Testament

Ciężkie brzmienia wszelakie

Testament

Postprzez toM_ » 10-08-2005, 20:06

taki temat musi tutaj być ;)
dla mnie - wciąż zgłębiającego twórczość tej jak na razie wspaniałej kapeli - jest to jedno z ważniejszych muzycznych odkryć, a wszystko się zaczęło od tego że usłyszałem u kumpla raz utwór początkiem podobny do Ride the Lightning. "co to?" spytałem, "jakaś przeróbka Metalliki?" "nie to jakiś Testament" brzmiała odpowiedź.

I tak sięgnąłem po Souls of Black, płytę bardzo dobrą, na tyle mi się spodobała że chciałem jeszcze i tak poznałem Practise What You Preach, która teraz jest na drugim miejscu w moim rankingu, po prostu rewelacja. Kilka dni potem zupełnie przypadkowo natknąłem się na Low, która okazała się również świetną płytą. Potem było długo, długo nic aż wreszcie BACH! Brat koleżanki pożyczył mi The Gathering i tu przyszły pierwsze słowa ostrej krytyki ode mnie. Nie mogłem po prostu przełknąć tego, ale po jakimś miechu postanowiłem jeszcze raz osłuchać i... spodobało mi się tak bardzo że dziś uwazam ją za najlepszą płytę tej formacji. aktualnie mój ranking wygląda tak:
1. The Gathering
2. Practise What You Preach
3. Low
4. Souls Of Black

będę baaardzo wdzięczny za wskazanie innych wspaniałych albumów Testamentu
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Re: Testament

Postprzez forlorn » 11-08-2005, 15:15

the gathering :!:
płyta mnie zaskakuje za kazdym razem jak jej słucham
dodam tylko ze jak chodzi o trash metal to dla mnie testament jest kapelą priorytetową :D
Awatar użytkownika
forlorn
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: olkusz

Postprzez thon022 » 11-08-2005, 17:39

Stary dobry trash - ja słuchałem kiedyś płytę "New Order", a potem, wstyd przyznać zapomniałem o tym zespole. Musze nadrobić zaległości :D a koniecznie - The Gathering
Awatar użytkownika
thon022
Abstynent
Abstynent

Postprzez forlorn » 12-08-2005, 17:28

thon022 napisał(a): Musze nadrobić zaległości :D a koniecznie - The Gathering

musisz, musisz ojjjj musisz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
forlorn
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: olkusz

Postprzez thon022 » 12-08-2005, 19:43

Przesłuchałem. Stary, dobry trash z podrasowanym, ciężkim, a jednocześnie bardzo klarownym, dopieszczonym brzmieniem. Znakomite. :P
Awatar użytkownika
thon022
Abstynent
Abstynent

Postprzez toM_ » 12-08-2005, 21:06

no dobra ale może ktoś polecić jeszcze jakieś ich płytki?
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez betton » 19-08-2005, 19:34

thon022 napisał(a):Przesłuchałem. Stary, dobry trash z podrasowanym, ciężkim, a jednocześnie bardzo klarownym, dopieszczonym brzmieniem. Znakomite. :P
ja ci dam stary thrash! DNR to najrasowszy nowoczesnawy thrash/death!

inne płytki? mnie najbardziej podobają się te ostatni/przedostatnie - szczególnie Demonic - od tego momentu zaczęło się fajne konkretne granie, ciężkie, szybsze, klarowniejsze i bardziej dopracowane - diabielnie lubię kapelę, ale pierwsze płyty jakoś nie szczególnie mi wchodzą - są zbyt schematyczne, mają kiepską produkcję no i wokal Chucka jest taki lekko piskliwy, heavy metalowy, poza tym zbyt kojarza się z Exodusem i innymi thrashowymi kapelami lat 80-tych

nie iwem jak wy ale ja lubię porównywac covery testamentu z oryginałami - Judas Priest - testament jest po prostu rewelacyjny pod każdym względem... szkoda tylko, że ostatnimi czasy nic się nie dzieje w ich obozie...
Awatar użytkownika
betton
Popijacz
Popijacz

Miejscowość: Katowice/Tychy

Postprzez Zuraw » 20-08-2005, 14:38

Dla mnie najlepsze sa ich starsze dokonania, jestem troche do tylu z nowymi, takie jak RITUAL, LOW, PRACTISE WHAT.... SOULS OF BLACK (troche slabe brzmienie ale muza super), NEW ORDER.
Zuraw
Abstynent
Abstynent

Miejscowość: Poznan

starzeję się! ewidentnie się starzeję!

Postprzez betton » 24-08-2005, 20:24

ludzie oswiećcie mnie bo kur..a nie wiem! szukam przeglądam... i albo mi się tytuły same pozmieniały albo ktos mi wypierd... mój ulubiony truck - na ktorej płycie Testamentu jest cover Judasów - Rapid Fire?
Awatar użytkownika
betton
Popijacz
Popijacz

Miejscowość: Katowice/Tychy

Postprzez toM_ » 08-11-2005, 21:32

przesłuchałem "The New Order" i muszę powiedzieć że jest to pierwsza płytka Testamentu która ewidentnie nie przypadła mi do gustu. Tragiczna produkcja, no i nuda... w ogóle taka jakaś... za "miękka" jest ta płyta... :?
Awatar użytkownika
toM_
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez mopek666 » 09-12-2006, 21:29

Witam

padły tu prawie wszystkie tytuły LP tej wspaniałej kapeli ale o debiucie nikt nie pomyślał a nazwa jego to "the Legacy" - jak dla mnie debiut FANTASTYCZNY i zaraz potem właśnie "New Order" i w koncu "Practice What You Preach" - 3 plyty tzw Opus Magnum

a potem to juz było róznie raz lepiej raz gorzej

Pozdro
Piotr
mopek666
Abstynent
Abstynent

Miejscowość: Wrocław

Postprzez Skowyt » 18-07-2007, 15:34

Co do debiutu to jest on całkiem ładnie "odświeżony" na "First strike still deadly". Pozostaje jedynie zastanowić się co przyniesie ich nowa, już zresztą długo oczekiwana płyta. Ciekaw jestem czy wywalą napisany juz materiał i zaczną od nowa z Alexem i reszta...
My middle finger raised
Awatar użytkownika
Skowyt
Abstynent
Abstynent

Miejscowość: Kraków

Postprzez mopek666 » 18-07-2007, 21:07

zgadzam sie...nowa plyta moze byc zaskoczeniem, oby tylko pozytywnym. Po obejrzeniu ich ostatniego koncertowego DVD jestem optymista :peace: :diabelfaja:
moga dac czadu
pozdro
Piotr
mopek666
Abstynent
Abstynent

Miejscowość: Wrocław

Wróć do Metal

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników

Ogłoszenia Koncerty