TSA

Ciężkie brzmienia wszelakie

TSA

Postprzez de5150 » 27-04-2006, 21:03

Myślę, że nielogicznym posunięciem byłoby nie stworzenie tematu o TSA. hmm zawsze sie zastanawiałem jak można nazwać zespół, który wzorowal sie trochę na AC/DC równocześnie chcąc stworzyć w Polsce heavy metal.. blues'n'heavy metal ;d bardzo fajnie brzmi, ale napewno zespół grający w różnych stylach. Jest zespołem którego Polacy napewno nie musza sie wstydzic, szanowani na calym Świecie.wielka kariera w latach '80, niestety zakończona rozwiazaniem zespolu(oryginalnego składu). Podam 10 moich ulubionych utworów:

-Marsz Wilków (soundtrack Akademia Pana Kleksa ;d)
-Jestem Głodny
-Maratończyk
-Chodzą ludzie (poniewaz, nie ma winnyc..wszyscy świeci)
-Bez Podtekstów
-51 (no comment)
-Alien
-heavy metal world
-Hymn Rock'n'roll
-Mass Media

Chociaz oczywiscie jest wiecej tych utworów. Co do Procedera(najnowszy krazek)....fajna, mocniejsza, ale na mnie nie zrobiła jakiegos wielkiego wrazenia.Chociaz mysle ze po takiej przerwie ( muzyke komponowal Stefan MAchel) bardzo solidny krazek.W marcu bylem na koncercie TSA i musze przyznac, ze jest ten power caly czas i chetnie bym sie jeszcze raz wybral bo naprawde warto.[/img]
RONNIE JAMES DIO !!!

"Heaven And Hell"
"Ten ktory jest pierwszy bedzie pierwszy. Ten ktory jest drugi bedzie zerem".
de5150
Degustator
Degustator

Miejscowość: In Hell !

Re: TSA

Postprzez DX* » 27-04-2006, 23:14

Mnie osobiście drażni trochę wokal Piekarczyka... o ile w ostrzejszych kawłkach fajnie to wypada, to te wolniejsze, bluesujące balladki aż proszą się czasami o trochę "brudu"( chociaż u Planta nigdy mi to nie przeszkadzało),,, te zrzynki gitarzysty od Angusa Younga też czasem irytują,,pod tym względem wolę np. The Cult z okresu "Electric" - tu do gitarowego "angusowania" świetny wokal dochodzi(a 'la G.Danzig :wink: )..Ale ogólnie TSA to kawałek rasowego grania i historii rodzimego rocka...
"I never put off till tomorrow, what I can possibly put do the day after" - Oscar Wilde
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Wild East

Postprzez de5150 » 28-04-2006, 06:42

hmm tak to fakt.. wlasciwe dobre spostrzezenie, poniewaz Piekarczyk rowniez spiewa w odmiennych styach. Chociaz musze przyznac ze teraz Piekarczykowi zachrypl troche glos i naprawde moze sie podobac.
RONNIE JAMES DIO !!!

"Heaven And Hell"
de5150
Degustator
Degustator

Postprzez Nikodem15 » 28-04-2006, 12:21

TSA bardzo lubię, klasyka po prostu.

Byłem nie dawno na koncercie w Lesznie i był ogień, jakiego sie nie spodizewałem.
...krzyk tysięcy gardeł, światła, wielki szmal - już nikt nie chce zmieniać świata, czegoś tylko żal...

Kult - Malta 2005 (nie ja wrzucałem, ale informuję. Pełen koncert, świetna jakośc.)http://www.megaupload.com/?d=NCWCANEW
Nikodem15
Zapijacz
Zapijacz

Miejscowość: Ołobok

Postprzez de5150 » 28-04-2006, 17:51

Maja nadal zapal.. KOncerty sa extra ... ja juz planuje pojechac na 2 w tym roku...Moze do Sopotu.
RONNIE JAMES DIO !!!

"Heaven And Hell"
de5150
Degustator
Degustator

Postprzez zdybal » 01-08-2007, 18:12

TSA to jedna z moich ulubionych kapel polskich. No i kawał historii rocka prezentują.
www.lwow.totalh.com - noclegi w Lwowie i na Ukrainie
www.art.totalh.com - Koło Naukowe Studentów Historii Sztuki
Awatar użytkownika
zdybal
Abstynent
Abstynent

Miejscowość: Kr.

Wróć do Metal

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników

Ogłoszenia Koncerty