale jak twierdziłem podróbka.Ani jedni, ani drudzy nijak nie przypominali Alice In Chains

może tobie, ale jak twierdziłem podróbka.gouter napisał(a):Ani jedni, ani drudzy nijak nie przypominali Alice In Chains

Zarzut podróbki czy że Tobie nie przypomina Alice in Chains, chyba musi śłoń nadepnąć na ucho, aby w tym czasie gdy ten kawałek latał nie usłyszeć totalnego zerżnięcia z grunge, riffy gitarowe wzięte jakby z pierwszej płyty AIC. No ale każdy ma prawo do własnego zdania.Potrafisz ten zarzut jakoś logicznie udokumentować?

To, że maniera wokalna Lipy przypominała co 'brudniejsze' zaśpiewy Staleya, a 'urywane' riffy gitarowe kojarzyły się z tymi z 2-3 kawałków z 'Facelift
panowie z Alicji operowali nieporównywalnie bogatszym wachlarzem środków wyrazu, niż Illusion.

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników