DX* napisał(a):Jak dla mnie kwintesencja rocka gotyckiego(ze sporą ilością nawiązań do muzyki klasycznej). Zdaje się, że jedna z recenzji śp.T.Beksińskiego zachęciła mnie do sięgnięcia po płyty tego szwajcarskiego duetu...Dzisiaj mam ich wszystkie płyty licząc od "Satury". Najbardziej uwodzicielska jest chyba "Elodia" z pięknymi wokalizami Anne Nurmi... zresztą każdy album "Lacrimosy" pozostawia po sobie niezapomniane wrażenia. I zajebiste jest to, że nie podążają za modą i wciąż śpiewają głównie po niemiecku..

nie mam, ale "Einsamkeit" miałem dawno temu na kasecie magnetofonowejmopek666 napisał(a):a masz "Angst" i "Einsamkeit'"? 2 pierwsze LP? kiedy jeszcze Tilo sam nagrywał wiekszość partii muzycznych?
z tego co widzę, to kiepsko aktualizowanamopek666 napisał(a):http://lacrimosa.rockmetal.art.pl/ - a tą stronkę znasz? jedna z lepszych - tak myślę
nie jest to z pewnością Ich najlepsza płyta, melodyką może nie zachwyca, ale trudno jej nie docenić w ciemną, deszczową noc/ ...myślę jednak, że Tilo wróci jeszcze do formy sprzed niespełna dziesięciu lat. Pozdrawiam.mopek666 napisał(a):a jak Ci się podoba najnowsze dzieło Lacrimosa?

głownie ie gotyckich, jak np. Nightwish...mopek666 napisał(a):padło tutaj w dziale "Gotyk" parę nazw zespołów,
mopek666 napisał(a):czy ktoś zna zespół Lacrimosa i słucha

FAQ - www.nightwish.com napisał(a):- What kind of music do they play?
Well that's a hard question and everyone has a different opinion about it. But according to Tuomas they play "Melodic Heavy Metal with a female voice" that's exactly what he said in an interview.

dokładnie melodic heavy, czy też power, jak gdzies indziej czytałam. na pewno nie rock gotycki:PMojżesz napisał(a):Tylko co?

Libertina napisał(a):ghotic?? jest coś takiego??

DTH napisał(a):Libertina napisał(a):ghotic?? jest coś takiego??
To coś takiego jak gothic ale jeszcze bardziej mhrrroczne

Libertina napisał(a):Lacrimosa jest gotyckim zespolem, nie nalezy za muzyke gotycka uważac tylko goth rocka w stylu Sisters of Mercy czy bauhaus. to dopiero same początki całego nurtu, muzyka wyewoluowała i jest to normalny proces. nie przestało być gotykiem to, co jest nowsze os ww zespołów.
Nie wątpię... Pamiętam, że w latach 80-tych potrafiono 'punkiem' ochrzcić grupy U2 i New Model Army, bo w punkowych klubach koncertowali i wielu punkowców ich słuchało ;pLibertina napisał(a): Do gotyku mozna te przecież zaliczać zespoly grające bardziej w klimatach dark electro i czesto mozna je usłyszeć na jak najbardziej gotyckich imprezach.

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników