temat wolny (cz.3)

Posty na dowolne tematy, dowolnej długości i o dowolnej porze

Re: temat wolny (cz.3)

Postprzez _lilith » 15-02-2010, 14:38

jestem jestem :P
mialam fure egzaminow z radzieckiego ale udalo mi sie pieknie przejsc w pierwszych terminach [ostatni w sobote] i teraz moge w nagrode popijac jacka i kupic sobie nowe buty :D

a tymczasem ide gotowac cebulowa ;)
What price could you pay... for the changing your destiny...
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: los sosnowcos

Postprzez DX* » 15-02-2010, 18:44

Zupa cebulowa? A fuj...

Cebulę toleruję tylko w sałatkach i pizzy.
Zresztą nie tak dawno awanturę zrobiłem pracownikom takiej jednej pizzerii, że w ich p. wegetariańskiej więcej cebuli (w dodatku niemal surowej) niż sera. Kierownik powiedział, że mam u nich bana. hehe.
W sumie, to ciekawe, czy powiesili sobie obok menu screenshot mojej japy. :twisted:
"I never put off till tomorrow, what I can possibly put do the day after" - Oscar Wilde
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Wild East

Postprzez DTH » 16-02-2010, 00:10

oj cebula jest ok, aczkolwiek zupełnie nie znam smaku zuby cebulowej... jakoś nigdy niekomu nie przyszło do głowy żeby takową zrobić... Trzeba by kiedyś spróbować.

A coś ty DX tam w tej pizzery odstawił, że zamiast opierdzielić pracownika/kucharza, że nie potrafił dogodzić (bez skojarzeń proszę :P ) klientowi, to ciebie pogonili? ;) Albo raczej co to za pizzeria... w każdym razie ja bym do takiego lokalu, w którym nie liczą się ze zdaniem klienta już więcej nie zawitał...
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Lublin

Postprzez _lilith » 16-02-2010, 13:17

cebulowa jest zajebista pod warunkiem ze sie ja umie dobrze zrobic :P
ja cebuli ie toleruje jako czegos pokrojonego co trzeba gryzc [blee]
najpierw trzeba ja zeszklic potem dodac bulion zagotowac zmielic blenderem dopraiwc dolac smietany, do talerza dorzucic grzanki/groszek ptysiowy i tarty ser zolty, najbardziej wypasiona wersja to zupa w chlebie ale na potrzeby domowe moze byc i talerz ;)
mega wypas [mowi to czlowiek ktory w ogole nie jada cebuli]
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DX* » 16-02-2010, 21:02

A coś ty DX tam w tej pizzery odstawił

Eee, no może trochę podkoloryzowałem z tą awanturą. Po prostu zwróciłem uwagę typowi, który wcześniej przyjmował zamówienie, że w stosunku do reszty menu, pizzę wegetariańską traktuje się u nich po macoszemu. Ten poprosił kierownika. Kierownik zaś, po krótkiej wymianie ze mną uwag z zakresu sztuki kulinarnej, stwierdził, że następnym razem upieką pizzę w taki sposób, w jaki sobie zażyczę. Czytając między słowami, zrozumiałem: 'następnym razem naplujemy ci do sosu, zrzędo'. No, ale może tylko w paranoję wpadam... W każdym razie więcej tam na pizzę nie pójdę.
Wyszło na to, że we wszystkich chełmskich pizzeriach wegetariańska jest jakaś niewydarzona. Zresztą W lubelskich (tych w których byłem) też kijówka. To chyba jakaś przypadłość całego wschodu Polski, bo już we Wrocku albo Bydgoszczy naprawdę zajebiste wegetariany jadłem.

mega wypas [mowi to czlowiek ktory w ogole nie jada cebuli]

No, przy samej świadomości taakiego wkładu pracy i fatygi w przygotowanie posiłku, to pewnie i barszcz na gwoździu smakowałby przyrządzającemu wyśmienicie. :P
"I never put off till tomorrow, what I can possibly put do the day after" - Oscar Wilde
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez _lilith » 17-02-2010, 13:30

wpadnij do stonehenge w sc, nigdzie nie jadlam lepszej, nawet we wloszech :)

a barszcz to najlepszy jest z torebki :D
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DX* » 18-02-2010, 17:28

_lilith napisał(a):wpadnij do stonehenge w sc

Hmm, to jest myśl! Akurat mam wolny wieczór, a w piwnicy portal teleportacyjny... Niech tylko krawat sobie zawiążę... powiadają, że klient w krawacie jest mniej awanturujący się. :D
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 20-02-2010, 12:01

Aj DX, bo po prostu pizza bez mięcha to nie pizza :P zacznij jeść jak zwyczajny homosapiens to nie będziesz miał problemów z wyborem dobrej pizzy (z kiełbachą, szykną, z boczkiem, mmm :twisted: )
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez _lilith » 20-02-2010, 12:17

z salami, z wolowina ach az mi sie pizzy zachcialo :D
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DX* » 20-02-2010, 13:14

Homo erectusy pierniczone. Radośni szamacze zwierzęcych szczątków. :lol:
Nie jedliście chyba porządnej wegetariańskiej. :P
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 20-02-2010, 22:58

przyznam szczerze, że nie... raz czy dwa dostałem "w spadku" jakiś kawałek pizzy wegetariańskiej jak ktoś nie mógł zjeść całej (w ogóle to wszyscy wegetarianie tak mało jedzą? nie jedząc mięsa powinni właśnie jeść więcej, żeby dostarczyć odpowiednią ilość substancji odżywczych... przecież to się kupy nie trzyma.) i jakoś szczególnie mi nie przypadł do gustu - ot, zjeść zjadłem, ale ja zjem większość rzeczy, które się do tego nadają... lub nie :P Tak jak mówię, pizza bez mięsa to nie pizza. W ogóle, jak mam się czymś najeść to mięcho musi być! :twisted: Reszta to co najwyżej na przekąskę :wink:
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Nikus » 20-02-2010, 23:10

mięsko... sioux - genialne steki, karkóweczka i żeberka.... mniaaam
Awatar użytkownika
Nikus
Degustator
Degustator

Miejscowość: Ostróda / Olsztyn

Postprzez DX* » 21-02-2010, 11:59

DTH napisał(a):w ogóle to wszyscy wegetarianie tak mało jedzą? nie jedząc mięsa powinni właśnie jeść więcej, żeby dostarczyć odpowiednią ilość substancji odżywczych

No i oto podręcznikowy przykład ignorancji rodzimego mięsożercy, któremu gdzieś tam wmówiono, że grillowana dupa Mućki, to skondensowana porcja wszelkich niezbędnych człekowi substancji odżywczych. :lol:

DTH napisał(a):Tak jak mówię, pizza bez mięsa to nie pizza.

Z tego co wiem, pizza została 'wynaleziona', opatentowana jako potrawa bezmięsna. W takiej też domyślnej formie funkcjonuje do dzisiaj w kuchni południowców. To, że jacyś tam barbarzyńcy tworzą jej wariacje przyprawiane szczątkami zwierzyny nie ma tu nic do rzeczy. Mięso to opcjonalny dodatek, a nie podstawa. :P
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez _lilith » 21-02-2010, 12:43

a wczoraj wrabalam pizze z salami [kurde nie zjem salami w innej formie]
kurde zjadlabym taki porzadny stek - srednio wysmazony - boze kocham wolowine :D
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 06-03-2010, 22:22

cholera, uczyć się trzeba a nie chce mi się... do dupy trochę... ja to zawsze mam świetne pomysły,, a po co chodzić na zajęcia, pójdzie się od koniec semestru i się zaliczy całość... aj, tak bym się ponudził 1 godzinę więcej na tydzień ale bym miał już spokój a tak, cały semestr muszę wykuć :roll:
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DX* » 08-03-2010, 16:49

Spóźnione deko, ale serdeczne, życzenia wszystkiego co zajebiste dla niewieściej części forum tego padniętego. :bukiet:
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 08-03-2010, 23:24

no właśnie, chodziło za mną, że coś mam jeszcze dzisiaj zrobić :P

Najlepszego! <kiedyś chyba był emotek z kwiatami ale go wcięło ;) >
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez _lilith » 13-03-2010, 00:46

no eee danke chlopaki :)
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 03-04-2010, 15:39

no to tym razem wesołego kurczaczka i mokrych jajek... czy tam odwrotnie :wink:
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DX* » 04-04-2010, 10:56

Ano smacznego zajączka wielkanocnego i mokrej babki. :twisted:
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez _lilith » 05-04-2010, 00:33

twardych jajek :P
Awatar użytkownika
_lilith
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DX* » 19-05-2010, 08:59

Jest tu jeszcze ktoś, czy może wszystkim wam zalało kompy i laptopy? :twisted:
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DX* » 19-05-2010, 09:00

Jest tu jeszcze ktoś, czy może wszystkim wam pozalewało kompy i laptopy? :twisted:
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 21-05-2010, 12:02

pytanie, oczywiście, że jest! :twisted:
mam trochę kaca moralnego, bo kupiłem taki wypasiony wóz strażacki z Lego i muszę go dać dzieciakowi na komunię :(
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DX* » 21-05-2010, 14:50

Myślisz że mały zadowoli się jakąś zabawką? :P
Z tego co widzę, to teraz komunijnym standardem są skutery, konsole albo przynajmniej wypasione odtwarzacze mp4.
Pomyśleć, że za moich czasów jakiś badziewny radziecki zegarek elektroniczny był szczytem marzeń dzieciaka przystępującego do komunii(no, w zamożnieszych familiach rower-składak marki Wigry3)... Ech, kapitalizm..kurwa. :?

Cieszę się tą majową porą, że sam jakiegoś potomstwa bądź chrześniaków się nie dorobiłem. Chociaż... siostrzeniec za 3 lata będzie w wieku komunijnym... No, chyba najwyższa pora wzmóc intensywność planowania obalenia zgubnego w kapitalistycznej rzeczywistości tradycjonalimu katolickiego. :twisted:
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 21-05-2010, 22:55

ha! na szczęście nie chrzestnym jestem (brrr!),to dla siestrzeńca (z resztą ciotecznego :D ) dlatego i prezent może być bardziej tradycyjny. Mnie na szczęście ta niekwestionowana przyjemność bycia chrzestnym na razie omija :twisted:
A to co się teraz wyrabia to wiem, za moich czasów właśnie zegarek, rower czy właśnie taki komplet lego to już był wypas...
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DX* » 23-05-2010, 21:02

Hehe, komplet lego? Za moich czasów można było sobie jedynie o nim pomarzyć. No, chyba że miało się ciocię w Ameryce, która przyśle coś, z czym byłby sens w peweksie się pokazać. 8)
Ech... teraz co pokolenie, to bardziej rozpuszczone. Koniec cywilizacji bliski,,,
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 24-05-2010, 20:51

ha, nie było nawet źle:) Młody chyba się nawet ucieszył, chociaż ciężko nadążyć z czego bo przecież dostał wszystkiego w cholerę:) No "za moich czasów" :P to już Lego się trochę bardziej spopularyzowało, a przynajmniej można było już je dostać za naszą walutę ;) Chociaż z tego co pamiętam ceny były zabójcze - w zasadzie podobne jak obecnie ale za to średnia krajowa była chyba kilka razy niższa. Tak przez p[rzypadek kiedyś znalazłem jakąś gazetę z pierwszej połowy lat 90-tych i średnie zarobki wtedy wynosiły coś ok. 500zł (5mln). Można sobie policzyć, że przy takich proporcjach teraz takie pudło by kosztowało ok 1500zł :lol: Oj, ale fajne były czasy, Drużyna A i McGywer non stop w tv leciały :mrgreen:
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Madzzia » 20-07-2011, 13:54

na kaca najlepsza jest praca:P
Madzzia
Abstynent
Abstynent

Miejscowość: Wrocław

Postprzez DX* » 06-12-2011, 00:48

O Hesus! Ale dziwnie się toto wszystko czyta po latach. :]
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Poprzednia

Wróć do Rozmowy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot]

Ogłoszenia Koncerty