Mars Volta

Tutaj można prezentować nagrania demo, strony www, sylwetki zespołów itp..

Mars Volta

Postprzez dżaj » 05-10-2005, 19:05

Czy któś tu słucha Mars Volta? Dwóch odjechanych kolesi (gitara i vocal) + muzycy sesyjni. Klimat rocka progresywnego z lat 70tych, psychodelia. Nie da się ich do nikogo porównać. Oryginalni, pefekcyjni, zakręceni. Muzyka może nie dla wszystkich, ale spróbować trzeba!
Radzę zacząć od płytki "de- loused in the comatorium", potem "Frances the Mute". Pierwsza - jak dla mnie - bardziej strawna na wstęp...
Awatar użytkownika
dżaj
Degustator
Degustator

Miejscowość: Toruń

Re: Mars Volta

Postprzez St. Alquerre » 06-10-2005, 12:02

Miałem odwrotnie. Debiut niczym mnie nie zaskoczył, za to "dwójka" weszła od razu i na pewno jest to pierwsza dycha płyt 2005 :)

Polecam!
Awatar użytkownika
St. Alquerre
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Kraków

Postprzez dżaj » 13-02-2006, 20:47

ech, może spróbuję odkopać ten wątek... TMV wydali niedawno album koncertowy... Równie kontrowersyjny brzmieniowo co dwie studyjne płyty tego zespołu. Nikt z was nie słucha?? A jeśli słyszeliście, ale nie słuchacie, to dlaczego?
Hope I die before I get old
Awatar użytkownika
dżaj
Degustator
Degustator

Postprzez [nieaktywny] malk » 13-02-2006, 21:02

o ile na pierwszej płycie było kilka utworów nawiązujących do kapitalnych płyt at the drive-in tak jak inertiatic esp, czy chorych zakręceń w stylu cicatriz tak frances the mute był zbiorem jeszcze bardziej pokopanych i zmierzających do nikąd niby improwizacji. jak niektórzy zainteresowani wiedzą, at the drive-in rozpadł się na mars voltę i spartę. o wiele lepiej prezentują się teraz ci drudzy.
[nieaktywny] malk
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez dżaj » 13-02-2006, 21:33

acha, to ze mną jest odwrotnie... Może stąd, że zawsze wolałam progres niż punk, hard-core itp. Najpierw poznałam Marsów, potem ATDI. Okazało się, że ATDI nie docierają do mnie do końca, są za punkowi??... Te chore improwizacje Marsów są bliższe progresowi i chyba dlatego mnie kręcą. A Spartę też uwielbiam!
Hope I die before I get old
Awatar użytkownika
dżaj
Degustator
Degustator

Wróć do Prezentacja Zespołów

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników

Ogłoszenia Koncerty