Folk

Każdy inny rodzaj muzyki nie pasujący do kategorii wyżej

Folk

Postprzez Nikus » 19-05-2006, 12:13

Szukam jakis ciekawych zespołów folkowych, szczególnie z krajów północnych, i zachodnio-północnych. Moze czegos folku fińskiego, irlandzkiego :) Co mogli byscie polecić?

Licze na Ciebie Krieg :wink:
Awatar użytkownika
Nikus
Degustator
Degustator

Miejscowość: Ostróda / Olsztyn

Re: Folk

Postprzez DX* » 19-05-2006, 13:51

z irlandzkich rzeczy napewno Shane McGowan i The Popes, chociaż to taki urockowiony folk, Levellers jeszcze... Clannad i ich płytka "Legend" , MIke Oldfield "Voyager"(choć to raczej celtycki folk) :) to tak ze znanych, undergroundów lokalnych nie znam..

A z fińskich kapel trybię Valtari - kiedyś grali industrialnopodobne rzeczy, ale parę lat temu twierdzili, że się na folk przerzucają :lol: ale efektów tego przerzucania nie znam..
"I never put off till tomorrow, what I can possibly put do the day after" - Oscar Wilde
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Wild East

Postprzez [nieaktywny] malk » 21-05-2006, 21:36

moja definicja folku zamyka się w podejściu alternatywnym bardziej. sorry, ale dla mnie folklor współczesnej (teraz) ameryki prezentować będzie na przykład sufjan stevens, tej sprzed 30 lat bob dylan.
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DX* » 21-05-2006, 22:49

Tu jest trochę irlandzkiej muzyki :
Kod: Zaznacz wszystko
ftp://217.20.163.37/.2/Audio/,IRISH/ 
serw. trochę muli, ale da się wytrzymać..
"I never put off till tomorrow, what I can possibly put do the day after" - Oscar Wilde
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Wild East

Postprzez Krieg » 26-12-2006, 13:22

hmmm to zależy czy zależy ci na kapelach czysto folkowych czy też na mieszaninie Black Metal`u z folkiem. Jakiej ja osobiście słucham.
Mogę ci polecić z tych czysto folkowch nasz rodzinny Piorun, Nów albo najnowszą płytę szwedzkich muzyków z Manegarm.
Tak to mogę ci polecić:
Kroda, Temnozor, Arkona, Saltus, Nokturnal Mortum, Dub Buk,Rarog, Drudkh, Volkołak, Skyforger , Otyg, Kampfar.
Narazie tyle mi przychodzi do głowy, jak coś sobie przypomnę to dopisze :)
Awatar użytkownika
Krieg
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Stherliz

Wróć do Reszta muzycznego świata

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników

Ogłoszenia Koncerty