Proletaryat

Muzyczne podziemie

Proletaryat

Postprzez DTH » 28-01-2007, 13:41

Proletariat dość ciężko zaklasyfikować do jakiejś konkretnej kategorii muzycznej. Mógłby być tak samo podciągnięty pod rock, metal jak i punkrock. Brzmieniowo chyba najbliżej jest do metalu jendak słowa i treści piosenek bardziej podchodzą pod punka :)
Swego czasu był to jeden z ulubionych, mocniejszych zespołów z polskiej sceny metalowo-punkrockowej :) Dobra, mocna rockowa muzyka z wyrazistymi tekstami, nie zawsze traktującymi o sprawach podniosłych (chlajmy, srajmy :D ) co mieszanka która bardzo dobrze potrafi oderwać człowieka od codzienności :)
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Lublin

Re: Proletaryat

Postprzez DX* » 28-01-2007, 17:28

Znam ludzi, którzy kiedyś potrafili obić gębę za nazwanie Ploretaryatu zespołem punkowym :lol: No, ale co by nie mówić wielokrotni bohaterowie Jarocina mają swój wkład w krajową scenę rockową. A antyklerykalnym manifestem w postaci płyty "Czarne szeregi" zapewnili sobie moją sympatię...
Mam też wspomnienia z ich występu na Przystanku Woodstock z 1999 bodajże roku, podczas którego to jakiś debil puścił w tłumie gaz łzawiący kilka metrów ode mnie...(zresztą przerwano wtedy koncert na kilka minut).
"I never put off till tomorrow, what I can possibly put do the day after" - Oscar Wilde
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Wild East

Re: Proletaryat

Postprzez DTH » 28-01-2007, 18:26

DX* napisał(a):Znam ludzi, którzy kiedyś potrafili obić gębę za nazwanie Ploretaryatu zespołem punkowym :lol:
heh, no znam takie przypadki. Co prawda nie osobiście ale zawsze :) Jak powiedziałem można ich klasyfikować do wielu (pod)gatunków, jednak jak na mój gust najbardziej chyba podchodzą właśnie pod punkrock (hmm mże bardziej punkmetal? :P ).
A czarne szeregi fajny, fajny albu jest. I z takim, jeszcze fajniejszym przesłaniem :)

MOD: Nie zwróciłem uwagi, że jest już temat o Proletaryacie. Ten zamykam.
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Lublin

Wróć do Punk

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników

Ogłoszenia Koncerty