G3

Wszystko o muzyce rockowej każdego rodzaju

G3

Postprzez de5150 » 17-02-2006, 15:13

Zakładając ten temat pomyślałem, że każdy mółgby się wypowiedzieć na temat ulubionego koncertu G3 oraz przytoczyc kolejnego gitarzyste, którego by mile widział w Trio z Satrianim i Vai'em. Najwieksze wrażenie pozostawił po mnie koncert z Denver z Malsteenem mysle ze bylo to bardzo swietny pomysl zapraszajac go do tego projektu. Chociaz nie slyszalem jeszcze G3 z Petruccim... a co do kandydatow .... chcialbym bardzo uslyszec Vinniego Moore'a lub Ritchiego Blackmore (podobno odmowil wystepu)
RONNIE JAMES DIO !!!

"Heaven And Hell"
"Ten ktory jest pierwszy bedzie pierwszy. Ten ktory jest drugi bedzie zerem".
de5150
Degustator
Degustator

Miejscowość: In Hell !

Re: G3

Postprzez Emperorek » 17-02-2006, 16:54

te koncerty sa cakowicie pierdalniete. Ogladąłem ostatnio dvd z koncertów z petruccim i przy całym szacunku do tych gitarzystów to kurwa można pożygac sie juz od tych popisów. żeby na raz obejrzec całośc to trzeba miec jakies stalowe nerwy. zero klimatu zero zabawy ludzi poprostu graja i tyle
Awatar użytkownika
Emperorek
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Poznań/Pniewy

Postprzez retyper » 17-02-2006, 19:16

słszałem tylko dwa koncerty - z Yngwie Malmsteen i z Petruccim, bardziej podobał mi sie z Petruccim - i to z nim widziałem wersje video. Dla mnie - majstersztyk... rewelacja.. a Searching Satrianiego - brak słów... satriani to geniusz gitary - i popisy są jak najbardziej na miejscu! takie jest G3 - idealne technicznie, popisowe i do tego piękne.
Awatar użytkownika
retyper
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Emperorek » 17-02-2006, 21:41

a co w tym jest pieknego. trzej kolesie onanizujacy sie gitara kto szybciej???
Awatar użytkownika
Emperorek
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez retyper » 17-02-2006, 22:34

Emperorek napisał(a):a co w tym jest pieknego. trzej kolesie onanizujacy sie gitara kto szybciej???

:shock: debilna wypowiedź :shock:
Awatar użytkownika
retyper
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez de5150 » 18-02-2006, 08:43

Emperorek napisał(a):a co w tym jest pieknego. trzej kolesie onanizujacy sie gitara kto szybciej???

No coz na tym troche trzeba sie znac i orientowac..... NIe wszyscy lubia taki rodzaj grania... ale napewno to jest wielka finezja ...pelne mistrzostwo w swoim fachu.... Ciekawe kogo zaprosza tym razem.. kurcze bardzo bym chcial Vinniego Moore.

z John'em Petrucci'm nie widzialem koncertu a napewno jest odjazdowy...
widzialem tazke z Ericem Johnsonem lubie go ma swietne plyty ...ale koncert dla fanow spokojnych brzmien.. jedynie Vai stara sie urozmaicic koncert, ale mi sie podoba.
RONNIE JAMES DIO !!!

"Heaven And Hell"
de5150
Degustator
Degustator

Postprzez retyper » 18-02-2006, 10:55

Emperorek napisał(a):(...) zero klimatu zero zabawy ludzi poprostu graja i tyle

no bo to koncert z TOKYO :] kazdy koncert jaki oglądałem z widownią pełną japończyków jest taki. Nawet Dream Theater z Budokanu.... ta japonska publiczonsc jest po prostu śmieszna :] a DT w NY - w ogóle co innego. Ozzy Osbourne z Budokanu - tez publicznosc sztywna, a na Black Sabbath w angli (czy gdzie to bylo w europie) publicznosc szalała ;) Dlatego chetniej oglądam koncerty z europy czy ameryki polnocnej.
Awatar użytkownika
retyper
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez de5150 » 18-02-2006, 12:09

widzialem koncert z Queensryche z Tokio... tam widownia szalala...

Moze ludzi z Azji sa tak zauroczeni taka muzyka i nie maja sily sie naprawde bawic ;) ... chociaz wiem ze Japonczycy sa wielkimi fanami Y. Malmsteena. Fajnie by bylo gdyby Satriani i Vai mieli ochote odwiedzic Polske.
RONNIE JAMES DIO !!!

"Heaven And Hell"
de5150
Degustator
Degustator

Postprzez Emperorek » 18-02-2006, 12:13

retyper napisał(a):

debilna??? Popatrz jak graja wszyscy razem na koncercie. Jeden patrzy na drugiego i próbuje zagrac szybciej, bardziej połamanie. poprostu popis. a że petrucci ruszył na trase z wielkim gniotem w postaci Suspended Animation to juz nikt nie zwróci uwagi. ważne że jest zajebiscie szybkie solo. Te ich utwory nie maja poprostu sensu. DT gra muzyke koncerty a G3 to nie muzyka a pokaz umiejetnosci, profesorskie granie.
Awatar użytkownika
Emperorek
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez toM_ » 18-02-2006, 12:42

Emperorek napisał(a):
retyper napisał(a):

debilna??? Popatrz jak graja wszyscy razem na koncercie. Jeden patrzy na drugiego i próbuje zagrac szybciej, bardziej połamanie. poprostu popis. a że petrucci ruszył na trase z wielkim gniotem w postaci Suspended Animation to juz nikt nie zwróci uwagi. ważne że jest zajebiscie szybkie solo. Te ich utwory nie maja poprostu sensu. DT gra muzyke koncerty a G3 to nie muzyka a pokaz umiejetnosci, profesorskie granie.

dokładnie Emperorek, dokładnie, chyba pierwszy raz się zgadzamy ;)
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez retyper » 18-02-2006, 16:39

Emperorek napisał(a):debilna??? Popatrz jak graja wszyscy razem na koncercie. Jeden patrzy na drugiego i próbuje zagrac szybciej, bardziej połamanie. poprostu popis. a że petrucci ruszył na trase z wielkim gniotem w postaci Suspended Animation to juz nikt nie zwróci uwagi. ważne że jest zajebiscie szybkie solo. Te ich utwory nie maja poprostu sensu. DT gra muzyke koncerty a G3 to nie muzyka a pokaz umiejetnosci, profesorskie granie.

wielki gniot Suspended Animation? heh właśnie ten gniot posiada przepiekne wolne Lost Without You :) - bardziej pokaz umiejetnosci tworzenia pięknych melodi a nie szybkiego technicznego grania.
A że solo w każdym utworze? linia melodyczna musi być - a wokalisty jak zauważyłeś nie ma. Gitara pełni tu nieco inną funkcje niż w każdym innym "normalnym" zespole.
Awatar użytkownika
retyper
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Emperorek » 18-02-2006, 18:30

oczywiscie że Suspended Animation to gniot. płyta która nie zaskakuje niczym. Mógłby ja nagrać kązdy utalentowany gitarzysta. wybacz ale od Muzyka tej klasy co petrucci wymaga sie czegos wiecej niz chałtura. Myslałem ze ta płyta poruszy mnie tak jak to miało miejsce z An Evening with John Petrucci and Jordan Rudess. Na tamtej płycie było słychać pasje, uczucia i genialne umiejetnosci. tutaj pozostały umiejetnosci czyli oceniajac płyte w odniesieniu do reszty dokonań pana petrucciego pozostaje to gniotem
Awatar użytkownika
Emperorek
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez retyper » 19-02-2006, 00:58

"An Evening with John Petrucci and Jordan Rudess" to rzeczywiście rzecz piękna... ale na więcej takich płyt nie ma co liczyć. A tak w ogóle to jakoś nie śmiałem tak dwóch różnych płyt porównywać do siebie, bo ni w ząb nie podobne. I jak je porownywac to przyznam racje że z Suspended gniot wychodzi. Inną miare do tej płyty przykładałem.
Awatar użytkownika
retyper
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Emperorek » 19-02-2006, 18:03

nie chodziło mi o to zeby porównac te płyty. bo faktycznie sa zupełnie rózne, ale jeżeli ktos nagrywa same dobre lub swietne płyty czy to z dt czy w innych projektach tak jak an evening with... to wymaga sie od niego czegos wiecej niz płyty niczym nie wyrózniajacej sie ponad przecietnosc
Awatar użytkownika
Emperorek
Alkoholik
Alkoholik

Wróć do Rock

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników

Ogłoszenia Koncerty