Ac/Dc

Wszystko o muzyce rockowej każdego rodzaju

Ac/Dc

Postprzez Crock » 09-07-2007, 13:19

Użyłem opcji Szukaj, ale nic nie znalazłem.. i pomyślałem, że warto poświęcić temat tej Australijskiej grupie :-)

Ja Aka Daka, zaczęłem słuchać stosunkowo od nie dawna, ale już mnie urzekli. Na pewno nie jest to muzyka na miarę Led Zeppelin, The Doors czy Deep Purple. To jest Rock 'n roll, jak twierdzili bracia Young. To muzyka dla zabawy ;]
Takie kawałki jak Highway to hell, Problem Child, T.N.T. , Ruff Stuff czy Hard as a Rock zna chyba każdy :-)

Uwielbiam ich posłuchać dla poprawienia humorku :-) Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji.
Take Me Home, United road...

Pozdrawiam, Crock.
Crock
Abstynent
Abstynent

Miejscowość: Seattle

Re: Ac/Dc

Postprzez DTH » 09-07-2007, 16:44

Kiedyś AC/DC słuchałem dosyć częśto. Niestety cierpią oni na częstą dość przypadłość zespołów rokowych - monotonie. Większość ich kawałków jest bardzo do siebie podobnych przez co dłuższe ich słuchanie staje się mocno męczące. Muzyka owszem fajna, do posłuchania kilku kawałków. Highway to chyba mój ulubiony kawałek - bardzo fajnie się słucha w samochodzie ;)
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Lublin

Postprzez GRacuch » 12-07-2007, 18:50

Nienawidze ich :!: muzyka moze i nie jest najgorsza ale wokal TRAGICZNY! na sama mysl o nim mnie szlag trafia.... szkoda ze pierwszy wokalista sie przekrecil,bo wtedy moze by i na ludzi wyszli (w moich oczach)...
...Sexual Deviance Is Only Good When It Is Hidden Behind The Mask Of Elegance And Style...
Awatar użytkownika
GRacuch
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Krakow

Postprzez DX* » 17-07-2007, 21:54

a ce piorun de ce? Niewiele kapel łoi z taką konsekwencją jak AC/DC i Motorhead. Raz na parę miesięcy mogę posłuchać, ale wolę ich clipy - pewnie ze względu na te finezyjne spodenki Angusa :mruga:
"I never put off till tomorrow, what I can possibly put do the day after" - Oscar Wilde
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Wild East

Postprzez patatay » 10-11-2008, 16:20

lubie.
ale na ich miejscu
nie nagrywala bym juz wiecej plyt. ;|
patatay
Abstynent