faithless

Każdy inny rodzaj muzyki nie pasujący do kategorii wyżej

faithless

Postprzez [nieaktywny] malk » 19-02-2006, 22:03

kolektyw, który imho bardzo przyjemnie sprawdza się na posiadówach, mikstura house'u, popu, elektro, niezalu ( :twisted: ). zaczynali od miłęgodla ucha reverence, który nawet dla ortodoksyjnego fana gitarowej muzy był frapujący ze względu na znajdującą się tam pod szóstką insomnią, tytułowym otwieraczem czy downtempo'wą balladką don't leave. sunday 8 p.m. za bardzo nie pamiętam, z bardziej znanych kawałków, tam był tylko god is a dj, ale w sumie to taki zbyt oczywisty utwór i słaba płyta. outrospective był zabawny, żenujący one step too far i we come 1 przelatujący bez żadnych emocji. tam największe wrażenie robił muhammad ali. no ale wreszcie nadeszły dobre czasy i pojawiło się całkiem niedawno no roots. frapujące intro, niesamowity tekstowo, oparty na rewelacyjnej minimal teksturze mass destruction (na cedeku jako bonus jest też wersja singlowa ta podkolorowana dęciakami, w sumie taka średnia), dwie części prującego house'u i want more, wychill'owane fragmenty pastoral czy sweep, bardzo przyjemny tytułowy no roots z fajoskim riffem akustyka, bombowym podkładem i pierwszy raz nie wkurwiającym śpiewem dido w refrenach. no i oczywiście miss you less, see you more ze słynną formułą 1 i 'hm!' na wysokości 1:50, które robi anka :twisted: ci, którzy ze mną knajpują to wiedzą o co biega :wink:

so, ktoś zna, lubi, nie znosi?
Ostatnio edytowany przez [nieaktywny] malk, 19-02-2006, 22:48, edytowano w sumie 1 raz
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Re: faithless

Postprzez lin » 19-02-2006, 22:10

wyznaję no roots i znalazłam 'hm!' już w 3 utworach, jestem meganiezal, lol.

ja lubię pedalskie tracki więc one step too far mi się podobało. insomnia to dla mnie odlot totalny, miss u less, see you more ze względu na antylopki i wspomniane hm wymiata, i want more i mass destruction podobnie.
słucham wyrywkowo ale sympatią darzę.
lin
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez [nieaktywny] malk » 19-02-2006, 22:42

lin napisał(a):wyznaję no roots i znalazłam 'hm!' już w 3 utworach, jestem meganiezal, lol.

no więc moja meganiezal kobieto wskaż mi te hm w trackach z no roots bo ja jeszcze nie wyłapałem :wink:
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez toM_ » 19-02-2006, 22:47

znamy, ale raczej tak na "odwal się"
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez lin » 19-02-2006, 22:54

eee kurwa popieprzyło mi się z forever faithless ;_; a zresztą z formy wypowiedzi wynikało że niekoniecznie musiały być na no roots

anyway
- miss you less, see you more
- insomnia
- bring my family back
lin
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez St. Alquerre » 20-02-2006, 01:54

a ja właśnie najbardziej lubię no roots. wcześniejsze płyty są dla mnie za bardzo niezal. a ta przyjemnie komercyjna.
ashamed to live in a land where justice is a game
Bob Dylan
Awatar użytkownika
St. Alquerre
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Kraków

Wróć do Reszta muzycznego świata

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników

Ogłoszenia Koncerty