Buldog

Wszystko o muzyce rockowej każdego rodzaju

Buldog

Postprzez Wojtek_ » 30-01-2007, 13:28

Przed sesją wpadła mi w ręce płyta tego zespołu... i muszę powiedzieć, że to najlepszy projekt z udziałem Kazika od dłuuuuugiego czasu (obok Poligono Industrial). Trochę szkoda, że na płycie nie zmieściły się kawałki z singla (Pali się moja panno i Policja), ale cały projekt i tak jest niesamowity. Zaczyna się od genialnych Będziesz z nami i Elita, a później jest równie dobrze. Co prawda kawałek Zurt, czy Pop leży krzyżem męczą po dłuższym czasie słuchania, ale Obcy w domu, czy Śnij ten sen to wynagradzają. No i płyta kończy się niesamowitymi Ketor kezlock oraz przeróbką Piosenki młodych wioślarzy. Polecam po prsotu...
jak tu w czasach dzisiaj uatrakcyjnić chcesz rocka,
rock to skamielina nie opoka!!
Wojtek_
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Poznań

Re: Buldog

Postprzez DTH » 30-01-2007, 14:27

ja już kiedyś wypowiadałem się na temat Kazika. Hmm, powiem tak. Nie należy on wprawdzie do moich ulubionych wykonawców, ale też nie jestem wstanie go zupełnie pominąć. Trzeba przyznać, że robi sporo dobrego na polskiej scenie muzycznej. Teksty ma dobre, niekiedy nawet bardzo. I to chyba właśnie teksty są jego najmocniejszą stroną.
Z naturalnych względów nie znam specjalnie dyskografii Kazika, poza kawałkami które puszczane są w radiu. Ale znam kilka osób dla których jest on wręcz muzycznym guru :)
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Lublin

Postprzez Wojtek_ » 30-01-2007, 17:46

Muzycznym guru to on dla mnie nie jest - ostatnie jego płyty (poza Poligono Industrial i Buldogiem) to żenada. Nie oszukujmy się, że możnaby z płyt 41 i Cafe Rozdroze dobre piosenki na palcach jednej ręki zliczyć. Ale teraz odbił się od dna z wielką siłą. Naprawdę kawał dobrej roboty...
Wojtek_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 30-01-2007, 18:52

Nom, słyszałem, że ostatnimi czasy coś Kaziu zaniemógł :P Ja mimo, że - jak wspomniałem - specjalnie się jego twórczością nie interesuję, mogę o tym wnioskować np. po tym, że aż do ubiegłego roku (nie wiem dokładnie kiedy Buldog zadebiutował) o Kaziku się prawie nie słyszało - chyba, że jeszcze stare kawałki..
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DX* » 31-01-2007, 10:49

Buldog? pierwsze słyszę..poza tym nie lubię psów :P
"I never put off till tomorrow, what I can possibly put do the day after" - Oscar Wilde
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Wild East

Postprzez DTH » 31-01-2007, 10:53

DX* napisał(a):Buldog? pierwsze słyszę..poza tym nie lubię psów :P
nie gadaj! Nie słyszałeś o komendancie Gosiewskim?? :lol:
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DX* » 01-02-2007, 16:36

DTH napisał(a):
DX* napisał(a):Buldog? pierwsze słyszę..poza tym nie lubię psów :P
nie gadaj! Nie słyszałeś o komendancie Gosiewskim?? :lol:
niebałdzo....słyszałem tylko o jakimś działaczu kolejowym o tym nazwisku :wink:
"I never put off till tomorrow, what I can possibly put do the day after" - Oscar Wilde
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DX* » 05-02-2007, 13:07

Ano fajny ten Buldog... głównie tekstowo, bo muzycznie to taki tam regałowo-hipnotyczny Kazik z "kultowym" klawiszem w tle..
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 05-02-2007, 13:18

no mówiłem. Właśnie za teksty lubie Kazika :)
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DX* » 05-02-2007, 23:13

no, sumie nie wyobrażam sobie lepszego podkładu dla tych tekstów...Najlepsza chyba płyta z Kazikiem od czasu "Melassy".
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez john 3:16 » 08-02-2007, 12:17

ehh no całkiem sympatyczna płytka nie powiem, muzycznie niezła, tekstowo jeszcze lepsza, jakkolwiek wydaje mi się że nie jest to kazimierz w szczytowej formie...mi tam najbardziej przypadła do gustu "elita"
"bo widze ze ta spowiedź to piosenka
dla siebie ją samego wykonuję
to też grzech- więcej grzechów nie pamiętam
ale tego jednego nie żałuję!"
Jacek Kaczmarski
john 3:16
Degustator
Degustator

Miejscowość: Tychy

Postprzez Wojtek_ » 09-02-2007, 01:50

No elita wymiata, nie ma co... a V rozbiór polski rozwala tekstem każdego, kto go słyszy :lol:
Wojtek_
Alkoholik
Alkoholik

Wróć do Rock

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników

Ogłoszenia Koncerty