Budka Suflera

Wszystko o muzyce rockowej każdego rodzaju

Budka Suflera

Postprzez Dymek » 15-10-2005, 19:51

Budka Suflera - kiedyś odkopałem 3 Ich pierwsze płyty jakie nagrali, po przesłuchaniu poprostu nie mogłem podnieść się z krzesła. Świetne pasaże, solówki, teksty poprostu to co starzy rockmeni lubią najbardziej. Teraz troszeczkę spuścili z tonu, ale latka lecą i emerytura coraz bliżej więc nie ma się czemu dziwić.
Dymek
Degustator
Degustator

Miejscowość: Płock

Re: Budka Suflera

Postprzez [nieaktywny] malk » 15-10-2005, 19:57

to mamy podobne zdanie. cień wielkiej góry, przechodniem byłem między wami i na brzegu światła to w moim mniemaniu płyty należące do najwybitniejszych osiągnięć polskiej muzyki.

w latach osiemdziesiątych nie mieli panowie płyty która by mnie w całości powaliła. chociaż niewiele brakowało albumowi ona przyszła prosto z chmur. za ostatni grosz też nie było najgorsze. potem jednak już równia pochyła.
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Dymek » 15-10-2005, 20:11

w latach osiemdziesiątych nie mieli panowie płyty która by mnie w całości powaliła. chociaż niewiele brakowało albumowi ona przyszła prosto z chmur. za ostatni grosz też nie było najgorsze. potem jednak już równia pochyła.

Ja miałem jeszcze nadzieję, że Ich najnowsza płyta choć w niewielkim stopniu bedzie nawiązywac do wcześniejszych nagrań. Niestety nawet po odmłodzeniu składu Budka Suflera nadal romansuje z muzyką Pop zamiast grać to co kiedyś wychodziło jej doskonale. Jest jeszcze jedna rzecz jaka mnie wkurzała - odnosiłem wrażenie, że płyta jest cholernie wtórna a Lipce powoli zaczyna brakować pomysłów.
Dymek
Degustator
Degustator

Postprzez [nieaktywny] malk » 15-10-2005, 20:54

no cóż, ja akurat używam jak widać nieco innej definicji słowa pop, ale jakby nie o to chodzi. imho w latach 90-tych panowie przerzucili się po prostu na odcinanie kuponów. to nie jest pop, tylko mielizna.
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Dymek » 15-10-2005, 21:14

no cóż, ja akurat używam jak widać nieco innej definicji słowa pop, ale jakby nie o to chodzi. imho w latach 90-tych panowie przerzucili się po prostu na odcinanie kuponów. to nie jest pop, tylko mielizna.

grunt że się zgadzamy ;)
Dymek
Degustator
Degustator

Postprzez Eternus » 16-10-2005, 11:12

Dla mnie "Cien..." i "Przechodniem..." to jedne z najlepszych plyt w historii polskiego rocka, jednak juz "Na brzegu..." to dla mnie jeden ze slabszych punktow w dyskografii Budki - pewnie ze wzgledu na okolicznosci powstania.

W mniejszym stopniu niz pierwsze 2, ale tez cenie "Ona przyszla prosto z chmur" i "Cisze". Nie musze dodawac, ze poza niewielkimi przeblyskami w ostatnich 10 latach niestety nie zdolali pozostac przy swoim.
"Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)
Awatar użytkownika
Eternus
Degustator
Degustator

Miejscowość: Tarnów/Kraków

Postprzez puzio » 16-10-2005, 12:30

coz, ja juz kiedys to pisalem, uwielbiam pierwsza plyte budki, druga tez jest niezla. niestety pozniej zeszli troszke na psy. 'cien wielkiej gory' i 'jest taki samotny dom' wymiataja. i (co tez jest wazne) swietnie spiewa sie te piosenki na imprezach :D
"-stary, pożycz 100 zł.
- ...nie pożycze ci...
- a czemu mi nie pożyczysz?
- ...bo mi nie oddasz...
- czemu sądzisz że ci nie oddam??!!
- ...bo ci nie pożyczę..."

by Andrzej Poniedzielski :)
Awatar użytkownika
puzio
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Lublin

Postprzez Dymek » 16-10-2005, 12:37

coz, ja juz kiedys to pisalem, uwielbiam pierwsza plyte budki, druga tez jest niezla. niestety pozniej zeszli troszke na psy. 'cien wielkiej gory' i 'jest taki samotny dom' wymiataja. i (co tez jest wazne) swietnie spiewa sie te piosenki na imprezach

oo, tych utwórów jeszcze nie testowałem - zawsze na imprach śpiewam "Zegarmistrza Światła" i "Arahję" Kultu. Trzeba bedzie spróbowac ;)

Taki mały offtop ;)

MOD: ja WAM poofftopuje!!! :twisted: :D
Dymek
Degustator
Degustator

Postprzez Michał L » 16-10-2005, 15:01

Bardzo lubię ten zespół, ostatnie płyty rzeczywiście są gorsze, ale i ich można posłuchać.

A Cugowski - wokalista jest teraz senatorem PiSu :)
nie inaczej

Frizona.pl
Michał L
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Sosnowiec Pogoń

Postprzez DTH » 16-10-2005, 15:08

Michał L napisał(a):A Cugowski - wokalista jest teraz senatorem PiSu :)
nooo teraz tylko czekamy aż posłami/senatorami zostaną Ivan i delfin i Mandaryna :D
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Lublin

Wróć do Rock

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników

Ogłoszenia Koncerty