PanterA

Ciężkie brzmienia wszelakie

PanterA

Postprzez Filippa » 17-08-2006, 10:05

nie widzę takiego tematu...

Ostatnio to mój ulubiony zespół. Szkoda że już nigdy nie wyjdą na scenę, że nie mieli szansy się pogodzić i zreaktywować...

Dimebag był niesamowitym gitarzystą, a Phil Anselmo to moim zdaniem najlepszy metalowy wokalista wszechczasów (on w przeciwieństwie do większości naprawdę potrafi śpiewać! :D ).

Ale to tylko moje zdanie na ten temat...

Może przy okazji o innych projektach członków zespołu? Superjoint Ritual? Down? Damageplan? Ostatnie bardzo lubię, pozostałe dwa właśnie poznaję...
Stay Negative!
Awatar użytkownika
Filippa
Abstynent
Abstynent

Miejscowość: Kraków

Re: PanterA

Postprzez DX* » 17-08-2006, 11:45

Swego czasu 'Vulgar Display Of Power' zrobiła na mnie spore wrażenie brzmieniem i produkcją...jeszcze 'Cowboys From Hell' była niezła, ale od 'Far Beyond Driven' przestala mnie ta muza rajcować..z pobocznych projektów Anselmo to Down słyszałem... płytka "Nola" - kawał dobrego grania...a czy Anselmo jest najlepszym wokalistą metalowym? No nie wiem , może i tak..mnie te jego wrzaski na dłuższą metę męczą,,, ale fakt, że potrafi ładnie zaśpiewać...osobiście wolę głos Glena Danziga
"I never put off till tomorrow, what I can possibly put do the day after" - Oscar Wilde
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Wild East

Postprzez Emperorek » 19-08-2006, 07:58

ja bym tam danziga do rockowych wokalistów zaliczył.

Co do pantery to faktycznie kapela była wysmienita. lubiłem ich wszystkie albumy no moze najmniej The Great Southern Trendkillale reszta albumów poprostu zabijała. Anselmo swego czasu był moim ulubionym wokalistą, jadnak z czasem i tak kolejny raz ustąpił miejsca Holmesowi z ukochanego i wielbionego przezemnie Paradise Lost. Szkoda że panetera nigdy juz nie zagra i szkoda ze nigdy nie widziałem ich na zywo. tasmy video to juz nie to samo
Awatar użytkownika
Emperorek
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Poznań/Pniewy

Postprzez DTH » 19-08-2006, 09:23

hmm właściwie jakoś nigdy nie mialem okazji poznać ich twórczości. Kiedyś wpadła mi w ręce Cowboys From Hell ale była bardzo porysowana i nawet nie mogłem jej spokojnie przesłuchać. Wiem, że zespół jest dobry. Może sobie ściągnę coś i chociaż przesłucham z jeden album żebym przynajmniej wiedział o czym mowa.
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Lublin

Postprzez DX* » 19-08-2006, 10:41

Emperorek napisał(a):ja bym tam danziga do rockowych wokalistów zaliczył.

Myślę, że rownie dobrze go klasyfikować jako wokalistę rockowego jak i metalowego

DTH napisał(a): Może sobie ściągnę coś i chociaż przesłucham z jeden album żebym przynajmniej wiedział o czym mowa.

Polecam 'Vulgar Display Of Power' chyba najbardziej reprezentatywny dla tej późnej Panterki i zresztą najlepszy.. :wink: ...co by nie mówić przełomowa płyta w historii ciężkiego grania
"I never put off till tomorrow, what I can possibly put do the day after" - Oscar Wilde
Awatar użytkownika
DX*
Alkoholik
Alkoholik

Miejscowość: Wild East

Postprzez DTH » 19-08-2006, 20:46

darex78 napisał(a):
Emperorek napisał(a):ja bym tam danziga do rockowych wokalistów zaliczył.

Myślę, że rownie dobrze go klasyfikować jako wokalistę rockowego jak i metalowego

co racja to racja, ale do ktorych by go nie zaliczyć i tak będzie świetny

Polecam 'Vulgar Display Of Power'

już zasysam :P
Najpiękniejsza ze wszystkich tajemnic: być geniuszem i tylko samemu o tym wiedzieć - Mark Twain
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Chelli » 27-08-2006, 19:40

Kilka razy próbowałam tego słuchac, ale musiałam na tym poprzestac ze wzgledu na dobro rodziny... Zreszta nigdy nie ciągneło mnie tak bardzo do metalu i jego odłamów a swoja historie z tym typem muzyki ograniczam do opeth'u, Def Lepard i The flames i pojedynczych kawałków... :wink:
".. now I lay me down to sleep, pray the lord my soul to keep,
if I die before I wake pray the lord my soul to take.."
Awatar użytkownika
Chelli
Popijacz
Popijacz

Miejscowość: pomorze

Postprzez Emperorek » 27-08-2006, 21:07

the flames??? a o tym to niesłyszałem
Awatar użytkownika
Emperorek
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 27-08-2006, 21:17

Emperorek napisał(a):the flames??? a o tym to niesłyszałem

chodzi pewnie o In Flames. Nawet ich kiedyś słuchałem.
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Emperorek » 27-08-2006, 21:22

tez tak napoczatku pomyslałem ale teraz jest taka masa zespołow ze kto to moze wiedziec :wink:

co do in flames to kiedys naprawde duzo ich słuchałem. ostanio tez mi sie zdarzało ale raczej starsze albumy. juz do RTR nie mogłem sie przekonac ze juz o kolejnych albumach nie wspomne. troche za bardzo odeszli od melodyjnego death w strone bardzije nowoczesnych brzmień. swoja droga wyszło im to chyba na dobre bo popularnosc im to zagwarantowało niemałą
Awatar użytkownika
Emperorek
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez DTH » 27-08-2006, 21:27

mnie jest się ciężko wypowiedizeć co do ich noweg, starego brzmienia bo nigdy ich tak latami nie słuchałem. Wpadła mi wręce akurat jakaś ich płytka to leciała. Mnie najbardziej odpowiada ich styl z czasów Claymana - to chyba już to nowsze brzmienie?
Najnowszych płyt w ogóle nie znam.

Ale dobra, to temat o Panterze :wink: Naj wyżej można założyć nowy topic
Awatar użytkownika
DTH
Alkoholik
Alkoholik

Postprzez Chelli » 27-08-2006, 21:44

DTH napisał(a):
Emperorek napisał(a):the flames??? a o tym to niesłyszałem

chodzi pewnie o In Flames. Nawet ich kiedyś słuchałem.

zawsze cos przekręce...taaa chodziło o in Flames :)
".. now I lay me down to sleep, pray the lord my soul to keep,
if I die before I wake pray the lord my soul to take.."
Awatar użytkownika
Chelli
Popijacz
Popijacz

Miejscowość: pomorze

Postprzez Skowyt » 18-07-2007, 15:30

no moze najmniej The Great Southern Trendkillal

najbardziej niedoceniany album, a szkoda bo dobry...
My middle finger raised
Awatar użytkownika
Skowyt
Abstynent
Abstynent

Miejscowość: Kraków

Wróć do Metal

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników

Ogłoszenia Koncerty