Alice Cooper

Wszystko o muzyce rockowej każdego rodzaju

Alice Cooper

Postprzez DTH » 19-02-2007, 21:08

Sam się dziwię, że nie ma jeszcze, ani nigdy nie było tematu o tym panu. Kurcze, swego czasu był to mój ulubiony wykonawca hardrockowy. Był... był i jest :evil:. Takie przeboje (nie lubię tego określenia) jak Poison, Schools Out, I'm Eighteen czy Hey Stoopid zna chyba każdy, i to nie tylko fan ciężkiego grania.
Ciężko mi określić jednoznacznie ulubiony album. Są one bardzo zróżnicowane w zależności od okresu w którym powstawały. Na pewno wśród ulubionych znalazł by się The last Temptation (pierwszy album który udało mi się dostać - jeszcze na kasecie) oraz Trash ( wiadomo Poison itp. :) ) do tego Hey Stoopid... hmm, w ogóle chyba początek lat 90-tych/koniec 80-tych był dla Coopera najlepszym okresem w karierze. Co oczywiście nie oznacza, że wcześniej i później nie tworzył świetnej muzyki. Od Brutal Planet z 2000 roku zmienił się znacząco styl. Muzyka wzmocniła się (może w sposób naturalny dostosowała się do ogólnoświatowych trendów?) Sam nie wiem czy to dobrze czy źle. Mnie się nawet podoba. Brutal planet jest bardzo przyjemnym albumem. Zmianę widać również w teledyskach. Np. Gimme jest trochę takie hmm nieco Mansonowskie(?) :wink: Dragon Town (2001) jak na mój gust jest średnio udaną kontynuacją Brutal Planet. Natomiast późniejsze płyty, The Eyes Of Alice Cooper(2003) i Dirty Diamonds(2005) są znowu powrotem do nieco łagodniejszego hard rocka :) Ciężko mi jednoznacznie ocenić czy udanym. Na pewno daleko im do Trasha czy Hey Stupid ale słuchalne są :)
Jeśli ostali się jeszcze jacyś nieszczęśnicy którym nazwisko Alice Cooper nic nie mówi, to niech natychmiast przestaną czytać te brednie i szorują się do najbliższego sklepu po płytę :D
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Lublin

Re: Alice Cooper

Postprzez toM_ » 19-02-2007, 21:20

DTH napisał(a):Takie przeboje (nie lubię tego określenia) jak Poison

to tak :)
DTH napisał(a): Schools Out, I'm Eighteen czy Hey Stoopid zna chyba każdy.

chyba nie ;)

no cóż, jakoś nigdy specjalnie nie przepadałem za tym kolesiem, zraziły mnie teledyski... to całe przebieranie się, robienie na kobietę... no odtrącało mnie po prostu
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 19-02-2007, 22:22

toM_ napisał(a):
DTH napisał(a): Schools Out, I'm Eighteen czy Hey Stoopid zna chyba każdy.

chyba nie ;)
znasz, znasz. Może nawet o tym nie wiesz :P Też nie znam wszystkich piosenek po tytułach;)

no cóż, jakoś nigdy specjalnie nie przepadałem za tym kolesiem, zraziły mnie teledyski... to całe przebieranie się, robienie na kobietę... no odtrącało mnie po prostu
Nie wiem czy mówimy o tym samym Cooperze :P Nie bardzo sobie przypominam teledysk w którym robi się on na kobietę. Może pomyliło ci się z Davidem Bowim? :D W teledyskach zawsze występowały piękne damy ale nie, nie. To nie był Cooper :lol: Chociaż ja nie wiem, pod "robienie się na kobietę" można podciągnąć właściwie wszystkich rokcmenów czy metalowców w obcisłych gaciach i z długimi herami :wink: :D
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez toM_ » 19-02-2007, 23:39

co chcesz od Bowiego? poza tym on się nie robił na kobietę tylko na kosmitę :P

chodzi mi o te jetgo pomalowane oczka, pozy... itd ;)
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez john 3:16 » 20-02-2007, 10:50

ja tam coopera kojarze tylko school's out for summer i poison... bardzo fajne kawałki, jakkolwiek jego imydż do mnie hmm nie przemawia :twisted:
"bo widze ze ta spowiedź to piosenka
dla siebie ją samego wykonuję
to też grzech- więcej grzechów nie pamiętam
ale tego jednego nie żałuję!"
Jacek Kaczmarski
john 3:16
Degustator
Degustator

Miejscowość: Tychy

Postprzez DTH » 20-02-2007, 13:12

o imagu się ja tutaj nie wypowiadam, bo ten faktycznie jest dość komiczny. Rajcować może chyba tylko jakiś zbuntowanych nastolatków, chociaż w stanach to cholera wie co kogo rajcuje.. Ale tak prawdę mówiąc to 80% zespołów rockowych/metalowych ma za za przeproszeniem ch.. image :P Ja się staram oceniać muzykę a nie osobę śpiewającą :wink:
Do Bowiego oczywiście, że nic nie mam ale jego image to dopiero jest śmieszny. Przynajmnej ten starszy :)
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DX* » 20-02-2007, 14:03

Ja słuchałem tego pana tylko przez parę chwil - szybko wtedy przerzuciłem się na Kinga Diamonda :twisted:
"I never put off till tomorrow, what I can possibly put do the day after" - Oscar Wilde
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Wild East

Wróć do Rock

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników

Ogłoszenia Koncerty