Post Regiment

Muzyczne podziemie

Post Regiment

Postprzez DX* » 29-01-2007, 01:07

Jest to jedyny zespół punkowy w Polsce o którego twórczości mogę powiedzieć, że dzisiaj działa na mnie z taką samą siłą jak kilka-kilkanaście lat temu. Muzycznie Ich płyty raczej rzadko przypominają klasycznego punkrocka. Swego czasu szufladkowano ich jako bodajże "crust".
Tekstowo natomiast jest jak najbardziej punkowo... z tym, że w odróżnieniu od punko-polo liryki są tu naprawdę świetnie napisane i nie traktują o piciu wina w krzakach, ani o majstrze co to z dachu go wiatr spierdolił. Wokalistka potrafi te teksty zaaplikować słuchaczowi w taki sposób, że ani przez chwilę nie ma się wątpliwości do szczerości przekazu. Post Regiment z tego co się orientuję wydał tylko trzy płyty, w tym jedną z coverami Tragiedii...ale wszystkie trzy albumy, to wg mnie ścisła czołówka naszego rockowego podziemia.
Będę wdzięczny za info o aktualnej działalności muzycznej członków PR :wink:
"I never put off till tomorrow, what I can possibly put do the day after" - Oscar Wilde
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Wild East

Re: Post Regiment

Postprzez DTH » 29-01-2007, 16:28

Cóż ty mówisz?? Kurde, ja - wstyd się przyznać - nawet z nazwy tego zespołu nie kojarzę :oops: A widze, że sporo tracę. Hmm, myślałem, że nie najgorzej u mnie ze znajomością zespołów punkrockowych - przynajniej tych co ważniejszych :oops: Postaram się jek najszybciej nadrobić te braki :wink:
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Lublin

Postprzez _lilith » 29-01-2007, 16:45

DTH napisał(a):Cóż ty mówisz?? Kurde, ja - wstyd się przyznać - nawet z nazwy tego zespołu nie kojarzę :oops:

tez zero jakiegolwiek skojarzenia :roll: :roll: :roll:
What price could you pay... for the changing your destiny...
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: los sosnowcos

Postprzez DX* » 29-01-2007, 17:22

DTH napisał(a): Postaram się jek najszybciej nadrobić te braki :wink:
jakby co, jestem w stanie udostępnić niezbędne materiały dydaktyczne :wink:

_lilith napisał(a):
DTH napisał(a):Cóż ty mówisz?? Kurde, ja - wstyd się przyznać - nawet z nazwy tego zespołu nie kojarzę :oops:

tez zero jakiegolwiek skojarzenia :roll: :roll: :roll:

:shock: k.wa... czuję, że niebezpiecznie wzrósł mi poziom niezalu :lol:

jak już pisałem, Post Regiment to rockowe podziemie...ale zarazem kapela kultowa w środowiskach alterglobalistów/straight edge...
"I never put off till tomorrow, what I can possibly put do the day after" - Oscar Wilde
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 29-01-2007, 18:13

DX* napisał(a):jak już pisałem, Post Regiment to rockowe podziemie...ale zarazem kapela kultowa w środowiskach alterglobalistów/straight edge...
aaa, no to wszystko wyjaśnia. Ja ani antyglobalistą, ani xxx nie ejstem więc po części jestem usprawiedliwiony :wink:

A swoją drogą to mógłbyś pchnąć ów płytki na jakiś serwer to bym sobie zassał, bo z tego co piszesz mogą być drobne problemy ze zdobyciem z sieci/p2p :roll:
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Lublin

Postprzez DX* » 29-01-2007, 18:33

DTH napisał(a):aaa, no to wszystko wyjaśnia. Ja ani antyglobalistą, ani xxx nie ejstem więc po części jestem usprawiedliwiony :wink:
ja też nie jestem...teksty są dosyć uniwersalne choć ideologi w nich sporo
DTH napisał(a):A swoją drogą to mógłbyś pchnąć ów płytki na jakiś serwer to bym sobie zassał, bo z tego co piszesz mogą być drobne problemy ze zdobyciem z sieci/p2p :roll:
mówisz i masz:
Kod: Zaznacz wszystko
http://gouge.us/browse/Post%20Regiment/
tylko ćśśś :wink:
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez john 3:16 » 08-02-2007, 12:38

Post Regiment to jedna z moich ulubionych kapel polskiego punka, ich muzyką zaraził mnie brat. Nie wszystkie teksty co prawda do mnie przemawiają, choc większosc mi sie podoba, natomiast muzyke łykam niemal w całości. Jest całkowicie inna od innych kapel punkowych tych czasów, jakaś taka hmmm głębsza?
"bo widze ze ta spowiedź to piosenka
dla siebie ją samego wykonuję
to też grzech- więcej grzechów nie pamiętam
ale tego jednego nie żałuję!"
Jacek Kaczmarski
john 3:16
Degustator
Degustator

Miejscowość: Tychy

Postprzez Bacha » 08-02-2007, 22:00

Post Regiment = jedna z moich ulubionych kapel w ogóle. Wielki sentyment, zarówno do warstwy tekstowej, jak i muzycznej.

(o kutwa, ale mnie tu dawno nie było :lol: )
Well, we are the sluts and we hate everyone!
Awatar użytkownika
Bacha
Abstynent
Abstynent

Miejscowość: Poznań

Wróć do Punk

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników

Ogłoszenia Koncerty